rekreacja wrocław

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
26 stycznia 2010 10:16
ja dobiega pamietam hmmm nie okresie- na pewno ale ze starej stajni teraz ujezdzeniowej
pamietam tez Parczewa do ktorego bano sie nawet wejsc jak teraz widze co Patrycja przy nim robie nie moge sie nadziwic ze to ten sam kon...
tak smo jak Noryn ktory zrzucal wszystko na moich oczach chlopak opolamal reke a potem jeden z najpokojniejszych koni P. Szmyrki 😉

Powiedzcie mi ile sie idzie z peronu do stajni w Borowej mniej więcej ??
darolga   L'amore è cieco
02 lutego 2010 19:13
Belcia - z jakieś 15 minut, ale głowy nie mam 😉 dużo osób od nas jeździ pociągiem, jutro zapytam dokładnie. Ale jak chcesz, to możesz się ze mną zabrać, jestem codziennie 😉
Ruda_H   Istanbul elinden öper
02 lutego 2010 19:29
Belcia, na skróty jakieś 3 minuty 🙂

mistrzowska mapka 🙂 generalnie wychodzisz z tyłu stacji i idziesz wzdłuż lasku i już jesteś w stajni 🙂
Super dzięki dziewczyny  :kwiatek: :kwiatek:
co prawda to nie dla mnie , ale może kiedyś sie tam wybiorę na rekonesans  😀
Proti   małymi kroczkami...
03 lutego 2010 19:21
Czy może ktoś z Was zna (w miarę) dobrze konie rekreacyjne w LKJ Platan? 👀 (w zasadzie chodzi mi tylko o jednego 😉 )
Jeżeli tak, bardzo proszę o pw.
Byłabym bardzo wdzięczna  :kwiatek:
Proti ja cośtam znam, odezwij sie do mnie na PW albo na gg 818074 może będę mogła pomóc😉
Proti, ja tez cos tam wiem...
Widzę, że nie za wiele mówicie o rekreacji w stajni Szafir na Jagodnie. Mogę powiedzieć, że warto zainteresować się tym miejscem. Jakby ktoś chciał więcej informacji to zapraszam na PW 🙂
Proti   małymi kroczkami...
03 lutego 2010 20:00
rtk, katija, dziękuję za pomoc :kwiatek:
Proti ja tez coś wiem więc jak coś to PW  😎
darolga   L'amore è cieco
04 lutego 2010 12:18
Proti - ja też wiem, nawet sporo... pisz na gadu, bo priv mi średnio chodzą: 2359528
Widzę, że nie za wiele mówicie o rekreacji w stajni Szafir na Jagodnie. Mogę powiedzieć, że warto zainteresować się tym miejscem. Jakby ktoś chciał więcej informacji to zapraszam na PW 🙂

Mnie się nóż w kieszeni otwiera na myśl o tym miejscu. Od jakiegoś czasu mam tzw. dzień dobroci dla zwierząt, więc ugryzę się w język i przemilczę.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 lutego 2010 11:00
Opowiedzcie coś o Jagodnie :>
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
18 lutego 2010 17:10
Gdzie można zdać odznakę we wrocku i okolicach? I możecie powiedzieć od razu jak to w danym miejscu wygląda?
Wiem że można na partynicach, ale nie wiem jak to wygląda.
z góry dzięki 🙂
Szafir to bardziej Lamowice. Na Jagodnie jest inna stajnia.
Chętnie usłyszę co o rekreacji w Szafirze.Kto jest tym "czujnym instruktorem"?
19 lutego 2010 14:08
helcia z tego co wiem to wroclaw to tylko parynice, okolice ewentualnie Jaroszówka.
Ja zdawałam na Partynicach ale to sporo czasu temu
jechałam na koniu ich bo nie chciałam siwego targać .
Streszczenie zapisujesz sie na egzamin w miedzy czasie załatwiasz sobie badania u lekarza sportowego, z tego co pamiętam musisz miec jeszcze zdjecia takie jak do legitymacji ale reki sobie uciac nie dam wszystko zawsze pisalo u nich na stronie.
Jeżeli chcesz jechac na ich koniu możesz wcześniej zapisać sie na jazdy mówiąc ze przygotowujesz sie do odznaki ja z tego nie korzystałam.
Przychodzisz wcześniej w dzień egzaminu najpierw masz czesc ujezdzeniową na malej hali jest egzamin na dużej sie rozprężasz.
Jak wszyscy juz przejda przez probe ujezdzenia przygotowują duza hale pod skoki, pare koni stepuje przy widowni 1 osoba jedzie.
Jezeli przejdziesz przez ujezdzenie biora Cie n czesc teoretyczna.
Generanie jest tak ze i tak na czesci teoretycznej mowia Ci czy zdalas skoki czy nie.
Potem ,w chodza 2 osoby 1 osoba jest przepytywana druga podaje swoje dane i sie zmieniaja.

chyba tyle 😉
Odznaki robią jeszcze w Strzegomiu.
19 lutego 2010 19:14
Zairka a mogłabyś mi jeszcze powiedzieć na jakim koniu jechałaś. Zadawali raczej trudne pytania, czy łatwe na teorii? Chciałabym kiedyś w końcu pojechać ta odznakę. Kurcze już wiem że będę się stresować  🙄
dzięki wszystkim za odpowiedź :kwiatek:
helcia, ja też zdawałam na partynicach. Jechałam na swoim koniu, choć dobrze znam te partynickie. Ze szkółkowych moim zdaniem najlepiej trafić na Graba (choć nie wiem czy on jeszcze skacze) albo Don Juana.

Pytania nie są trudne, bo wszystkie są dostępne. Zreszta jeśli chciaz troche siedzisz w koniach i przeczytasz te pytania to raczej zrozumiesz tok myslenia autorów
nie polecam kassana, on moze dziwny numer odwalic....
20 lutego 2010 08:04
Okej dzięki.
Teraz tak oglądam filmiki z ujeżdżenia i zastanawiam się czy w różnych stajniach mogą dawać różne programy ujeżdżenia? Bo ja ściągnęłam i mam że w C nieruchomośc, a na filmiku widzę robią w E. Albo nie mam koła, które powinno byc w C  😵 I teraz to ja już sama nie wiem. Na szczęście skoki są proste 😉.
no przestan, ujezdzenie to zupełna podstawa. Nie da się tego nie zdać. Wszędzie jest jeden program.
W sumie masz racje vill_18 ,że Szafir to bardziej Lamowice niż Jagodno. Ja tam obecnie trzymam konia i na rekreację sobie tylko zerkam, ale z tego co widzę i słyszę od moich znajomych, którzy tam się uczą, to ludzie są bardzo zadowoleni. Jazdy prowadzi P.Aneta- właścicielka, no i czasem pod jej nieobecność, jej córki. Głównie do rekreacji przeznaczone są kucyki (hucuły ,koniki polskie) no i jedna kobyłka śląska. Koniki przyjazne i całkiem fajne do jazdy. P.Aneta uczy wszystkiego od podstaw i zwraca uwagę na szczegóły i z tego co widzę, bardzo fajnie tłumaczy. Na miejscu jest hala, więc nie trzeba się martwić, że będzie kapało na głowę, no i ogólnie jest miła atmosfera, więc zapraszam 🙂
Córki to fest instruktorki zapewne.....

Ale że mam b blisko i z gaju i z domu to może..
20 lutego 2010 22:11
helcia jechalam na Grabie, ale dziewczyna ktora jechala przedemna nie zaliczyla nawet ujezdzenia bo nie dala sobie z nim rady 🤔
Kon raczej do pchania i pilnowania, wiec chyba polecała bym Don Juana bo jechala na nim 3 dzieci i wszystkie zdaly.
Pytania moim zdaniem banalne dla kazdego co chociaz troche juz w koniach siedzi
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
20 lutego 2010 22:25
Czyli jak wpadnę na Jagodno to na moje 80kg żywej wagi dadzą mi kucyka albo hucułka?  😁
21 lutego 2010 08:04
Będę prosić o Don Juana. Zresztą fajnie będzie poznać tego konia 😉. Można sobie tam wybierać konia na odznakę? Zairka masz może gdzieś swój program ujeżdżenia? Bo patrzyłam na filmiki i ja mam chyba jakiś z błędem ściągnięty. A na Partynicach są jazdy indywidualne? Bo na stronce nie piszę.
21 lutego 2010 08:33
z tego co wiem to nie ma jazd indywidualnych,
programu nie mam bo zdawalam x lat temu ale sciagaclam ze stronki dzj tam na pewno jest dobry 😉
uciekam do konia :kwiatek:
Jeśli chodzi o Graba, to problem nie tkwi w nim i w samym upychaniu go. Nie przejechanie na nim części ujeżdżeniowej świadczy o brakach jeźdźca w podstawach jeździectwa.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się