sklepy internetowe
ja też czekam na paczke od nich , zobaczymy 😉
plusik dla pasi-konika - były jakieś problemy z realizacją, bo mieli zablokowany magazyn, ale byłam cały czas informowana mailowo co i jak, paczka wysłana w częściach, żeby nie trzba było czekać długo na wszystko.
Polecam.
Może to nie końskie, ale...
OGROMNY ----------
dla sklepu: KARMY DO DOMU
Po1. Zamówiłam karmę dla psa i pojemnik, pojemnik nie przyszedł,
Po2. Karma była 15kg+3kg, dostalam 15kg tylko..
Po3. Nie odbierają telefonu, nie odpisują na maile, na gadu gadu też...
MASAKRA, nigdy tam nie zamówie;/
kolejny + dla konik.com.pl
Właśnie dzwonił do mnie Pan z konik.com.pl że wysyłaja mój pad. 🙂
ciska a co za padzik sobie zafundowałaś 👀 😎
o ja 😜 to oni mają stare kolekcje 👀
czekam na fotki 😉
mam nadzieje ze sie dobrze z panem przez telefon dogadałam :P
powiedział że na metce jest napis rose i ze pad jest różowy .... hmm zobaczymy czy to ten o którym myśle 😉
Ja na zamówienie z konika czekam już tydzień i ciągle nic. Na maila nikt nie odpisuje.
+ dla equishop'u - Dobry kontakt, szybka dostawa. Miodzio. 😉
No i oczywiście duży plus dla Animalia. - Moja mama jest gromerem i co tydzien u nich zamawia (zreszta ja tez się dorzucam 😀). Super kontakt, miła obsługa. Wielki + 🙂
+ dla Equiversum. Kontakt bez zarzutu, nie było tych rękawiczek, które chciałam, więc zaproponowano mi inne, wysłano zdjęcia, zmieniono zamówienie, zwrócono różnicę w cenie.
duzy + dla Bergo
dobry kontakt, blyskawiczna przesylka 😉
Słuchajcie nie wiem czy to dobry wontek, ale nie ma sensu chyba nowego robić.
Otóż znajomu chce otworzyć sklep netowy. Będę mu troszkę pomagać.
I teraz pytania do was "drogie potencjalne klientki"
1. Co w sklepach netowych lubicie- jakie funkcje, udogodnienia, opisy produktów?
2. Czego nie znosicie?
3. Obsługa - co jest przegięciem, a co jesteście w stanie znieść jeśli w ramach przeprosin dostaniecie np. jakiś bonus.. i jakie to by musiały być bonusy.
4. Czy lubicie dostawać maile od sklepów z ofertami, propozycjami, info o wyprzedażach?
5. Czy wolicie wyprzedaże czy np. rabaty dla stałych klientów
6. Asortyment - czego wam brakuje w polskich sklepach netowych
7. czego raczje nie kupujecie przez net bo wolicie w sklepach stacjonarnych?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Może uda nam się zrobić sklep "very user friendly"
Wielki plus po raz kolejny dla Amigo. Zaluje ze nie maja wszystkich firm i produktów bo nie zawracałabym sobie głowy innymi sklepami. Robisz przelew i na 2 dzien jest towar. Nigdy nie było inaczej.
Jak nie chcesz sie denerwowac zbyt długim czekaniem na zamówiene rzeczy to zakupy tylko w Amigo 😀
Kotbury
1. mozliwość wyswietlenia wszystkiego na jednej stronie, możliwość wyświetlenia produktów tylko jednego producenta, proste menu
3. brak odzewu przez 2 miesiące, a tak napradę kontakt z klientem powinien być stały. sklep przyjmuje zamówienie i od razu informuje: mamy na stanie, wysyłamy jutro; nie ma na stanie, bedzie u nas za tydzien; nie mamy na stanie, musimy skontaktowac sie z dystrybutorem
4. nie, nie lubię takich maili
5. preferuję stałe rabaty i progi rabatowe
6. mogłoby być wiecej zachodzich firm jak np mark todd, horseware
7. ja kupuję wszystko, chyba że muszę miec coś 'na już'. ale generalnie wolę zakupy przez internet z dostawą do domu, niż wyprawę na drugi koniec miasta po żel do grzywy.
+ dla
www.ostroga.pl bardzo miła Pani, wysyłka przedłużyła się o 2dni (z powodu śnieżyc kurier nie dojechał), stały kontakt telefoniczny i miły gratis w rekompensacie za wydłużony czas wysyłki 😉
1. opinie choc szkoda ze nie wszyscy je pisza, wybranie konkretnej marki, konkretnego działu, darmowe wysyłki przy wiekszych zakupach, rabaty dla stałych klientów
2. jak jest coś na stronie a nie ma na stanie i już nie będzie - takie niedbalstwo ze nie pilnuje sie strony na bierzaco
3. Kazdy bonus jest fajny bo swiadczy ze sprzedajacy dba o klienta i chce aby do niego "wrócił" i polecił innym
4.tak bardzo lubie takie maile poniewaz nie zawsze sledze na bierzaco wszystkie sklepy a tak jestem poinformowana
5. i to i to, ale lepsze sa wyprzedaze
6. nie zastanawiałam sie nad tym
7. buty,aczkolwiek w stacjonarnych nie ma tak duzego i fajnego asortymentu
a tak przy okazji, szukam i szukam i nigdzie znalesc nie moge
kiedys Tattini oferowało takie kantary skórzane w dwóch kolorach chyba
czy gdzies jeszcze takie dostane?
moze gdzies ktos widział w stacjonarnym sklepie?
ogromny + dla gnl
Zamówienie złożone we wtorek ok. 22, a w czwartek o 9 już była paczka. 😀
Kotbury
1. Porady, opinie, pokazywanie produktów powiązanych tematycznie (np. szukam ziół dla kaszlącego konia i dostaję info o innych produktach na problemy z drogami oddechowymi - nie tylko z kategorii zioła).
2. Nieaktualnej oferty.
3. Brak kontaktu dyskwalifikuje sklep. Może się okazać, ze produkt, który zamówiłam, nie jest dostępny, zaginał itp., tylko niech mnie ktoś o tym poinformuje i zaproponuje alternatywny.
4. Tak
5. Rabaty albo darmowe przesyłki
6. Tańszych marek zagranicznych, które są dostępne choćby na allegro.
7. Baty
kotbury.
1. Wyszukiwanie po producencie, nie tylko całościowo, ale i w konkretnym dziale. Fajnie jak do każdego koloru (czapraka, derki itp.) jest zdjęcie. Nie widziałam tej funkcji jeszcze w żadnym sklepie, ale pewnie byłaby kochana miłością wielką: kolorystyczne dopasowywanie innego sprzętu.
2. Nietrwałego koszyka. I nie mam tu na myśli sytuacji, w której zamykam stronę i mi się wszystko z koszyka kasuje, ale np. siedzę na stronie godzinę, przeglądam produkty, czytam opinie i bach w koszyku pusto. 😤 I, jak chyba wszystkich, wkurza mnie nieaktualny asortyment.
3. Klient powinien być informowany na bieżąco. Jeśli jest problem ze sprowadzeniem czegoś to bach telefon, ładnie przeprosić i po sprawie. Nawet mailowe przeprosiny by wystarczyły. Fajnie jakby zamiast niedostępnego towaru proponowane było coś podobnego np. z tycim rabatem.
4. Lubię. Ale w tej kwestii powinien być wolny wybór i możliwość zaznaczenia jakie działy nas interesują. Bo co przeciętnemu człowiekowi po wyprzedaży, bo ja wiem, kowadeł?
5. Rabat dla stałych klientów, zdecydowanie.
6. Niektórych produktów Euroridinga i Anky.
7. Przez net kupuję prawie wszystko, wyjątek stanowią produkty potrzebne na już, na teraz albo jakieś drobiazgi typu gumki do grzywy.
Ogromny, przeogromny plus dla Podkowy Natural Horsemanship 🙂
Rewelacyjny mailowy i telefoniczny kontakt, rewelacyjne pójście mi na rękę, błyskawiczna wysyłka, same plusy! 🙂
Wielki plus dla Pasi-Konik - Pad przyszedł do mnie w mgnieniu oka!.
kotbury,
jest gdzieś na towarzyskich wątek o mniej więcej takiej tematyce 😉
kotbury.
1. Nie widziałam tej funkcji jeszcze w żadnym sklepie, ale pewnie byłaby kochana miłością wielką: kolorystyczne dopasowywanie innego sprzętu.
już w przygotowaniu 🙂 kwestia czasu i będzie dostępna
wielgachny + dla Pasi-Konika
pomylili się z wysyłką (przysłali zły kolor), ale kontakt przy tym był idealny, żadnych uników.
następnie dostałam informację, że tego koloru już nie ma bo został wycofany i bez najmniejszego problemu wymieniłam produkt na inne o tej samej wartości, efekt - paczuszka w drodze 😀
a ja mam wielki "?" do equiversum.
dwa tygodnie temu śpieszyło mi się bardzo,byli pierwszym sklepem netowym,ktory wyskoczył mi w google jak szukałam Hamba Vet leoveta,zadzowniłam,miła pani powiedziała,że owszem mają...złozyłam zamówienie,poprosiłam o wysyłkę za pobraniem,żeby było szybciej i na adres mojej firmy,bo zawsze ktoś od razu odbierze...w czwartek miną 3 tyogdnie,koń już zdrowy,wyleczony czymś innym,a przesyłki nadal nie ma 🙁
i pomysleć,że w stacjonarnym Arpavie nie było,a chciałam równie szybko zaufac netowemu sklepowi.....
Ktoś jeszcze do nich nie dzwoniłaś? Ja już dużo zamówień tam złożyłam i zawsze jestem na bieżąco informowana co i jak. Także nie sądzę, że zrobili to specjalnie czy coś w tym stylu. Odezwij się do nich na pewno wszystko wyjaśni się na Twoją korzyść 😉
wysłałam maila i dostałam odpowiedź,że przesyłka wróciła,bo był błedny kod pocztowy....niby wierzę,ale tego samego dnia zamówiłam kilka innych rzeczy,i słuzbowo i prywatnie i wszystko doszło...nie mogli się ze mną skontakotwać,bo nie mieli numeru telefonu,bo wyświetlił sie jako zastrzeżony (byc może),ale mieli i moje dane i nazwę firmy -łatwo mnie było dość namierzyć przy tej ilości danych... 🙁
Kurczę to faktycznie miałaś pecha, ale naprawdę nie ma się co zrażać, bo jest to jeden z najbardziej rzetelnych sklepów netowych- tak czasami bywa, w końcu nikt nie jest nieomylny. Na pewno załączą jakiś grartis w ramach przeprosin 😉