Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

UWAGA UWAGA UWAGA 😅 😅
własnie dostałam sms-a od Cierp1enie
Urodziła córeczke o17.35 siłami natury bez znieczulenia 3250g 53cm, 10 pkt
do tego nic jej sie nie porozrywało 😉
jeszcze raz gratki kochana 😅 😅

Gratuluję moja kochana 😀 :*
i pamiętaj, że chcę fotencje ! ^^
dobrze, że tu weszłam w sprawie ogłoszenia bo bym się nie dowiedziała :P
trzymajcie się tam z Julcią i ucałuj ją ode mnie 😉 :*
na pewno śliczna ^^
co do ubezpiecznia odemnie tez w ciąży rzadali jak chodziłam do gina- Natomiast podczas pobytu w szpitalu nie ,tylko pytali i na słowo wierzyli nic nie pokazywałam, a jeżdżąc w pogotowiu to  dla nas kobiety są objęte ubezpieczeniem-każda choć jak ma dokument o ubezpieczeniu to spisujemy  ale nawet gdyby nie miała transport ma darmowy.dzieci do lat 18 są zawsze ubezpieczone, wyjazd karetki do porodu tez darmowy:-))

troszkę myślę rozjaśniłam
Uf, chyba tępa jestem bo niwiele zrozumiałam z twojej wypowiedzi. 😉
Ale myślę że Aneta najlepiej zrobi jak sie sama wszystkiego dowie dokładnie.

edit litrówki
Cierp1enie ogromne gratulacje!!! 😅 🏇 💃
Ale się pięknie przyczyniacie do tworzenia nowego pokolenia Re-Voltowego 🙂  👍

Gratulacje, Cierp1enie! To zdaje się, że masz talent do rodzenia? 🙂  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

O opiece nad ciężarnymi znam takie coś: http://www.codziennikprawny.pl/pytanie/277/938/na_czym_polega_szczegolna_ochrona_zdrowia_kobiet_w_ciazy

A, wyciągam jeszcze offtopowo z czeluści:
dziadka Ansuda (26 lat!) wzięłam na spacerek i się wkręciłam
Ansuda z dawnego zaborowa? Pamiętam dziadka... I Łassudę, Sansudę... Co u niego słychać? Chyba w formie, skoro sobie pospacerkowaliście?
O rany ale szybko produkujecie te strony ze nie nadążam za wami 🤔

Jeszcze raz dołączam się do gratulacji dla Julii i Cierp1enie :kwiatek:

A takze gratulacje dla wszystkich nowych przyszłych mam 💃

qwash jakoś sobie radze ale ciężko jest z buntem dwulatka. gabi ma swój karny kącik i o dziwo jak jest tam odstawiana lub sama się tam udaje to się z niego nie ruszy nawet o krok. Umie juz sie obrazić lub od jakiegoś czasu wstawiac kit że ktos ja bije.

W sumie to zaczęłą od niedawna mówić(jakiś miesiąc temu) i ja osobiscie nie moge się nasłuchać jak wali pełnymi zdaniami 😜 A tak w ogóle to śmieje się ze ona to jest ADHD razy trzy. I od kliku dni podnosi bunt nie chce spać w ciągu dnia a pada dopiero około 21. Naprwdę nie wiem skąd ona czerpie tyle energii.

A tu klika najnowszych zdjęć:

tu przymierza juz sprzęt.

Juz nie mogę się doczekać aż podrosnie i będę mogła ją stroić w końskie ciuszki 🤣

tu swiątecznie

Tu z tatusiem na dzikim ogrze🙂 mamy nagrane na kamerze jak moje sfiksowane dziecko chichra się na całego gdy zakłusowała a nawet zagalopowała

to moje ulubione z wakacji jak mozna jeszcze zaskoczyc rodziców 😂

a tu juz ostatnie z dzisaj. maja zaczyna swiadomie się usmiechać do mamuni 💃

sorka za ilość ale tak długo mnie tu nie było ze nadrabiam zaległości
Argento  Twoje dziewczyny są fantastyczne, mają takie uśmiechy, że można im wybaczyć wszystko 😜
Argento - ale śliczne te Twoje małe kobietki. Jak się patrzę na zdjęcia Gabi to aż się dziwie, że taka słodka dziewczyneczka może być niegrzeczna i siedzieć w karnym kąciku. Przecież ona wygląda jak aniołek.
Chyba jeszcze mało wiem o dzieciach  😉
Taaa to aniołek z czarną dupką 😤  który potrafi dac czadu jak jest coś nie po jej myśli.
Cierpieniegratulacje! Juleczko witaj!

Maffinka witaj w wątku! Tak mi się wydawało, że coś za często do nas zaglądasz 😉!

Argento piękne córeczki!

Teodora z moich danych wynika, że to ten Ansud! Jego właścicielka kupiła go gdy klub likwidowano, u nas stoi sobie już jakieś 8-9 lat, jest jednym z najzdrowszych koni jakie znam, a Magda mówi, że jeszcze nigdy nie był w takiej kondycji jak przez ostatnie kilka lat. Nie pracuje zbyt wiele, nie chcemy go przeciążać, ale co parę dni chętnie się wybiera na spacerek. Sam przychodzi gdy widzi, ze idę z siodłem, w marcu kończy 26 lat! 🙂. Oczywiście ma dożywocie u nas zapewnione!

A u nas Różka chyba dorabia się nowych ząbków, trochę gorączkuje i marudzi, biedna jest.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
05 lutego 2010 00:32
hej info od Cierpienie
obie czuja sie dobrze, mala nie daje mamusi spac, w sobote wychodza do domu i wtedy beda relacje :kwiatek:
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
05 lutego 2010 01:49
Muffinka ogromne GRATULACJE!!!

cierp1enie w końcu Juleczka z "nami" GRATULUJĘ  🙂

Argento śliczne dziewczynki  🙂
majek   zwykle sobie żartuję
05 lutego 2010 07:44
Argento, fajne masz babki.. (A Maja to piękne imię)
Mój Tomek ma 7 miesięcy i śpi raz w ciągu dnia (właściwie rano, niedługo potem jak wstanie) a potem bawi się do 22 spokojnie. My już padamy, a on nadal w pełni sił. Pobudka o 7😲0....
Nie wiem, co to będzie w przyszłości...  😵
Argento cudne dziewczynki. A w końskich ciuchach będą wygladały fantastycznie!!!!  😉
Argento śliczna jest Gabi  :kwiatek: :kwiatek: Mogę na synową zaklepać ? :P
Maja też ale ona jeszcze taki ślimaczek 🙂

No mają tak te nasze dwulatki, co poradzisz 🙂, oni nie kontrolują jeszcze swoich emocji, każdy "problemik" to jest jak wybuch wulkanu i ciężko się uspokoić samemu, trzeba pomóc 😉. Ja się staram raczej coś przegadać do niego albo zająć czym innym, karny "jeżyk" to moim zdaniem raczej dla rozpasanych pięciolatków się nadaje. I staram się aby mówił, mówił, mówił o co mu chodzi, zamiast wrzeszczeć i robić sceny rzutu na podłogę, staramy się "wyartykułować" problem, od razu wtedy jest bardziej "oswojony" i da się dojść do porozumienia.

Haha może wychowam niespotykany egzemplarz faceta, który potrafi mówić o swoich problemach i emocjach, zamiast się chować do jaskini  😜 😂

Cierpienie wychodźcie szybciutko, mam nadzieje ze ominie was "żóltość" 🙂  :kwiatek:
moje laski
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
05 lutego 2010 08:54
Argento - to zdjęcie przed stajnią...jakoś tak znajomo mi się zrobiło 🙂 dzielna jesteś,choć wierzę,że czasami są sekundy i minuty,w których chce się uciec i już nie wracać 😉

gwash - jakaś kobieta kiedyś będzie Ci bardzo wdzięczna...wiem,bo mam w domu taki egzemplarz i życie jest dużo łatwiejsze niż nieustanne szachy 😉

wawrek - obie laski śliczne,ale Jagódka chyba do Ciebie podobna? 
deborah   koń by się uśmiał...
05 lutego 2010 09:32
wawrek,  na pierwszym zdjęciu Jagoda ma prześwietną minę!
05 lutego 2010 10:39
Jagodka 😜 Rośnie przyszła żona dla mojego Piotrusia :kwiatek: 💘
dempsey   fiat voluntas Tua
05 lutego 2010 10:43
wawrek
o kochany niezly babiniec! obie sliczne!

kermit   Horses horses everywhere ..
05 lutego 2010 10:57
Cierpienie i Muffinka - WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!

Wawrek - twoje kobity naprawdę ładne  😉

Agrento - młodsza podobna do starszej  😉

Moja siostra zaciążyła  🏇
Muffinka, gratuluję!  :kwiatek:
05 lutego 2010 11:17

Moja siostra zaciążyła  🏇

POgratuluj :kwiatek:
Tak trochę z innej beczki: http://dziecko.onet.pl/40893,0,0,walczacy_ojcowie,1,artykul.html
Chyba przedwczoraj pokazywali w TV relację, jak przy pomocy policji zabierano dziecko z domu matki, która nie chciała go oddać, zgodnie z nakazem sądu ojcu. Pół wsi chyba było za nią...
Wkurzają mnie takie sytuacje. Skoro sąd rozsądził sprawę na korzyść ojca, to chyba zbadał wszystko odkładnie. A kobieta płacze, bo biedna i skrzywdzona, a całą tą sytuacją tylko dowodzi, że nie jest dobrą matką, skoro po pertraktacjach nie chciała oddać dziecka, tylko trzeba było użyć siły...
szepcik- niestety nawet z sądami bywa różnie, a często polskie wyroki nawet są wbrew prawu międzynarodowemu (konwencji haskiej).

Argento- skoro się tam Gabrysi podoba to pokombinuj  z siodłem podwójnym (widziałam takie kiedys na allegro  albo e-bayu)

Moja to jeździła troszkę, wstawię Wam filmik- miała tu 3 lata i nic się nie bała, a teraz już jej się nie podoba. http://marysia550.wrzuta.pl/film/8oeShDvHKm0/90405175950  zdaje sobię sprawę z tego jak ta jazda wygląda :P wieć bez krytki proszę.

A co dwulatków- pójdą do przedszkola to im muchy z nosów powylatują

Wawrek- Twoje kobietki są śliczne. Ale mała chyba bardziej do Ciebie podobna niż żony co? 😀

Deborah- nie widziałam. Można go ściągnąć z neta?

Galantova- daj adres na PW. Wyślę Ci te prezenty pocztą, bo coś dojechac nie możecie 😉 :kwiatek:

My dzisiaj na 16.30 jedziemy na kontrolne USG główki i konsultacje. 3majcie kciuki
Dzięki dziewczyny.

Laguna trzymamy kciuki. Wstaw jakieś fotki jak będziesz miała chwilkę.
Muffinka gratuluję!!!
Rozdraznienie i płaczliwosc miną... wiem co mówię 😉 jak dowiedziałam sie o bliźniakach to byłam załamana... mając juz dwóch synów
Ale teraz... są super Babiszonki, w kwietniu skonczą 4 lata
Będzie dobrze :przytul:

Laguna- dasz radę, masz jakąś pomoc?
Baby blues miałam po porodzie Bliźniaczek- w szpitalu jeszcze. Chodziłam cała noc po korytarzu szpitalnym i ryczałam... w głos .Pielęgniarki chciały mi dac cos na uspokojenie..
Jarek zajmował się dziewczynkami bo nie chciałam ich nawet przewijac.. o karmieniu nie wspomne 😵 Jakis czas mnie ''trzymało'' potem przeszło. Półtora roku spalam w fotelu z Julia na rekach bo płakała nocami, nie wiadomo dlaczego... budziła Kingę, bujałam obie w wózku..

Cierp1enie- fotencje !!!
Złota ja miałam schizę że będą bliźniaki. Raz że ciąża tabeltkowa, dwa że w rodzinie mojego mężą jakieś bliźnięta były ze dwa pokolenia wstecz 😉
Jak poszłam na usg i pan doktor zaczął mi pokazywać co jest co, to moje pierwsze pytanie brzmiało "Jest jedno?? Panie doktorze, jest jedno??" 😉 Dopiero później skupiłam się na tym co on w ogóle do mnie mówił. A mój T stał i pukał się w głowę.
Ale naprawdę bałam się bliźniąt. Mimo że wiem że to super sprawa to chyba pierwsze dziecko wolalabym pojedyńcze 😉
wawrek, zabrzmi może jak z dowcipu, ale Jagoda to jednak wykapany Tata! Jak skóra zdjęta 😉 Obie Ci się udały 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się