Strzyga, zmienisz pieluchę, trochę ponosisz- będzie dobrze 😉
Liliana, a co jeszcze się rytualnie robi? Co ma znaczyć golenie? Dlaczego się goli włosy?
Goli sie glowe albo w pierwszym roku zycia , albo w trzecim , czyli po drugich urodzinach, teraz tez mial byc golony ale juz bylo za pozno na to 😉 Oznacza to oczyszczenie...
Nie wiem dokladnie co sie jeszcze robi, bo wiekszosc rzeczy nas ominela, dopiero niedawno maly byl pierwszy raz w Indiach. Bardzo chcialam zrobic mu zdjecie razem z jego prababcia , niestety nie udalo sie , bo bezpieczny dystans od prababci to min 3 m 😁
jak to bezpieczny dystans od prababci?
(Moja Babcia, czyli Tomka prababcia jak go zobaczyła , powiedziała coś w stylu `No dobra, to umrę dopiero jak się ożeni`)
Myślę że w sensie "ta dziwna pani niech się lepiej nie zbliża, a już sam na pewno do niej nie pójdę" 😉 😀
dokladnie gwash 😉
Ishan nie boi sie obcych, ale prababcia obudzila w nim jakies ukryte leki i musielismy szybko od niej uciekac .. 😉 szkoda .. 🙁
Czy ktoś ma jakiś kontakt z Cierpienie? Wiadomo coś?
Cierp1enie buduje tu lepsze napięcie niż w niejednym filmie akcji 😉
My dzisiaj mieliśmy niesamowicie fajną noc. Po wcześniejszych kiedy mała budziła się co godzinę-półtorej dzisiaj zaserwowała nam pobudkę tylko o 3.00 i 6.00. Kiedyś po takiej nocy nadal bym była niedospana. Dzisiaj tryskam energią 😉
deborah, tez bylam wybitnie uzdolniona jako dziecko, w zerowce dzieci rysowaly szlaczki a ja dodawalam slupki 😉 ( przy czym teraz w zerowce wszystkie dzieci to robia 😉 ) Zaczelam mowic zdaniami przed roczkiem, na pamiec recytowalam ksiazeczki jak Michas. Generalnie dluzszy czas w szkole mi sie nudzilo bo wszystko juz umialam-tak chyba do 5 klasy. Ale nigdy nie bylam odludkiem, za to jedynactwo czasem dawalo mi sie we znaki 😉.
Laguna - w szpitalu miałaś Zośkę obok, czy była na oddziale noworodkowym? jak szybko wstałaś po CC ?
Basznia- Ty tez jedynaczka? 😀
Galantova- cesarkę miałam o 23.00 we wtorek, a "spionizowali" mnie ok 14.00 w środę. Nie było zlituj 😉 Ale w sumie to dobrze. Bolało jak ch.... mimo środków przeciwbólowych, ale im szybciej się postawisz na nogi tym szybciej zaczniesz dochodzić do siebie.
W św.Rodzinie jest tak, że masz wybór. Jest oddział noworodków, ale tez są na salach łóżeczka przy łóżkach matek.
Tak więc możesz ją mieć całą dobę przy sobie, ale jak chcesz odpocząc, wyspać się, wykąpać itp po prostu prosisz pielęgniarki aby ją wzieły na oddział i przyniosły o wyznaczonej porze lub po prostu jak dziecko zgłodnieje. Moim zdaniem super. Jedynie biora Ci ją między 6.30 a 8.00 na oddział bo wtedy jest pediatra i wszystkie dzieci waży, bada, pobiera krew itd itp
Laguna, dzięki :kwiatek:
rzeczywiście, taki system jest bardzo fajny, przede wszystkim mama może dojść do siebie i trochę się ogarnąć.No i super, że personel ma pozytywne podejście.
Ciekawe jak będzie z miejscami na porodówkach, bo nasze roczniki są wyżowe 😉
dokladnie gwash 😉
Ishan nie boi sie obcych, ale prababcia obudzila w nim jakies ukryte leki i musielismy szybko od niej uciekac .. 😉 szkoda .. 🙁
tez sie balam swojej prababci jak bylam mala 😉
czy ktos ma tzw. "411" nt Cierp1enia? mam nadzieje, ze dobrze sobie radzi!
no i gratki dla Laguny of kors 😅
to ja wam opowiem o mojej prababci...
W sumie nie wiem, jak teraz ma na nazwisko... Zgubiłam się przy 3 mężu.... Wykańcza wszystkich...
Teraz ma koło 90 lat, fioletowe włosy i ostatnio widziałam ją kilka laty temu na jakimś obiedzie rodzinnym i zjadła 2 wielkie schaboszczaki, pół talerza ziemniaków i jak któryś praprawnuczek nie dojadł, to skończyła za niego. A ma jakieś 1,45 m.
to tyle... 🚫
Kto wie, jak tam ma się nasza Cierp1enie?
[b]Laguna [/b]zdjęcia Zosi wstaw!!! 🤬 Jak wygląda i na jakiej wysokości masz bliznę po cesarce?
Ma ktoś kontakt do cierpienia? Julka pewnie już na świecie 😍
UWAGA UWAGA UWAGA 😅 😅
własnie dostałam sms-a od Cierp1enie
Urodziła córeczke o17.35 siłami natury bez znieczulenia 3250g 53cm, 10 pkt
do tego nic jej sie nie porozrywało 😉
jeszcze raz gratki kochana 😅 😅
gratulacje wielkie!!! 😅
Ale super ze porod tak sie 'udal' 🙂
super! serdeczne gratulacje dla kolejnej re-voltowej Mamy 🙂 :kwiatek:
hura!
swietna wiadomosc! 😅 😅 😅
Gratulacje ❗
Gratulacje Cierpienie! Nic, tylko dzieci rodzić!! 😅 😅 😅 😅 Bardzo się cieszę, ale ja tak czułam, że będzie to szybki poród 😀
Ale szybko 😅
Gratulacje! 😅
Super wieści!! Gratulacje 🙂 😅 😅
Cierp1enie gratuluję! życzę zdrówka Tobie i Julce! :kwiatek: dzielna i szybka jesteś 👍
Gratulacje!!! Super że wszystko się udało!!! 😉
Gratulacje!!! 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅
(zen, szybki? toz to bylo przynajmniej caly dzien, jesli by policzyc od dzisiaj rana... 😵 dla mnie cos szybkiego trwa kilka minut, nie caly dzien; na porodach na szczescie sie nie znam, nie zamierzam ich zglebiac poki co, a juz szczegolnie osobiscie... 😉 )
Cierpienie serdeczne gratulacje 🙂 😅 Wracaj szybko do siebie i wstaw fotki 🙂
Cierp1enie, Laguna - gratulacje 😅 😅
Cierp1enie - gratulacje 😅 😅 😅 - to się nazywa szybko i na temat! Dużo zdrówka dla Was 😍
Kapri - bo najdłużej to się czeka na "rozwój akcji" 😀