Re-voltowe Lobby Biuściastych

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
24 lutego 2010 21:51
To jest G*no a nie miarka 😉
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
24 lutego 2010 22:03
[quote author=żużka link=topic=9509.msg499617#msg499617 date=1267048240]
Nirv, nijak.
nijak to delikatnie powiedziane. Na potwierdzenie wstawiam zdjęcie z informacji na temat doboru staników, jaka wisiała w przymierzalni Triumpha

[/quote]

to mnie nawet nie ma w tej tabelce   😂

Jara, ten model Thrill Me jest dostępny jeszcze w różu  😜 http://ebras.pl/?m=2/1/2/371

moja ulubiona marka obecnie to miss mandalay. piękne seksowne staniki, leżą idealnie, a kolory cudne. jeszcze znalazłam dwa modele w mimi holidays, w przyszłym miesiącu zamówię, zobaczę jak z rozmiarem
24 lutego 2010 22:18
Na tamten mnie na chwilę obecną nie stać, ale mam coś ciutkę podobnego.
Litości, mam 65 H  😎 czy panie w sklepach wciąż mdleją na dźwięk takiego rozmiaru??

edycja - a w zasadzie to 65 I, walnęłam się o jeden centymetr w pomiarze...
Scottie   Cicha obserwatorka
03 marca 2010 06:30
Zdecydowanie tak. Ewentualnie polecą Ci koronkowe, nieusztywniane, babcine staniki z większym obwodem.
JARA - ekstra zdjęcie 🤣
Biuściasta to ostatnia rzecz jaką można o mnie powiedzieć, ale właśnie przyszedł do mnie biustonosz od Ewy Michalak. Oczywiście w wersji mini  😎
Jestem okropnie zadowolona bo wreszcie coś ma mały odwód. W innych sklepach internetowych mojego rozmiaru nie ma, takie życie 🙁 Ale ten mi się bardzo podoba 🙂

Widzę, że sporo z Was ma bieliznę Kostara. Jak jej rozmiary mają się do podanych w tej tabeli? Zgadza się, czy wymiar to tylko na metce podany i nic poza tym?

Dworcika   Fantasmagoria
05 marca 2010 16:58
Nie mierzyłam swoich (mogę to zrobić trochę później), ale kupowałam w takim rozmiarze jak mi kalkulator wyliczył i są ok. Jeden trochę ciaśniejszy, ale jest z innego materiału.
05 marca 2010 21:33
Mi ta tabela się średnio podoba. Mam pod biustem 87cm i nie wyobrażam sobie założyć 85 :/ To musi być 80. Jeśli chodzi o miseczkę to mi wychodzi tak jak według tabeli "F" 😉
Też rozważałam zakup jakiegoś Kostara przez net ale ja mam 84-85 pod biustem i wg tej tabelki powinnam też mieć 85  🤔, a normalnie noszę 75. Dziwne musiałabym pomierzyć najpierw.
Ja wymieniam teraz wszystkie biustonosze (no prawie)
Ostatnio kupiłam ten, oczywiście Triumph:

i kocham go miłością wielką. W noszeniu jest rewelacyjny. I chyba pierwszy, o którym mogę napisać, że stuprocentowo pasuje  😅
Wątek ewoluuje w dobrym kierunku. wawrek, jak sądzisz..?
06 marca 2010 06:32
A ja odkryłam wczoraj sklep z bielizną w Złotych Tarasach (na 2 piętrze, mniej więcej na przeciwko Oysho)- jestem zachwycona ilością rozmiarów i różnych kolorów/fasonów staników, jakie można tam dostać. Obsługa jest niesamowita, kobitki chętne do współpracy i zawsze znajdą to, co nas interesuje. Nigdzie nie mogłam dostać gładkiego stanika w moim rozmiarze, a tu proszę- jest 😀 I okazało się, że nie noszę 65F tylko 60FF 😀 w dodatku dostałam jeszcze piankę wyrównującą biust i teraz wygląda mega w dekoldzie 😀 Tylko ceny kosmiczne, w okolicach 200 zł.
Mają Freye, ale fiszbiny wbijały mi się w biust. Za to Masquerade lezały idealnie 😀
jednego nie rozumiem
oki kazdej wyszedł totalnie inny rozmiar niz nosiła do tej pory
ale jak Wy mozecie sie dusic w stanikach?? chodzic obtarte  😲 nie móc oddychac  😲 😵
mnie jest lekko ciasno i oddychac nei moge a juz jak mi się fiszbin między zebra dostanie i uciska serce to mnie cos trafia
jak mozecie mając obwód 70cm wciskac sie w stanik 60  😵
jak koń ma popreg 130 to jakos go nie dopinacie w 100  🤔

też sie kiedyś pokłóciłam o tym na innym forum, bo wmawiano mi, ze muszę mieć obwód mniejszy - oczywiście zakupiłam takowy, i miałam "pręgi" pod biustem...
wydaje mi się że te tabele są ogólne...

mi wg. nich wychodzi 70FF...
a noszę (kupuję) 75 D , lub E...
myślę, że wszytsko zależy od modelu...

Więc sobie nie kupie. A szkoda, bo ceny mają bardzo fajne. No chyba, że są bardzo ściśliwe.

A z tymi obwodami to jest tak, że materiał jest elastyczny i się rozciąga. Dlatego obwód mniejszy.
Dworcika   Fantasmagoria
06 marca 2010 09:06
Hija, kiepsko się wyraziłam... Ja nie patrzę na tabelę Kostara. Z wyliczeń wyszło, że powinnam nosić 60-65E i po prostu taki kupiłam. Bez sprawdzania co by Kostar doradził, bo ta tabela ma dla mnie taką samą wartość jak pani w sklepie Triumph'a, która doradzi mi 70-75B.
asds   Life goes on...
06 marca 2010 09:39
pokemon Jak ten model cyckonosza sie nazywa?
asds to jest chyba Loretta Soft (ślepa jestem i nie widzę dokładnie na zdjęciu). Mam taki stanik i jest baaardzo wygodny.
Mają Freye, ale fiszbiny wbijały mi się w biust.

namówiona prze koleżanki z innego forum, gdzie FREYA to niby wieli hit, i jak można NIE mieć FREY'i...
kupiłam dwa = via net....
niby rozmiar dobry, wsio OK...
ale po całym dniu, końcówki fiszbin masarę mi sprawiły pod pachami i między biustem...
ble... nie nadają sie dla mnie ;-/
06 marca 2010 13:00
06 marca 2010 13:01
Dodofon, też sądziłam, że Freye to taki niewiadomo jaki AH I OH, a po przymierzeniu biust nie wyglądał ładnie, tzn. nie był okrągły, tylko jakiś taki płaski na górze. No i te fiszbiny, które miały być między biustem, a ostatecznie wylądowały na biuście... i 210zł za niego chcieli.
Jak fiszbiny uwierają pod pachą, może być, że miseczka za mała - i zamiast wędrować pod pachę, wbija się w cyc.
Ale może być też inaczej 😉 Wielkości są różne, kształty, rozstawy itd. Jednak nie ma to jak zmierzenie na żywo.

Ktoś tu próbował porównywać popręgi do obwodu stanika - chciałam zauważyć, że popręgi nie są rozciągliwe. Z przejściem na dopasowany stanik bywa IMHO bardziej jak z przejściem od noszenia wygodnych trampek do noszenia dopasowanych pantofelków. Niby pantofelek dopasowany, na miarę, nie za mały - a nieprzyzwyczajona stopa potrafi się zbulwersować. Bo jak to tak? Nagle czuć but? Niby nie uwiera, nie obciera, nie ciśnie, ale czuć, że jest na stopie (przynajmniej póki się noga nie przyzwyczai). A stanik ma być dopasowany, za ciasny to też niedopasowany. Akurat o za luźnym obwodzie i za małej miseczce mówi się częściej, bo właśnie typowe niedopasowanie.
pokemon Jak ten model cyckonosza sie nazywa?

To jest Soft Shaper.
Ja też nie jestem za tym, żeby nie móc oddychać w biustonoszu.
Edit - no i jeszcze ważne są ramiączka. Co z tego, że kupiłam sobie śliczny, dopasowany biustonosz, skoro ma cieniuteńkie ramiączka, które specjalnie nie trzymają i wrzynają mi się masakrycznie. Teraz zwracam też uwagę na szerokość ramiączek.
06 marca 2010 20:45
Zachęcające, tylko szkoda, że laska ze zdjęcia nie ma biustu do takiego stanika ;D
patataj   tyle smaku - we fraku
07 marca 2010 09:12
Wg kalkulatora:
Twoje wymiary: 75/97
UK 30G (65G)
PL 65J

🤔 🤔 😵
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
07 marca 2010 10:27
65G wydaje się bardzo możliwe 😉 idz do sklepu, przymierz, wygarnij wszystko do miseczek i zobaczysz różnicę 😉
patataj   tyle smaku - we fraku
07 marca 2010 14:41
Edytka, tylko gdzie ja znajdę sklep, w którym staniki w moim rozmiarze będą tańsze niż 50 zł... Poniżej chyba nic nie ma... ;/
Teraz chodzę w 70D i jest mi bardzo za mało miejsca w miseczkach...
m.indira   508... kucyków
07 marca 2010 16:31
czasami mi się udaje widzieć takie rozmiary w ciuchach z Anglii , dobrej jakości prawie nowe , firmowe , lub całkiem nowe z metkami , góra po 6 zeta za sztukę , od miękkich po wypełniane , jakie kto chce , nawet sportowe się udało zdobyć i obie z kumpelą zadowolone jesteśmy że nam oczu nie wybija .
ja przy swoim 75 DD lub E też miałam problemy z dostaniem , na wydanie 200 zeta kilka razy w roku , jakoś też mi się nie uśmiecha , w dodatku kilka sztuk zakupionych , musiałam i tak sama przerobić i dopasować do własnego ciała , i ta różnica między jednym cyckiem a drugim ...
i kto powiedział że duże jest piękne?
dla mnie męczące ...
07 marca 2010 16:50
U mnie różnicę między jedną piersią a drugą skorygowała piankowa wkładka. Coś w stylu push-up'owej gąbeczki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się