nie wiem osobiście... mam info z 3-4 ręki wręcz, że został uśpiony, bo już nie wstawał🙁
[quote author=CuLuLa link=topic=784.msg502231#msg502231 date=1267292462]
Nie wiem gdzie to wsadzić:
http://www.tvn24.pl/-1,1645328,0,1,wypadek-tira-_-nie-zyje-10-koni,wiadomosc.html
😕
i tak jechały na rzeź przecież 🤔
[/quote]
ale jakby jechały na międzynarodowe zawody to by ci było bardzo żal, prawda?? 🤔 🤔 😵
każdego szkoda. i konia i człowieka...
chodzi o to ze zostały uśpione chociaż a nie zjedzone
ale cos mi sie wydaje ze dużo bardziej sie wycierpiały bo zanim dojechał wet na miejsce zeby je dobic to były ranne i leżały , czekały.
Dokładnie, ciska,
Ciekwae jak długo leżały, bo znając nasz system... ;(
armaro, nie rozumiem Twojego zdziwienia. Cóż...nie muszę...
Czytajac ten watek caly czas ryczalam ale dowiedziawszy sie o Chasycie nie wytrzmalam - zaczelam ryczec w glos jak dziecko
tak samo czytajac o Gribaldi i Blue Hors Matine
a jeszcze odnosnie Chasyta czy to Ten , Ktory eszcze w sierpniu 2009 stal w KJ Aldragho???
jeśli to ten to mój Boże - glaskalam Go i mowilam ,że bedzie dobrze i ze wyzdrowieje i bedzie szczesliwym koniem .patrzylam Mu prosto w oczy i zachecalam zeby jadl te swoja specjalistyczna pasze to szybciej wyzdrowieje
Zaluję ze dotarlam do tego watku tak pozno 😕
Chasyt [*]
Blue Hors Matine[*]
Gribaldi[*]
i Wasze drodzy re-voltowiczowie odeszle juz Konie[*]
Mam ogromna nadzieje ,że jest Im tam wszystkim dobrze ze nie cierpią i patrzą na nas z góry ...
Oj tak CuLuLa jestem krwiożerczą sadystką, co ja bym zrobiła bez steku z koniny 😜 😁
Dla mnie takie podejście to paranoja i nie bardzo mnie obchodzi, że Ciebie to oburza.
Ależ mnie armaro nie oburza Twoje podejście. Ponadto ja nigdzie nie napisałam, że jesteś krwiożerczą sadystką i jesz koninę na każde śniadanie. Czemu od razu taka piana leci z Twoich ust i wkładasz w moje usta swoje słowa? Stał się wypadek drogowy. Konie zapewne cierpiały w jakiś sposób. To gdzie jechały to inna para kaloszy. Zrobiło mi się przykro. To są moje uczucia na tę sytuację, zdziwiło mnie to, że koniom jadącym na rzeź może stać się wszystko, bo przecież i tak skończą tam gdzie skończą.
Mam nadzieję, że teraz się zrozumiemy. 🙂
armara, to było mocno nie na miejscu.
Po co się przejmować losem cierpiących ludzi? I tak przecież kiedyś umrzemy!
Chore podejście.
CuLuLa
Ok nie zrozumiałysmy się, może faktycznie troszkę zbyt emocjonalnie do tego podeszłam.
Ty nie rozumiesz mojego podejścia ja Twojego, takie życie. Tymbardziej darolga nie rozumiem Twojego ataku 🤔wirek: Każdy ma chyba inny system wartości, a ja nie potrzebuje niańki, która non stop będzie mnie śledziła i mówiła to jest białe a to czarne...
armara - to nie atak, po prostu uważam Twoje słowa za nie na miejscu. Każda istota zasługuje na szacunek i nie można dzielić zmarłych na tych, których szkoda i których nie.
Poza tym, jeżeli CuLuLa umieściła tutaj taki wpis, to znaczy, że w jakiś tam, choćby minimalny sposób, wewnętrznie to przeżyła. I nie Tobie oceniać, czy tych koni powinno być szkoda czy nie. Po prostu uważam, że jeśli Ciebie to nie rusza, to powinnaś to przemilczeć.
Po prostu uważam, że jeśli Ciebie to nie rusza, to powinnaś to przemilczeć.
A oto i cała voltowa wolnośc słowa,
amen 😂
armara - nie, chodzi mi tylko o ten jeden konkretny wątek poświęcony w konkretnym celu. TUTAJ powinnaś to przemilczeć. A wszędzie indziej możesz sobie pisać, że jeden pies, czy zmarły na drodze czy w rzeźni.
nie zaśmiecajcie wątku taka prośba to miejsce wspomnień a nie kłótni
5 marca nad ranem odszedł Diabolo. Diabeł, Diabełek, Diabuś. Księciunio. Mądry, wrażliwy, czasami histeryczny. Koń-profesor, nauczyciel i ulubieniec tylu różnych klubowiczów. Ten, który był od zawsze.
Trudno będzie odzwyczaić się od zerkania w stronę jego boksu 😕
Orzeszkowa 🙁 Wspolczuję Ci....
dempsey
Twierdzi, że decyzja jego podwładnego była najbardziej humanitarna. Transport do kliniki i leczenie mogłoby przysporzyć koniom kolejnych cierpień.
- Ale przewieziono je do ubojni, zamiast natychmiast poddać eutanazji - wytykamy.
Kubica: - Koń to szlachetne zwierzę, z drugiej strony jest częścią łańcucha pokarmowego. Podanie środka do eutanazji wykluczyłoby zdatność mięsa do spożycia.
jak to przeczytalam to myslalam ,że padnę 😵 :emot4:
Oo, jeździłam na jego synu - po prostu żywe srebro i torpeda w tyłku. Sam Balon też tak miał?
[quote author=Karla🙂 link=topic=784.msg512880#msg512880 date=1268047832]
Balon oo [']
[/quote]
Dożył pięknego wieku.
[']
kozienicki malutki Arachid?? 😲 😕
niestety, ten 🙁
Paulinka, pw
[']
to byl wspaniały kon... 😕
niecka [']
Żyła dłuugo i mam nadzieje że było jej u nas dobrze przez te ostatnie miesiące 🙁