Wszystko, co chcielibyście poradzić, ale nikt nie pyta...
Zanim zaczniesz szukać telefonu i pytać sie wszystkich gdzie on jest, sprawdź czy nie masz go w ręce...
Zanim posłodzisz herbatę dla dziesięciu osób, upewnij się, że nie jest on solą. Zanim radośnie wbiegniesz do stajni w klapkach, sprawdź czy pewien sprytny kucyk nie wyszedł z boksu i nie zmienił stajni w pływające gówno za przeproszeniem 😲
Nie wyrażaj zbyt szczerze swoich emocji, kiedy w trakcie rozmowy z mamą przez telefon nadepnie Cię ciężki ślązak.
Otwórz drzwi zanim wejdziesz do pokoju, i... sprawdź czy ubikacja nie chodzi i się nie rusza zanim spłuczesz wodę lub cokolwiek do niej wlejesz 🤔wirek:
Kiedy zamykasz okno, staraj się trafić w klamkę, a nie w szybę, wybijając okno.
I kiedy robisz młynek, jesteś na boku, a koń walnie z zadu i ucieknie, nie przewalaj się do tyłu przez płot, romantycznie padając swojemu ukochanemu od lat do stóp (do tego w żółtych kaloszach w kropki i ubraniach dziadka). 😡
Wszyscy wiedzą, że nie nalezy kucać w ostrogach. Ja dodam, że - szczóglnie zimą - należy ściągnąć ostrogi zaraz po jeździe, inaczej niefortunny upadek, przez ostrogi może być bardzo bolesny :/
Felinka - jak prowadzisz konia nie rozmawiaj przez telefon 😉
nie prowadziłam jej, tylko czyściłam nogę, a ona ją podniosła i mnie nadepnęła 🙂
edit - żeby było jasne - nogę, nie kopyto!
jeśli BARDZO musicie powiedzieć koleżance, jak bardzo ktoś Was wnerwia bo jest bucem to upewnijcie się najpierw, że nie stoi za Waszymi plecami. Oj.
Albo nie jest jej osobistym facetem 🤣
Zanim zaczniesz szukać telefonu i pytać sie wszystkich gdzie on jest, sprawdź czy nie masz go w ręce...
Ja właśnie chciałam się wreszcie dowiedzieć, gdzie jest mój telefon. Wpadłam na pomysł, że zadzwonię na niego z telefonu, który trzymałam w łapie... Tak, mam słownie jeden telefon i w głowie najwyraźniej też tylko jedną komórkę 🤔wirek:
Zanim zaczniesz szukać długopisu i rozpaczać, że zgubiłaś ostatni przyrząd do pisania w domu, sprawdź, czy ten przyrząd nie leży na stole przed twoim nosem.
Zanim zaprowadzisz konia z padoku do boksu sprawdź czy zamknąłeś bramkę po wyjściu z tego padoku. Jeśli nie zamknąłeś to nie porzucaj swojego konia w nadziei że nie pożre całego owsa na korytarzu i nie lec zamykać bramki. Jeśli już go puściłeś to ZAMKNIJ ta bramkę zanim reszta koni dobierze się do owsa!
PS. Zdecydowanie mój ulubiony watek w towarzyskich 😁
bo on taki zyciowy, nie arivle ? 😉
Zanim zaprowadzisz konia z padoku do boksu sprawdź czy zamknąłeś bramkę po wyjściu z tego padoku. Jeśli nie zamknąłeś to nie porzucaj swojego konia w nadziei że nie pożre całego owsa na korytarzu i nie lec zamykać bramki. Jeśli już go puściłeś to ZAMKNIJ ta bramkę zanim reszta koni dobierze się do owsa!
hihi
nie wiem czy było...
jak jesteście 'tylko troszkę chore' nie wyruszajcie do stajni z przekonaniem 'na pewno mi nie zaszkodzi tym razem' 😤
Kaprioleczka O tak, jest wyjątkowo życiowy 😁
nie wiem czy było...
jak jesteście 'tylko troszkę chore' nie wyruszajcie do stajni z przekonaniem 'na pewno mi nie zaszkodzi tym razem' 😤
Ano nie było, i dlatego jestem teraz taka chora 🤔
Ale przynajmniej mam czas na pisanie i czytanie wszelkich innych porad życiowych 😀
Nie miejcie telefonu w kieszeni pod czas podnoszenia zwalonego drąga z przeszkody xd (kończy się to miazgą :oczy2🙂
Pamietaj, żeby nie pomylić zgubionych w głębokim śniegu ochraniaczy z końską kupą.
w rozpinajacych sie pod wplywem sniegu kaloszach mozna z powodzeniem pojezdzic po zasniezonej ujezdzalni. Ale jesli nie chcecie szukac ich w sniegu, to nie wybierajcie sie w nich teren 😉
Kaprioleczka- to samo z ochraniaczami 😡
Jeśli znowu masz zamiar zaczac histerycowac, ze znowu zgubilas swoj ulubiony kantar to sprawdz czy twoj kon nie ma go aktualnie na glowie, albo nie wzielas go poprzedniego dnia do domu, aby go uprać. 🤔wirek:
Nie płacz i nie histeryzuj jeśli nie możesz znaleźć swoich okularów (przy okazji dziwiąc się jak świat jest wyraźny). Możesz aktualnie je mieć na nosie i robisz z siebie pośmiewisko przy znajomych 😁
jeżeli jedziesz sobie radośnie galopem i zauważasz, że jedna wodza robi się dziwnie długa to pewnie dlatego, że się odpięła.
[quote author=wiorek link=topic=11182.msg493137#msg493137 date=1266665554]
Nie płacz i nie histeryzuj jeśli nie możesz znaleźć swoich okularów (przy okazji dziwiąc się jak świat jest wyraźny). Możesz aktualnie je mieć na nosie i robisz z siebie pośmiewisko przy znajomych 😁
[/quote]
biega, krzyczy pan Hilary 😁 😁 😁
NIGDY nie rób sobie wraz z kolegą sesji zdjęciowych w stanie wskazującym na spożycie... Tak, będziesz na zdjęciach w zasadzie to nago 😵 😵 😵
Gillian, jak juz sie pochwalilas to musisz pokazac 😂
Gillian, dawaj, będzie 'ku przestrodze' 😉
Jeśli wiesz, że twoj kot uwielbia kartonowe pudła to nigdy, przenigdy i nawet na sekundke, a nawet na pół sekundki nie stawiaj w jego zasięgu pudła z cenna zawartościa
(postawilam na krześle pudło z tortem i odwróciłam się po świeczki - kocica niewiele myslac z rozpędu wycelowała w pudło - bo przecież każde pudło w domu nalezy do niej 😁 Mina kota - bezcenna. Moja chyba też 😉
no tak, wstawię to się będę musiała wylogować z re-v na amen ze wstydu 👀 ej serio, przegięcie głowy, to była ostatnia impreza z alko 🤔wirek:
to była ostatnia impreza z alko 🤔wirek:
a świstak siedzi i zawija...
Gillian, dawaj! bedziemy udawac ze nie wiemy ze to ty 😁[quote author=Gillian link=topic=11182.msg497233#msg497233 date=1266878918]
to była ostatnia impreza z alko 🤔wirek:
a świstak siedzi i zawija...
[/quote]
z ust mi to wyjales 😉
Nie kichaj, idąc na bosaka z kubkiem gorącej herbaty 😎
Jeśli Wielki Montezuma akurat mści się na tobie - nie kichaj nawet bez kubka gorącej herbaty w ręku!
Gillian- to ja się dopisuję. Koniec z alko 😵 😤
zanim zwymyslacie ladowarke do komorki od wszystkich najgorszych sprawdzcie, czy rozgaleziacz do ktorego jest podpieta jest wlaczony 😁 mam taki z pstryczkiem i wlasnie wydarlam sie na ladowarke, ze musze naladowac telefon w tej sekundzie. A potem zobaczylam, ze wylaczylam panel 😵
generalnie, wiekszosc urzadzen elektrycznych pracuje lepiej jesli sa podlaczone do dzialajacego gniazdka 😵 😎
nie wypuszczaj z ręki włączonej suszarki, jeżeli masz obok siebie wiadro z wodą...