Pensjonaty w Poznaniu i okolicach

O ile nie wystąpią z konkretną ofertą kupna- to owszem, będą musieli opuścić część ośrodka- albo wynająć za konkretną sumę pieniążków nasze boksy i naszą część terenu 😤
Poszukuje kameralnej stajni w okolicach puszczykowa, mosiny. Zależy mi żeby kon był codziennie padokowany. Cena do 500 zł
Monny   bez odbioru .
29 stycznia 2010 12:00
INIA, Wiry, Sowinki, u Pana Smolenia 🙂
O dzieki  😉 u pana smolenia gdzie ta stajenka i jaka cena ??
Monny   bez odbioru .
29 stycznia 2010 12:12
U pana Smolenia jest w Baranówku koło Mosiny, nie wiem czy maja w tej chwili pensjonat bo oni tam fundacje prowadza, ale trzeba zapytac czy może maja jakies wolne boksy, wiem ze tam moja znajoma jeździ

http://www.fundacja-smolenia.org

tutaj jest kontakt najlepiej zadzwonić 🙂
właśnie sobie sprawdziłam ode mnie bedzie prawie 30 km 🙁  do Baranówka i sowinki tez, wiec niestety odpada 🙁
Monny   bez odbioru .
29 stycznia 2010 17:46
Rozumie, napisałaś okolice Puszczykowa i Mosiny więc napisałam bo Baranówek i Sowinki są obok zaraz. W Puszczykowie jest Niwka ale cena dużo wyższa niż Ty podałaś 😀
A Wiry?
No własnie wiry się zastanawiam  🙄 nie jest daleko ,ale moze jeszcze jakas niewielka stajnia gdzieś by się znalazła  😉
Monny   bez odbioru .
29 stycznia 2010 18:28
INIA, a Ty z Poznania? z której części
Ja poznań-grunwald os. Kopernika
nie wiem na czym szczególnie Ci zależy ale może wspominany wcześniej Rogalin ?
No ciekawe jak to teraz tam wygląda z  pensjonatem dla koni, musiałabym sie wybrać kiedyś tam i zobaczyc jak to wygląda ale w granicy 500 zł za boks pewnie sie nie zamknie.
Monny   bez odbioru .
31 stycznia 2010 07:52
INIA, Teraz są podwyżki ciężko dostać coś za 500 zł do 20 km 🙁

dokładnie tak, jak pisze Monny. W tej chwili za 500,00 są stajnie > 20km od miasta, albo trochę bliżej ale z gorszymi dojazdami. Trzeba się zastanowić, bo jeśli i tak nie jeździsz codziennie do konia, to można wywędrować nieco dalej, chociaż jak podliczysz dojazdy to może wyjść nawet drożej niż pensjonaty w samym Poznaniu.

Przerabiałam stajnię 30 km od miasta, dojazd komunikacją MPK i podmiejską zajmował przynajmniej 1,5 godziny. Samochodem od 40min do godziny, bo musiałam się przedzierać przez całe miasto. Niebywałą zaletą stajni była cena, ale jak usiadłam i obliczyłam koszty, to wyszło na to, że spokojnie mogę się przenieść do droższej stajni 10 km od domu i z bdb dojazdem.

owocnych poszukiwań, jak się wybierzesz do Rogalina to koniecznie napisz co tam teraz słychać :kwiatek:

EDIT:
dopisuję pensjonat, który jeszcze się nie pojawił w tym wątku:
http://www.folwarkogieniowo.pl/

niestety jest to 30km z Rataj, ale jak ktoś mieszka po pld stronie Poznania to pewnie bliżej. 
Dodam do tych wieści o Borówku, że stoi tam piękny zrujnowany dom z którego właściciele wynieśli wszystko oprócz farby ze ścian... Szkoda tego miejsca. Ciekaw jestem ceny ile za to krzyczą teraz
Niktważny- coś ty, podłogi są, okna są, ściany są 😎 Cenę chyba doskonale znasz, prawda? 😎
Boziu, na prawdę nikogo nie obchodzą Wasze prywatne konflikty  😲. Pogadajcie sobie na priv...
Voltowiczki ;D pomóżcie.
Nigdy nie mogłam się zorientować co do stajni w Zbierkowie. 🙂 wytłumaczcie mi ile ich jest i która jest kogo xD
Siemka.;] Mam do was zapytanie 🙂 Czy ktoś z was był w stajni w Czerniejewie? jeśli tak to czy był tam kary wałaszek ok 170 o imieniu Dryl czy jakos tak..Jesli tak piszcie na gg 1622837 .😉
Werka!

W Zbierkowie jest stajnia należąca do Dziewolskich. Stajnia z pełnym zapleczem i wyposażeniem, bardzo przyjazna dla koni i profesjonalna, a najwięcej do powiedzenia na ten temat ma Laguna. Poza tym zachęcam do ponownego przeczytania wątku a z wyjątkową uwaga strony 1 i 5
Druga stajnia jest w trakcie budowy, będzie stajnią prywatną, ewentualnie niedużą rekreacją ale z pewnością z fenomenalnym zapleczem.
a stadnina kucy Connemara to która stajnia? 😉
To ta Dziewolskich.
KachA94, zadzwoń do biura i poproś o połączenie ze stajnią. Na pewno Ci odpowiedzą czy koń był/jest u nich.
Zen - mylisz mnie z kimś byłem tam ostatnio latem zeszłego roku pod nieobecność dzierżawcy bo patrzeć na niego nie moge i serce się kraje jak można zrujnowac takie miejsce ale takie życie. Rozglądalem się wtedy za stajnią ale ceny za Bor. nikt mi nie umiał określic.
A Kto mi coś powie o tej stani ? 😉
http://www.ranczocolorado.pl/page2.php
[quote author=Niktważny link=topic=208.msg473250#msg473250 date=1265380733]
Zen - mylisz mnie z kimś byłem tam ostatnio latem zeszłego roku pod nieobecność dzierżawcy bo patrzeć na niego nie moge i serce się kraje jak można zrujnowac takie miejsce ale takie życie. Rozglądalem się wtedy za stajnią ale ceny za Bor. nikt mi nie umiał określic.

[/quote]

Zapraszam na PW.
Weerka to ranczo to Fer Więckowice.
to nie jest Fer 😉
edit
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie poza tematem "Ogłoszenia".
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

18 lutego 2010 17:17
KachA94, co tam słychać u Jana? Macie jeszcze jakieś konie w pensjonacie? Ile koni tam stoi?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się