Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Muminek był pierwszy :P pózniej powstała mama i tata muminka 😉
czy ktoś zna firmę, która by mi wycięła kilka 'obrazków' w blasze?
nie są one duże, o śr. 5cm, więc dla wielu problematyczne... 🤔
szkoda, że dziurkacze do scrapbookingu nie sa na tyle mocne, coby blachę cięły 👿
Robię sobie kawę rozpuszczalną na dwa sposoby.
I. Do filiżanki wsypuję kawę, dolewam mleka, mieszam, zalewam wodą.
II. Do filiżanki wsypuję kawę, zalewam wodą, dolewam mleka, mieszam.
Dlaczego w wersji I bardziej czuję mleko niż kawę? W wersji II zaś bardziej czuję kawę niż mleko?
Proporcje są identyczne.
Tak na logikę. Jak wymieszasz kawę z mlekiem to po zalaniu wrzątkiem nie zaparzy się tak jak powinna, tzn tak intensywnie, będzie mniej aromatyczna i chyba przez to bardziej czuć smak mleka. Jak np dodałabyś mleka do herbaty (niektórzy lubią :hihi🙂 i dopiero zalała wrzątkiem to chyba w ogóle by się nie zaparzyła 🤔wirek:
No tak coś czułam, że to z zaparzaniem ma związek. 🙂
Mnie jeszcze mama uczyła żeby nie słodzić przed zalaniem bo to podobno teżma wpływ na parzenie, ale zawsze tak robię 😁
Kiedyś w Angorze czytałam fajny artykuł jak trafiać do fajnych restauracji i kawiarni.
Kawę powinno się zalewać wodą o jakiejś tam temperaturze żeby pachniała kawą 😉
Mhmmm, chyba z tego wynika że jak doda się mleko to woda będzie trochę chłodniejsza 🙂
No i to tak jakby ktoś chciał zaparzyć "mieszaninę", to zapewne też stwarza problemy
a zalewał ktoś kiedyś kawę mlekiem ale takim gorącym?? Bo jestem ciekawa co to za mix by wyszedł 😁
Capuccino zalewałam, mniam 🙂
Tak samo czułabyś bardziej mleko niż kawę... No chyba, że właśnie takie cappuccino z torebki.
Co do temperatury, to wiem tyle, że wrzątkiem nie wolno zalewać kawy rozpuszczalnej, tylko trzeba odczekać aż przestanie wrzeć.
właśnie idę wytestować, ale mam tylko rozpuszczalną w domu ;/
Nie wiedziałam czy zadać to pytanie w kąciku komputerowym czy w tym, ale ten czyta więcej osób 😎 Chodzi mi mianowicie o to, że próbuję wejść na stronę Mansona
http://www.marilynmanson.com i ni w cholender nie mogę 🤔 Łączą mi się te dwa czerwone szlaczki i na tym ładowanie się strony kończy 👿. Czy tylko ja mam ten problem czy coś nie tak ze stroną jest? 🤔
karolina, mnie się bardzo długo ładowało, ale się załadowało.
aaaaa mi też się w końcu załadowało 😅 Już nie będe pisać, ile prób było 😵
Czy ktoś pomógłby mi napisać maila po niemiecku? :kwiatek:
1. Gdzie w Warszawie mogłabym kupić męski, najlepiej skórkowy ale niekoniecznie, portfel ?
W cenie nie zmuszającej młodej osoby do napadu na bank 🤣 ? (do 100 zł?)
Na allegro jest ich od groma ale termin nagli, a w galeriach wszelakich nic godnego uwagi nie widziałam
2. Czy jest możliwość wywołania u fotografa przyniesionej przez siebie fotki z malutkim rozmiarze, mniej więcej takim jak do dowodu/legitki/paszportu ?
Chess- skórzany portfel kupisz w każdym CH. Szukaj, albo w sklepie specjalistycznym: torby, torebki, walizki, portfele 😉, albo w sklepie z butami, albo w sklepie typu Tommy Hilfiger, Diesel, czy Levis- choć tu mogą być droższe. Może w H&M będą na dziele męskim?
Dzięki. Chyba zrobie ponowny rajd po galeriach 🤣
Poszukam, popatrzę x3
Chess, wywołanie jest możliwe. Przy czym niektóre zakłady foto za wywołanie takiego zdjęcia mogą zażądać takiej samej kwoty jak za zrobienie zdjęcia do dokumentów (gdy zdjęcie jest tak przygotowane do wydruku).
Hmmmm, czyli jak oni wywołują i sprzedają po 4 sztuki to musiałabym taką kwotę zapłacić ? 👀
Tak, mogłabyś zapłacić np. 25 zł za odbitkę, która jako zwykłe zdjęcie przedstawiające ciocię na imieninach, kosztowałaby 1,30 zł. Ale to naprawdę zależy od punktu i od tego, co jest na zdjęciu 🙂 Jeśli trafisz na cwaniaków, a poza modela i format zdjęcia sugerują, że ktoś chciałby foto użyć jako zdjęcia do dokumentów, to możesz się nieprzyjemnie zdziwić.
A niech się walą 😁
Wywołam w normalnym formacie i przytnę, a jak xD
Albo wydrukuję w biurze brata x3
Mam wysłac dwie paczki za pobraniem i tak sie zastanawiam jak te pieniądze później wracaja do mnie?Tzn jako przekaz pieniezny czy jak?
Wysłam tak pierwszy raz,wiec nie mam pojecia,a nigdy wczesniej sie tym nie interesowałam...Z góry dziekuje za odpowiedz 😉
Na blankieciku albo podajesz konto i ci wpłacą, albo przyjdzie listonosz z gotówką, bo swój adres zwrotny też trzeba wpisać.
Czasem zdarza się, że wpiszesz nr konta a i tak przyjdzie listonosz, bo np. nie mogą odczytać nru konta.
muszę zdobyć z banku (BZ wbk) potwierdzenie posiadania konta.
dzwonie na infolinie i do wyboru mam: 1) karty; 2) bankowość elektroniczna; 3) oferta banku
co do cholery mam wybrać żeby pogadać z konsultantem w sprawie takiego zaswiadczenia? moja sprawa nie podchodzi pod zadna z 3 kategori 😵
Nie ma opcji "poczekaj na zgłoszenie się konsultanta"? 🤔
No to oferta banku 😉
no właśnie nie ma. mówi, że jak nie wybiorę jednej z trzech opcji to połączenie zostanie przerwane 🙄 coś im infolinia nie wyszła. spróbuję z ofertą banku, najwyżej mnie będą odsyłać od numerku do numerku