Derki

Ja mam Tattini, Horze, Eskadron i Equi Theme. Zakładam w zimne letnie noce i w taką pogodę jak teraz 6-10*.
Bierz Tattini, nie będziesz żałować 100%!

Mój lysy juz w drelichu, obawiam sie ze marznie trochę jak wychodzi na padok rano o 7 w drelichu+ripstop bez wypelnenia, ale z drugiej strony w 100 gr + ripstop, to sie ugotuje w dzień na padoku  😵
ha ha i znalazłam opcje letnią nieprzemakalną  💃  derka firmy bucas model sun shower

http://www.ihaha.pl/product_info.php?cPath=136_139&products_id=648&osCsid=3b997725258980bc843fb170a231957b

tylko myślę sprowadzać z Wysp, bo tam zdecydowanie teniej jeśli chodzi o dery 😉
Arimona,moje w samym ripstopie teraz chodzą i nie zauważyłam,żeby im zimno było🙂
chodzi mi wylacznie o 7-8 rano . bo wtedy jeszcze az tak cieplo nie jest.  🙄
Moje też o tej porze wychodzą,ale raczej nie marzną.Jak jest chłodniejszy dzień to po prostu ciut później są wypuszczane.Właścicielka stajni sama to reguluje🙂
kpik   kpik bo kpi?
23 marca 2010 10:48
mój niegolony, derkowany stoi teraz też właśnie w drelichu tattini, ale robi mu się już ciepło.
derka przetrwała 3 konie w prawie 4 lata i niestety na następny sezon już muszę nową kupić.
Szkoda ze te derki tylko w 3 kolorach są. zielony jest dosyc brzydki, niebieskie ma pół stajni, mam teraz szarą i jest super poza tym ze przykro się patrzy jak bardzo na niej brud widać.
Czy Wasze drelichy tattiniego trzymają kolor czy się spiera?Odkupiłam używaną niebieską i trochę się zdziwiłam bo ma taki jakby jeansowy kolor.
kpik   kpik bo kpi?
23 marca 2010 11:30
po paru latach się spieraja
Ja mam jasno szarą, więc trzyma kolor doskonale 😉
mi sie spiera
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
24 marca 2010 13:39
a ma ktoś foto tej zielonej?
aniapa   Niedobre zwierzę wierzchowe nieznanego gatunku.
24 marca 2010 13:43
Strucelka, a chodzi o całość na koniu, czy o kolor? Bo jak o kolor, to mogę ci zaraz zrobić, ale nowej z półki na konia nie założę 🙁
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
24 marca 2010 13:44
kolor mi wystarczy 😉 bo fakt, że dużym wyborem kolorów nie grzeszą 🙄
24 marca 2010 14:11
zaraz puszczę Ci zdjęcia na e-mail z profilu 😉

Ja testuje teraz wersje letnią dereczki tattini - są dwa kolory, kratka granatowo-niebieska i czerwono-granatowa - są trochę cieńsze od drelichów, ale wyglądają całkiem sympatycznie 😉
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
24 marca 2010 15:06
Ja testuje teraz wersje letnią dereczki tattini - są dwa kolory, kratka granatowo-niebieska i czerwono-granatowa - są trochę cieńsze od drelichów, ale wyglądają całkiem sympatycznie 😉

aniapa a to nie jest bawełniana derka? Bo jesli dobrze zrozumiałam, to jest ta derka?  👀

Ja mam tą błękitną i jest bardzo fajna  😉 Konina stała w niej w stajni jak się zaczynało chłodniej robić
24 marca 2010 15:26
Szczerze mówiąc nie wiem, czy to 100% bawełny - w opisie katalogowym nic nie ma na ten temat - ale tak chodzi o tą derkę  😉 Ciekawa jestem jak będzie z jej wytrzymałością.
kpik   kpik bo kpi?
24 marca 2010 16:07
aniapa, moglabyś wstawić foto tej zielonej derki tu na forum? zastanawialam sie nad nią, ale co zdjecie to inaczej kolor wygląda ;/
24 marca 2010 16:23
Proszę uprzejmie  😉 W rzeczywistości jest troszkę żywsza niż na zdjęciu, ale niewiele.
Drelichy Tattini sa niezastapione. Mam juz 3 kolory ( a wiecie, ze kolory sa 4 tylko zlapac gdzies ten czwarty jest niemal niemozliwe ).
Aktualnie moje zwierze testuje ta cieniutka derke, o ktorej pisala aniapa. Na razie spisuje sie swietnie.
24 marca 2010 16:29
Mam juz 3 kolory ( a wiecie, ze kolory sa 4 tylko zlapac gdzies ten czwarty jest niemal niemozliwe ).

o jakim kolorze mówisz Klami? Nie spotkałam się jeszcze z tym czwartym  😉 W katalogu sa tylko 3 kolory, ale fakt faktem, że przyszła mi z hurtowni jeszcze ciemnozielona - ale to chyba stara seria, oznaczona jako "Daslo" i jest ze słabszego materiału.
aniapa, w sklepie u nas wisi bezowa z blekitnymi pasami. Oznaczona juz Tattini i wykonane tak samo jak te 3 katalogowe. Jest przepiekna !! Gdyby nie byla za mala na mojego konia to bym ja kupila mimo, ze kolor mega niepraktyczny. Argento cos mowila, ze to tez jakas starsza seria jest.
24 marca 2010 16:36
Pewnie to faktycznie starsza seria - być może zalega sklepowi z jakichś starszych czasów. Ale fakt faktem - granat (i niebieski, błękit) i beż (ogólnie brąz) to bardzo ładne połączenie, więc pewnie była ciekawa  😉

edit: dopisałam kolor
Ada   harder. better. faster. stronger.
24 marca 2010 16:36
A tak potwierdzam, ostatnio widziałam na allegro właśnie beżową z błękitnymi pasami więc istnieje 😉

edit:

znalazłam link --> http://www.allegro.pl/item946411519_okazja_nowa_derka_drelichowa_tattini_tanio.html
Ta derka jest piekna ! Nie widzial ktos gdzies wiekszej ?
Ta jest 190, u nas wisi 195..... a to na klate mojego konia za malo.
Klami czy Ty wiesz jak ta derka będzie po 2 dniach wyglądała?? Ja rozumiem ze ładna i w ogóle ale nie do stajni!
xxagaxx, wiem jak bedzie wygladac uzywana w stajni. Hehe... ale na transport w sam raz, czyz nie ?
Heh Klami chyba bez kitu ta przerwa źle na Ciebie działa :P Nie lepiej transportować konia w derce w której stoi na codzień?? Żeby nie było nie zamierzam Ci zabraniać nic kupować, tylko ja nie mogę zrozumieć sensu kupowania białych wręcz derek 🙂
tylko ja nie mogę zrozumieć sensu kupowania białych wręcz derek.
Ja tez nie.  😉 Co nie zmienia faktu, ze jest piekna. Wiem, glupieje.  🙄
A no jest 🙂 Przyznaję 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się