Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....
Kate, widzisz jak on cię kocha, aż sika z radości :P (sorry, musiałam)
_kate, podczas przejazdu Czyżyka w II półfinale,Justyna po skoczeniu czwórki, zahaczyła butem przeszkodę numer 10,która rozwaliła się po prostu w proch.Justyna zatrzymała się,bo czekała na dzwonek,który mógł zabrzmieć ale w cale nie musiał (zgodnie z przepisami komisja sędziowska może,ale nie musi wstrzymać przejazdu w celu odbudowania przeszkody)...Justyna po tym rozkojarzyła się i wyszło z tego nie najlepsze zakończenie całego przebiegu.
Potem podobną sytuację miała Zapnij się,ale z właściwą dla siebie subtelnością 🤣 nie zauważyła tego i pojechała dalej 👍,ale dwóch parkurowych w pocie czoła zdążyła odbudować 10 praktycznie w momencie,gdy Paulinka zbliżała się do 9 👍...uwijali się nieźle 🤣 to tyle,chyba że SamSam co innego ma na myśli 🤔
Gosia - a jakie wytłumaczenie "dwójeczki" u Barkasa 😎 😵
dziękuję za wyjaśnienie :kwiatek:
Co do zwyczajów Szanownego Pana Konia, to on tak reaguje na każdą osobę, która na nim jeździ. 🤣
Myślę, że to nawyk z rajdów. Trzeba zrobić teraz, bo potem długo długo siodła nie zdejmą
[quote author=Ktoś link=topic=129.msg528684#msg528684 date=1269375188]
baba_jaga, no właśnie taki sposób podrzuciła mi jedna z forumowiczek,podobno rajdowcy tak robią,by skłonić konie do załatwiania swoich potrzeb na bramkach wet...z Integro to jest taki kłopot,że w domu większość dnia on spędza na pastwisku jednak i tam sobie sika do woli...musiałabym chyba z nim zamieszkać,żeby wyrobić taki odruch...z myjką nie przejdzie,on na myjce w życiu się nie wysika,nawet jakby Niagara tam miała swoją namiastkę.
[/quote]
W takim wypadku, skupilabym sie nie na tym gdzie kon sika, tylko na samej czynnosci.
Ustal sobie jakis sygnal (np. gwizd lub ... klik 😀iabeł: ) i -za kazdym razem- gdy kon w Twojej obecnosci zalatwi sie daj sygnal.
Po pewnym czasie powinien kojarzyc obie czynnosci i mozesz probowac uskuteczniac w innych miejscach (np. zaczac od padoku, skoro tam nie ma z tym problemow).
koniec 🚫
Ktoś chyba mnie nie do końca zrozumiałaś.. magiczny dostaje magnez na uspokojenie, a że przypadkiem przez to nauczył się sikać dosłownie wszędzie to tylko taki efekt uboczny, spokojnie nie znęcam się nad nim 🤣
Cimeries, ty też mnie źle zrozumiałaś 😉
ktoś 🙂 jak dla mnie to ten zakręt ciasny po 4 był chory . Przecież nie wszyscy mogą się wyrobić i zmieścić się w taki zakręt . No ja się nie zmieściłam bo miałam problem na przeszkodzie nr 4 i wjechałam między bandę a stacjonate , która rozwaliłam kolanem. Niektórzy potrafią ustawić tak parkur , żeby były dwa przejazdy - jeden żeby sobie skrócić i mieć lepszy czas , a drugi żeby jechać np treningowo .
I zauważyłam że się ta przeszkoda rozwaliła ale stwierdziłam że pojadę dalej , bo nie słyszałam żadnego dzwonka więc starałam się jechać do okoła żeby zdarzyli mi ją ustawić. I dali radę, dzielni byli :-)
Zapnij się, no przecież napisałam 👍 ,że nie dałaś się wyprowadzić z równowagi i ze stoickim spokojem pojechałaś dalej 😜 akobyłe w dupsko pocałowałaś? 🤣
ktoś ojjj i to ile razy ją całowałam .:-) po każdym przejeździe . 🙂
Zapraszamy do wzięcia udziału w głosowaniu na konkursy najbliższych ZR-B. Sonda na stronie głównej skj-sopot.pl
Czy ktoś wie, czy wypowiedzenia zostały dziś fizycznie wręczone i ile osób je dostało?
Swoją drogą uwielbiam hajpo- podłoże jest dramatyczne. dra-ma-tycz-ne. Ani na czworoboku, ani na krosowym nie można pojeździć normalnie. Wjechałam stępem na plac Orłosia i bałam się, że nie wyjadę zdrowym koniem. Koń ledwo szedł po tym piachu. Gdzie jeździć? Jak normalnie trenować?
Tak, podłoża nie zrobią, ale wypowiedzenia za stanięcie kopytem na trawie, jak najbardziej. Aż się człowiekowi niedobrze robi.
Strzyga, kurcze, jakie wypowiedzenia? O co chodzi? 🤔
Z tego co wiem to dwa poszly.
Zaczynam sie bac... :/ Sezon za pasem, a tu takie niespodzianki... Jezdzilam na Orlosiowym ostatnio, kon rzeczywiscie zdziwiony na maksa, ale w sumie zawsze jest troche dziwny, jak wychodzi po calej zimie na hale.
Pozdrawiam Hipodrom i okolice z nieco innego miejsca niz zwykle 🏇
Lena, ło ho ho, któż tu zawitał.
Klami, na pewno do dwóch osób, u jednej na dwa boksy, ale papierków nie widziałam, tylko "rozmowę" miałam nieprzyjemność słyszeć.
To dobrze, ze nam na wkkw nie wyznaczaja placow do jezdzenia. Albo tras krosow piaszczystym torem 😁
asior, ale radze sie przejsc z wykrywaczem metalu i szkla zanim przyjedziesz do sopotu cos jezdzic.. bronowali dzis i wszystko sie swiecilo
To dobrze, ze nam na wkkw nie wyznaczaja placow do jezdzenia. Albo tras krosow piaszczystym torem 😁
Nie, ale krosowki stoja na trawie 😉 Mysle o treningach. Dotad nie mialam zadnych problemow z kondycja i skokami, mam nadzieje, ze to sie utrzyma...
a my pozdrawiamy z deszczowej Białogóry 😅
idziemy pic :allcoholic:,bo jest za co,Ponia,wracaj do nas,tez zasłużyłaś 🏇
Właśnie, jak w Białogórze? Ktoś, Ponia - jak poszło?
Ponia 5 w P i 5 w N .🙂
Ktośka 3 w P, i 4 w N 🙂
Zuziasta wygrała L, a w P była 4 😉
edit; ufff moje dokumenty sie odnalazły, kiedyś sama się zgubie przez własne rozstrzepanie. 😵
edit2:
Jak moja luzaczka stępowała ze Złociszem po hali po konkursach to przyszły na halę szetlandy 🏇 były boooskie, potem jeden cały czas za Złociszem chodził.. i miałam problem bo Złocisz stwierdził,że bez kolegi nigdzie nie jedzie i nie chciał wsiąść do przyczepy. 😂
edit; ufff moje dokumenty sie odnalazły, kiedyś sama się zgubie przez własne rozstrzepanie. 😵
🤬 pomijając fakt,że mam ubłocone buty i lekki katarek mnie kręci,to cieszę się,że się odnalazły.... 👍 btw - Pan w recepcji by Ci pasował,był bardzo podobny to tego aktora,o którym mi mówiłaś,z piątkowego filmu 😎
a w Białogórze,zaraz po tym,jak nakarmiliśmy i zawinęliśmy konie i wróćiliśmy do hotelu zaginął prąd absolutnie wszędzie -na blisko 2 godziny...siedzieliśmy przy świeczkach,wsłuchując się w ten armagedon za oknem 😵 ktoś nam przymusowe dwie godziny dla Ziemi zrobił 😉
myłaś już ręce? 🤣 bo wrotki kazał mi trzy razy,za każdego gratulującego oddzielnie 😂,ale zapomniał,że ja się dekorowałam w rękawiczkach 🤣
czekamy na Ciebie :kwiatek:
[quote author=Ktoś link=topic=129.msg533588#msg533588 date=1269761822]
btw - Pan w recepcji by Ci pasował,był bardzo podobny to tego aktora,o którym mi mówiłaś,z piątkowego filmu 😎
a w Białogórze,zaraz po tym,jak nakarmiliśmy i zawinęliśmy konie i wróćiliśmy do hotelu zaginął prąd absolutnie wszędzie -na blisko 2 godziny...siedzieliśmy przy świeczkach,wsłuchując się w ten armagedon za oknem 😵 ktoś nam przymusowe dwie godziny dla Ziemi zrobił 😉
myłaś już ręce? 🤣 bo wrotki kazał mi trzy razy,za każdego gratulującego oddzielnie 😂,ale zapomniał,że ja się dekorowałam w rękawiczkach 🤣
czekamy na Ciebie :kwiatek:
[/quote]
U Pana w recepcji byłam wczoraj nawet 2 razy 😎
też miałam rękawiczki przy dekoracji 😂 i tak najlepsze było pytanie " A jak siostrze poszło?" 🤔
Chyba myślał o Zielnej 😉
My dziś skromnie, 6 w P i 8 w N oba na 0, ale co najważniejsze ładne równe spokojne przejazdy. Wracamy do formy 🏇
Niem jak Zuziasta , ale Ktoś w N była 5 ( zakało Ty! :konik🙂 a C miało zacząć się o 15,30 chyba wiec nie wiem jak wyniki 😉
edit :
Zielna 2 w GP Białogóry! 🏇 💃 😅 😅 😅
GRATULACJE! 😅
Ponia, ważne, że jesteś zadowolona, w końcu ile można wygrywać. 😂 😉
Brawo dziewczyny! Voltopiry wymiataja 🏇
Slyszalam, ze pogoda do d...y byla.
Gosia, :kwiatek:
Liczy się styl nie wynik 🙂
Lena, dziś było b.ładnie bo nie lało i nie wiało aż tak, za to w sobote siąpiło i wiało jak na uralu.
Ponia, no przecież od razu po parkurze Cię przeprosiłam,że |Cię objechałam... 😉 a w C miałam dwie zrzutki - jedną na drugim członie szeregu(nie doleciałam na okserze) i na tych piep** falach, bo najazd mi na sam środek dziubka wyszedł,a że nie chciałam zmieniać decyzji na ostatniej fuli,to oczywiście spadło...ale pozostałe przeszkody super 😜 byłam chyba 6 w końcu w tym C 🤣
generalnie mój koń był w tych 4 konkursach fantastyczny,przepuszczalny,dobrze galopujący,robił pewne loty i nie zatrzymał się na żadnej przeszkodzie,nawet na podmurówkach strasznych tęczowych i tym okropnym murze 😅
a jak dziś jechałam N,to moje dziecko z trybun krzyczało :"mama,mama,mama",to przecież musiałam na 0 😁
zarobiliśmy 3 fajne koperty i 3 worki paszy (od pana z recepcji :hihi🙂
Zapnij się 😅 👍 gratulacje!!! super było!
p.s. Zuziasta,jak masz jakieś foty to wstawiaj 🏇
[quote author=Ktoś link=topic=129.msg534255#msg534255 date=1269800141]
a jak dziś jechałam N,to moje dziecko z trybun krzyczało :"mama,mama,mama",to przecież musiałam na 0 😁
[/quote]
nie mogło być inaczej 🤣
Ważne, że jesteście zadowolone, jak Ponia przed chwilą pisała - liczy się styl 🙂
Ktoś, na następnych zawodach również możemy tak zgodnie jeździć 😎 tylko miejsca troche wyższe;P
Ktoś, na następnych zawodach również możemy tak zgodnie jeździć 😎
No własnie, co jest nastepne? 👀 szukam w kalendarzu i bryndza z lekka