KOCHAM KINO :)

no ale Hair i Milczenie to chyba dwie rozne pary kaloszy 😉 ?

Dokładnie, ale co z tego?  🙄

Napiszę jeszcze, że lubię Love Actually i nie cierpię Dnia Świra
Nie rozumiem po prostu skąd taka wypowiedz ale luz... 🙄
powrot - niezly film. duzo uczuc, duzo do myslenia dla widza, szerokie mozliwosci interpretacji. do tego niezla, realistyczna gra aktorow i bardzo dobre kadry. polecam na http://www.iplex.pl/vod/p1486-film.html

the blind side - lubie sandre bullock, ale za co tu oskara dostala to nie wiem naprawde.. film niezly, choc nie zaskakuje i nie mowi za duzo. ot taki na spokojne popoludnie, ku pokrzepieniu duszy filmowej 😉

dotarlam natomiast do ciekawej pozycji na naszym rynku - pismo filmpro. ukazal sie dopiero jeden numer, ma to byc kwartalnik. w pierwszym numerze szeroko opisuja temat kina stereoskopowego. jak kogos interesuje co jak i dlaczego - polecam,mnie zaciekawilo pismo i bede czekac na drugi numer. kupic mozna w empiku, a ich strona to www.filmpro.com.pl

na tvp kultura konczy sie wlasnie hanami - kwiat wisni - jakby powtarzali to polecam. dostepny rowniez na iplexie jesli dobrze koajrze
i zaraz "iluzjonista" na tvp2 !! 🙂
Obejrzałam Wyspę tajemnic. Generalnie nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia.. 2 razy zasypiałam a to mówi samo za siebie 😉
Monny   bez odbioru .
04 kwietnia 2010 20:23
Czy ktoś wie gdzie mogę obejrzeć "Kwiat Pustyni"?
Obejrzałam w tv zwiastun i normalnie nie mogę usiedzieć w miejscu tak chcę to obejrzeć, mam już dobrą wersje na komputerze ale nie ma napisów :/
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
04 kwietnia 2010 20:45
Ja też obejrzałam Wyspę Tajemnic. Mi się podobało, obejrzałabym 2 raz😉
zapewne w wiekszosci kin 🙂
film jest swiezo po premierze, wiec w kinach jest a w necie z tego wzgledu raczej ciezko
znowu pytanie o repertuar filmu ktory nei tak dawno mial premiere  :emot4:
czy naprawde az tak ciezko sprawdzic repertuary?

necro obejrzany, ale jakos za mocno mnie nie wzruszyl :P
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
04 kwietnia 2010 22:24
Wysłannik przyszłości- Kocham Kevina w każdej roli.. zakochałam sie w Robin Hoodzie jako 14 latka..... dzisiaj kocham Postmana 😀  😍 😍 😍

Złodzieje koni - takie siakieś pozbawione wyrazu dla mnie ... muza jest nawet ciekawa
3 kobiety smutna sytuacja kobiet- muzułmanek
Hmmm.... trochę mi głupio ale mam pytanie do tych co byli na Shutter Island... On był pacjentem czy nie? Bo szczerze mówiąc nie do konca zrozumiałam koniec filmu.
🤔wirek:
UWAGA SPOILER

Hmmm.... trochę mi głupio ale mam pytanie do tych co byli na Shutter Island... On był pacjentem czy nie? Bo szczerze mówiąc nie do konca zrozumiałam koniec filmu.
🤔wirek:

Moim zdaniem był pacjentem..
05 kwietnia 2010 21:41
NIE CZYTAĆ! dot. Wyspy tajemnic

Ja tak myślałam że był pacjentem, ale po dłuższym myśleniu stwierdzam, że oni mu to wmówili. Potem on mówił z tym swoim 'wspólnikiem na końcu' i powiedział, że ma plan i co on woli - żyć jak potwór czy umrzeć jako dobry człowiek. I była scena z tą latarnią. Wychodzi na to, że oni go prowadzili na tą latarnie w celu przeprowadzenia tej operacji, o której była wcześniej mowa. I wracając do tego pytania jak woli żyć myślę, że on potem mógł się zabić jakoś, no ale ja to mam wyobraźnię  😀 🤣
SPOILER

Ja tak myślałam że był pacjentem, ale po dłuższym myśleniu stwierdzam, że oni mi to wmówili. Potem on mówił z tym swoim 'wspólnikiem na końcu' i powiedział, że ma plan i co on woli - żyć jak potwór czy umrzeć jako dobry człowiek. I była scena z tą latarnią. Wychodzi na to, że oni go prowadzili na tą latarnie w celu przeprowadzenia tej operacji, o której była wcześniej mowa. I wracając do tego pytania jak woli żyć myślę, że on potem mógł się zabić jakoś, no ale ja to mam wyobraźnię  😀 🤣

Ja odebrałam ostatnią scenę inaczej..
On przyjął do wiadomości,że zabił żonę. Udawał, że znów myśli że jest szeryfem bo nie chciał z tym dalej żyć, co tłumaczą jego słowa, a właściwie pytanie do tego rzekomego partnera:

"Co byłoby gorsze: żyć jako potwór czy umrzeć jako dobry człowiek?"

Wybrał śmierć "jako szeryf federalny" a nie życie z takim brzemieniem..
Tak przynajmniej ja to rozumiem..
05 kwietnia 2010 21:48
A no może być i tak 🙂
Ufff... to dobrze ze nie ma jednego "oczywistego" zakonczenia, bo już się czułam idiotycznie nie rozumiejąc  😵
dzieki
dzieki za to wygrubienie spoilera, bo jeszcze nie widzialam 😎

p.s. ja w ramach nadrabiania-klasyki-kina wlasnie obejrzalam "sniadanie u Tiffany'ego" i jestem oczarowana tym, jak to kiedys filmy krecili 🙂
05 kwietnia 2010 22:30
A ja w końcu dzisiaj zabieram się za Vicky Christina Barcelona, tak długo chciałam to oglądnąć, a nigdy nie było okazji 🤣
Jak dla mnie to sam trajler "Wyspy tajemnic" jest zagmatwany, poza tym nie lubię takich pseudo psychologiczno - mistycznych bzdetów - nie pójdę  😎
05 kwietnia 2010 23:39
Zaklęci w czasie dawno nie widziałam tak świeżego i ciepłego filmu... bardzo romantyczne z lekka nutka niepewności. Balsam dla duszy polecam
Strefa ciszy polski gniocik z Olszówką w roli głównej.
Nie jesteśmy puszczalskie chyba ktoś się naoglądał za dużo galerianek i chciał soba wyrazić nie wiem co przez ten film.. ale no nie wyszło. Oglądając tą produkcję czułam się jak duren któremu wsyztsko pokazują i podają na tacy.. beznadzieja.
Zaczarowane baletki... nudaaa  🙄ziefff
Zamki na lodzie bardzo ciepła historia oparta na łyżwach głównej bohaterki... ja tam ludzie takie lekko uspokajające bajeczki
No i w końcu porządnie ze zrozumeniem Scherlock Holmes.   nie idzie się nudzić ;] no i mój cudowny Jude    :*
a ja wczoraj poszlam na (24)"en education" i jestem zachwycona 🙂 czegos innego sie spodziewałam, a tu taka niespodzianka 🙂
Twoj na zawsze wsumie spodziewalam sie tragedi. a podobal mi sie. niektore momenty zdecydowanie  🤔 🤔, ale pozytywnie mnie zaskoczyl. nie tyle fabuła :P co jakościa..
(9) Co nas kręci, co nas podnieca własnie wrocilam z kina. I mam mieszane uczucia. Napewno specyficzny. Ale chyba mi sie podobał. Pierwsze pol godziny tylko jakos mnie nie zachecily, ale potem sie rozkecil. Raczej warto zobaczyc, ale pewnie wielu osobom nei przypadnie do gustu.
09 kwietnia 2010 16:03
Dziennik Nimfomanki.... ten film z serii- szanuj życie masz je jedno.Nie zniszcz go...
Naprawdę bardzo mi się podobał... no książka fakt faktem ciekawsza, bo dłuższa ;] polecam jedno i drugie ;]
Dziennik Nimfomanki mnie oczarował  🍴 To się nazywa robić w życiu to w czym się jest dobrym i to co się lubi  🏇
ja po recenzji "dziennika..." na pewno nie chce go ogladac :]

(25)"whatever works"- bo polskiego tytulu nie znosze 😉 a Allen, jak Allen- majstersztyk 🙂
Byłam na nocnym maratonie filmowym  z filmami Allena:

Vicky Cristina Barcelona Bardzo fajny, przyjemny film, dobrze się oglądało  🙂 No i cudowna muzyka.

Co nas kręci, co nas podnieca rewelacjaaa! Uśmiałam się jak nigdy. Kocham takie ironiczne i sarkastyczne komentarze, od których aż roi się w filmie  🤣

Wszystko gra Ten film po prostu mnie zachwycił. Uwielbiam motyw wzięty ze 'Zbrodni i kary',  film wspaniale wyreżyserowany.
siwaaa94   Cud na czterech kopytach.
10 kwietnia 2010 21:12
Ja oglądnęłam ostatnio Twój na zawsze. Film kapitalny.  😀
Co nas kręci, co nas podnieca - w planach

obejrzałam w końcu P.S. I love you... takie sobie... jedynie śpiewajuący Butler mnie cieszył cały film ;p ależ on śpiewa, jak mnie to kręci, jak mnie to podnieca ;p ;p ;p
10 kwietnia 2010 23:24
a mnie rozwalili jak zawsze jackass 1i 2 czesć ;] lubię do nich wracać jak mam zły dzień.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
10 kwietnia 2010 23:30
zabeczka17, Rampa przy jeziorze i karzeł w torbie podróżnej to dla mnie mistrzostwo 😂

Borat też wymiata 😂 😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się