Młode Konie

Mazia, to półtrakenka.😉

zabeczka17, oj no, ja też w tej chwili nie umiem sobie wyobrazić jakiegokolwiek jeźdźca na niej, jest na to nieprzygotowana, ale za jakiś czas, jak nabierze ciałka, będzie jak znalazł.[btw.... znam półtrakena, który ma 170 i wygląda jak kluseczka...a nie jest otyły😉 Także, da się, trzeba czekać 😉]

tulipan, i co, sprawdza się w żużlowaniu z rodowodem czysto skokowym? 🙂 [naczytałam się o selekcji w KWPN i teraz mi rodowody w głowie 😁 ]

Mazia   wolność przede wszystkim
14 lutego 2010 08:57
Mazia, to półtrakenka.😉

a dokładniej???
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
14 lutego 2010 09:22
zabeczka17 Twoja lalunia to małopolanka? Jaki ma rodowód?

moja lalunia 😉 to welkopolanka 😀 po traknenie Silver 1994, matka Kora NN sp 1997. 😍

Sankaritarina dzięki za otuchę ;]
Mazia   wolność przede wszystkim
14 lutego 2010 09:30

"...moja lalunia 😉 to welkopolanka 😀 po traknenie Silver 1994, matka Kora NN sp 1997. 😍..."

to ma prawo być szczupła w tym wieku  😉
tulipan
jaka mama ?

Sankaritarina
Graf Top mimo skokowego rodowodu miał bardzo podobne indeksy wartości użytkowej na ZT 😉
trzynastka   In love with the ordinary
14 lutego 2010 09:40
arma gdzie suchotnik ja się pytam ?  😕
Czy wasze młode też chodzą masakrycznie na jedną stronę? Tzn wiem, ze często tak mają, ale zastanawiam się czy różnica zawsze jest taka ogromna.
Mój na lewo chodzi jak  stary- po prostu masełko, a na prawo jest porażka ;/ Wogle nie mogę go przepracować, zacina się, zero współpracy. I teraz nie wiem czy mam się go czepiać, czy nie. Czy to normalne, czy może ma jakiś problem zdrowotny...zęby miał sprawdzane. 🙄
Averis   Czarny charakter
14 lutego 2010 11:25
Frania,  mój koń jest trochę gorszy w lewą stronę, ale wyczuwalne jest to raczej przy chodach bocznych i przestawianiu przodu, w okrążaniu nie ma to miejsca. Inna sprawa, że kiedyś był straszny na obie, ale to wynikało tylko i wyłącznie z jego paskudnego wtedy  charakteru. Teraz najwyżej prychnie z niezadowolenia. Ja bym sprawdziła jeszcze plecy, a jeśli wszystko będzie w porządku, to jednak bym się go czepiała 😉 Po prostu stopniowo zwiększała wymagania na tę zła stronę i hojnie nagradzała. I proponuje zawsze zaczynać od tej dobrej, koń nie zniechęca się tak szybko 😉
Klacz żabeczki ma szansę śledzikiem zostać, tatuś też był śledzik 😉 co nie znaczy, że nie zmężnieje. Silver był bardzo "szlachetny" nawet przy dobrym karmieniu.
14 lutego 2010 12:29
;] ma nadzieje ze chartem nie zostanie ;] 😁
Mój młody dzisiaj się rozchodził więc chciałam wstawić parę zdjęć z tego szaleństwa.
Pierwsze zdjęcie z mamusią proszę zwrócić uwagę na wzrost obu kopytnych .Dodam tylko że mama ma 6 lat a urwis jej synek 10 miesięcy 🤣
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
14 lutego 2010 13:11
widac, ze zdrowo rosnie! tez musze sie wybrac do mlodego fotki pocykac 😁
No właśnie mogła byś pokazać swojego urwisa . Jak sie nie mylę to jesienią będzie miał 2 lata.
14 lutego 2010 13:14
heheh szybko rośnie 😀 nic tylko pozazdrościć ;] 😅
zabeczka17 Ty sie martwisz że twoja klaczucha taka mała ,a ja sie martwię że Ordynans taki duży.
Musze sie przyznać że nie lubię dużych koni,takie jak moja Oliwka  czyli 167 w kłębie odpowiadają mi najbardziej mimo iż sama mam 172 cm wzrostu.
14 lutego 2010 13:38
;] nigdy nikomu nie dogodzisz  😍
Ostatnio czytałam o zaletach niedużych koni... jedna mnei przekonuje - zawsze bliżej jest ziemia 😀
hehehe i  w sumie spokojnie przełknę jej wzrost  byle tylko ona się ze mną nie męczyła ;] 🙂  ze mna na grzbiecie 🙂 🤣
Bardzo rzadko się pokazujemy więc mam nadzieję, że taka ilość nie przerazi...
Dziś mimo pogody, był dzień zabawowy  😂
...I nic tylko wszystkich zaczepiał hehe
14 lutego 2010 14:05
Cobrinha, Twój czarnulek przypomina mi Karsona 😁 Szczególnie na trzecim i czwartym zdjęciu- to ślązak (wybacz moją sklerozę)? Jest cuuudownyyyy 💘
Tak, też to zauważyłam heh 🙂 Dziękuję  😜
14 lutego 2010 14:08
Nawet układ odmian mają podobny, przeboski jest 😁  💃
;] nigdy nikomu nie dogodzisz  😍
Ostatnio czytałam o zaletach niedużych koni... jedna mnei przekonuje - zawsze bliżej jest ziemia 😀
hehehe i  w sumie spokojnie przełknę jej wzrost  byle tylko ona się ze mną nie męczyła ;] 🙂  ze mna na grzbiecie 🙂 🤣

Pewnie o tym nie raz pisaŁaś ,ale spytam .
W jakim jest wieku twoja klaczka?
A rodzice ile mają wzrostu?
zabeczka17 jest jeszcze jedna zaleta małych koni, można nimi łatwo prześlizgiwać się pod gałęziami w terenie. Doswiadczyłam tego dzisiaj  , obsypane sniegiem gałęzie wiszą nisko nad drogami, wystarczyło się pochylić i się zmieściliśmy pod nimi. Na większym koniu bałwan ze mnie murowany 🤣

kaloe mamusia synka się nie wyprze, taki podobny 😀
Cobrinha fajnie się tak pobawić i poszczypać z kolegami.Prezentuje się super!

No to ja też się pochwalę naszą młodą

małe wyścigi

szarotka, mnie sie własnie urodziła mała ruda kopia Twoich pociech 🙂

galopada_   małoPolskie ;)
14 lutego 2010 17:13
stwierdzam ze moj kon ma autyzm  🤔wirek: robilam mu dzisiaj grzywe wiec z nudow ( jak to ma w zwyczaju) wygiąga głowe ma maksa do przodu tak, ze ganasze sa rownolegle do podłogi otwiera pysk, wystawia jezyk i nim macha, zamyka oczy i bardzo wyraznie okazuje ze cierpi   🤔 🤔 robil tak przez 15 min az skonczylam  😁

montana co słodkie maleństwo  😍 Nawet nie wiesz jaką mam ochotę  go wycałować.
14 lutego 2010 17:40
kaloe  Silver miał 168-9 w kłębie, matka jej ok. 170, babka od tatusia 161 ..a to mooje małe  ma w wieku 2 i pół  151-152 cm
I tak ja kocham niesamowicie 🙂

szarotka hie hie no  to ty i twój koń rules 😀

montana gratulacje narodzin  nowego konika 😀 😅 😍
14 lutego 2010 17:57

montana, gratulacje  😅
zabeczka, weźmiesz się za nią, wyrobisz jej mięśnie i będzie żyć 😉 Konie nie są z cukru. Karson to inna rasa, ale też nie będzie olbrzymem. Ale z dobrą muskulaturą i z odpowiednią dietą wiem, że będziemy razem w zdrowiu długie lata.

A ja znalazłam nasze zdjęcie z lata. Tak z okazji Walentynek 😎

14 lutego 2010 18:00
Averis  piękna fotka 🙂 czad miłość jak się patrzy 😀 😍  dzięki 🙂
14 lutego 2010 18:05
zabeczka17, dzięki :kwiatek: Sama widzisz, że na drugim zdjęciu Karson ma kłąb na wysokości moich ramion. Miał tu 2 lata i 4 miesiące.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się