kącik skoków

Ktoś, otworzylam to. Na stronie 9 mam zasady poszczegolnych rund.

A przepisy o licencjach sportowych znalazlam tylko na 2009 rok. Aktualne czy nie ??
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
22 lutego 2010 19:03
sorry,pomyliły mi się strony,chodziło mi o to:

a przepisy chyba nadal aktualne...na HPP sędzią głównym będzie D.Orzoł,dopytam,on lubi wiedzieć 😉
Ktoś, o ! Faktycznie. Tobie sie pomylily strony, a ja jestem slepa. 😉
Dzieki.
Ponia   Szefowa forever.
23 lutego 2010 22:41
A propo Leszna jeszcze jeden 'kwiatek' mi się przypomniał - karetka  była, ale zespołu medycznego nie widziałam... 👀
Ciekawe co by było gdybym spadając coś sobie złamała..
Dostałam fotki, narazie tylko 2 😉
Chesty dzielnie się spisywały.

cieciorka   kocioł bałkański
23 lutego 2010 23:53
Ponia, gratulacje, ale co jest na posterze za tobą? 🤣
Wizja   Skąd wziąć siłę do dalszej walki...?
24 lutego 2010 13:52
Znak klubowy Przybyszewa 😀
A propo Leszna jeszcze jeden 'kwiatek' mi się przypomniał - karetka  była, ale zespołu medycznego nie widziałam... 👀
Ciekawe co by było gdybym spadając coś sobie złamała..

Może siedzieli gdzieś w cywilu? Albo mieli specjalny pokoik - często tak jest.
btw jakby ktoś potrzebował karetki to służę pomocą  :kwiatek:
kto z was wybiera się do Kuźni w ten weekend na HPWiM ?
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
24 lutego 2010 18:41
typowo towarzysko poglądowo na dwa dni, albo na trzy. jeszcze nie zdecydowałam się ostatecznie. w każdym razie tym razem zła/bardzo zabiegana na pewno nie będę :kwiatek:
Ponia   Szefowa forever.
24 lutego 2010 19:10
typowo towarzysko poglądowo na dwa dni, albo na trzy. jeszcze nie zdecydowałam się ostatecznie. w każdym razie tym razem zła/bardzo zabiegana na pewno nie będę :kwiatek:

a dotarłaś wkońcu do Leszna? czy nie?
Co to za model siodła?
To siodło pleszewskie.

Ma ktoś może takie siodełko?

Pzdrwm
christine   zawodnikowanie reaktywacja. on the go.
24 lutego 2010 20:04
niestety nie 🙁 tak to bym się na pewno odezwała i kibicowała/luzakowała/trzymała transparent. właśnie sobie tą kuźnią chce leszno odbić, ale nie będzie 3/4ludzi których chciałam zobaczyć. zawsze lepsza 1/4 niż nic.
deborah   koń by się uśmiał...
24 lutego 2010 20:07
kupczak, jeśli dobrze kojarze to siodło pleszewskie model olimpijski tak się chyba nazywa

to to samo co na moim foto:

ale na temat siodła możemy porozmawiać w wątku o siodłach 😉
No właśnie chyba nie bo poduszka kolanowa jest przeszywana na 4 a nie na trzy części....
nie moge znależć modelu z poduszką dzieloną na 4 ;/
a poza tym teoretycznie to jest model skokowy , a to olimpijskie to wszechstronne o profilu...
Mam pytanie dotyczące barowania.
Ostatnio czytałam gdzieś w internecie tłumaczenie niemieckiej książki dotyczącej szkolenia skokowego koni. Znalazłam tam wzmiankę o barowaniu przy pomocy wcierek. I stąd moje pytanie - co wcierki mają do barowania? 🤔wirek: Bo nie rozumiem...

Od razu dodam, że pytam z czystej ciekawości i chęci zrozumienia. Nie baruję i nie mam zamiaru tego robić 😉
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
25 lutego 2010 22:58
Wcierka rozgrzewająca powoduje większe krążenie krwi w skórze, przez co staje się wrażliwsza na uderzenie - koń po prostu mocniej czuje jak walnie w drąg.
A uzywaja do tego substancji wrecz na granicy zracych, wiec pukniecie w drag bardzo boli.
dzieki za odpowiedzi... ciekawość zaspokojona 😉
W sumie ciekawe.
Nogi skoczka sa bardzo narazone na urazy dlatego chroni sie je jak tylko sie da. A tymczasem niektorzy z premedytacje je urazaja.
??
Zuziasta   Zakupoholik na odwyku...
25 lutego 2010 23:56
Poniacz ekipa też była  😉
Zawody w Kuźni wyjątkowo mało liczne, niewiele się działo... Przywiozłam srebro z MWiM, do złota zabrakło bardzo, bardzo niewiele, ale nietety w decydującym, drugim półfinale nie wytrzymałam ciśnienia i pojechałam, jakbym pierwszy raz na koniu siedziała...
Ale tak w ramach luźnej refleksji, bo nie chcę tutaj prowadzic dochodzenia, tylko obiecana była pula 15tys zł, moja nagroda za medal pokryła mi tylko start i hotel, na benzynę już nie starczyło... 🙁
Karmelita gratulacje. a w jakiej klasie stratowałaś?

ciekawe, czy mała ilość osób nadal wynika z pogody/ dotychczasowych kiepskich warunków treningowych/startowych czy też z podwyżki cen?
Bischa   TAFC Polska :)
02 marca 2010 17:26
W Kuźni zawsze było dużo startujących , więc myślę , że jak warunki zrobią się coraz lepsze to stopniowo i liczba startujących będzie wzrastać .

Zostałam poproszona przez stajnię w Elizówce o puszczenie w sieć oficjalnej strony naszego czołowego zawodnika , więc puszczam i w ich imieniu , a przy okazji swoim zapraszam : www.andrzejlemanski.com

😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
02 marca 2010 17:29
Bischa L, szczerze? nie pocisnęliście z grafiką na stronie...
02 marca 2010 17:34
Nie ja tworzyłam , dziś dostałam informację , że strona działa , nie mam nic z tworzeniem jej ( poza moimi zdjęciami tam zamieszczonymi ) wspólnego  😉
Mr. Szłapka  ruszył z zawodami na poznańskiej woli. ktoś się wybiera na ZT-B 13.03? 😀
Mnie tam strona siępodoba - przejrzysta i ładuje się całkiem przyzwoicie 😉
Może ktoś z Was się orientuje, gdzie dostanę taki napierśnik:
?
fot. ze strony www.andrzejlemanski.com

Bischa?
Co to za firma? Szukam i szukam i nic, może ma jakąś specjalną nazwę  🤔
07 marca 2010 09:25
Pytałam o ten napierśnik na MP w Warce . Kupili go w Austrii , firmy nie pamiętam . Ale firma chyba jakoś na "S" ?
Bischa dzięki za odzew  🙇
A nie pamiętasz może, czy była to firma w stylu Stubben, czy raczej coś nieznanego u nas?  👀
07 marca 2010 09:33
Nie nie , Stubben na pewno nie . Zapamiętałabym  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się