Howrse gra :)

Notarialna  :kwiatek:

Szukałam przed zapytaniem, ale jak widać nie idze mi to  🤦 a zupełnie zapomniałam o tym forum.
wątek zamknięty
Czarna96, chcesz prace tego kowala czy nie? bo Ci zarezerwowalam, ale nie odpowiedzialas.

a ja CIAGLE szukam kowala i wydaje majatek na temporary employee 👀
wątek zamknięty
ovca   Per aspera donikąd
28 stycznia 2010 19:31
Pozbędę się Atalantas Pack 😉 ma ktoś może jakieś propozycje?
wątek zamknięty
Czy okres BLUPowanie konia jest jakos ograniczony czy tez to robi sie az do skutku?
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
29 stycznia 2010 19:10
Ludzie są p***rolnięci na howrse. Jestem coraz wyżej w rankingu, udzielam się na forach o sprzedaży koni i co rusz dostaję maila z prośbą orezerwację konia za 500 equs i dorzucenie jakiegoś BM Itema. No to jest chore.

Mam dać coś za pół darmo? Hahah, nie no ludzie... Litości 🤔wirek:
wątek zamknięty
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
29 stycznia 2010 20:33
Czy okres BLUPowanie konia jest jakos ograniczony czy tez to robi sie az do skutku?

Nie ma ograniczenia, ja swojego pierwszego konia do 100% blupa doprowadziłam po 30stce 😉
wątek zamknięty
30 stycznia 2010 11:27
Jak zaliczacie kupowanie pierwszego passa w 6 levelu? kupujecie go przelewem z paypala, czy da się to jakoś ominąć?  😁
wątek zamknięty
30 stycznia 2010 11:30
Jak zaliczacie kupowanie pierwszego passa w 6 levelu? kupujecie go przelewem z paypala, czy da się to jakoś ominąć?  😁

Po 50 dniu na howrse można raz w miesiącu kupic za equuse (20% posiadanych pieniędzy) 🙂
Profile - My pass
Na dole strony powinno być "buy a pass for ..."
wątek zamknięty
30 stycznia 2010 11:31
Aaa, mam to! dzięki  :kwiatek:
wątek zamknięty
31 stycznia 2010 08:11
Ludzie są p***rolnięci na howrse. Jestem coraz wyżej w rankingu, udzielam się na forach o sprzedaży koni i co rusz dostaję maila z prośbą orezerwację konia za 500 equs i dorzucenie jakiegoś BM Itema. No to jest chore.

Mam dać coś za pół darmo? Hahah, nie no ludzie... Litości 🤔wirek:

Do mnie właśnie napisała dziewczyna, że jest zainteresowana moim koniem: arab 18*, 8mcy. I ona twierdzi, że ja będę zainteresowana w zamian jej koniem: 1* Pure breed spanish horse, prawie 7letni, nie trenowany z podupadającym zdrowiem.
wątek zamknięty
a ja tak z innej beczki zapytam - Notarialna, co Ty robisz ze idziesz w rankingach do gory?

Bo ze stajnia sie juz poddalam nie wiem co robie zle; zatrudniam na stale cale stado pracownikow, mam flax, zwierzeta, duze boksy (na 15 na razie 1 najwiekszy), mase marchewek, health mash, konie wszystkie ze skills powyzej 600 i nawet zawody mi juz zaczely rosnac, a w rankingu?

Spadam  😵 👿
wątek zamknięty
mam podobnie i nie wiem jak to zmienic :/  👿
wątek zamknięty
31 stycznia 2010 11:52
Kaprioleczka, Aigingów staram się nie korzystać, EC oprzątam regularnie, konie robię jak mi się zachce ;-)
Codziennie po kilka koni kupuję, podtrenowane sprzedaję. Przestałam się bawić w zbieractwo koni bez treningu, bo to się komletnie nie opłaca. Podtrenowane sprzedaję. I tak w kółko.

😁
wątek zamknięty
Też mi się EC bardzo pogorszyło. Na dodatek spadła mi wartość lekcji z 23 na 22, a strasznie mi potrzebne jak najwyższe, bo chciałam blupować 2 konie 🙁

Są jakieś ograniczenia odnośnie WOY? Mam konia po grach i nie chce mi przyjąć.
wątek zamknięty
31 stycznia 2010 20:47
Musi zacząć treningi.
wątek zamknięty
31 stycznia 2010 20:51
I skończyć trzy lata.
wątek zamknięty
Myślałam, że 3 lata to tylko w przypadku MA są wymagane? Dzięki, w takim razie poczekam do treningów.
wątek zamknięty
niestety, od czasu jak nie ma xantosow nie kupuje praktycznie nic bo mam ogromna dziure budzetowa, mimo, iz jako wet zarabiam calkiem calkiem sama u siebie; w EC dziur w budzecie na szczescie nie mam
wątek zamknięty
01 lutego 2010 12:39
Ja mam na koncie EC jakieś 936,000E ;D i szczerze nie wiem jak zabrać się za własny ośrodek.
wątek zamknięty
Ja za wlasne EC jeszcze sie na powaznie nie zabralem. Na razie jedynie uprawiam pola i zbieram kase 🙂
Qrde, ale te BLUPowanie koni jest meczace 🙁 A jak ma sie slabego konika to juz prawie niemozliwe  😵
wątek zamknięty
Ja mam na koncie EC jakieś 936,000E ;D i szczerze nie wiem jak zabrać się za własny ośrodek.

to chyba masz wiecej niz ja 😉 :P
wątek zamknięty
01 lutego 2010 16:37
JARA, Pomóc ci? 🙂 Mogę to nawet za Ciebie zrobić 😉
wątek zamknięty
Notarialna, mi mozesz dac wskazowki, chetnie kazde przyjme  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

http://www.howrse.com/centre/fiche?id=342528

szukam riding instructor! ja im podnosze pensje, kontrakty przedluzam a oni chamy uciekaja!  🤬
wątek zamknięty
01 lutego 2010 18:47
Kaprioleczka,
Podglądnij jak to u mnie wygląda: http://www.howrse.com/centre/fiche?id=388952

-> Opieka jest w porządku, na full, wiec to jest ok i na plus.
-> Zakup do 50 boksów, do tego 50 zwierzątek (królików lub kur).
-> Wyhoduj marchewki (ja mam około 10.000 tys jak na razie), potem po kolei pozostałe składniki Health Mashes, wyprodukuj.
-> Sprzedawaj, siej, sprzedawaj siej, i tak w kółko ;-). Najbardziej opłacalne to flax i Wheat seeds.
-> Skillsy masz w porządku.

Ja robię tak: Rezerwuję WSZYSTKIE  boksy dla siebie w moim EC, potem stopniowo (z 0% skills na boksy) dodaję tylko swoje konie, a po podtrenowaniu do 800+ skills podnosi się prestiż Health EC. Na początku drastycznie spadnie, ale potem z czasem zacznie się zwiększać ponownie.
Dodatkowo 50% boksów mam 16 m^2 i 12 m^2. Czyli wszystkiego po połowie, wiec przy okazji się zwiększa % powierzchni w boksach.
Jeśli masz dużo ilości kasy to zainwestowałabym w Temporary employee. W takich dochodach ze sprzedaży plonów pensja nie jest zbyt wysoka ;-)
wątek zamknięty
Że tak nieelegancko zapytam - a po cholerę tyle boksów? Chyba żeby mieć większy problem, począwszy od zatrudniania większej ilości pracowników, przez więcej potrzebnych mashy itd.
Sama zaliczyłam poziom z EC w top 500 dość łatwo, ale od tamtej pory wiele się zmieniło i coraz trudniej mieć super EC (nawet niekoniecznie na poziomie pierwszej 500).
Wiele razy pisałam o poprawianiu prestiżu EC i nie chce mi się znowu. Czytalibyście, to wiedzielibyście co i jak  😎 I sorry, ale z niektórymi waszymi pomysłami - nie ma szans.
wątek zamknięty
01 lutego 2010 21:09
deidre, Ja jakoś do przodu prę w rankingu twardo - codziennie o kilkanaście, kilkadziesiąt miejsc do przodu 😉
wątek zamknięty
Schody zaczynają się po dotarciu do pierwszego 1000  😁 Ale powodzenia 🙂
Kami bardzo poważnie próbuje zaliczyć to zadanie i wie, ile trzeba wysiłku. Już jest całkiem blisko, ale będzie trudniej niż myślałam. Inni też się już nauczyli co robić 🙁
wątek zamknięty
tia ja z EC nie mogę pokonać magicznej granicy 2000. i nie wiem why?
wątek zamknięty
Ja raz pokonalam, a potem utknelam na lotnisku, 2 dni nie mialam internetu, zalalo mi pastwiska.... i juz nie moge przekroczyc ponownie  😵

Deidre, czytalam Twoje wskazowki, staralam sie, ale to nic nie zmienia - nadal spadam w rankingu. Boksow nie bede dokupowac bo kiedys patrzylam ze pierwsze EC w rankingu ma ich chyba tylko 21, czyli niewiele wiecej niz ja, a trudniej to wszystko ogarnac. Konie metodycznie wstawiam sobie jak mam juz wytrenowane powyzej tego 600, slabszych nie wstawiam ani nie przyjmuje, ale nie mam az tylu koni by sobie zastawic 15 boksow. Marchewki produkuje ustawicznie, ale niestety nie da sie siac wszystkiego na raz, tylko 5 pol i nie przeskoczysz. a na jednym mam juz jablka, wiec tylko 4. Sieje 4 15akrowe, (2fertile i 2 zwykle, nie mam wiecej fertile) i daje mi to tyle, ile widac  😵 😵 😵
wątek zamknięty
Boksy - można rezerwować dla siebie, co nie szkodzi prestiżowi. Gorzej, jak stoją puste i nie zarezerwowane.

Minimalne skills 600 - żeby osiągnąć top 500 potrzeba minimum 800, a nawet 900. Wystarczy 1 super koń w wysokim dresażem. Po osiągnięciu celu można obniżyć wymagania i prowadzić normalne EC.

Jabłka - na samym początku miałam dwa pola, nazbierałam mnóstwo jabłek żeby mieć zapas, a potem skasowałam pola i sieję na nich flax i wheat. Szkoda sobie blokować 1/5 upraw.

Patrzyłam na Twoje EC - niestety kluczem do sukcesu są zawody 🙁

Ostatnio wypadłam z pierwszej 500, bo ktoś mi wstawił chorego konia  👿
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.