Imiona

Kayra   Kucusiowy wariat :P
05 grudnia 2009 20:09
Blądek., ja jestem Anna Maria Magdalena :P
mils   ig: milen.ju
03 lutego 2010 21:37
ja swojego imienia wprost nienawidze . ! zdrobnienie jeszcze jakoś przeżyje ale jak ktoś do mnie mówi pełnym imieniem ( a tak niestety słysze w 99% ;/ ) to brzmi to tak jakbyś kogoś zabiła albo okradła rezydenta . do mnie do takiego szału doprowadza że raz nawet na lekcji jak koleżanka do mnie powiedziała pełnym imieniem to jej nawrzucałam takich rzeczy że głowa mała . !
wgl to moje imie jest wynikiem obozu harcerskiego mojej mamusi . ;] ojechała na takowy obóz i tam miała za druhną dziewczyne z czech ...
a teraz was wkońcu uświadomie: mila, milcia, milka, miloszek itp .
a nieszczęsne pełne imię to Milena .  :emot4:  😵
Moja siostrzenica nazywa się Milenka i uważam to imię za śliczne. Nie rozumiem trochę Twoich skojarzeń z nim, kogoś okradła, zabiła ?  🤔
Przecież to imie ma takie ładne znaczenie i pochodzenie 😉 No ale cóż ile ludzi tyle gustów, smutno nie lubić swojego imienia więc współczuję...

Ja nie przepadam za swoim drugim imieniem ze względu na to, że twardo brzmi - Wiktoria ale, że go w ogóle nie słysze to mi to zupełnie nie przeszkadza 🙂 Trzecie - Amelia wybrałam sobie sama i bardzo mi się podoba, takie delikatne 🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
03 lutego 2010 22:18
Daniela, Nie mam tu na myśli twojej siostrzenicy ale... wszystkie Mileny, Dorotki, Andżele czy Angeliki, które ja znam są niezbyt stałe w uczuciach i dość specyficzny charakter mają. Taki coś pomiędzy dziunią z fotobloga, a galerianka 🤔wirek:

Oczywiście nie mam nic do twojej siostrzenicy ;-)
Ani do Ciebie, jelcynkowa 🙂
03 lutego 2010 22:30
jasne .  😉 ja w sumie to mam charakter ( chyba . ! ) spoko . chociaż czasem pazurki pokaże . ;]
a co do uczuć ... hmmm ... jestem z moim chłopakiem już od 2 lat więc ... 😀
W życiu bym nie wsadziła Mileny do jednego worka z Dorotką  😎
03 lutego 2010 22:37
szepcik no wiesz . jeśli ktoś sie z takimi opiniami spotyka to tak je grupuje . 🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
03 lutego 2010 22:51
jelcyyynkowa, Ja niestety mam kuzynkę Dorotkę, kumpelę (z którą na szczęście baaardzo rzaadko się widuję), Angeliki znam dwie i Mileny dwie też się znajdą.

Każda ma coś nie teges pod kopułą... 🤔wirek:
Nie mam tu na myśli Ciebie oczywiście 🙂

Każda ma coś nie teges pod kopułą... 🤔wirek:

niezależnie od imienia  😎
Moja siostrzenica ma 8,5 miesiąca więc nie da się wnioskować o takich sprawach  😁 Ale patrząc na naszą rodzinę to nie ma w niej nawet odrobiny genów  dziunio-maniuro-idotek 🤔  😎
Ja tam generalnie nie widze sensu w generalizowaniu "Każda Kasia to kujon a każda Anita jest głupiutka" 😉 Przecież to nie imie wpływa na to kim jesteśmy.
dempsey   fiat voluntas Tua
03 lutego 2010 23:45
skojarzenia swiadcza o kojarzacym
mnie Milena przywodzi na mysl "Listy do Mileny"
piekne imie
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
04 lutego 2010 07:09
"Każda Kasia to kujon a każda Anita jest głupiutka"
Ale trafiłaś 😁.
Chociaż Kasia taki lekki kujon, a Anita...  😉
Ja jestem Magdalena,Maria,Marta nazwisko też na Ma... najbardziej nie lubię Magdalenki reszta mi nie przeszkadza 😀. A najbardziej niespotykane imię z jakim się spotkałam ostatnio to Noelia... Znam tez Nore i nie zazdroszczę
04 lutego 2010 12:49
heh . mi sie bardzo podobają olga, iga, kasia, magda i ala . ;]
a z męskich to: artur, kacper, marcin, kuba i maks ( maksymilian - nie takie proste ale ok . )
Usłyszałam ost bardzo ciekawa rzecz o Magdzie 😉 ale nie wiem, czy mogę napisać, bo może urazic... :P
my_karen   Connemara SeaHorse
04 lutego 2010 13:23
Magdzie czy Magdalenie? 😎
Dawaj, wezme na klate  😀iabeł:
ja też, dajesz  😎
Ulena   Sky is the limit!
04 lutego 2010 13:42
mój dobry kolega forsuje teorię, że wiekszość Angelik (vel. Andżelik), Żaklinek czy Krystianków to dzieci ludzi niespełnionych, którzy jedyne co mogą takim dzieciom dać to właśnie takie nietypowe i  "zagraniczne" imię. nie chce generalizować ale może coś w tym jest?

Ja mam na imię Ula i bardzo je lubię ale już Urszula jest dla mnie zbyt pompatyczne. swoja drogą, gdybym była chłopcem nazywałabym się Amadeusz- po Mozart'ie. Nawet nie mam pojęcia jak to się zdrabnia🙂 jak widać opaczność czuwała 🙇
Znałam jednego Amadeusza, dawno temu, mówiło się na niego Mundek albo Amade 😉
[quote author=my_karen link=topic=10318.msg471773#msg471773 date=1265289814]
Magdzie czy Magdalenie? 😎
Dawaj, wezme na klate  😀iabeł: [/quote]

Magdzie 😉

"ma gdzie ale nie ma z kim" 😉
04 lutego 2010 14:49
ja ostatnio czytałam książke 'Felix, Net i Nika' najnowszą część . ;] od początku serii zastanawiały mnie dwa imiona zawarte w tytule ( Net i Nika - Nika nie jest zdrobnieniem od Nikoli .  😉 ) a teraz imiona z ostatniej części: Leokadia, Leopoldyna i jeszcze jakieś takie podobne . pomyslałam że sobie autor wymyślił aż tu nagle w szkole muzycznej siada koło mnie dziewczyna i mówi: 'cześć . ty uczysz sie na skrzypcach u pani doroty obijalskiej . ?' ja na to że tak a ona wtedy: 'ja też zacznę . jestem Leokadia ale mówi mi Leosia . ' a potem mi sie śniły napisy Leokadia i Leosia . 😀
Spotkałam się z imieniem Natina.
slojma   I was born with a silver spoon!
04 lutego 2010 17:07
Ja Magdalena a uwielbiam męskie imię Gilbert
11 lutego 2010 18:16
Natina to nawet ładne imię . 🙂

ja od listopada uwielbiam imię ( nazwisko ) Jelcyn . 🙂
Czytam i o moim imieniu nikt chyba nie wspomniał a więc Ewelina mam siostre Kamilę i Edytę. Córki nazwałam Wiktoria Maria, Gabriela i Nikola. Kiedyś zanłam Ariela w rodzinie mam Marcela, Roksanę, Arkadiusza , Ernesta, Tytusa, Zdzisława.
Z tych wszystkich co wymieniłm podobają mi się imiona moich córek Ernest i Arkadiusz. Swojego nie mogę znieść
Ja też za swoim imieniem jakoś nie przepadam, Dominika, wolę jak na mnie mówią Nika, Miśka  🤣
Uwielbiam wręcz imiona Kornelia, Karolina  😉
Nikaa, "Miśka" jest zaklepane 😁
Dworcika , a więc będę Misiką  😁  😁
Misiką możesz być. Miśka i Misia są już zarezerwowane przez moje imię 😉
Mi się moje (Karolina) niebyt podoba. Jakoś głupio się to zdrabnia. Kumpele mówią do mnie "Karola" i w sumie jest ok, ale jak rodzice wypalą z "Karolcia" to się czuję ze 20 lat młodsza 🙂 Miałam mieć na imię Magda (bardzo mi się podoba!), ale tata się upał na Karolinę  🙄
Tak z ciekawostek, to mój chłopak ma na imię Witold  🙂 Śmiesznie, ale Witek już bardzo ładnie 🙂
Z żeńskich imion bardzo mi się podoba Amelia i Anielka, a z męskich Wojtek i Maciek  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się