Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
A jak wciśniesz zero? Pod wieloma infoliniami pod zerem jest konsultant.
tam 0 nie działa. w koncu kliknełam dowolna kombinację z zamkniętymi oczami i trafiłam na konsultanta, który powiedział, że mam zadzwonić do oddziału.
zadzwoniłam do oddziału, a tam się dowiedziałam, że takie zaświadczenia to tylko osobiście, pocztą nie wyślą. więc jestem w czarnej dupie 😵
Żadnego wyjątku nie zrobią skoro jesteś za granicą? 🙁
ich to nie obchodzi, ma być w oddziale, osobiście (czyli nawet rodziców nie wyślę), plus trzeba zapłacić za wydrukowanie takiego świstka 😵
ale właśnie przypomniałam sobie, że mój numer konta, imię, nazwisko i adres zameldowania znajdują się również na wszystkich potwierdzeniach przelewów. w związku z czym zamówiłam takie papierowo potwierdzenie na polski adres, mama albo mi wysle, albo zeskanuje. mam nadzieję, że takie potwierdzenie wystarczy.
nienawidzę polskich banków, a bzw tak mnie dzisiaj wkurzyło tą całą sytuacją i wydzwanianiem pod 4 rózne numery telefonów (dzwoniłam z polskiego numeru, więc już się spodziewam strasznego rachunku z orange), że jak tylko wrócę to przeniosę konto gdzie indzie 😤
a nie masz w domu w PL umowy otworzenia rachunku bankowego?
przeciez TO jest potwierdzenie tego, ze jestes wlascicielem konta. Nie podpisywalas umowy o prowadzenie konta z bankiem?
ktoregos dnia moze zrobie Multi taki challenge 😉 lubie sie dowiadywac, ze w moim banku wszystko dziala, od kiedy z nim jestem jeszcze mnie nie zawiodl 😅
gdzieś mam, ale nie chce żeby ktokolwiek grzebał w moich prywatnych papierach, które są w Warszawie 😉
poza tym mam wymóg, że taki dokument musi mieć mniej niż 6 miesięcy. umowa została zawarta ze 2-3 lata temu, więc jest trochę 'przeterminowany'
Przedawniony 🤣 jak to mawia mój ukochany prawnik: 'przeterminowany to może być jogurt a nie dokument' 😁
Edytka, nie martw się, dobrze, że jakoś wybrnęłaś. Jak się zobaczymy to Ci opowiem jaki numer BZ WBK wywinęło mojemu mężowi, to szybciorem konto zlikwidujesz 😉 A wyciąg z ostatniego miesiąca może być?
Dziewczyny nie straszcie, ja tez w BZ WBK... i wlasnie wczoraj zglosilam pierwsza reklamacje po kilku latach szczesliwego w tymze banku 'bytowania'... 🙄 zaczyna sie? 😲 😵
Przedawniony 🤣
wiem, ale przeterminowany brzmi zabawniej 😁 a opowiastki już zaczynam się bać, na pewno nie jest normalna 😁
My_karen jak jesteś w Polsce i możesz zjawić się w razie co osobiście w oddziale, to nie masz o co się martwić 😉
mi poki co wszystkie banki pozytywnie rozpatrzyły wszelkie reklamacje (ale to było za czasow przed-Anglią)
Czy ktoś chciałby mi pomóc? potrzebuję kogokolwiek, kto byłyby skłonny poświęcić minutkę rozmowy telefonicznej i zadzwonić za mnie w pewnej sprawie (niestety, sama nie mogę, bo mój numer jest tam znany 😁 )
zapraszam na pw :kwiatek:
A wyciąg z konta dostajesz?
Czy w Polsce są przedstawiciele rasy Paint horse, Pinto?
Paint Horse są, mamy nawet całkiem niezłego hodowcę paintów-
www.ranch.pl i dopiero rozwijający się Paint Horse Club Poland 😉
A wyciąg z konta dostajesz?
to do mnie?
nie mam. zrezygnowałam z nich na samym początku. na maila tez nie przychodzą, bo nie chcę 🙂 muszę poczekać na odpowiedź czy potwierdzenie przelewu będzie wystarczające, oby było 🙂
pytanie do Warszaffki 😎
czy ktoś wie, jak nazywało się kiedyś KINO, które jest teraz jako Alchemia? na Jezuickiej 4? i chodzi mi o te nazwe jeszcze PRZED Cinema 1...
Przedwczoraj dostałam drugą dawkę szczepionki przeciw WZW typu B. Łapa boli mnie masakrycznie, ból przypominający reumatyzm. Wiem, że jakaś tam bolesność może wystąpić, ale ja już zaczynam się zastanawiać czy coś jest nie tak. Czy jest na sali lekarz?
Przedwczoraj dostałam drugą dawkę szczepionki przeciw WZW typu B. Łapa boli mnie masakrycznie, ból przypominający reumatyzm. Wiem, że jakaś tam bolesność może wystąpić, ale ja już zaczynam się zastanawiać czy coś jest nie tak. Czy jest na sali lekarz?
To jest normalne, bo zastrzyk jest domięśniowy i w sporej dawce. W sierpniu dostałam jednego "shota" i przez tydzień mnie ręka bolała 🙂
zrob sobie oklad, moze byc altacet, albo posmaruj czyms przeciwzapalnym
Dwa pytania mam:
1. O co chodzi z powiedzeniem "oj tam, oj tam"? Ostatnio ciągle to słyszę, i nie wiem skąd się wzięło... tzn. skąd nagle stało się takie modne 😉
2. Na test predyspozycji zawodowych trzeba wybrać się do psychologa, tak? Ile to mniej więcej kosztuje? Czy mogę liczyć na rozmowę, poza testem?
szepcik, kiedys byla na basztowej mlodziezowa izba informacyjna i tam mozna sie bylo umowic na taki test - za darmo
przy tym rozmawialo sie z mila pania, ktora omawiala wyniki i podsuwala pasujace do nich propozycje, mozliwosci itp
czy owa instytucja dziala dalej i czy w tym miejscu nie wiem - sprobuj poszukac
Chyba działa, i chyba nawet w tym samym miejscu - przynajmniej jakieś półtorej roku temu tak było 😉 dzięki za przypomnienie 😉
tylko mi właśnie zależy na fachowej, szczerej rozmowie z kimś o wykształceniu psychologicznym. Nie tylko na rozwiązaniu testu, bo to sumie już kiedyś robiłam, ale na rozwianiu głębszych wątpliwości w tym temacie. I nie wiem po prostu, czy z tym iść do pierwszego lepszego psychologa, czy musi być jakiś specjalny 🤔
heh, niby sama jestem na psychologii, ale nie mam pojęcia
Dlaczego czlowiek jest cieply? tzn chodzi mi o to co konkretnie wytwarza to cieplo? mitochondria? i skad cieplo wie, ze nie trzeba go juz wiecej tylko akurat tyle ile jest?
Jak się poprawnie wymawia te nazwiska?
-->
Apollinaire
Vauxcelles
Braque
Rimbaud
😉
Gdzie skałada się wniosek o stały pobyt w kraju ?
Gavi
Apoliner
Wosel
Brak
Rębo
Ada, mam nadzieję, że dobrze Cię rozumiem.., ale np. jeśli jesteś cudzoziemcem i przebywasz np. w Polsce i starasz się o zezwolenie na pobyt, to możesz składać wniosek bezpośrednio w urzędach wojewódzkich, a w wypadku, gdy jesteś poza terenem Polski, to odwiedzasz Konsulat RP
Jeśli wprowadzam w błąd, proszę o opierniczenie 😉
halo, dziękuję! :kwiatek:
Ktoś wie jak uzytkowniczka Tulipan ma na imię? 🙂
Jara, najłatwiej by było, jakbyś się spytała samej zainteresowanej... 😉