Służbowa Skrzynka Moderatorów

dempsej,nie jestem kaczorem.Można się na forum rozmówić, ale po co te obrażania się nawzajem? Nie miałam okazji dyskutować z F,pewnie, że należy argumentować swoją rację, ale po co stemplować kogoś od " ograniczonych umysłowo?Czy ktoś ma opuścić forum,czy nie,to powinni rozsądzić moderatorzy.
ps.nie wiem kto to kaczor
wątek zamknięty
[quote author=F link=topic=2273.msg526841#msg526841 date=1269247981]

A dowodzić niekompetencji,stronniczości i złej woli części moderacji tego forum będę,bo nie pozostaje to w sprzeczności z regulaminem.

Nowa pasja? Powołanie? Stajesz na czele ruchu oporu? Czy może ktoś Cię o to prosi? Naprawdę uważasz, że to o co tak głośno robisz hałas zasługuje na taką atencję?[/quote]

Atencja nie jest tu właściwym słowem,natomiast skoro ode mnie,jako użytkownika tego forum, wymaga się respektowania regulaminu,a przestrzeganie go jest warunkiem czynnego uczestnictwa,to wymagam aby moderacja nie stała ponad jego zasadami i nie zasłaniała się nim w momencie, kiedy jej działania nie wynikają jasno z regulaminowych zapisów.

A jeśli regulamin funkcjonuje jedynie w teorii lub jego zapisy są stosowane i interpretowane dowolnie, w zależności jak w danej chwili pasuje moderacji, to należy ogłosić, że panuje tu wolna amerykanka i wywalić w kosmos temat pod szczytnym tytułem Regulamin re-volty.

I z ciekawością czekam na "prawidłową" reakcję moderacji na słowa skierowane do mnie przez caroline.
wątek zamknięty
dempsey   fiat voluntas Tua
22 marca 2010 10:39
Texas, wycofuję się, chyba faktycznie nie jestes  😁 (Kaczor by inaczej zareagowal), po prostu tamten post byl wybitnie w jego stylu
a K. to taki charakterystyczny ex-uzytkownik forum
wątek zamknięty
Texas, pozwolę sobie na taką sugestię: może powinnaś zaprzyjaźnić się choć trochę ze słownikiem języka polskiego?  

Taka ogólna uwaga: jak komuś zbyt długo się na coś pozwala, to dopiero zaczyna sie afera, gdy w końcu nastąpi reakcja.  

Edit:
Dempsey, dobrze że Kaczora wyjasniłaś.  🙂  Bo różnie można zrozumieć.  😉
wątek zamknięty

Taka ogólna uwaga: jak komuś zbyt długo się na coś pozwala, to dopiero zaczyna sie afera, gdy w końcu nastąpi reakcja.  

Słuszna uwaga  🙇
wątek zamknięty
ok. dempsey
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
22 marca 2010 10:45
Opolanko
nie dramatyzuję i cała historia wywołuje u mnie pusty śmiech,a nie emocje typu złość czy gniew,jakie niektórzy z uporem próbują mi przypisać.

to dałabyś już sobie spokój po prostu 😉

Do moderatorów pisałam wiele razy i PW i w tymże temacie i sprawa została właśnie, tak jak piszesz,JAKOŚ załatwiona-czyli Dworcika dodała wpis na czerwono(tym samym stała się współautorką pierwszego postu) i w jej własnym rozumieniu wszystko jest ok.
A wystarczyło uzgodnić sobie z innym użytkownikiem autorstwo wątku i zacząć go od innego postu lub wpisać moderację jako autora i byłoby git.
I  chodzi mi tu o to,że robi się takie rzeczy wbrew woli i wiedzy użytkownika i czyni się go, podobno z automatu, autorem.
NIE DA SIE WPISAĆ MODERACJI JAKO AUTORA. Kompletnie nie rozumiesz jak funkcjonuje twór pn. FORUM.

A to, że Tobie się nikt nie skarżył i że robiłaś w ten sposób nie oznacza,że Twoje działania były w porządku.
Robiłam tak od początku tego forum, czyli przez ok. 2 lata. Cóż, jestem nad wyraz niemoralna i nieetyczna.
Muszę z tym żyć.
wątek zamknięty
to dałabyś już sobie spokój po prostu 😉

a to niby dlaczego?
nie godzę się na takie postępowanie wobec mnie, a działam sobie w zgodzie z regulaminem w przeciwieństwie do moderacji i będę to demaskować, bo mnie to bawi

NIE DA SIE WPISAĆ MODERACJI JAKO AUTORA. Kompletnie nie rozumiesz jak funkcjonuje twór pn. FORUM

Bazuję na TWOICH słowach opolanko:

b) moderator zakłada wątek z informacją o przeniesieniu/wydzieleniu wątku i przekleja (łączy) wydzielone posty z wątkiem przez siebie założonym i stąd moderator jest autorem

Czyli jest czy nie jest? Bo jeśli jest, to niech nie podszywa się pod mój nick.A jeśli nie jest, to kto jest? Zaznaczam,że ja też nie jestem 🙂

Cóż, jestem nad wyraz niemoralna i nieetyczna.
Muszę z tym żyć.

No to można z czystym sumieniem nazwać dramatyzowaniem 🙂

I do TAKI-TAKI i trusi w związku z wpisami dot.pozwalaniem sobie zbyt długo na coś.
A na co?

wątek zamknięty
Nie TAKI- TAKI tylko TA-KI  😉. Tak uważam, ze moderacja dużo za późno zareagowała na przemycaną przez Ciebie reklamę swojej firmy do wątku o SwK (miejsce na to jest w ogłoszeniach).  Uważam, że stąd twoje poczucie bezkarności bo funkcjonujesz na zasadzie; jak mi pasuje to nie przestrzegam regulaminu, a jak nie pasuje to wszyscy mają sie do niego stosować od A-Z bo czujesz sie pokrzywdzona.
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
22 marca 2010 11:14
NIE DA SIE ZAMIENIĆ NICKA AUTORA tak po prostu. Mozna zacząć wyłącznie od postów moderatorskich. To Ci próbuję wyjaśnić. Szkoda, że nie chcesz tego zrozumieć. Trzeba było nie zaczynać tematu w jakimś wątku, skoro nie poczuwasz sie do branmia odpowiedzialności za treści, które umieściłaś w danym poście.

Niemniej jednak uważam, że Twoje roszczenia wobec tej sytuacji (nie dotykam innych, związanych z ostrzeżeniami czy watkiem krakowskim) są po prostu śmieszne. Uważam, że wystarczy notka nt. wydzielenia wątku.

Jeśli sie nie godzisz, to opuśc to forum. Będzie luźniej.

P.S. niegdyś chyba Sznurka zgłosiła prośbę o zmianę autora wątku, gdyż nie podobał jej sie chyba temat. Temat został zmieniony i wszystko grało. ROZMOWA jest kluczem do sukcesu a nie podskakiwanie i wykrzykiwanie.

Moderatorzy - współczuje 😉
wątek zamknięty
abre   tulibudibu
22 marca 2010 13:52
A ja ponownie mam pytanie do modów. Zastanowiliście się nad problemem poruszonym przez szemraną? Szykuje się zmiana w regulaminie czy nadal będzie dozwolone wrzucanie dowolnej liczby zdjęć do jednego postu?
wątek zamknięty
[quote author=TA-KI link=topic=2273.msg526936#msg526936 date=1269256417]
Nie TAKI- TAKI tylko TA-KI  😉. Tak uważam, ze moderacja dużo za późno zareagowała na przemycaną przez Ciebie reklamę swojej firmy do wątku o SwK (miejsce na to jest w ogłoszeniach).  Uważam, że stąd twoje poczucie bezkarności bo funkcjonujesz na zasadzie; jak mi pasuje to nie przestrzegam regulaminu, a jak nie pasuje to wszyscy mają sie do niego stosować od A-Z bo czujesz sie pokrzywdzona.
[/quote]

Żaden z moderatorów do tej pory nie użył wobec moich postów w wymienionym wątku zarzutu reklamy.

Mało tego,ktoś z użytkowników próbował tak to zaprezentować,ale jak dobrze pamiętam Dworcika odpowiedziała,że moje posty reklamą NIE BYŁY.

Padły zarzuty o utrudnianiu czytania-co nie ma podłoża w rzeczywistości,bo co może być traktowanym jako utrudnianie jest wyraźnie przedstawione w regulaminie.
Padł zarzut o spamie równie absurdalny jak pierwszy.

Więc nie posuwaj się do tego aby w ten sposób kreować fakty

A na marginesie wg Twojego rozumowania każdą moją wypowiedź o Stajni B.można traktować jako reklamę,bo przecież nie napiszę o niej inaczej jak tylko dobrze 🙂

Ja nie pozwalam sobie na krytykę wobec kogoś lub miejsca, którego widziałam, bo właśnie nie mam poczucia bezkarności,jak to starasz się mi przypisać.

A pies leży pogrzebany gdzie indziej.

Wg paru osób,a także wg zaprezentowanego przez część moderacji stanowiska, pochwalanym jest bezkarne naskakiwanie na daną stajnię i osobę prowadzącą( i nie piszę tu tylko  sobie, bo takie sytuacje mają często miejsce).
Natomiast dementowanie bzdur,absurdów i nieprawd jest NIEDOPUSZCZALNE i karalne.
Wiele razy we wspomnianym wątku byłam zaczepiana, prowokowana i obrażana.

I zwracam uwagę,że ten wątek nazywa się Służbowa Skrzynka Moderatorów, która służyć powinna do zgłaszania swoich uwag moderacji, a nie najeżdżania i obrażania innych użytkowników.
Przez takie dyskusje tworzy się tu spory off top.

I wracając do mojego pierwszego wpisu z dzisiejszej dyskusji:

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,2273.1620.html

proszę o rzeczowe zajęcie stanowiska Wawrka (jestem ciekawa męskiej i konkretnej oceny faktów,a nie umycia rąk ) w kwestii działań poza regulaminem dwóch pozostałych moderatorek( i bynajmniej nie oczekuję,że wpłyniesz Wawrku na zachowanie swoich koleżanek lecz chcę poznać Twój pogląd ),a także ponownie proszę Administratorkę o odpowiedź na moje PW(dot.odzyskania PW),bo czekam już prawie miesiąc i nic.

I pięknie dziękuję za zajęcie stanowiska w kwestii obrażania mnie przez caroline :kwiatek:

A także przepraszam dziewczyny,których posty z  uwagami i pytaniami do moderacji"uciekły" na poprzednie strony 🙇

wątek zamknięty
za co caroline, dostala ostrzezenie?? nie nazwala F, idiotka, to bylo raczej porownanie. a nazywanie kogos pieniaczem nie jest jakas niesamowita obraza. probujecie pokazac, ze jestescie brzstronni (moderatorzy), a nie jestescie w tym momencie, bo bierzecie strone F.

i jak już musisz się F awanturować, to chociaż nie awanturuj się tak żeby z siebie idiotkę jeszcze większą robic - wawrek tylko EDYTOWAŁ pierwszy post. 🙄
(...)
uważam F za głupiego pieniacza antyreklamującego cokolwiek co reprezentuje, w tym samą siebie. i nie zamierzam się kryć z tym, że tak właśnie ją postrzegam.

Pkt 1 reg. Obrażanie innego użytkownika.

wątek zamknięty
Katija nazwanie kogos "głupim pieniaczem" jest obrazą. 

Ten watek stał sie moim ulubionym  😂
wątek zamknięty
pieniactwo górą, to ja przypomnę moją uwagę
a dr Zakryś w wetach z wlkp jest z kliniki w Gnieźnie a nie w Gliwicach
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
22 marca 2010 18:06
abre, mam nadzieję, że do końca marca uda nam się ułożyć treść regulaminu uzupełniając go o punkty, o których była mowa. Tę kwestię też bierzemy pod uwagę 🙂

ogurek, lecę poprawić.

katija, "głupi pieniacz" jest w moim odczuciu formą obraźliwą. W takich sytuacjach reakcji nie ma jeśli osoba, do której odnosi się wpis nie zgłasza, że poczuła się urażona. F. zgłosiła.
wątek zamknięty
Zgłaszałam cały post gdyż jest obraźliwy,a w szczególności właśnie nazwanie mnie idiotką 🙂 i dowodzenie tego,że nie jest to porównanie uważam za zbędne.

Jestem usatysfakcjonowana reakcją Dworciki i dziękuję.

wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
22 marca 2010 18:49
Dzięks Dworcika 😎 zawsze pamiętam, ze są takie sytuacje, w których akurat na ciebie moge liczyć 🤣 tylko zapomniałaś dopisać do tego "ostrzeżony" najwazniejszego: ostrzeżony przed stajnią B. 😎 ale spoko, i tak wszyscy wiedzą o co chodzi 😁

niemniej jednak frapuje mnie to - obraża pieniacz czy głupi bardziej? 🤣 czy razem - na przykład że jak głupim trzeba być żeby tak głupio się pienić i robić sobie tym samym genialną antyreklamę? 🤣 bo skuteczność ta antyreklama ma fenomenalną, szkoda tylko, że przez syf jaki sama F robi, owa literka B lokuje mi się zawsze w Bodzentynie - miejscu końskich złych skojarzeń. być może jest tak dlatego, że F jest...
idiotką
?

🤣

Cejloniara, z całym szacunkiem, ale głaskaczy po główce masz tutaj całe rzesze, mozesz się na nich skupić. ja nie mam ochoty udawać, że F mnie nie wkurza i zamierzam to wyrażać w takich słowach na jakie jej gadki i jej zachowanie zasługują. dla mnie ona jest tylko irytującym i impertynenckim pieniaczem-trollem, do tego strasznie niekumatym, więc nie będę się dla niej silić na żadną górnolotność. oceniając po jej wypowiedziach, a w szczególności po tym, ze ona nie ma żadnych oporów obrażać wszystkich użytkowników forum, moim zdaniem do niej pasuje zdecydowanie bardziej dno i rynsztok - więc stamtąd zaczerpnęłam wenę i słownictwo. wnioskując po reakcjach - wybrałam słusznie 😎
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
22 marca 2010 18:53
a czy zadawanie pytań retorycznych też podlega karze? 😎 🤣
wątek zamknięty
abre   tulibudibu
22 marca 2010 19:04
Dworcika, dziękuję za odpowiedź 🙂
wątek zamknięty
F. - moje stanowisko świetnie znasz.
wątek zamknięty
W kwestii działań poza regulaminem-nie,nie znam.

A co do oceny wcześniejszej sytuacji i owszem,znam i żałuję, że nie zechciałeś ujawnić go na forum.

I proszę o reakcję na powyższy post caroline, gdyż w dalszym ciągu to,w jaki sposób się wypowiada jest niezgodne z regulaminem.
wątek zamknięty
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
22 marca 2010 21:51
Ja tam sądzę, że sympatia jaką cieszy się Caroline raczej nie ucierpi przez trafne i dosadne wyrażenie swojej opinii  🙄

A ja sądzę, że Caroline wkońcu głośno i wyraźnie odważyła się napisać coś, co chyba większość osób z forum chciała, tylko nie miała odwagi.
wątek zamknięty
F,  rozumiesz, ze jestes nudna???? juz mnie to nawet nie drazni, tylko meeeega meczy. kobieto SKONCZ!!!! juz sie wydawalo, ze jest po temacie, ale jednak, wielki powrot...  :emot4: nie obchodza mnie twoje problemy, a jestem zmuszona je czytac. podobnie jak wszyscy uzytkownicy forum, ktorzy maja zwyczaj odwiedzac tematy, w ktorych pojawiaja sie nowe posty. kobieto, ogarnij sie!!! ja mam dosc. inni tez. nie potrafisz tego zakumac??
wątek zamknięty
A po co się tu wpisujesz?

To nie temat na Twoje dyskusje ze mną.

Ja mam sprawę do moderacji i wpisuję się we właściwym temacie.

Masz coś do mnie,to od tego jest PW.
Masz dostęp do ignora,to sobie go włącz
Ale oczywiście jesteś kolejną osobą, która jęczy, że jest zmuszona mnie czytać.

Ileż to osób robi tu kolejny raz off topic, moderacja pozostaje głucha,a jest to również łamanie regulaminu.
wątek zamknięty

katija, "głupi pieniacz" jest w moim odczuciu formą obraźliwą. W takich sytuacjach reakcji nie ma jeśli osoba, do której odnosi się wpis nie zgłasza, że poczuła się urażona. F. zgłosiła.

Nie sądzisz, ze jest różnica pomiędzy powiedzeniem "uważam kogoś za głupiego pieniacza" a "jestes glupim pieniaczem". 

To ja tez poproszę o ostrzeżenie, bo podpisuję sie pod każdym slowem Caroline, a nawet uważam, że byla zbyt dyplomatyczna w swoich określeniach.  Uważam F. za tępego pieniacza i trolla.

TA-Ki: czy warto było odpowiadać?  Sądziłaś, że coklowiek innego niż "stajnia B. jest cacy i F. jest cacy" zostanie zrozumiane?  Ja już się nauczyłam, że nie należy stawać na drodze pędzącej lokomotywy. Bo gdy cała para idzie w gwizdek, lokomotywa toczy sie, mimo że tory dawno się skończyly. I tak znowu przeczytaliśmy o niesprawiedliwości dziejowej, o zlej interpretacji regulaminu, o kryształowym charakterze samej F,  ale słówko przepraszam za przekręcenie nicka jakoś nie padło. Niby drobiazg, ale jaki znamienny. 

wątek zamknięty
Ale oczywiście jesteś kolejną osobą, która jęczy, że jest zmuszona mnie czytać.

ooo, a moze to cos znaczy?
wlaczenie ignora, nie spowoduje, ze przestanie mi sie pojawiac gwiazdka.
a po co sie tu wpisuje? bo ja tez, a byc moze nawet bardziej (z paru przyczyn)jestem uzytkownikiem tego forum i tez mam prawo, podobnie jak ty, zawracac dupe w tym watku. a moze dlatego, ze to co robisz jest nudne, upierdliwe i meczy. ja juz nie wiem o co poszlo, byc moze mialas racje. ale twoje zachowanie teraz jest po prostu smieszne i zalosne. i totalnie upierdliwe. i mam wrazenie, ze za cel postawilas sobie przyupierdliwic sie tak, zebysmy wszyscy mieli dosc, bo czujesz sie skrzywdzona. otoz udalo ci sie, ja mam dosc.
edit: wogole to strasznie sumtne. jestes dorosla kobieta, prowadzisz wlasna stajnie, ktora zdaje sie, ze ma jakichs klientow, cos tam robisz... a zachowujesz sie tak infantylnie, ze sie smutno robi...  😕
wątek zamknięty
F ja bym Ci radziła isć do Sądu. Serio, napisz jakiś pozew przeciwko moderatorowm i wszytskim niedobrym i niesprawiedliwym użytkownikom tego forum. W ogóle nie wiem o co chodzi z Twoją stajnią, ale nie da się czytać Twoich postów. Jak się nie spełniasz życiowo albo brakuje Ci sprawiedliwości na tym świecie, to może minęłaś się z powołaniem? hm?
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
22 marca 2010 23:07
Forta, ja kibicuję F i czekam na sprawę od dłuższego czasu. Zabieram, wesoły, pomorski autobus i przywożę popcorn i transparenty, mi też się należy coś od życia.

A teraz proponuję skierowanie uwagi na inne tory, troll nie karmiony, umiera.
wątek zamknięty
In.   tęczowy kucyk <3
23 marca 2010 04:22
Oj, raz już nie umarł, to niestety i drugi raz może wrócić...
Caroline, brawo! Chociaż ja bym nie nazwała F.[ciach] bo wg mnie ten epitet nie odzwierciedla tego, kim ona jest (idiotka kojarzy mi się z pustą blondi : P ). Natomiast żałosnym .[ciach] i frustrację z nieudanego życia przenosi na forum, osobą beznadziejną, głupią, płytką i z wiecznym PMSem - jak najbardziej : P
 Pkt 1 reg. Obrażanie innego użytkownika.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.