KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

to jak w końcu z tym praniem kontrastowych pasiaków ?
wątek zamknięty
Ja zdecydowanie nie POLECAM. Zwykły bawełniany czaprak który robi się szmata. Nie za tą cenę... 😤 😤
wątek zamknięty
mam go od listopada? jakoś tak. pomimo tego, że nie był prany jeszcze ( zobaczymy jak będzie po praniu)  jest fajny całkiem, tylko że sztywny, nie taki miękki jak anky. mam porównanie z"dera". Ogólnie to jeden z moich ulubionych czapraków jak chcesz to mogę ci podesłać jak się układa na koniu🙂
wątek zamknięty
olciiik   `Dzień dobry, kocham Cię`
09 lutego 2010 19:17
oo nie.. czyli nie polecacie..
a ja sie napalam na ten biało granatowy z nowej kolekcji 😁
wątek zamknięty
no dobra, ale czy ten granat nie zafarbuje białej części ?
wątek zamknięty
olciiik   `Dzień dobry, kocham Cię`
09 lutego 2010 19:18
no właśnie, tulipan też się nad tym zastanawiam...
wątek zamknięty
Mi bicolor zdechł bardzo szybko, za to jednokolorowe lepiej zrobione i z innej, lepszej bawełny-takiej jakby jeansowej czy coś. I lepiej się układa, zdecydowanie.
wątek zamknięty
Kurczę, żeby pad za ponad 200zł farbował to jakaś porażka :/
Szkoda, bo też czaiłam się na ten beluga-flax..
wątek zamknięty
u mnie jest jeszcze przed praniem i aż się boję 🤔 niestety po 3 miesiącach mi się opatrzył i chyba będę się go pozbywać..
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
09 lutego 2010 19:21
a któraś z was próbowała reklamować?przecież muszą przyjąć reklamacje w takim wypadku!
wątek zamknięty
equi.dream - ale zafarbował czy nie ?
wątek zamknięty
Ja próbowałam swojego reklamowac ale juz po fakcie jak nie był mój( nowa właścicielka kupiłą go w pełni świadomie ) .
Okser mi napisał ze jak najbardziej mogą go odesłać do reklamacji.
wątek zamknięty
Ufff, to dobrze że mam jednokolorowy, no to już się odkochałam z tego pasiaka bordo-granat z nowej kolekcji 😀
wątek zamknięty
Czuję, że mam wbity nóż w serce.  😕
Wiecie co? Prześpię się z tym wszystkim, pomyślę i zobaczę. Ponad 200 stówy to nie w kij dmuchał kurde blade.
Ale byłaby lipa, gdyby farbowały, nie? Może to trzeba je oszczędzać, nie brudzić i prać ręcznie w letniej wodzie? Jestem gotowa to robić dla tych żółtych pasków.
wątek zamknięty
tunrida, oszczędzac, nie brudzić chuchać i dmuchać - ok, ale nie w wypadku padu, którego cena już (jakby nie patrzeć) wymaga jakości 😵
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
09 lutego 2010 19:44

Fantazja, z tego co pamiętam, to czapraki Equest są w znośnych cenach, a derki dralonowe... no, w cenach dralonowych 😉 nie sa wiele tańsze niż eskadron (może nawet droższe...). ale za to jakość jest absolutnie bez zastrzeżeń (a organoleptycznie to equestowy dralon wydawał mi się grubszy i bardziej mięsisty niż eskadronowy, ale trzeba brać poprawkę na to, że oglądałam te derki ok. roku temu - więc pamięć może mnie zawodzić 😉)
acha, czesto rzeczy Equest widywałam na niemieckim ebay'u, teraz też kilka fajnych rzeczy jest wystawionych: http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=p3907.m38.l1313&_nkw=equest&_sacat=See-All-Categories
wątek zamknięty
Masz rację Moniska.  😕 Masz rację. Ja po prostu próbuję sama się na siłę przekonać, że ten pasiak to mimo wszystkich głosów przeciw, dobry pomysł.
wątek zamknięty
caroline, własnie te dereczki są boskie  😜, jak będę w Warszawie to może uda mi się je obejrzeć, dzięki  :kwiatek:
wątek zamknięty
Tunrida, ciesz się 😀 Ja się cieszę, gdy się dowiedziałam, że dwukolorowe farbują, bo przynajmniej zaoszczędzę i nie kupie tego bordo-granat z nowej kolekcji 😀😀
wątek zamknięty
A ja coś czuję, ze zrobię właśnie na przekór i wydam kupę kasy na pad/czaprak który jest do dupy, który możliwe że farbuje, któremu się robią kulki od używania, który się podobno szmaci w użyciu i który ni cholery nie jest wart swojej ceny.
I tyle.
Raz się żyje i człowiek się uczy na błędach. Jak go nie kupie, to tak będę Wam tu mędzić jeszcze o nim przez kilka stron. Kupię go w imię dobra publicznego. I opowiem potem, jaki jest baznadziejny.  😉
wątek zamknięty
tunrida, wiem co czujesz :kwiatek: też z tym walcze, bo podoba mi się dokładnie ten sam pad co Tobie.
wątek zamknięty
tunrida, kupuj kupuj, a potem opowiesz jaki jest beznadziejny  😉  😉
wątek zamknięty
Tunrida, nie raz "zmarnowało" się pieniądze, w gorszy sposób niż kupienie padu, na pewno jest wiele duuużo gorszych jakościowo czapraków/padów w stosunku do ceny, a mimo wszystko ludzie je kupują, jedni chwalą, jedni nie.. 😉

wątek zamknięty
Tunrida kupuj , moze Ci sie jakis lepszy trafi , bo np Kucunio ze swoim nie ma problemów.
Ja mogę tylko od siebie powiedziec to samo co Nirv jak zobaczyłam jej polopad nici " życze Ci aby się dobrze zachowywał w praniu "  😉
wątek zamknięty
No i za to Was kocham.  😍
Dokładnie tak.....co wyjdę do spożywczaka to zostawiam 100 zł, przeżre się wszystko i nic z tego nie ma.
A czaprak zostanie.  😅 Może i szmatowaty, może i pofarbowany ale zostanie na długo.
Sorki, ja już mam głupawkę.
wątek zamknięty
KuCuNiO   Dressurponyreiter
09 lutego 2010 20:10
Ja mam dralon Equesta w kratę^^
Kupiłam go kilka lat temu w Horsepolu. Kosztował chyba wtedy podobnie jak Eskadrona. Jakościowo jest trochę grubszy i jakby staranniej wykonany niż Eskadron, bardzo polecam🙂
wątek zamknięty
Tunrida, jeśli miałabyś nie spać po nocach i żałować, ze go nie kupiłaś, to KUPUJ !! 😉 Marzenia są po to, żeby je spełniać, i kij z tym co inni mówią, Tobie ma pasować 😀

I jak kupisz to proszę o spowiedź jak się sprawuje, to ja też "zmarnuje" kasę na ten w paski...  😅
wątek zamknięty
nie wiem jak będzie po praniu ale ze względu ile na niego wydałam głupio mi się go pozbyć. jest do ciorania🙂 zobaczymy ile przeżyje 🤣
wątek zamknięty
Arimona, rzeczywiscie ladnie siwemu w tym czapraku i po co Ty to wstawaialas 😀

=)  🙄  aaa znalazłam przypadkiem na reitforum.de, super wszystko dobrane jest. A i to miala być ukryta reklama ,lol ,bo wiem kto z re-voltowiczow ma taki czaprak na sprzedaż ,lol =)
żartuje oczywiście z ta reklama,ale na prawdę myślałam ze ten czaprak nie będzie pasować w ogolę do siwych, a tu masz - piękne!

Tunrida

Ja mam 3 polopady , ale cale, nie w paski.
Lavender po praniu dwukrotnym jak nowiutki (wszystko sie doprało, a jest jasny).Żadnych kulek.  Oliv - jedno pranie ( Dramka :kwiatek🙂 i nic mu nie dolega. Tak ze tez za bardzo nie pomogę. Ale ja bym zaryzykowała, bo są ładne  🙄

wątek zamknięty
tunrida, dużo grubsze, sztywniejsze, lepiej wyprofilowane. Minus- szybciej się brudzą 😉
A co do bikoloru.. ja bym nie brała.

Kolejną zieloną szmatę kupiłam 😵
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.