Stajnie w Lublinie
Co do Wieży Dominów:
Dojazd MPK linia 27 - końcowy Abramowicka Dominów
72 - przystanek Abramowicka Dominów , później spacerek 7-10 minutowy 😉
Szkołka - 28 zł, lonża drożej nie jestem pewna czy 30, czy 35
hala jest, mozliwośc spłukania nóg konia również 😉
to chyba tyle co mogę powiedzieć z pewnością 😉
Pozdrawiam .
{ Biedne konie . Wólka Wieprzecka 😕}
Ale Wieża Dominów nie ma nic wspólnego ze Stajnią u Drwala ani z AKJ-tem, prawda?
Nawet nie wiedzialam ze taka stajnia istnieje :kwiatek:
Kaprioleczka, nie ma. To stajnia pana Wójcika (ojciec Przema i Justyny).
Dzieki :kwiatek:
A w ogole nie wiem, czy ktos ma jakies dane nt. stajni na slawinku (jest przynajmniej kilka, wiem o 2), jedna jest jak sie przejedzie od Arizony przez las, druga jest w Marysinie zaraz za koncowym 5 i 18. Wiem o nich ze istnieja, w jednej bylam z Kapriola jeszcze w 2005 roku (ta za lasem) na jednej jezdzie (zeby konina sie przyzwyczajala do bycia grzeczna w nowym miejscu, przed zawodami) a w tej w Marysinie to bylam lata temu, jeszcze 2 czy 3 zanim Trufle sprzedali do stajni Kapriola, i wlasnie na Trufli dwa czy 3 razy jezdzilam.
Ta w Marysinie, to nie przypadkiem stajnia p. Rzepeckiego?
Tak Fin, chodzi mi wlasnie o ta stajnie.
Nie moglam sobie przypomniec nazwiska 😡
jedna jest jak sie przejedzie od Arizony przez las [...]
Chyba Flora mi kiedyś o niej opowiadała (jeśli myślimy o tej samej: taka co jak się wyjeżdża ze stajni w prawo za laskiem, w stronę Marysina?). Z tego co pamiętam to jakaś mała (prywatna?) stajnia na kilka koni. Floren stała tam z Darkiem jakiś czas i nie polecała.
polecanie stajni to kwestia gustu. Ja mam stajnie, ktorych bym nie polecila, ale mimo to ludzie stoja tam z konmi - czyli chyba sa zadowoleni. W kazdym razie skoro zbieramy dane o stajniach w calym miescie to to, ze ktos jej nie poleca jak dla mnie nie jest powodem do tego, by jej tu nie opisac 😉 nie traktuj tego jako ataku, to tylko ogolne stwierdzenie faktu. Jesli ma byc spis stajni to zrobmy spis stajni, jak ktos z tego bedzie chcial wybierac, to raczej sam sie przejedzie, obejrzy i dopyta. Nie sadze by ktokolwiek wstawil gdzies konia w ciemno.
Koleżanka z Warszawy zapytała mnie czy są w Lublinie stajnie sportowe... Takie, w których jest trener, hala, parkur, jakaś grupa sportowa, itp.? No i właśnie... są? Nawet nie wiem co odpowiedzieć, na myśl przychodzi mi teraz Bonanza, ale na zawodach np. jest mnóstwo reprezentantów z innych klubów. Jak to jest z tym sportem u nas?
Kaprioleczka, ja tylko powiedziałam to, co wiem o tej stajni. Ani nie twierdzę, że nie możemy jej umieścić, ani nie mówię, że jest zła 😉
fin z tego co się ostatnio dowiadywałam to w bonanzie jest sekcja jeździecka ale musisz mieć konia swojego lub w dzierżawie...
ale wiem że w fideliusie to masz fachowego trenera tylko dla siebie, masz halę, jest sekcja i nie musisz mieć własnego konia czy nawet nie musisz mieć konia w dzierżawie żeby jeździć na zawody , wiem też że w kaprioli oraz lkj coś jest ale nie umiem powiedzieć na jakich zasadach i czy trzeba mieć własnego konia lub dzierżawionego konia...a i w dominowie też jest jakaś sekcja ale tam CHYBA nie trzeba mieć konia/dzierżawy
😀
A w Kaprioli i w LKJcie są trenerzy?
Stajnią sportową można nazwać raczej stajnię w której są warunki do sportu, czyli trener i hala na pewno
I na pewno nie kapriola, gdzie trenera nie ma, ani LKJ gdzie trener jest tylko sezonowo.
Stajnią sportową jest przede wszystkim alexander w elizówce.
Oprócz wczesniej wymienionych jest piker, coś jeszcze na pewno 🙂
Na pewno Fidelius, Piker, Alexander. Bonanza w sumie chyba też mogłaby się zaliczać.
A jacy trenerzy są w Bonanzie i w Pikerze 🤔 🤔?
Mi pierwsze co przyszło na myśl po poście fin to Elizówka. I tylko Elizówka.
W Pikerze trenerem jest p. Marek Niewiadomski, a w Bonanzie z tego co wiem p. Bocian.
p.Niewiadomski ma tytuł trenera? 🤔 nieźle 😂
O p.Bocianie zapomniałam, ale Bonanza od razu skojarzyła mi się najprędzej ze szkółką.
Słowo stajnia sportowa pasuje mi tylko i wyłącznie do Elizówki. Ale to takie moje luźne skojarzenia. Nikomu nie narzucam :P
A tak a'propos ostatnio właśnie podjechałam tam z Ascaią i były to moje pierwsze odwiedziny. Wrażenie mega pozytywne no i na hali oko można było pocieszyć samymi pięknymi obrazkami pracujących około 8 dresiarskich kopytniaków 😜
okwiat tak p. Niewiadomski ma instruktora gdybys chciala wiedziec i jest w tym zaje** dobry 😁 a jesli nie wierzysz to zapraszamy na trening 😂
okwiat, nie warto się czepiać nazewnictwa.
P. Niewiadomski może nie jest osobą, która przygotowała by parę na Mistrzostwa Polski, ale jesli chodzi o poziom regionalny. Dla mnie to jak instruktor sportu. Ale osoby ktore u niego jeżdżą są zadowolone, na zawodach zaczyna się pojawiać coraz więcej osób spod jego ręki.
Zgadzam się z Jasnowatą - Alexander, Fidelius, Piker, Bonanza.
Przy czym oczywiście Alexander to "I klasa" - sport na poziomie ogólnopolskim i międzynarodowym.
PS. Nadal czekam na PW odnośnie Waszych stajni. Proszę też podawać ceny usług typu szkółka, lonżą.
Hoga była już dyskusja na temat różnicy między słowem "instruktor" a "trener" 😉 Instruktora to nawet moja mama ma, i co z tego? Od instruktora do trenera daaaaleeeka droga. A okwiat użyła słowa trener 😉
Ja bym Bonanzy stajnią sportową nie nazwała. Sportowców to tam jest ze 3, ale są związani raczej z p.Bocianem niż ze stajnią. Ale kiedyś to trochę inaczej było, najpierw ś.p. Kuba Puchała, później p. Bocian naprawdę próbowali wycisnąć z młodych ludzi jak najwięcej i otworzyć im drogę do kariery sportowej 😉 no, ale to było kiedyś.
Smarcik, prawdziwe słowa na temat Bonki. Przeciez trener teraz wszędzie dojedzie to i naszą stajnię mogę nazwać sportową bo warunki są na pewno lepsze niz w Bonanzie:P
Jak zawody w Kani wczoraj? Kto był?
Błoto, błoto, błoto, bardzo dużo błota 😁
I genialne nagrody, oprócz kantarka i paru cukierków wygrałam butelkę szampana białego półsłodkiego 😂
no ładnie! Dużo zawodników?🙂
Dużo dużo było, dlatego chyba właśnie zawody o 9😲0 się zaczęły 🙂
Pony- wiesz zawody fajne byly😀 tylko błocko wszedzie zawodnikow duzo ciagnelo sie oj ciagnelo zaczelo sie o 9 i skonczylo o 21:30 bodajze takze pozno bardzo;p
jedzie ktos do Poniatowej ❓ ❓
a kiedy ta Poniatowa, Mati?🙂
Za tydzień w sobotę lub niedzielę chyba 😉
Ja jadę ;D
Poniatowa jest 6 marca, czyli w sobotę 😉.
Sis - jedź na swoim grubasie ^^
Raija - hahaha. Ty na nim jedź ;D.
Hehe ^^ jechałam na Karli to i na Horsu pojadę ^^
jedziesz za tydzień mi kibicować ? ;p
ale 🚫