ABC formalności OZJ/PZJ i startów na zawodach

Ktoś   Dum pugnas, victor es...
01 kwietnia 2010 20:29
przeczytaj pierwszą stronę.

poza tym - klasa zwalnia z części praktycznej egzaminu na odznakę.
Ktoś,  ale ja muszę... łopatologicznie

W zeszłym roku zrobiłam brąz, zapłaciłam wszystkie haracze i startowałam sobie ładnie w Lkach. Teraz chciałabym zdać srebro najchętniej pomijając praktyczną część. Z tego co poczytałam na 1 stronie moje wyniki z poprzedniego sezonu się nie liczą bo tą klasę się tylko na rok zdobywa, czyli muszę, jeżeli bardzo chcę ominąć praktykę, pojechać te dwie Lki w tym sezonie tak?

a licencja to tylko to co zapłaciłam i dostałam żółciutkie papierki?
01 kwietnia 2010 20:38
Hermia, tak.
klasę zdobywasz w danym sezonie na rok następny,więc moim zdaniem,jeżeli wypełniłaś normy i zdobyłaś "kwity" to jesteś zwolniona z części praktycznej.

edit:
"...Z egzaminu praktycznego (z czesci odpowiadajacej uprawianej dyscyplinie) na Odznake
Srebrna zwalniani sa zawodnicy posiadajacy aktualna, dowolna klase sportowa(...)" cytat z wątku o odznakach a dalej ze strony pzj.
no to chyba pogrzebane, bo nie mam wyników, mam tylko protokoły z ujeżdżenia, a jak mam pokazać, że dobrze też gdzie indziej było.... ale dupa
01 kwietnia 2010 20:44
Hermia, ?

jeżeli startowałaś w oficjalnych zawodach,to protokoły i  wyniki trafiają do ozj/pzj i da się to odtworzyć....zwróć się do swojego ozj z prośbą o nadanie klasy,wskaż zawody na których uzyskałaś RK i powinno zakończyć się sukcesem.
Już nie ma przychodni sportowej na Powązkowskiej??
Ktoś, dzięki  :kwiatek:
Witam nie wiem w którym wątku umieścić swoją prośbę jeśli zrobiłam to źle bardzo przepraszam. Czy możecie powiedzieć mi co musze zrobić zbey się przerejestrować do nowego klubu jakie złożyć dokumenty? Sprawa jest bardzo pilna
06 kwietnia 2010 14:53
halo,wyręczysz mnie? 😉

mcmarlenka - cofnij się o kilka stron,mi się już na prawdę nie chce jeszcze raz tego samego pisać.
Nie wiem czy jestem zbyt tępa czy nie umiem szukać ale nie mogę znalezc chodzi mi o przerejestrowanie w ozj musze mieć badanie lekarskie swoja karte i co jeszcze. czy potrzebne jakies zaswiadczenie z poprzedniego klubu
Potrzebna jest "karta zgłoszenia" ze "starego" klubu z podpisaną zgodą na zaprzestanie reprezentowania tego klubu (chyba, że był tam wpisany termin - do kiedy). I nowa karta - z nowego klubu, z pieczęcią. Ktoś zaleca rejestrację w nowym klubie od razu na określony czas - nie bezterminowo.
Bez "zgody" pewnie też się w końcu da - ale to już jest mocno skomplikowane.
Bardzo dziekuję🙂 :kwiatek:
A - jeszcze dowód ubezpieczenia NW ! (indywidualny lub klubowy)
Potrzebuje pilnie kogoś kto zna się bardzo dobrze na przepisach PZJ dotyczących zawodów i papierków na nie potrzebnych. Teraz!
Prooosze na pw.
🙇 🙇 🙇
jak to jest z uznaniem licencji w OZJ? wystarczy pokazac kartki z zawodow, na ktorych sa wyniki i na podstawie tego zostaje przyznana licencja?
czy jeśli jestem zarejestrowana i mam kartę zawodnika, ale mój plastik jeszcze nie przyszedł to mogę jechać zawody tylko na podstawie wbitej licencji w karcie zawodnika?
i czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak mam wypełnić [url=http://"http://pzj.pl/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=33&lid=101"]druk zgłoszenia na zawody[/url]? bo on trochę wygląda tak jakby mnie klub zgłaszał...
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
01 maja 2010 19:23
jezeli dostalam plastik na 2009 na starty w klubie X, a teraz zmienilam stajnie i chce startowac pod barwiami klubu Y to musze jakies pisemko z klubu X dostac, ze mnie wypisuja czy cos w tym stylu? czy po prostu ide sie rejestrowac jako zawodnik klubu Y?
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
01 maja 2010 19:56
Oczywiście, że musisz mieć pismo ze starego klubu!
01 maja 2010 20:12
a mozesz mi podopowiedziec skad takie wziac? tzn nie sadze, zeby mieli je w klubie bo juz nikt od nich nie startuje.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
01 maja 2010 20:14
Nie ma z tego co wiem oficjalnego wzoru takiego pisma. Muszą po prostu napisać, że z dniem takim i takim przestałaś należeć do klubu.
01 maja 2010 20:18
dzieki wielkie
czy jeśli jestem zarejestrowana i mam kartę zawodnika, ale mój plastik jeszcze nie przyszedł to mogę jechać zawody tylko na podstawie wbitej licencji w karcie zawodnika?
i czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak mam wypełnić [url=http://"http://pzj.pl/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=33&lid=101"]druk zgłoszenia na zawody[/url]? bo on trochę wygląda tak jakby mnie klub zgłaszał...

jeśli zgłaszam się do regionalnych zawodów to w polu "nazwisko zawodnika/nr PZJ" mam wpisać nr z OZJ?
jeśli koń nie ma paszportu PZJ to co mam wpisać w to pole?
jeśli nie mam nr księgi stadnej to co wpisać?

wybaczcie pytania o takie głupoty, ale gubię się w tym. z góry dziękuję za odpowiedź  :kwiatek:
może mi ktoś pomóc? 🙄
Mam wszyskie papiórki wypełnione i chce je wysłać do klubu...bo muszą mi tam piecząki popodbijajać i odrazu zawiązą do SZJ-tu...tylko że mam jeszcze przesłać dowód wpłaty dla PZJ... http://szj.info.pl/index.php?mod=oplaty . Rozumiem że w moim przypadku mam wpłacić 75zł na konto podane na samym dole? 😉
Znaczy - senior + koń?
Junior+koń...tylko chodziło mi o to, czy mam wpłacić na stronie PZJ-tu gdzieś czy na konto SZJ-tu...bo to tak dla mnie nieczytelnie 😉
06 maja 2010 18:35
jeżeli wykupujesz licencję regionalną to wpłacasz na konto lub w kasie właściwego sobie WZJ,jak chcesz wykupić licencję ogólnopolską,to wtedy na konto PZJ.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
08 maja 2010 17:34
Jeśli chcę wykupić licencję ogólnopolską dla siebie i konia to wpłacam do PZJtu:
- opłata rejestracyjna (zrzeszona, do 18lat) - 80zł
- licencja roczna (zrzeszona, do 18lat) - 80zł
- opłata rejestracyjna kuca - 100zł
- licencja roczna kuca - 100zł
tyle? razem... 360zł 🤔
paszport sportowy koń musi mieć?

i jak to z tą licencją jest? Mój klub musi wypełnić wniosek o nadanie mi licencji?
Zamierzam się w najbliższym czasie rejestrować w mzj, większość potrzebnych 'papierów' już zgromadziłam.
Jedna rzecz nie jest dla mnie jasna : skąd mam wziąść papier na potwierdzenie przynależności klubowej? Wiem, że ktoś na pierwszej stronie tego wątku podawał link, ale nie działa. 🙁
Jeszcze jedno : czy zdarzyło się na zawodach, że sędziowie nie dopuścili zawodnika do startu, bo nie upłynęło 30 dni od rejestracji? Wiem, że w niektórych klubach ta zasada nie jest wprowadzana 'w życie'.
i jeszcze: czy ubezpieczenie potrzebne do rejestracji może być ubezpieczeniem ze szkoły, czy musi to być jakieś specjalne?
Będę baardzo wdzieczna za odpowiedź!
czy ubezpieczenie potrzebne do rejestracji może być ubezpieczeniem ze szkoły, czy musi to być jakieś specjalne?

Najlepiej jakbyś wykupiła sobie dodatkowo ubezpieczenie sportowe, jakiekolwiek...
Jeśli chcę wykupić licencję ogólnopolską dla siebie i konia to wpłacam do PZJtu:
- opłata rejestracyjna (zrzeszona, do 18lat) - 80zł
- licencja roczna (zrzeszona, do 18lat) - 80zł
- opłata rejestracyjna kuca - 100zł
- licencja roczna kuca - 100zł
tyle? razem... 360zł 🤔
paszport sportowy koń musi mieć?

i jak to z tą licencją jest? Mój klub musi wypełnić wniosek o nadanie mi licencji?

Kiedyś były oddzielnie paszporty PZJ i paszporty PZHK. Teraz z tego co wiem jest tylko jeden, aczkolwiek ja nadal mam dwa :p
A jeśli dopiero przyłączyłaś się do klubu, to klub powinien zadbać o twoją licencję i to oni powinni wysłać dla ciebie pierwszy wniosek i cię zarejestrować w WZJ. Natomiast jeśli chcesz zarejestrować się w PZJ, wykupic licencję ogólnopolską, ściągasz wniosek ze strony pzj i tam masz miejsce na pieczątkę i podpis prezesa klubu. Tyle wystarczy 😉
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
08 maja 2010 22:03
w WZJ jestem zarejestrowana już od paru lat.
A ma ktoś linka do tego wniosku? Nie mogę zaprzyjaźnić się z nową stroną PZJtu 🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się