Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

Na szczęście jest to podobno z powodu niedojrzałości układu pokarmowego, ma to większość małych dzieci i mija 🙂
Na razie kupiłam dziś taki, pani  w aptece polecała.    http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-14122-rec-107784.htm
Ale śmieszne bo chciałam coś jeszcze na cellulit i miałyśmy problem aby coś znaleźć, wprawdzie na większości z kremów nie było napisane nic o tym aby nie stosować w ciąży, ale nie było też napisane że można 😉 więc na wszelki wypadek jeszcze nic nie kupiłam.
też miałam skurcze łydek, zazwyczaj, kiedy przeciągałam się rano - takie, jak pisze Cierp1enie. Trzeba wtedy "rozbić"/rozmasować mięsień - bardzo pomaga mąż  😉 Na dłuższą metę pomaga Aspargin (bez recepty, zawiera potas i magnez), bierze się 3x dziennie. Od kiedy biorę - brak skurczy - a teoretycznie nie powinno pomóc, bo w badaniach krwi poziomy wyszły jak najbardziej w normie.

Co do cellulitu - to chyba ciężko coś zrobić  🙁 Mam nadzieję, że po ciąży zniknie. Z rozstępami walczę Mustelą i jeszcze nie mam (27 tc).
a to taka fotka naszej trójeczki 🙂

Śliczna rodzinka 😉
dzięki 🙂 dobrze, że mąż nie widzi, że dodałam to zdjęcie, bo narzeka że nie ogolony taki i włosy nie obcięte hehe
Magdalena bo tak mi się właśnie przypomniało że robiłaś "wywiad" na Solcu...czy wiesz może czy tam jakies piłki są, możliwość skorzystania z wanny itd?
Postanowiłaś już na 100% że tam rodzisz?
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
16 marca 2010 20:53
Horciakowa, Adasko widać, ze mail ubaw 😉. Lazienka do remontu?😉

Całe szczęście łazienka cała, ale ja musiałam się przebrać, bo wyglądałam jakbym się kąpała w ubraniu  😵

Horciakowa Adaś świetny z diabełkami  😍 Kupiliście w końcu jakiś ten fotelik?

Nadal jesteśmy na etapie negocjacji. Całe szczęście młody jeszcze mieści się w tym co mamy.

m4jek, na pierwszym zdjęciu ma taką niewinną minkę - "Mamo, ale o co chodzi?"🙂 Jeśli chodzi o wagę i wzrost to mój trzy miechy starszy a waży 10,5kg i mierzy 80cm

kermit - super 😀
dempsey - straszne to co piszesz, dobrze, że skończyło się tylko na złamanej nodze.
Fotki dzieciaczków rewelacja

Bo nie w braku parcia na dwór jest problem, tylko nieskoordynowaniu otwierania drzwi... - bardzo trafne podsumowanie brzuszkowych problemów niemowlaczków 🙂

Mnie całe szczęście cellulit i rozstępy ominęły, mimo, że niczym się specjalnie nie smarowałam 😅 Skurcze łydek nawiedziły mnie raz. Jedyna dolegliwość to zgaga pod koniec ciąży :/

edit - jeszcze dwie foteczki Młodego, które właśnie dostałam od brata
blue eyes

i foto zatytułowane "dziwny jest ten świat"
Magdalena bo tak mi się właśnie przypomniało że robiłaś "wywiad" na Solcu...czy wiesz może czy tam jakies piłki są, możliwość skorzystania z wanny itd?
Postanowiłaś już na 100% że tam rodzisz?

Muffinka
piłki są, możesz używać w I fazie teoretycznie ile dusza zapragnie - chyba, że KTG jest niewyraźne i żeby był odczyt, muszą trzymać Cię w pozycji leżącej - a to chyba ocenia na bieżąco położna. Sale do porodu sa jednoosobowe i wyposażone w prysznic - co do wanien nie jestem pewna (nie widziałam a prysznic owszem), ale położna zachwalała możliwość brania prysznica do woli.

Mnie się niestety zmienia, obecnie jestem na etapie, że rodzę w Damianie. Ale jeszcze kilka tygodni temu byłam absolutnie przekonana, że na Solcu. To chyba zależy od hormonów.
dempsey   fiat voluntas Tua
16 marca 2010 21:41
Cierp1enie, fajny kolaż!
Horciakowa, mogę skopiować zdjecie "Dziwny jest ten swiat"? 😍

co do Solca to ja trochę nieaktualnie może, bo sprzed 10mcy, ale wanny zdaje się są w każdej sali. po remoncie doszły jeszcze kąciki wc+prysznic w sali (a nie w korytarzu jak kiedyś)
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
16 marca 2010 22:00
dempsey - skoro Ci się tak podoba, to nie ma sprawy 🙂
Młoda   Kochać to nie znaczy, zawsze to samo.
16 marca 2010 22:01
Moja mama mi właśnie mówiła że jak byłam niemowlakiem to miałam identyczny problem jak Laguny mała. Z tym że u mnie mama pielęgniarka i jeśli było naprawdę już bardzo źle to ze szpitalnego doświadczenia mama robiła takie "coś", kupowała rurkę cieniutką podobną do kroplówkowych, ale to było cieniutkie i zakończone na okrągło, z dziurkami po bokach. Tą okrągła część smarowało się czymś "śliskim" i wkładało dziecku w pupę a drugi koniec do kubeczka z wodą żeby było wiadomo że gazy odeszły. Robili tak jak byli naprawdę pod ścianą i dość rzadko ale mówi że gdyby nie to to nie wie jak przeżyłaby niektóre moje "kolki". Nie można często żeby dziecko się "nie nauczyło" ale jest pomocne i podobno do tej pory się to stosuje.. To tak a'propo tego co pisała Laguna o problemach córeczki.
Horciakowa ależ on ma oczka boskie 😉

Magdalena no ja Damiana w ogóle pod uwagę nie biorę ponieważ mnie zwyczajnie na to nie stać, poza tym czy tam jest aby dobry oddział noworodkowy...słyszałam że w razie co stamtąd natychmiast odsyłają, a to trochę bez sensu.
Horciakowa - ale ma cudne oczy  😍
Jeśli chodzi o szpitale to ja chyba wybrałabym szpital na Karowej.
Mam o nim dobre zdanie no i rodziła tam moja siostra ( ba nie  tylko rodziła ale i leżała 3 miesiące).
Po za jakimiś małymi minusami ( typu zły dzień pielęgniarki ) to jest tam naprawdę ok.
Owszem ale na Karową praktycznie z ulicy nie ma szans się dostać. Chyba że właśnie ląduje się na patologii (jak obie moje siostry). Ja w sumie może i mogłabym się tam wkręcić ale sama nie wiem....Zresztą bardzo możliwe że i tak tam wyląduje jak trafi mnie co co siostry.
Muffinka, to fakt albo trzeba tam po znajomości albo jak coś się dzieje.
Wolałabym żeby jednak nic się nie działo.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
17 marca 2010 08:34
dawno tu mojego małego łobuziaka nie było...wyszłam tylko na chwilę i oto co zastałam po powrocie:

swoją drogą,Marysia ma teraz bardzo śmieszny etap,słowotok jakiś....mówiła już pojedyncze wyrazy typu :mama,tata baba,dziadzia czy kitek ale teraz próbuje powtarzać wszystko co usłyszy,co często daje śmiechowe efekty...
nie no - ona jest bezbłędna  😍

ps. a co u Białej?
Horciakowa- ostatnie wymiata 😀

Ktos- tak patrzę i patrzę i nie mogę zaszufladkować do kogo Marysia bardziej podobna. Oczy ma chyba Wrotka

Moje dziecko już drugi raz z rzędu przespała całą noc 😵 To wypadek przy pracy czy oznaka, że dorasta? 😉
I od dwóch dni jest tak zaabsorbowana światem dookoła, że zapomina o głodzie 😁
Dzisiaj 30 minut leżała w łóżeczku i patrzyła zafascynowana na wzory na ochraniaczu na łóżeczko- mimo, że on tam jest od samego poczatku. A teraz od 40 minut nie może wzroku oderwać od zabawek na leżaczku- mimo, że widzi je codziennie od kilku tyg 😁
Ktoś Marysia jest cudna!!! 😉
Nauka pracy na komputerze jest nadwyraz fascynująca 😂

Laguna, śliczna dziewczyna!
Dziękuję 😡
Wdała się w ojca. Tylko nosek ma po mnie
Jaka już duża! Super 😉
Laguna - rosną te nasze pociechy oj rosną. Śliczna jest Zosieńka 🙂 Moja Julka też tylko nosek ma po mnie niestety (nie lubię go)

powiedzcie mi czy to normalne by 6tygodniowy maluch zjadł 250ml? bo mi już 2 razy tyle zjadła, a tak to je 160ml  😵
Cierp1enie- a ile razy tak w ogóle Ci jada w ciągu doby? Bo ja zauważyłam, że Zośce się trochę odmieniło. Jada rzadziej, ale więcej za jednym zamachem. Teraz tak ok 7-9 karmień na dobę.

Mnie zastanawia tez czy to normalne, aby dziecko w wieku 1,5 msca przesypiało całe noce 🤔
Już dwa razy z rzędu zasnęła pomiędzy 22.00-23.00 i spała do 6.00-7.00.
Wypowiedzcie się doświadczone mamy
Laguna - nasze dzieci są bardzo do siebie podobne widzę 🙂 karmię ją właśnie 7-9 razy dziennie teraz
i już kilka razy spała mi od 22😲0 do 5😲0 a raz spała od 21:30 do 6:30
i też zastanawiam się czy to normalne heh

a jak tam Zosia? zdrowa już?
dempsey   fiat voluntas Tua
17 marca 2010 23:09
Ktos ale super fota - chochlik  🙂

Laguna, chyba słusznie się zastanawiasz.. sama nie wiem czy ja bym jeszcze nie budziła? Zosia jest maleńka, dla niej 8h to nie to samo co dla nas. a własnie nocą mleko jest najbardziej treściwe i najwartościowsze (jakos tak to natura ustawiła)
z drugiej strony jeśli nie ma obaw co do  przybierania na wadze, to można poradzić "korzystaj i ciesz się póki możesz"
(ale osobiście bym sie przychylała do pierwszej opcji, ze wzgl. na wiek maluszka)

śliczne foty u Taty! widze że wprawiony w jednoręczności 😉
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
17 marca 2010 23:14
ja wam zazdroszcze 🙄
moj ma poł roku a cała noc przespał dopiero 2 razy do tego spac chodzi nie szybciej niz 23 🤔
u nas juz wszyscy zakatarzeni i kichajacy ze mna na czele 😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się