super, czekam niecierpliwie 😅
swoją drogą odnoszę wrażenie że najbliższe skokowe w Warszawie to 30 Aromer...aż dziwne
najbliższe skokówki to kuźnia 16-17.01 są już propozycje
http://kjszwadronrp.bloog.pl/ZAPRASZAM DO PRZEGLĄDANIA I NA ZAWODY
Na bieżąco będzie aktualizacja propozycji na poszczególne zawody, sponsorów, rankingi itd
Z finału będzie retransmisja w TVP 3 więc się starać😉
Halowy Puchar Szwadronu w skokach przez przeszkody
I eliminacja
I. INFORMACJE OGÓLNE
1. Rodzaj zawodów
Ranga: Halowe Zawody Towarzyskie w skokach przez przeszkody
I eliminacja Halowego Pucharu Szwadronu
Data: 21 luty 2010, od 10😲0
Miejsce: Stowarzyszenie Szwadron RP, Stara Miłosna ul Szkolna 14
2. Organizator: Stowarzyszenie Szwadron Jazdy RP Andrzej Waś
3.. Dyrektor zawodów: Andrzej Waś 0-601-299-564
II. PRZEPISY OGÓLNE
Towarzyskie Zawody w skokach – strój i rząd jeździecki zgodny z wymogami PZJ
III. OSOBY OFICJALNE
Sędzia Główny: Barbara Szymczak
Gospodarz Toru: Grzegorz Kordaczuk
Lekarz weterynarii – Stanisław Bednarski
IV. WARUNKI TECHNICZNE
Kryta ujeżdżalnia- podłoże piaszczyste
Rozprężania- podłoże piaszczyste, wydzielona część krytej ujeżdżalni
V. ZAPROSZENIA - Kluby, sekcje i zawodnicy zrzeszeni w PZJ i WMZJ oraz osoby niezrzeszone - amatorzy
VI. OFEROWANE ŚWIADCZENIA
6.1. Wyżywienie - w restauracji na terenie zawodów
6.2. Stajnie: organizator zapewnia parking dla koniowozów w razie konieczności boksy (ograniczona ilość) tel. 0-601-299-564
VII. ZGŁOSZENIA
Zgłoszenia ostateczne prosimy przesłać najpóźniej do dnia 20.02.2009. do godz. 15😲0
e-mail stajnia-milosna@o2.pl tel (sms) 601-299-564
Wpisowe od konia: 60 PLN
Startowe: 20 zł za jeden przejazd
Korekta zgłoszeń ostatecznych w dniu zawodów najpóźniej godzinę przed rozpoczęciem konkursu.
VIII. ZAGADNIENIA WETERYNARYJNE
9.6. Dokumentacja koni zgodnie z przepisami PZJ i Komisji Weterynaryjnej.
IX. INFORMACJE RÓŻNE
9.1. Nagrody: flots,
Debiuty nagrody rzeczowe (miejsca I, II , III)
LL nagrody rzeczowe (miejsca I, II , III)
L nagrody pieniężne (miejsca I-150 zł, II-100 zł, III-50 zł)
P nagrody pieniężne (miejsca I-150 zł, II-100 zł, III-50 zł)
N nagrody pieniężne (miejsca I-150 zł, II-100 zł, III-50 zł)
C nagrody pieniężne (miejsca I-150 zł, II-100 zł, III-50 zł)
9.2. Organizator nie ponosi żadnej odpowiedzialności w razie wypadków i zachorowań zawodników, luzaków i koni jak również w przypadku kradzieży, zniszczeń, pożarów i innych zdarzeń losowych.
9.3 Wstęp na teren zawodów bezpłatny
X. Program zawodów (godziny rozpoczęcia orientacyjne, w zależności od ilości zgłoszeń)
10.0 Konkurs nr 1, Debiuty, dokładności z trafieniem w normę czasu, wys.50- 60 cm
11.00 Konkurs nr 2, klasa LL, dokładności, z trafieniem w normę czasu,
wys. 80 cm.
12.00 Konkurs nr 3, klasa L, zwykły, wys. 100 cm, (art.238.2.1)
13.00 Konkurs nr 4, klasa P, , zwykły, wys. 110 cm, (art.238.2.1)
14.00 Konkurs nr 5, klasa N, , o wzrastającym stopniu trudności z jokerem, wys. 120 cm,
(art.269.5) , wys. 120 cm
14.30 Konkurs nr 5, klasa C, zwykły, wys. 130 cm, (art.269.5) (odbędzie się jeśli do konkursu zgłosi się minimum 5 koni)
Zapraszamy!!!
Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie zawodów.
Kto z voltowiczów się wybiera? Ja mam wtedy szkołę,ale postaram się dotrzeć🙂
Ja też postaram się dotrzeć!
jak wykuleje konia to przybędę 😉 jak nie to pewnie jako luzak 😀
ja będę raczej napewno 🙂 powiedzcie mi czy jak się nie ma III klasy sportowej można na tych zawodach P jechać ?
edit. juz wszystko wiem 🙂
jeśli ktoś ma propozycje zawodów to prosze przesłać na jezdzieckiportal@interia.pl
o jak fajnie że tyle osób z forum będzie;-)
super bardzo się cieszę i zapraszam!
majeczka, a powiesz mi jeszcze jak z tym ubezpieczeniem jaki konkretnie z tym ubezpieczeniem jakąś polise ze sobą zabrać czy co ?
startując w zawodach masz obowiązek posiadać ubezpieczenie, nie musisz zabierać ze sobą polisy, po prostu każdy organizator zaznacza, że tego wymaga ponieważ nikt nie chce ponosić odpowiedzialności jeśli coś Ci się stanie, po to Ci ubezpieczenie.
ja może wpadnę pokibicować 😀
konia nie będzie, bo:
1. nie mam zaufania do waszego podłożona
2. 23.02. mam egzamin, a nie mam czasu się uczyć w tygodniu 😕
dajemy rade latać parkurki 120-130 podłoże bronowane poprawione;-)
wiem, ze dajecie 😉 ale ja mam paranoje na punkcie jego nóg i nie chcę ryzykować, tym bardziej, że jak kiedyś byłam, to czułam, że nie galopuje ani nie odbija się za dobrze
Dobra niech Ci będzie ale na otwartym Pucharze Was widze! 😉
oczywiście! na trawiasty parkur zawsze chętnie! 😀
super w takim razie od nas będzie 4-5 koni 🙂
jak będziecie to się ujawniać kto jest kto 😉
Już po zawodach w Szwadronie, tak więc napiszę swoje wrażenia po zawodach, może akurat kogoś kiedyś przekona to do przyjazdu tam na zawody.
Po pierwsze super podłoże, naprawdę elastyczne, nie śliskie. Parkury dopasowane trudnością do startujących. Bardzo sympatyczny komentator (majeczka, 🙂 ).
Nagrody pucharki, flo naprawdę ok, jak na zawody towarzyskie. (Szkoda tylko że nie mają takich tabliczek z kąd z jakiej klasy, i za jakie miejsce.
Z minusów można było się przyczepić trochę do organizacji na rozprężalni, szczególnie w niższych klasach ( dzieciaki stojące między przeszkodami, czy skaczące okser pod włos).
Ogólnie zawody uważam za bardzo udane i napewno jeśli Puchar Szwadronu dojdzie do skutku będę starała się przyjechać na każde eliminacje. 🙂
Ruffian, po pierwsze gratulacje! :kwiatek:
Rozprężania okazała się niestety stanowczo za mała, dlatego wstrzymujemy się z pucharem, aż będzie można zrobić normalną rozprężalnie na dworze gdyż niestety nie mamy dwóch hal. 🙁
Krótka relacja już na stronce
www.kjszwadronrp.bloog.plCzekam na fotki i wstawię na stronkę jak tylko je otrzymam. 🙂
Puchary kupowane na wariata bo w piątek została podjęta decyzja że niestety będą zawody Towarzyskie a nie Halowy Puchar i wyszło jak wyszło 🤔
Dziękuję za uwagę o dziewczynkach, masz racje to że się przesiadają z konia na konia nie uprawnia ich do stania tam w tej grupce, uprzedzę przed następnymi zawodami instruktora ażeby czekały na trybunach na "swoją kolejkę".
Z podłoża jestem również bardzo zadowolona
Do mikrofonu dorwałam się dopiero na koniec L-ki niestety, a powinnam gadać cały czas studia dziennikarstwa sportowego zobowiązują 😁
Zapraszam wszystkich serdecznie na Puchar, jak tylko podjęta zostanie decyzja co do terminu od razu dam znać
ja niestety nie dojechałam, koń się nie wykulał, na następne się postaram przybyć 😁
za to wiernie kibicowałam i Ascarowi i Lotarowi przez telefon 😀
Towarzyskie kombinowane w Aro, ktoś się wybiera? 😀
Ja bardzo chciałabym jechać do Aro,ale niestety mam wtedy szkołę:/Pierwsze zajęcia,nowi prowadzący i powinnam być,żeby wybadać grunt😉
szkoda 🙁
ja bym bardzo chciała ale sama nie wiem bo ja crossowiec żaden, Księciu w życiu takich przeszkód na oczy pewnie nie widział, a i propozycje nie za bardzo ogarniam 😜
Ja sie chyba wybieram , ale nie wiem jeszcze czy bede chciala kros skoczyc.
Podoba mi sie bardzo runda uj. P1 i 50 cm skoki (chyba , albo 60 cm).
Zu
a czego nie ogarniasz?
a ktoś wie jak ten cross ma wygladać?