No właśnie ja znalazłam tylko prestige, tylko tak zabójcza cena... 🙂
No niestety cena powala, ale są to pięknie wykonane siodła. Ja akurat nie pałam do nich aż taką sympatią żeby cierpieć z tego powodu. Jeżdżę od lat w Wintecach i Batesach i nie narzekam.
Kochani, czy ktoś się orientuje czy wymienne łęki z daslo będą pasować do Winteca??
pasują 🙂
tzn te z winteca pasowały do daslo
wiec na odwrót tez powinno 😉
Epikea, dzięki za info 😀
Zostanie parę groszy w kieszeni :kwiatek:
Czy ktoś się orientuje jakiemu rozmiarowi w Prestige'u odpowiada 28 w Zaldi?
D&A, z porównań różnych wynika że mniej więcej 30 - ale wiesz, to tak z obserwacji jak miałam na chwilę siodło Zaldi...
Ok dzięki.Napisałam do equiversum,może się dowiem dokładniej🙂 Wiecie może czy jest jakieś ograniczenie jeśli chodzi o zmianę rozstawu-czy można np.z 28 zrobić 34 czy to za dużo?
Koniczka, w jeździe po płaskim znośne, niezbyt miękkie, ale w skoku bardzo mi odpowiadało. Nie krępowało za bardzo a jednocześnie fajnie pomagało nodze znaleźć miejsce.
To ja Ci powiem praktycznie z pierwszej ręki 😉 - w Equi pewnie Asia Ci powie podobnie, bo do czegoś takiego doszłyśmy mierząc nasze siodła i oglądając je dokładnie 🙂. Pytałam się jej też o zmianę rozstawu nie było problemu z dowolną zmianą, ale ja miałam zamawiać nowe siodło i chciałyśmy jednak trafić mniej więcej. Jeśli Ci coś to pomoże, to Zaldi korzysta z miar siodeł dla Winteca.
Quendi, dzięki! 🙂 Jedno takie właśnie leży u mnie w samochodzie i czeka na testy 😉
jak zmierzyć rozstaw łęku w siodle które ma wytarte wszytkie napisy?? 😉
w którym miejscu dokładnie? mam nadzieje ze jakoś sie da w centymetrach i potem mozna przeliczyć to na cale:
1 cm = 0,39 cala
będę bardzo wdzięczna za odp (zwłaszcza z jakimś rysunkiem poglądowym 😉 ) :kwiatek:
(to pyt chyba bardziej pasuje do wątku o dopasowaniu siodła 😡 jezeli tak to proszę moderatorki o przeniesienie)
Quendi, dzięki! uśmiech Jedno takie właśnie leży u mnie w samochodzie i czeka na testy wink
i jak Koniczka , zdecydowałaś się?
Tak 🙂 Już ponad tydzień jest oficjalnie moje. Teraz tylko muszę na osprzęt uzbierać, na szczęście do tego czasu mam do dyspozycji pożyczony.
Bardzo pozytywne, jak na moje potrzeby idealne. A skacze się o niebo lepiej niż w dziwnym wynalazku, który pożyczałam na skoki, więc cieszę się z zakupu bardzo, zwłaszcza że w super pieniążkach udało mi się kupić.
Gdybyście mieli wybrać siodło do jazdy rekreacyjnej, takie dobrze trzymające i prawidłowo usadzające z dosyć głębokim siedziskiem i wysokimi klockami z pośród dwóch siodeł:
Wintec 2000
a
Prestige Silver Star
to które wybralibyście?
Nie wiem jak wintec 2000 [tzn - podejrzewam jak, bo jeździłam w winteckach, ale nie wiem czy konkretnie w tym modelu 2000], ale prestige silver star nie jest siodłem trzymającym. Tak, ma dość spore poduszki kolanowe i pomaga w półsiadzie, przytrzyma o tyle o ile, ale nie ma wcale bardzo głębokiego siedziska i - przynajmniej w moim odczuciu - nie trzyma w ogóle, daje dużo swobody. Trzymająca jest venezia.
Jeździłam w rekreacji na winteckach podobnych 2000 w sensie - były to na pewno siodła wszechstronne, ale nie wiem konkretnie jakie. Materiał bywa sam z siebie dość "trzymający" 😉, ma z tego co pamiętam większe poduchy niż silver i daje mniej swobody.
LoveHorse do mnie jedzie mój wintec 2000 takze za pare dni bedę umiała Ci odp 😉
będziesz go mieć przypadkowo na testach czy jakieś pozytywne opinie skusiły Cie na niego?
Ma ktos umowe kupna - sprzedazy siodla, gdzie bedzie info o kaucji i przymiarce?? Na gwalt potrzebuje 🙇 🙇
Love kupiłam na ebayu 🙂
skusiły mnie pozytywne opinie, cena, możliwosc wymiany łęku, waga
do tego wydaje mi się, ze jest podobne do Huberta z daw-maga a w nim bylo mi bardzo wygodnie, przyjdzie to się przekonam
Wcześniej myślałam nad winteckiem 500 ale w sumie znajoma mnie niechcący przekonała do 2000 🙂
już przebieram nogami kiedy będzie u mnie i dam znać co i jak 🙂
ooo jak do Huberta podobne to już fajnie bo to całkiem wygodne siodełko.
Wiecie coś na temat siodeł firmy TEKNA? Ciekawi mnie o co chodzi z tym dopasowywaniem łęku na ciepło 🤔 Swoją drogą sioła wyglądają całkiem całkiem.
http://sprzetjezdziecki.com/pl,product,588402,tekna,siodlo,skokowe,close,contact,smooth.html
Love
jutro powinno byc u mnie, dzis znajoma wysłaa kurierem z Wawy 🙂
to czekam na relacje z pierwszej jazdy 🏇 ,
LoveHorses ja mam aktualnie 2000, przeczytałam tyle pozytywnych opinii i zawiodłam się albo po prostu zbyt wiele wymagałam 🙂