siodło ujeżdżeniowe
Caroline, dziękuję! :kwiatek: Nawet nie wiedziałam, że p. Agata też jeździ w tym siodle. Będę miała jakieś porównanie. W pierwszej kolejności na pewno będzie dobierane do Rudej, w drugiej do mnie z nadzieją, że podpasuje nam to samo.
Wiecie co ?
Mam problem. Bo muszę kupić jakieś siodło ujeżdżeniowe. Tylko nie mam kasy... Mogę wydać jakieś 1000zł. Chcę siodło używane żeby było już dobrze wyjeżdżone. Polecacie jakieś inne firmy niż Prestige, Kieffer, Stubben, Passier, Theo Sommer czy Country... Bo na te mnie jak narazie chyba nie stać. Może wiecie gdzie mogę takie dostać... ?
Z góry dzięki i pozdrawiam... :kwiatek:
allegro.pl? Można kupić używanego Stubbena nawet za 700 zł, zawsze to lepsze niż najtańszy Pfiff 🙄
Czy ktoś na terenie małopolski handluje używanymi siodłami i jeździ do przymiarki?
Też czeka mnie zakup w tym roku ujeżdżeniówki jak dobrze pójdzie - szukam czegoś na szczupłą i bardzo wysoką osobę - macie jakieś pomysły? wiem, że coś było na temat siodeł dla wysokich ale jak ostatnio przeglądałam wątek to nie mogłam natrafić 🙁
Chyba Euroriding Jade jest pod tym kątem robiony...
korsik, sądzisz, ze to drugie za 1100zł będzie dobre ? Proszę o rady... I dzięki za podpowiedzi ^^
w jakim sensie dobre? dla Ciebie, dla konia?
ten pan wysyła siodła to testu, zadzwoń do niego i poproś żeby Ci wysłał. Najważniejsze, żeby siodło pasowało na konia
"Posiadam do sprzedania niemieckie siodło ujeżdżeniowe zrobione w oparciu o terlice firmy County,..."
O to mi chodzi. nie czaje o co biega z tym 🤔
TeQuila w naszych ogłoszeniach wiszą jakieś dwa siodła ujeżedżeniowe za ok 1000.
Czy ktoś na terenie małopolski handluje używanymi siodłami i jeździ do przymiarki?
Też czeka mnie zakup w tym roku ujeżdżeniówki jak dobrze pójdzie - szukam czegoś na szczupłą i bardzo wysoką osobę - macie jakieś pomysły? wiem, że coś było na temat siodeł dla wysokich ale jak ostatnio przeglądałam wątek to nie mogłam natrafić 🙁
Chyba Euroriding Jade jest pod tym kątem robiony...
Wiem ze p.Nawarra przyjeżdza do nas - z tym, ze on handlarz, nie siodlarz, wiec musisz sobie sama ocenic.
Ushia, on sprzedaje tylko przez allegro, czy ma jakąś stronę?
Cobrinha ja mam od Nawarry ujeżdżeniowego Euroridinga Jade (wysyłkowo kupowałam) i na zdjęciach z aukcji te siodło się średnio prezentowało, ale jak przyszło do mnie to w rzeczywistości jest o wiele lepsze. Jade to zdecydowanie model dla długonogich, szczupłych osób, dość mocno trzyma i pomaga usiąść 😉
Nawarra chyba nie ma żadnej strony, sprzedaje tylko przez allegro.
Jak na razie Jade nie ma w ofercie - możesz mi wysłać na PW ile za nie dałaś?
http://www.okser.pl/star-siodlo-ujezdzeniowe-p-240.html obczajcie... ;/ Ja jestem uboga, ale na to się raczej nie skusze...
A nie wolałabyś zamiast takiej nówki sztuki, kupić siodło renomowanej firmy tylko używane?
Takie sioło to na pół roku, a za ok 1000 zł, można kupić używane, które starczy Ci na pare lat...
czy wszystkie stubben się tak marszczą ? Chodzi mi głównie o poduszki. Nie zależnie od tego ile mają są takie "pogniecione".
Jeździlam w stubbenie avalon i excalibur i nic nigdzie sie nie marszczyło bardzo porządne i mocne siodła
equi.dream o takie duże załamania na poduszkach Ci chodzi, czy o samą skórę?
Nowsze stubbeny (nie wiem, jak starsze) miały poduszki kolanowe z takiej bardziej "nierównej" skórki, bardzo miękkiej, ale nie gładkiej i błyszczącej (w jakiejś lepszej wersji to całe siodło takie było...).
Nie wiecie czy u nas można gdzieś kupić (najchętniej używane) siodło ujeżdżeniowe Jaguar XKC ?
Ponoć wiele osób je chwali, ale nie wiem czy nadaje się na bardzo wykłębione konie...
Zależy od łęku. Miałam takiego Jaguara, dorwałam używkę i była wąska, więc na mojego wtedy kłębiastego Gluta idealne. Fajne siodło.
A swoją drogą, widzieliście na stronie Amigo nowy model DawMaga, bodajże Dominus?
Wygląda na fajne i wygodne, ale ta cena... 😲 i jeszcze to, że nowe modele robią tylko w wersjach Exclusive i Exclusive Export, jakby Standard był zły jakościowo i źle się sprzedawał... do DawMaga to nie podobne. Powiem szczerze, że nowe modele mnie mile zaskoczyły bo nie spodziewałam się tego, ale to już nie jest ten stary DawMag tylko robi się drugi Prestige, tak bym to nazwała 😕 niedługo za produkty od nich będziemy płacić więcej tylko dlatego, że mają logo producenta.
Czy ktoś mi może powiedzieć jak to jest z rozmiarówką Euroriding np nr 31?? Jak to się ma do rozmiaru łęku? Bo chcę diamanta.
A w Stubbenach??
Będę naprawdę wdzięczna za odpowiedź :kwiatek:
czy w siodłach prestige z przedłużaną tybinką przedłuzona jest również poduszka czy dostłownie- sama tybinka?
czy w siodłach prestige z przedłużaną tybinką przedłuzona jest również poduszka czy dostłownie- sama tybinka?
z tego co wiem to też jest przedłużana poduszka
szachowa, w euroridingu jest przykładowo 3 - czyli Presige'a 33-34, euroriding ma jeszcze połówki np. 2,5 , 3, 3,5, 4, tylko takie spotkałam
Co sądzicie o wintecu 500 dressage ? Tym nowym modelu z 2010r. ? Jak z wygodą...?
Jest tu ktoś ??
Błagam pomocy !!
Ma ktoś takie siodło jak Euroriding Diamant ?? Albo Wintec Isabell Werth ?? Bo mam do wybory te dwa siodła... Siodło ma być na młodego konia.
Któro polecacie ?
Z góry dzięki :kwiatek:
jak na młodego konia to ja bym wybrała Winteca. młodziak, o ile będzie w sensownym treningu, będzie wymagać częstych poprawek. sama, mając do dyspozycji kilka łęków, będziesz mogła zrobić to w domu. a Euroridingi będą wymagały wysyłki do Niemiec, dłuższy czas plus większe koszta 😉
nie wiem czy już było w tym temacie ale strasznie długi i nie chciało mi sie całego przeglądać 😡
czy ktoś miał doczynienia z siodełkiem dawmag sylwester możecie coś powiedzieć jak sie w tym siedzi i jak sie trzyma to siodełko po dłuższym użytkowaniu??
bardzo proszę :kwiatek: