Kobitki... (antykoncepcja)

A po co robić test ciążowy drugiego dnia cyklu??
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 marca 2010 07:55
"pójdzie sobie wyskrobać" jest trochę nie na miejscu
Są takie co już nie jedną skrobankę mają za sobą i nadal brak wyrzutów sumienia, więc tu sprawdza się "pójdzie i sobie wyskorbie" .
Medziiik   Nocna Furia - strikte Bezzębny
04 marca 2010 11:54
drugi dzień cyklu to drugi dzień miesiączki, a ja się pytam czy można robić test ciążowy dwa dni po zakończonej miesiączce (czyli wychodzi, że chodzi mi o 7 dnień) 😉
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
04 marca 2010 11:58
ale po ci taki test? po miesiaczce, tej prawdziwej, czyli poprzedzonej owulacja, nie jest sie w ciazy  😉 chyba, ze to bylo plamienie srodcykliczne, ktore jest objawem okresu jak najbardziej plodnego. ale i tak na pozytywny wynik testu czeba troche poczekac.

wiec jak po okresie zrobisz test to wyjdzie ci negatywny. zrobic dla zabawy zawsze mozna  🤣
04 marca 2010 12:02
To nie dla mnie (znajoma mi gada, że działo się to i to i że ona musi wiedzieć ) 🙂 dla tego pytam, a że jak widzę pomoc uzyskałam :kwiatek: - bo testy to dla mnie czarna magia - wolę się dopytać tych co mieli z tym styczność 😉
- a jak wystąpiło plamienie to ew. kiedy można robić test ew. już tylko dla potwierdzenia?

Swoją drogą mój Łukasz ostatnio gadał, czy może nie jestem w ciąży (bo mi się z lekka przytyło  😵 )
Faktycznie edukacja w tym temacie KULEJE  😵
Ale z drugiej zyjemy w takim świecie, że dostęp do informacji jest wolny i ma go KAŻDY.
No ale rozumiem, że dla niektórych np koleżanki wejśc w internet i poszukać to za dużo.  🙄
04 marca 2010 12:17
No przyznaje 😉 .. że dla np. koleżanki za dużo. Bo w sumie o większości da się już w internecie przeczytać co oczywiście nie znaczy, że to co się przeczyta zawsze jest pomocne  😁
Zależy gdzie się czyta. Szukanie informacji np na gronie czy innych forach to troche ryzyk fizyk. Napisać może każdy 😉
Jest jedno dobre forum, http://forum.antykoncepcja.pl/
Tzn jakoś wytrzymują miliony pytań w stylu "mój chłopa masturbował się tydzień temu, a dziś zrobił mi palcówkę, czy mógł przenieść plemniki, czy jestem w ciąży?" albo "wczoraj poszliśmy do łóżka, biorę tabletki, użyliśmy gumki a stosunek był przerywany, dziś dostałam krwawienie zgodnie z planem, czy mogę być w ciąży?"
Czasem czytam dla śmiechu 😉
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
04 marca 2010 12:41
mnie tylko dziwi brak znajomosci wlasnego ciala, swojej fizjologi. mity o paru owulacjach w cyklu, zachodzeniu w ciaze przed miesiaczka (taa skad wie ze miala byc miesiaczka, wyliczyla sobie? ), itp. poprostu tylko sie poplakac. Mnie tam w szkole uczyli o cyklu, o zmianie sluzu i szyjki. chyba naprawde  mialam szczescie.
04 marca 2010 12:54
Gienia-Pigwa - to szczerze Ci powiem miałaś szczęście 😉
04 marca 2010 13:09
Ja sama wiem po sobie, że póki mnie to nie dotyczy to potrafię trzeźwo myśleć.

A wynik Ca-125 13,13  😍
Medziiik no fakt, źle doczytałam. Ale czy tak czy siak to raczej bez sensu teraz robić ten test.
A znajomość własnego ciała to tak swoja droga dobra sprawa - ja niedawno jakoś tak się w swoje ciałko wsłuchałam 😉 Ale dzieki temu wiedziałam że cos sie zaczyna dziać już dwa dni przed planowaną miesiaczką. Byłam pewna tego. I dlatego test ciążowy robiłam na dzień przed data spodziewanej miesiaczki. Mimo że w sumie nic nie mogło sie stać 😎
04 marca 2010 13:49
Hehe 🙂 .. ja siebie o ciąże raczej nie podejrzewam typowych "objawów" nie mam jak to opisują .. okres też przeszedł normalnie 😉
04 marca 2010 22:16
Moje dzisiejsze szpitalowanie skończyło się kłuciem i zalaniem krwią ;D
04 marca 2010 22:30
Wrr.. JARA - nasunęły mi się od razu na myśl igły .. nie Cierpię jak mnie kłują ..  Nienawidzę wszelkich zastrzyków itp 👿
04 marca 2010 22:33
Powiem Ci, że kłucie krocza jest bardziej znośne niż żył 🙂
04 marca 2010 22:37
hehe .. No to zawsze jakieś pocieszenie .. 🙂 ale ja ogólnie nie lubie wszelkiego rodzaju szczepionek - uraz z dzieciństwa 🙁
I tak brrr  🤣
Przypomniałyście mi o tym że miałam oddać krew .____.
08 marca 2010 00:42
To ja zapytam o gumki 😉

Więc tak .. orientujecie się może jak to z tymi rozmiarami :P? Bo np. na wszelkich opakowaniach Unimil, Dureksy itp jest długość 185mm szerokość 54mm lub 52 mm.

A problem mam taki, że Misiowi gumka niestety się zsuwa - nie chce przez to powiedzieć np. że ma małego czy coś w tym stylu  :emota2006092: ,ale jak dla mnie to ona się zsuwa razem ze skórą albo po prostu sama zjeżdża, co mnie osobiście zaczyna wkurzać bo nie chciałabym, aby np. została we mnie , a ciągłe spoglądanie, przytrzymywanie etc. to żadna przyjemność z tego seksu :/

Macie jakieś pomysły czy coś.. ? Bo ja wczoraj przepatrzyłam paręnaście pudełek z gumkami patrząc na rozmiarówkę i nic wszędzie to samo  😵
Są jakieś dureksy ściśle przylegające... Durex close fit chyba? Ale widziałam je tylko parę razy, może popytaj w aptece albo sex shopie
Medziik a może własnie jest za mała, za wąska i dlatego zjeżdza 😉
08 marca 2010 15:21
Epikea .. Mnie nadal się wydaje, że za duża .. ale nawet jeśli była by za mała to i tak nie mogę sprawdzić bo nie ma mniejszych, ani większych niż długość 185mm szerokość 54mm lub 52 mm.

W Aptece spróbuje choć wątpię bo raczej wszędzie to samo :/
sprawdzić możesz łatwo, chociaż dość dziwnie 🙂 mierząc partnera 🙂
08 marca 2010 15:58
Haha.. Tylko weź tu zmierz facetowi - zaraz będzie myślał o podtekstach typu : że mały itp. 🤔wirek:
w sumie tak, ale może go jakoś umiejętnie przekabać, że rozmiar się dobiera i to normalne, i powiedz mu że te są widocznie za małe i trzeba znaleźć większe 🙂
In.   tęczowy kucyk <3
08 marca 2010 16:09
A to nie możesz mu powiedzieć, dlaczego to robisz, tylko chcesz wyskoczyć "ej, zmierzę ci, ok?", a on ma się domyślać, o co ci chodzi? 🤔wirek:
08 marca 2010 16:27
Nie no on dobrze wie o co chodzi bo już nie raz ten temat się poruszało, ale po prostu może być to dla niego trochę krępujące - a co sobie pomyśli nie wiem, ale faceci na punkcie swojego hmm przyrodzenia są wrażliwi 🙂
E tam skoro uprawiacie sex,to co jest krepujace?? nie rozumiem skoro wie w czym rzecz,
to sam powinnien sobie zmierzyc i sam powinien szukac gumek odpowiednich,dla swojego i twojego komfortu
In.   tęczowy kucyk <3
08 marca 2010 17:01
Podpisuję się obydwoma łapkami pod tym, co napisała kot. Nie rozumiem tego tym bardziej, że mój się nie krępował, mimo, że robiliśmy to "dla zabawy", bo skoro jesteśmy razem, to mi ufa, że nie będę się tą informacją dzielić ze wszystkimi znajomymi, a skoro uprawiam z nim seks i to lubię, to raczej jego rozmiar mi odpowiada, inaczej bym tego nie robiła 🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się