Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

uff to trzymam kciuki zeby  Robin trafil a jak najlepsze rece i mogl uczyc dalej 🙂 ile on ma wzrostu?
no i oby ta  mlodzinka byla godnym nastepca 🙂 :kwiatek:
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
06 marca 2010 22:01
Ponia, bo my zakały pomorza,musimy trzymać się razem...  🤣 :kwiatek:  zresztą zawody bez gleby,o zawody stracone....  😅 i Zapnij się dołączyła do naszego szacownego grona spadając przy dekoracji bardzo efektownie  🏇

Ktoś super!!!  😅 Gratulacje, rządzicie 🙂 A zdjęcia z lotu w drągi będą?

jak to mówią,miłe złego początki:

ale koniec radosny:

i jedno ze 130 piątkowego żeby już nie zanudzać 😉:
Ktoś, co to za oficerki, że się świecą u góry?
06 marca 2010 22:11
skokowe de niro,nie raz,nie dwa pisałam o nich w wątku oficerkowym.
Gratuluje wszystkim udanych startów 🙂
mam nadzieje ze przy upatkach nic sie wam nie stało i co najwyzej siniaki beda 🙂
powodzenia jutro
Ponia   Szefowa forever.
06 marca 2010 22:13
Karla Pączo ma 164.

Ktoś  🏇 no tak, razem raźniej  🏇
Dzielny Pączo :

Ponia, a ja zawsze myślałam, że takie 160 to w sam raz na skoki.
ktos dopuscili Cie w takich butach? one zdaje sie czarne nie sa...u nas by to nie przeszlo..
Ponia  👍 za taka rownowage az milo patrzec🙂
Ktoś bardzo efektowne loty 😀 I te nad drągami i te W drągi 🙂 Integro jest złoty, ale tobie też gratuluję 🙂
A jakie plany na Wiktorię? Kiedy pierwszy start?

Ponia Robin to mój ulubieniec, taki jest niepozorny i zawsze w cieniu Złotego jakoś tak, a skubany potrafi  😜
06 marca 2010 22:22
a dlaczego mieli mnie nie dopuścić?amazonki z Polski startują nawet w brązowych,sędzia główny nie miał uwag... 😎

Dzionka - Złoty jest tylko jeden  🤣 a na mojego musiałam dziś ze dwa razy huknąć  😁 a Wiktorynka,podobnie jak Robin jest w ofercie  😉
dlatego, ze sa niezgodne z przepisami...wiesz..ze inni startuja w takich a nie innych- coz..swiadczy to tylko o braku znajomosci przepisow  przez SG, u nas na jednych ZO bylo warunkowo raz a drugi laseczka sie zamieniala
aż się w poniedziałek zapytam Franko jak to jest że w bordo i granatowych u nas niet a u was tak
w ramach protestu licencje pojade w czerwonych😀
06 marca 2010 22:39
rozmawiałam o tym jakiś czas temu właśnie z SG zawodów w Sopocie - powiedział,że generalnie ZO i Międzynarodowe w tej kwestii traktowane są w zgodzie z FEI które już w kwestii kolorów nic nie zabrania,tak samo z koszulami.moje na żywo są praktycznie czarne,,wiec myślę,że nawet u was na regionalkach by się nie przyczepili,natomiast brązy są obecne we wszystkich odcieniach zarówno w butach,jaki i rajtrokach.

p.s. przecież nie ma koloru czarnego...ale to już kwestia fizyki,a nie przepisów 😉
p.s.2 moje buty są blue negro,więc nikt się nie przyczepi...

edit: kiedy ostatni raz sędziując na zawodach sprawdzałaś atesty kasków? 😎 🤣
łąck zeszłego roku🙂3 modele budziły wątpliwości, ba! nawet zapięcie obejrzałam wnikliwie- komisarz potwierdzi  jak wróci z Sopotu 😎 i przy okazji kasków pewien pan dostał karę, co prawda nie za atest, ale za notoryczne skakanie bez🙂

sprawa rajtrokow  to zupelnie inna rzecz- ja bede wlasnie w sponsorskich zestawach jezdzic brazy, zolte dodatki a moze i pomarancz...za kase na wszystko sie zgadzaja, nawet na roz ...
Ponia   Szefowa forever.
06 marca 2010 22:55
Ponia, a ja zawsze myślałam, że takie 160 to w sam raz na skoki.

Na to ile koń jest w stanie skoczyć, jakie przejść parkury składa się nie tylko wzrost 😉
Są jeszcze inne czynniki😉 Są  konie drobne jak Itot du Cheateu chodzący 160 , ale są i wielkie klamoty które powiedzmy wyżej niz te 120 nie pójdą 🙂

Karla wiesz co? Dziwna jesteś powszechnie wiadomo,że nie umiem jeździć tylko konie psuje a Tobie się podoba  😎

co do oficerek Ktośki, dopiero jak zakładałam jej derke zauwazyłam,że coś nie tak jest z kolorem, troche już w nich jeździ a dopiero z bliska zauwazyłam.

Aaa żeby nie było,że ze Złociszem mamy tylko gorsze dni dostałam fotki z Mistrzostw pomorza :
06 marca 2010 23:04
[quote author=Karla🙂 link=topic=129.msg511534#msg511534 date=1267915685]
łąck zeszłego roku🙂3 modele budziły wątpliwości, ba! nawet zapięcie obejrzałam wnikliwie- komisarz potwierdzi  jak wróci z Sopotu 😎 i przy okazji kasków pewien pan dostał karę, co prawda nie za atest, ale za notoryczne skakanie bez🙂

sprawa rajtrokow  to zupelnie inna rzecz- ja bede wlasnie w sponsorskich zestawach jezdzic brazy, zolte dodatki a moze i pomarancz...za kase na wszystko sie zgadzaja, nawet na roz ...
[/quote]
kask to kask,sprawa prawie święta 🙂 nosisz przy sobie karty specyfikacji zapięć? 😉 każdy kask ma mieć atest i nie nosić śladów uszkodzenia -to jedyny warunek i wystarczający.

a buty,czy rajtroki to tylko kwestia estetyki i przecież nie wypaczają one w żaden sposób wyników konkursu 🙂
ale zawsze będziesz mogła ze mną wygrać,gdybyśmy miały spotkać się w jednym konkursie kiedyś - wystarczy złożyć protest 🙂 fair play najważniejszy 🙂

Ponia - ty idź spać,ty się wyspać musisz...no i koszulę moją śliczną odebrać musisz  👀
powszechnie wiadomo,że nie umiem jeździć tylko konie psuje

tak patrzę od jakiegos czasu na te twoje rudzielce i wybacz, ale nie zgodze sie z tym 😎 Ktosina ma racje - idź spac 😉
Ponia phi , ze dziwna to ja wiem... jakos tak zawsze po cichu dopinguje przyszlych czempionow a brechtam sie glosno z "czempionow", moj ma 164, ale jest z tej samej rodzinki co Drobnica..nie pode mna te 120-130 chodzil, ale to tak jak mowisz Ponia- mialam w lczeniu konia 170, z taaakim papierem co go kamieniem trza bylo przyciskac, bo tak skakal😉 no i doskakal pare razy P😉

a ktosiny buty amba...coz..wiem na co pojdzie  nagroda z pracy😀 i wale to, jako sedzia bede jezdzic w kolorowych najwyzej licencje zrobie na Wolicy, bo tam najlatwiej i w brudnych czerwonych butach mozna😉 ide bo bredze😀

kart nie mam- mam tabele od producentow i niestety tylko na 20pare rodzajow kaskow🙁a i tak wyszlam przed szereg🙂 do tych dwoch rzeczy dopisz jeszcze trzypunktowe zapiecie, bo nie cztery i nie piec ( podobno juz jest). Ktos ja jednak wole robic kariere naukowo-zawodowa niz jezdziecka= wiec czasu i kasy na regularna prace i starty niet- i pewnie na N ( w porywach) sie skonczy - kiedys. wiec nie bedzie okazji do takich posuniec, poza tym ja wole weterynaryjne zagrywki niz te zwiazane z przepisami🙂
06 marca 2010 23:14
ja też kariery jeździeckiej robić nie zamierzam,jeżdżę dla własnego funu,bo ja lubię sobie polatać 🙂
nie klam 🤬to juz jest kariera takie Cetki, dla mnei przynajmniej🙂 🙇 reszta to taka ambitna rekreacja te wszystkie L=P i niektore N stawiane na 110 w WLKP😉
Jak to jest jutro z godzinami konkursow??
Na stronie widnieje cos dziwnego. ??
Ponia   Szefowa forever.
06 marca 2010 23:19
8.00 BCC
Potem P, N, Runda otwarta , RJuniorska, GP, finał MR.
N1 9.30 ??
Serio tak wczesnie ? Mimo, ze BCC dali rano?
Ponia   Szefowa forever.
06 marca 2010 23:25
No tak,może być, wiesz musza z GP zdążyć  na 14.
Pozatym jutro tylko po 1 przejeździe więc ogólnie będzie szybciej szło.
Buuuu... czyli musze wczesnie wstac. :/
Dzieki za info.
deborah   koń by się uśmiał...
07 marca 2010 08:22
Ktoś,Ponia Zapnij się gratuluje i trzymam kciuki
Ktoś gleba spektakularna. Ja to mówili do  Jurka po glebie z Donny na krosie my to zwykłe ludki jesteśmy i zwyczajnie spadamy ale Ty to umiesz pier***nąć 😉Wyglądacie z integro super profi. gratuluje tego co udało Wam się z tym koniem zrobić. Pamiętam zdjęcia takiego biedaka w grubym futrze i grzywą za szyję na hali w Przywidzu..

jak to się stało Ze Paulinka spadła na dekoracji?  😁
07 marca 2010 08:28
Deb - chyba pomyliłaś mnie z panem Grzegorzem Kubiakiem,on pierd*** bardziej profi  👍,ja prosto,klasycznie,w drągi jak dziewczynka co to pierwszy raz parkur jedzie  😡

a Zapnij się?a Zapnij się chciała stać się Żyjącą Legendą. 😂

edit: dobrze się dzisiejszy dzień zaczął dla Pomorza - w N1 pierwsza Monika Jackiewicz, druga Ponia,trzecia Zapnij się  😅 gratulacje dziewczyny  😅
I Ja dołączam się do gratulacji! 🏇 👍
i ja :P 😉
brawo re-voltowiczki!
Ponia Ponia Ponia rulezzz 🏇 😅 😅
07 marca 2010 19:02
dziś parkur nas przerósł...od rana miałam ochotę się wykreślić,3 dzień i tak koń zrobił więcej niz musiał i rozprężalnia bardzo nieprzyjazna...ale potem stwierdziłam,że nie wiem kiedy powtórzy się okazja spróbowania pojechania czegoś więcej niż na regionalkach dostępne - i niekoniecznie o samą wysokość 135 cm ,a o kolorowe przeszkody,podmurówki,atmosferę..generalnie o "halo,halo wielki świat"...😉 oglądając parkur już wiedziałam,że będzie ciężko ,ale stwierdziliśmy,że dokąd dojadę to moje,będziemy wiedzieli nad czym pracować....dojechałam do 3  🏇
na rozprężalni skoczyłam 3,może 4 razy,masakra co tam była za plażą,żal nóg...100 cm to był maks co można było wymagać 😉 a potem nerwy mnie zżarły i było po zabawie...nie żałuję,spróbowała,nie wyszło,trudno,bawimy się dalej...
musimy się obskakać na takich wysokościach i popracować nad moją głową  🤣

cztery dobre parkury w ciągu 2 dni - z tego jestem bardzo zadowolona,wiem gdzie jesteśmy i dokąd zmierzamy  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się