Jakie pasze dajecie swoim koniom?

Ruda_H
po prostu na stronie Dodsona zamów próbki paszy.
Daj konisiowi i wtedy z pewnością będzie wiadomo czy koń paszy nie tknie - czy zostawi granulki - a może pochłonie aż mu się uszy będą trzęsły

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
25 stycznia 2010 15:23
Ruda_H, dla aresztanta baaaaardzo polecam Convalescent Diet - parę znajomych koni na tym stało/stoi i bardzo dobrze wyglądają i kanarki się na mózgu nie lęgną. Warto spróbować dać wybrednemu obywatelowi próbki, bo ja jeszcze nie widziałam konia, który by na Dodsona kręcił nosem, a u nas większość stajni na tej paszy stoi.
Forta ten czarny proszek we Fruchcie to pokruszone wysłodki owocowe. Wysłodki dodawane są do paszy w formie suszu i po prostu w czasie transportu sie kruszą.
Widziałam to w paszy więc kiedyś dzwoniłam do dystrybutora i tak mi to wyjaśnił.

Mój konio na to czarne nie marudzi tylko wciąga wszystko aż mu się uszy trzęsą. Frucht to jego ulubione musli 💘
to ja się do ogłoszeń przenoszę 🙂
Ruda_H   Istanbul elinden öper
25 stycznia 2010 17:19
szemrana, tak też zamierzam zrobić 🙂

koniczka,dobrze wiedzieć, że się sprawdza. Na niej mi właśnie najbardziej zależy
Z tym to  chyba do ogłoszeń zapraszamy.
MagdaKrajnik
nie przesadzasz Ty troszkę ?
przesadziłam... sorki
Rowniez polecam D&H Convalescent dla koni stojacych. Nazra sie i nie odwalaja ;-)
Dla koni o delikatnym przewodzie pokarmowym (lekkie rozwolnienie) D&H Sensitive. Rowniez sie sprawdza.

Oprocz tego korzystamy rowniez z D&H Competition (przy pracy), StayPower(przy pracy dla koni nadpobudliwych - wolno uwalniajaca sie energia), Fibergy(dla koni stojacych na trocinach - duzo wlokna- rewelacja), Fiber P, BuildUp i wszystko mamy pod kontrola 🙂

Slyszal ktos o laczeniu Fiber P(erformance) z BuildUp? Ponoc daje bdb efekty.
25 stycznia 2010 18:02
el_Bandito, ja tak karmię, ale dopiero od miesiąca, na razie zadowolona jestem, zobaczymy jak dalej. Trenerka za to łączy te pasze już od długiego czasu i jest bardzo zadowolona.
No my tez juz jakis czas tak robimy, ale nie widze w sumie zwiazku 🙂😉
Moze to gra marketingowa przedstawicieli D&H, a moze fakt. Na dobra sprawe ciezko ocenic.
Niech wcinaja, zobaczymy. tzn zobaczymy po tych mrozach bo teraz troche im obcielismy 🙂
Mój po operacji, z częściowym aresztem stoi już na Convalescencie z dodatkiem Just Grass i Safe&Sound. W tej chwili w klinice będzie stał jeszcze tydzień, po tygodniu będzie mógł częściowo wychodzić. Na pewno zdam Wam relację jak się Dodson wywiązał ze swoich pasz- bo mój Skary to niestety temperamentny typ- jak będzie świrować, to zostanie tylko na sieczce.
Ja chcąc nie chcąc "związałam się" z D&H na okres jeszcze - minimum - jednego worka. W pracy robiąc miejsce najpierw naderwałam jeden róg, trudno, zakleiłam. Potem czubkiem buta zrobiłam kolejną dziurę...pech...nic to, zakleiłam i tą. W piątek jak wystawiałam inny worek klientce ten tak niefortunnie załapałam że rozerwałam górę  🤔 Jak pozaklejałam całe uszkodzenie to wyglądał jakby brał udział w nalocie na Pearl Harbor  😂  🤔

Cóż, w takim stanie już nikt by go nie kupił (a na pewno nie uwierzył, że ten worek nie stoi od stanu wojennego a od trzech dni) więc wzięłam go do stajni dla Czardasza. Szkoda tylko że rozerwałam (chyba) najdroższy z możliwych.

I tym oto sposobem mój rekreacyjny łach je dwie najdroższe pasze z oferty D&H. O losie...  🙄   🤣 🤣 🤣
25 stycznia 2010 20:05
A czegóż to worek rozerwałaś bejb?
Competition Concentrate  😵

Obok stał Build Up którego teraz Czardaszo je...i ten jakoś rozerwać się nie chciał :/
Reklama wywalona.
Polecam lekturę regulaminu.

Co to jakaś plaga z tymi ogłoszeniami? 🤬

25 stycznia 2010 20:33
Sierra, na przyszłość musisz rozsądniej rozrywać!

kate1340, poza tym, że ogłoszenie i w ogóle, to jaki to szybki klient? 😁
Koniec świata
porąbało ludzi z tymi ogłoszeniami.
caroline   siwek złotogrzywek :)
25 stycznia 2010 20:55
sierra, a ty przypadkiem nie rozważałaś parę stron temu mieszania build upa z competition concentrate...? hmmm...? 😉

mój nadal na Rest&Recuperation Diet, jestem baaaardzo zadowolona, super Kasz na tę paszę reaguje 😀
Rozważałam, ale m.in po rozmowie z Tobą mi przeszło. Dość dodać, że w związku z temperaturami i podłożem na hali mój koń porusza się jedynie majestatycznym stępem, także w tej chwili nawet Build Up jest mocno, mocno na wyrost a co dopiero Competition.

Ale co poradzić, widać tak miało być wedle: "niech się dzieje wola nieba..." a koń do roboty wróci przecież i tak na dniach. Przynajmniej będę mogła sprawdzić w praktyce moją "pierwszą myśl". 😉
Jaką paszę zaserwować dla konia kontuzjowanego, który przez 5 tygodni musi stać w boksie z nogą w gipsie?
hanoverka, nie dalej jak kilka postów temu była mowa o paszy dla aresztantów boksowych 😉
Sankaritarina moje lenistwo 🤬 już się grzecznie cofam :kwiatek:
Gdzie można jeszcze dostac Max - E - Glo? 🙁
Ponia   Szefowa forever.
26 stycznia 2010 17:23
Alice w lutym ma być dostawa tych nowych otrębów, Max-e-glo z tego co wiem już raczej nie dostaniesz bo też chciałam zamówić, a teraz czekam na te nowe.
wpomniany przez MagdęKrajnik Blue Grass też ma otręby ryżowe. tylko cenowo wypadają niekorzystnie 290zł/20kg http://horseway.pl/Blue_grass_Equi_jewel_wysokotluszczowy_suplement_z_otrebow_ryzowych-1195.html

Equi Jewel jest również dodatkiem do innych pasz, jak np Cool N` Condition.
Podobnie ze Stamm 30, który w Irlandii jest hitem paszowym.
Luty już za pare dni. To ja tez czekam w takim razie... Mam nadzieję, że nie będą droższe :[
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
26 stycznia 2010 17:57
A ile czekaliscie na probki D&H? czy dostaliscie jakies potwierdzenie mailem?
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
26 stycznia 2010 20:09
mksklep.pl ma st. hippolyta 😀 seseseseese 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się