Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska
Jak ktoś miałby ochotę podjąć się zrobienia takich galerii, to piszcie na pw. Jest między nami sporo naprawdę dobrych fotografów. np Strucelka, robi przepiękne zdjęcia. Jak nadejdzie piękna wiosna, to można by się zmobilizować i pojeździć po małopolsce 🤣
miło mi bardzo 😡 :kwiatek: Jak przyjdzie ładna wiosna i ktoś chciałby również pooglądać małopolskie stajnie a przy okazji mógłby mnie zabrać ze sobą, to chętnie porobię zdjęcia :kwiatek: Jestem nie mobilna 🙁
Strucelka, możesz pojeździć ze mną. Niech tylko się ociepli porządnie 😎
tylko mnie nie zlinczujcie że to ogłoszenie, błagam 🙇
linczu nie będzie, ale ostrzeżenie owszem - od tego jest dział ogłoszeń
w Pcimiu jest stajnia z halą, słyszałam na razie o niej same pozytywne opinie ...
ushia , czy w tej stajni z korytarzem szerokim jak lotniskowiec, są duże pastwiska? 😀 Możesz coś więcej napisać?
Są duże pastwiska 🙂 stajnia jest duża, wysoka, przy każdym boksie mini szafka, piaszczysta ujeżdżalnia i z tego co wiem hala w planach 🙂
Dzięki Kami :kwiatek: a wiesz jak cenowo wygląda?
To się już kto inny musi wypowiedzieć, bo nie mam pojęcia...
Stajnia ma tylko jeden minus - dojazd w zimie. Mam niedaleko działkę i często jak solidnie sypie, to niestety nie nadążają odśnieżać... ale za to tereny powinny wynagrodzić ten mankament 🤣
Pięknie jest w Kobylanach 😜
I to wszystko za 650zł.
Z tego,co słyszałam,to jeśli powstanie hala,to pensjonat w Kobylanach ma kosztować 900zł
Na Bielanach też jest pięknie Dorcysiu i też masz chyba taką samą cenę.
Jednak w momencie kiedy stajnia wzbogaca się o halę-to cena idzie w górę.Takie życie.
Na Bielanach też jest pięknie Dorcysiu i też masz chyba taką samą cenę.
Od marca 670zł. UR podniósł nam czynsz 👿
Co nie zmienia faktu, że cały czas mam komplet.
Niedługo pewnie otworzy się też stajnia w Targowisku/Chełmie jak się jedzie na Bochnię. Widać ją z drogi i robi imponujące wrażenie. Mają halę naokoło której są boksy - przynajmniej tak to wygląda z zewnątrz (chyba podobne rozwiązanie jak u Szarych). No i mają tam bardzo duże tereny pod pastwiska. Dojazd świetny, bo można jechać albo starą drogą na Bochnię, która teraz jest pusta, albo autostradą - stajnia znajduje się zaraz przy zjeździe. Cenę pewnie będą mieli konkurencyjną, bo to jednak już kawałek za Krakowem.
A tak z innej beczki - czy ktoś coś wie co z Botoją? Jak się rozwiązała sprawa pożaru 👀
Mnie się też to Targowisko podoba tak z daleka.
Kawał ośrodka no i dojazd świetny. I jak paliwa zabraknie to blisko stacja .
A na stacji jadłam dobry obiad kiedyś.
Pewnie zima wyhamowała budowę ,ale wiosną ruszy z kopyta.
To jest ta stajnia zaraz przy wjeździe na czwórkę z drogi od Niepołomic? Co konie się pasą tuż przy drodze i stacji?
To jest ta stajnia zaraz przy wjeździe na czwórkę z drogi od Niepołomic? Co konie się pasą tuż przy drodze i stacji?
Tak.Teraz bardziej w polu.
ile hektarów pastwisk mają kobylany?
w Kobylanach też chyba komplet już o ile kojarzę dobrze stajnie 👀
Stajnia w Targowisku fajna, byłam tam kiedyś w odwiedzinach, boksy są ułożone w kształcie podkowy a w środku hala- naprawdę ogromna!
Terenu w koło sporo więc pastwiska na pewno będą i jak dla mnie fajnie bo jest płasko🙂
Nad boksami chyba będzie całe zaplecze socjalne i miejsce z którego jest widok na halę przynajmniej tak to wyglądało, co do ceny to ma być podobno konkurencyjna bo stajnia jest jednak dość daleko od Krakowa
ja tam jeździłam jak jeszcze nie było pensjonatu...i tam poznałam mojego teraźniejszego konia🙂 cena podobnież 800 zł🙂 dojazd wszystimi busami na bochnie🙂
a czy w Targowisku jest rekreacja??
nie ma🙂 Kiedyś Kasia dawała lekcje na 3 koniach, aby je poruszać. Koniki bardzo fajne, pięknie wyglądają, dużo łąk, fajne tereny- nad rabe, dłuższe do puszczy.
Czy może był ktoś dziś w Zabierzowie w Santosie koło 16-17, bądź wie od kogoś, czy faktycznie była tam w tych godzinach policja? Kolebka, wiesz coś?
(żeby zamieszania nie robić - nic poważnego się nie stało, ale muszę to wiedzieć, bo chyba mnie ktoś - że tak brzydko się wyrażę - w ch*ja robi. znowu.)
Moje drogie Panie: F i pozostałe uczestniczące w żarliwych dyskusjach, uprzejmie proszę załóżcie temat pt. Stajnia Bodzanów i tam będziecie mogły dowolnie wymieniać swoje opinie na temat siebie ile dusza zapragnie.
Chyba wyraźnie niejedna osoba dała do zrozumienia, iż nie chcemy więcej oglądać wzajemnego obrzucania się pomyjami.
To jest temat o Stajniach w Krakowie- wszystkich , nie jednej.
Bardzo dziękuje.
Już tyle apeli i próśb o to było.
A ta stajnia w Targowicy - ile boksów tam będzie?
Hala chyba duża?
Piszcie co i jak .
p.s
dałam ignoruj na kilka osób Bodzanówgate -i mi się wątek skurczył,przejaśniał -od razu lepiej.
Ktoś z was stoi aktualnie u p. Szarych? Jaka panuje tam atmosfera? może być pw 🙂
In Nic nie wiem, nie było mnie dzisiaj w ogóle w stajni. Ale mogę się podopytywać, jeśli chcesz 🙂
Byłabym Ci bardzo wdzięczna :kwiatek:
F zazdroszczę Ci takiej ilości wolnego czasu. Ja wstaje o 6.30 i dopiero teraz mam czas rekreacyjny... a mam na głowie jedynie 5 koni.
Co do stajni przy Tarnowiance...byłam niedawno, widziałam. Pięknie... od hali nie można wzroku oderwać. Wszystko przemyślane - i strona końska i zaplecze socjalne. Jak tak dalej pójdzie to będzie doprawdy bajkowo.
Poza tym podoba mi się podejście właścicieli - nie siedzą na necie i nie rozpisują się jaka to ich stajnia będzie przepiękna,przecudna itd...oni najnormalniej w świecie nie mają na to czasu bo zapierniczają przy budowie. To dobrze rokuje na przyszłość.
In. możemy pojechać razem, ja często tamtędy do chłopaka jeżdżę (Brzesko), czyli dokładnie obok tej stajni przejeżdżam.
Aktualnie tam jest stajnia przy restauracji, ale kawałeczek w głąb jest stajnia z halą, o której jest mowa wcześniej.
Dojazd jest na prawdę super, bo busy jeżdżą na prawdę bardzo często 🙂