Na pewno nie bd układać Igor w wieku 2,5 roku. Więc dopiero za rok się za niego wezmę. A on ma siodła ale na kuc to nie jest znowu taki ciężkie.
Powiedzcie, że to żart 🙇 Przecież niemożliwe żeby w XXI wieku w PL ktoś przeszkadzał młodemu koniowi chodzić z łbem w dole?
Natalka Każdy, kto wypisuje takie bzdury, jest na tym forum traktowany jak żywy dowcip - że sobie "jaja" robi, więc reszta z niego - też. Jeśli Ty poważnie - to zainwestuj w podręczniki.
natalka Dobrze, że nie będziesz układać Igor w wieku 2,5. I dobrze, że to siodła na kuc i nie jest taki ciężkie 🙇 GRATULEJSZYN
Może załóżmy po prostu wątek "Nastolatki i ich konisie pytania/uwagi/opinie" 😎
Mogę być pierwsza: "Cześć mam prawie trzyletniego wałacha, czy mogę go rozmnażać? Czy nie jest na to zbyt wcześnie?"
zastanawiam się czemu coraz więcej na re- volcie takich zjawisk 🙄
Niekażda nastolatka ma konia 🙂🙂
quanta, a nie dało by się zrobić takiego testu przy rejestracji?
1. Czy kochasz konisie
a)Taaaak!!!!!1111!!!!
B)Tak
c) Co to za głupie pytanie?
2. Przetłumacz Tekst
Ni0 w!ie$h ! jA t0 siodŁ@ kupÓje prAkTyCzn!3 cO M!3$iąC
@le mU$he KoFFffAn!u$ie Ró$$h0FffFFe $ob!E kup!Ć!
$orKiŚŚ z K!m j@ Fokóle koNf3rsUje? 🤔
idE p0tr3nOwaĆ pashaze w galOp!e i MosHe lEw@dY prz3z trąKi... 🤔
NarKa$ mOjE MysHee KoofFaNiUSiane! ;*:*
f OgÓlE! tAk mY$laŁ@m sHeby zmIenIĆ ColoUr skAretEk mOYego Koni$$$i1 KoffanEg. Bo m@ biaŁe i t@kie brudNe A ja Nie Mam zaMiaru Czy$$ciĆ teJ kÓpy z nÓg.. icon_mad
3) Czy chcesz ujeżdżać swojego konisia w wieku 1,5 roku?
a) taaaaak!!!!!!!!!!111!!!!
b) nie, siodło to zło, jeżdżę tylko na oklep
Która forma jest poprawna:
lepsze czy leprze
a)leprze
b) taaaak!!!!!111!!!!
Edit, kryteria są zbyt łagodne:
Przy zaznaczeniu a) lub b) lub przy przetłumaczonym tekście wysadzałoby człowieka w kosmos...
Niekażda nastolatka ma konia 🙂🙂
I dzięki Bogu
slojma, nie, nie ra r-v, tylko przede wszystkim w naszym kąciku 😉
To racja 🙂 Ale ogólnie coraz więcej takich przypadków
Strzyga dobry pomysl
moze lepszy niz moj - zeby wywalalo gdy delikwent osiagnie przedzial 0-15 w prostym tescie IQ
quanta - czy Ty tez widzisz, ze sytuacja do tego dojrzala??
Strzyga, bingo, żebyś wiedziała, że już miałam podobne myśli 😁 Coś ostatnio wysyp szczypiorków na pożarcie na forum... Ferie czy cuś?
ja bym do tych pytań dodała jeszcze:
1) czy koń zganaszowany to koń zebrany?
a)Taaaak!!!!!1111!!!!
B)Tak
2) czy lą-żujesz konia?
a)Taaaak!!!!!1111!!!!
B)Tak
f OgÓlE! tAk mY$laŁ@m sHeby zmIenIĆ ColoUr skAretEk mOYego Koni$$$i1 KoffanEg. Bo
udało mi się rozszyfrować ten tekst, ale nie wiem czym ską skaretki 😡
quantanamera, chyba tak. Szczypior szczypiorem, ale natchnione nastolatki i ich roczne konisie, to znak dzisiejszych czasów, niestety.
Widocznie to forum...nie ma osób posiadającą widzie która by mi pomogała no szkoda;/ widocznie nie umiecie sobie z tym poradzić;/
Natalka uuuuuuuu widze ze przegielas bedzie wesolo. 😁
Natalka, a może jakieś zdjęcia Twoje z jazd? Może się pochwalisz umiejętnościami? Dasz nam dowody, to może uznamy Twoje umiejętności 😎.
a mnie to już drazni że panna po tylu wpisach gdzie wiele osób miało cierpilowść, dobrze radziło ... dalej ciśnie swoją głupotą w żywe oczy.
Natalka125xd Ja osobiście od siebie przekazuję Ci jedno
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,16459.0.html wejdź poczytaj może załapiesz o co biega. Jesli nie to współczuję. A .... gdzies był też wątek o lonzowaniu.. może warto się doszkolić zanim zaczniesz cokolwiek robić z koniem 🙄 Oczywiście Igora zostaw lepiej w spokoju.
Co przegiełam to, ze sie wyśmiewaćie z ludzi to poprostu żałosne.Dzinki tym co przynajmiej mnie rozumieją nara!!!!
Wiesz dużo osób mi pomogło a reszta jakieś wąty jak bym miała zabić tego konia;/
Zosatwie go w spokokju a w wieku 4 ral wszytsko od nowa napewno ląży nieprzerwe bo to nie jest nic złego z siodła zrezygnuje bo uświadomiliście mi, ze lepiej bedzie dla niego🙂🙂
Natalka125xd dla mnei umiejetnosci jezdzieckie sa niczym w umiejetnosciach szkoelniowych koni czy hodowlanych. To ze przeskoczysz przez przeszkode w niczym ci sie nie rpzyda jesli rozwalisz mlodemu nogi czy grzbiet. Radze zastanowic sie z tej strony - co robie nie tak- nizeli dyskutować - ze wiem lepiej.
jelsi ja czegos chce sie dowiedziec PYTAM, a jesli wychodzi na to ze jestem w błędzie to - NIE DYSKUTUJE. Taka mała dygresja ode mnie
Faktycznie - umiejętności wybitne, zwłaszcza dressage godny podziwu.
😵 chyba brak mi słów
ps. pytania wymyśliłyście zajebiste 😁
Śledzę tą dyskusję i po zobaczeniu zdjęć zabrakło mi słów.
Nie wiem, czego oczekiwałaś wchodząc tutaj i pisząc cokolwiek... Oklasków i pochwał za to, co robisz?
Szkoda tylko młodego konia, jego szkieletu, jego przyszłości....
Skończ, oszczędź wstydu.
Dzinki
e, to o Dzionki chodzi? a co ma Dzionka do tego? 😂
Natalka, prosimy jeszcze raz, edytuj posty i korzystaj z 'sprawdź ortografię' 😉
my naprawdę staraliśmy się pomóc, ale sama tę pomoc zaczęłaś w pewnym momencie negować. my nie mamy siły co 2 minuty pisać tego samego. koń ma być lonżowany z pyskiem w dole! nie ważne co powiedział Twój trener, on po prostu nie ma racji.
jeszcze raz proszę: przejrzyj wątki o lonżowaniu, popytaj się o dobrych trenerów.