Jazda na kucach, negatywne skutki zbyt dużego obciążenia.

na mój gust chce żeby wszyscy przestali brać ją za nieodpowiedzialnego dzieciaka, zaczęli postrzegać ja jako bardziej poważną i zapomnieli o tym co wyczyniała.
Ano właśnie. Historia ucichła 🤔
dea   primum non nocere
22 lutego 2010 11:14
Może jakieś nowe fotki z zajęć Pradisa? Co robicie teraz?
hej
wiem że to nie jest odpowiedni wątek i proszę nie gniewajcie sie ze tu napisałam
jest tu sporo ludzi którzy na pewno mi doradzą mam taka nadzieje
a wiec tak
przyjechały do mnie na pensjonat ze  dwa konie ogier  arabski i wałach czysty anglik
z ogierkiem nie mam żadnych problemów ale wałach jest dość nie ufny juz tydzień probuje go do siebie przekonac ale mi to nie wychodzi i go karmie smakołykami wg dużo czasu z nim spędzam a on nadal jest nie ufny dlaczego i jak go do siebie przekonać sorry za błędy ale nie jestem zbyt dobra z polaka co na pewno widać 
proszę o pomoc !!
pozdrawiam
wlej batem odrazu sie posłucha :/
hej
wiem że to nie jest odpowiedni wątek i proszę nie gniewajcie sie ze tu napisałam

Skoro wiesz, to dlaczego tu napisałaś?  Nie powinnaś raczej poszukać odpowiedniego?

sorry za błędy ale nie jestem zbyt dobra z polaka co na pewno widać 

Faktycznie widać, nie da się ukryć.  Przy okazji trudno zrozumieć: "go karmie smakołykami wg dużo czasu z nim spędzam"  ❓  🤔
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
22 lutego 2010 15:16
No dobra, a co ma nieufny anglik do za wcześnie zajeżdżonego araba?
No dobra, a co ma nieufny anglik do za wcześnie zajeżdżonego araba?

Nie widzisz związku? Przecież przyjechał z arabskim ogierem. A to kwaifikuje go do każdego tematu, gdzie pojawia się arab.  🤣
i przyjechaly do niej na pensjonat?

sorry, kto powazny wstawia swojego konia na pensjonat osobie, ktora nie skonczyla jeszcze gimnazjum?  🤔
inna osoba, która nie skończyła jeszcze gimnazjum?  👀
czyis rodzice zaplaciliby za boks nastolatce?  🙄
co sie dzieje na swiecie  🙄
Coś mi tu nie pasuje,porównałam profile guska_942 i aga9411 

aga9411
data rejestracji;9 luty
ostatnia aktywność: 22 luty 13.31
e-mail  aga9411@amorki

guska_942
data rejestracji;  8 luty
ostatnia aktywność: 22 luty 13.46
e-mail  guska14@amorki

Czy to tylko zbieżność imion,cyfr 94 w niku,czasu rejestracji ,ostatniej wizyty,adresu e-maila czy prowokacja jakaś???Bo jakoś mi ta odpowiedź nie pasuje przy takiej liczbie zbieżności danych
Averis   Czarny charakter
23 lutego 2010 06:30
orjentica, to już było wałkowane. To 2 inne osoby 😉
Averis   Czarny charakter
04 marca 2010 21:23
Gdziekolwiek jest- przynajmniej się już nie męczy. Szkoda konia- u innej osoby miałby pewnie szanse na dobre życie. Ciekawe co było bezpośrednią przyczyną skrętu...
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
04 marca 2010 21:25
szkoda malucha ale jestem tego samego zdania co Averis  "przynajmniej się już nie męczy"  🙁
Ale szkoda że tak skończył aż mnie ścisnęło w gardle jak to zobaczyłam:/
a ja sie zastanawiam, czy to nie jest po to, zeby miala spokoj. a jesli nie, to mozna bylo to przewidziec. w dodatku sama napisala, ze weci zostali powiadomieni zbyt pozno...
Euforia_80   "W siodle nie ma miejsca dla dupków!"
04 marca 2010 21:42
chyba bardziej ściska mnie na myśl co działoby się z nim w dalszym jego życiu u tej dziewczyny .
a ja sie zastanawiam, czy to nie jest po to, zeby miala spokoj.

troche to wredne i straszne, ale jak mam byc szczera - ja tez  🙄
Ale i tak żadnemu właścicielowi nie życzyłabym żeby przeżył coś takiego...
A ja tez mam wątpliwości czy to prawda  🙄
Severus   Sink your teeth into my FLESH
05 marca 2010 07:09
Tez odniosłam takie wrażenie - że to jakaś podpucha.  🤔wirek:
ja tez.
dziwnie trochę napisała ,,Człowiek tak się z koniem zżyje a tu skręt jelit..''
W żalu napisałabym że ,,zżyje i straci przyjaciela''
Wydaje mi się że to blef żeby przestać o niego pytać.
Cóż, to jest małolata mająca problemy z pisaniem, więc napisanie "człowiek tak się z koniem zżyje a tu skręt jelit" jest jak najbardziej w jej guście, ale....  Za niedługo dziewczyna założy kolejnego fotobloga, naszą klasę czy inny profil/konto, bo to ten wiek i ten "typ", by się chwalić. Wtedy się dowiemy czy to była podpucha czy nie. 😉
Dzizas.... takie dzieci powinny mieć zakaz podchodzenia do zwierząt.
Dla mnie dziwne, że "walnęła" tyle emotikonek. Gdyby mój koń padł, to ledwie bym miała siłę napisac, że go nie ma, a ona jeszcze bawiła się w całą choreografię buziek. Albo niepoważna, albo ten koń był dla niej tylko rowerkiem, albo w ogóle z psychiką coś nie teges... 🤔wirek: albo jak mówicie - totalna ściema
Severus   Sink your teeth into my FLESH
05 marca 2010 07:49
A tak przy okazji (pytam bo nie mam zielonego pojęcia) - czy data padnięcia konia jest gdzieś rejestrowana?
a może ktoś z okolic dałby radę tam podjechać i wtedy przekonamy się czy to prawda, czy najzwyczajniej w świecie ściema...?
skręt jelit mogl zacząć sie objawami ''zwyklej'' kolki... jesli nie bylo szybko diagnozy- reszta dzieje sie dalej i kon potwornie cierpi...

małolata- wiec emotikonki są ''na czasie''

szkoda konia. Mial ''gowniane'' zycie.
Dla tych, którzy uwierzyli w skruchę właścicielki Pradisa - pierwszy komentarz pod zdjęciem:

http://www.photoblog.pl/chevaliers/60108145

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się