pensjonaty w okolicach trójmiasta
tak rewir dokładnie mi chodzi o tą stajnię
Deborah dzięki za opinię ale niestety mam takie samo zdanie jak ty po obejrzeniu tylko zdjęć a co do tych boksów to chyba bym umarła ze strachu że mi koń wyskoczy i się zawiesi. Ja już prawie zdecydowałam się na mirowo fajna duża stajni, duże jasne boksy, pastwiska,konie wypuszczane codzienne chyba że ktoś zażyczy sobie inaczej, ogromny plac trawiasty z przeszkodami do jazdy, mniejszy piaszczysty(średnio widać bo wszędzie śnieg) a do tego ścianą placu jest las tereny podobno fajne no żeby tak super nie było to na razie niestety nie ma hali ale cóż wiosna idzie zobaczymy
Wybrałyśmy się z _kate w sobotę rano na objazdówkę po pomorskich stajniach od mierzeszyna do koleczkowa. Na mnie dobre wrażenie zrobiła chwalona już wcześniej stajnia w Warczu- czysto, całkiem fajne padoki na których konie są cały dzień, sympatyczna hala i to co dla mnie jest dużym plusem czyli że nie ma "masówki". Fajnie wyglądał też Przywidz, tylko szkoda że akurat się minęłyśmy z Ktosiną bo pewnie by nas oprowadziła i trochę poopowiadała, z tego co zobaczyłyśmy same- przestronne boksy, duża hala i duuuże padoki 🙂. W Niestępowie wyglądało przyzwoicie ale bez szału, podobnie w lubiczówce. Powoli zaczynam rozważać hipodrom... szczególnie że mieszkam w sopocie.
Czy ma ktoś z was może namiary na tą drugą stajnię w mierzeszynie?
moge podac tel do włascicielki na PW 😉
My stałyśmy w Koń-AKu. Wrażenia z obsługi superpozytywne 🙂 Zastrzeżenia - neverending błoto i niestety przez to się wyniosłyśmy (stałyśmy tam przez maj, czerwiec, lipiec). Na niewysokie konie błota było po brzuch. Na zadane pytanie odpowiadam: wciągające 😉 Moja pół-walijka przy wejściu na padok zanurzała się po nadgarstki/stawy skokowe. Tamto wejście już chyba zdrenowane, ale wolę nie myśleć jak tam będzie wyglądać jak stopnieją okoliczne śniegi i rzeczka nabierze 😲
Szkoda, że Aga nie ma jakiegoś wyżej położonego terenu do administrowania - na bank bym tam stała z moim bydłem...
ale ryzyko kontuzji na padoku ogromne... przy takim błocie.
Szkoda, bo mimo że może boksy nie są śliczne, to są duże. Całość sprawia sympatyczne wrażenie i cena w normie
[quote author=_kate link=topic=87.msg496295#msg496295 date=1266847058]
ale ryzyko kontuzji na padoku ogromne... przy takim błocie.
Szkoda, bo mimo że może boksy nie są śliczne, to są duże. Całość sprawia sympatyczne wrażenie i cena w normie
[/quote]
_kate a jaka cena?
właścicielki nie było, a pensjonariusze byli bardzo niechętni aby udzielać finansowych informacji. Cena zależy od boksu itp i waha się między 500-600zł.
Do tego miejscowość jest dość blisko od obwodnicy, więc nie dołożysz dużo na benzynę. Hala też jest, choć mała.
pomijając Hipodrom,to w Przywidzu można spotkać chyba największą liczbę forumowiczów 😉 pytanie tylko,czy to dobrze,czy źle... :P
Ktoś ja Ci powiem ze na mnie Przywidz zrobił mega pozytywne wrażenie. I gdyby nie marudzenia moich rodziców jeśli chodzi o drogę dojazdową to chciałam się tam z mym kopytnym przenieść 😉
_kate bylam kiedys w Kon-aku ale nie podobalo mi sie ze wzgledu na mala hale... moze wrazenie takie bo najpierw stalismy na hipo, a teraz w przywidzu... wiec hale mamy w miare ok 🙂 w Koniaku dojazd tez mi nie specjalnie pasowal.. szczegolnie zima 😀
mi w przywidzu nie podobaja sie boksy 😀 jeden ma np w środku metalowa drabine 🤔
no i ciemno w stajni..
a tak to nie jest zle.. choc bedac tylko na sezon halowy to co ja moge wiedziec 😉 no i znajac przeogromne boksy i widna stajnie 😜
Ktoś ja Ci powiem ze na mnie Przywidz zrobił mega pozytywne wrażenie. I gdyby nie marudzenia moich rodziców jeśli chodzi o drogę dojazdową to chciałam się tam z mym kopytnym przenieść 😉
20 minut od obwodnicy,wiem,bo jeżdżę do pracy i tylko w te najgorsze śniegi droga mi się wydłużyła 🙂
no i znajac przeogromne boksy i widna stajnie 😜
..ale w miejscu o którym piszesz zawsze,ale to zawsze jest błoto,w którym można utopić się już dojeżdżając....jedno jest niezaprzeczalne - stajnia bardzo ładna.
http://re-volta.pl/stajnie/info/stadnina_prohipo
Co to za stajnia? Był/stoi ktoś? Opinie?
bardzo fajny obiekt architektonicznie i funkcjonalnie - stajnia,hala,myjka...ale latem też się jeździ raczej na hali,bo plac...powiedzmy bardzo taki sobie...poza tym - i geograficznie i towarzysko to czarna dupa jest 😉
jejku,wyszło na to,że polecam Przywidz 🤔 🤣
No właśnie położenie mnie wręcz załamało, tożto drugi koniec świata! o.O
Oglądałam foty z placu piaszczystego, to mnie deko ścięło, to 'lekko' kopne podłoże. 🤔 Parkur trawiasty też gdzieś się tam pojawiał, wyglądał lepiej...
Ale hala... Boże, królestwo za halę! 🤔 🙄
[quote author=Ktoś link=topic=87.msg497633#msg497633 date=1266927283]
no i znajac przeogromne boksy i widna stajnie 😜
..ale w miejscu o którym piszesz zawsze,ale to zawsze jest błoto,w którym można utopić się już dojeżdżając....jedno jest niezaprzeczalne - stajnia bardzo ładna
[/quote] nie zawsze
Ktoś ja wiem że dorga krótka. Ja mieszkam na wsi i ja mam nawet krótszą drogę 🙂 mam 5 km do Kolbud a już wtedy to rzut beretem 🙂 Tyle że moja mama to generalnie już inna sprawa jeśli chodzi o jej fobie :P No ale po tej zimie na Hipo wątpie ze za rok tam wrócę, więc jak się uda to myślę poważnie o przywidzu 😉
xxagaxx, no własnie, przecież Przywidz dla Ciebie idealnie. Nawet nie zapytałam nigdy czemu tam nie stoisz :P
A co, zmęczyłas sie już tym hipo? :p
Mnie hipo zawsze męczy.. Po prostu podłoże w tym roku mnie tak powaliło że szok. Był tydzień ze nawet pracować się nie dało. A konia gdzie wypuścić i tak nie ma.
Jak już pisałam mnie dojazd do przywidza trochę ograniczył. Zimą na drogach jest istna masakra czasem. Jak bym się przestawiła tam na wrzesień to byłby dopiero rok mojego jeżdżenia samochodem. Dla mojej mamy rok prawa jazdy to zero doświadczenia, umiejętności ocenienia sytuacji itd... więc sie po prostu na dojazdy wąską krętą drogą nie zgodziła. No i tak samo wyszło.
Moon, stajnia fajna przede wszystkim hala, ale humory i różne inne pomysły właścicielki przechodzą ludzkie pojęcie,placu na dworze to raczej nie był, więc cały rok hala i raczej tam nie ma pensjonatowych koni chyba, że się coś zmieniło(nie sądzę) a drugą sprawą jest to, że tam już bociany zawracają.
Dzięki za info, tak ogólnie sobie patrzyłam na nasze bosssskie pomorskie i tej stajni jakoś nie kojarzyłam ;-) (Pewnie też położenie) A pytałam bo mimo wszystko na stronie mają cennik pensjonatowy (+ opcje full inclusive - pasze Eggersmann :P) i pomimo tego placu to warunki wydawałyby się całkiem fajne.
Takie głupie pytanie: Jakie wymiary na hala w Przywidzu? Bo na zdjęciach/filmikach Ktoś, wygląda na małą klitkę wielkości conajmniej sopockiej lustrzanki...
Alice, widziałam Cię i Twojego ogona dziś. :P
przywidzka hala ma wymiary ok. 50 na 20 🙂
wiec wystarczajaco duza 🙂 i z pewnoscia wieksza od lustrzanki na hipo ;p
no niby wieksza, ale raz ze podloze zamarzlo i jak bylam ostatnio to bez zmian, a niby cieplej bylo juz. dwa ze jakies ograniczniki typu traktor, smieci przy scianie.. na jednej scianie wysoko 'okna' w ktorych czasem sa atrakcje typu pila mechaniczna..
wole bloto ktore naprawde nie zawsze jest blotem i nie wciaga juz na wjezdzie
wole bloto ktore naprawde nie zawsze jest blotem i nie wciaga juz na wjezdzie
jak bywały mroźne zimy, to nawet do Szwecji dało sie saniami dojechać 😁
...ale widocznie są inne powody niż stan dróg, które sprawiają,że konie z Czarnej Huty stoją w Przywidzu a nie na odwrót 😉
Alice, widziałam Cię i Twojego ogona dziś. :P
Gdzie? 👀
🚫
ja się jeszcze z jednego cieszę w tym Przywidzu - może i hala zamarzła,każdy ma inne poczucie komfortu jazdy,ale przynajmniej już na wjeździe nie czuć siaonkiszonki słabej jakości....całą resztę jestem w stanie przeżyć,a jak zimowi goście się wyprowadzą,to znów zapanuje spokój i pastwiska będą miały większą powierzchnię 🙂
...ale widocznie są inne powody niż stan dróg, które sprawiają,że konie z Czarnej Huty stoją w Przywidzu a nie na odwrót 😉
może to taka świecka tradycja,że nawet jak w domu albo na hipo lepiej,to i tak na zimę do Przywidza wprowadzić się trzeba,żeby móc sobie ponarzekać 🙂
mam wrażenie, że tej zimy wszędzie podłoże zamarzło.
BTW ponoć w poniedziałek coś robili z podłożem na Hipo. Jakieś widoczne zmiany? 👀
co to za stajnia w Czarnej Hucie?
[quote author=_kate link=topic=87.msg498616#msg498616 date=1266997368]
mam wrażenie, że tej zimy wszędzie podłoże zamarzło.
BTW ponoć w poniedziałek coś robili z podłożem na Hipo. Jakieś widoczne zmiany? 👀
co to za stajnia w Czarnej Hucie?
[/quote]
u nas nie zamarzło 🙂
_kate, tam gdzie Darca (Agnes) pracuje,konie państwa Wilskich,jakieś 7 km od Przywidza wgłąb 😉,chociaż wierzchem blizej,bo jeszcze za czasów Magdy P. i Wojtka P. przyjechali na zawody w siodle.
W Otominie podłoże na hali cały czas trzyma się dobrze mimo mrozów 😉
no dobra. PRAWIE wszędzie.
Deb, a gdzie Szogun stoi?