Stajnie w Warszawie i okolicach

madryt   Las jest zawsze piękny :)
24 stycznia 2010 17:05
ale jeśli naprawdę fajnie, to dojazd autem nie będzie upierdliwy i warto się zainteresować 🙂 zaklepać miejsce... macie jakiś namiar??
Zależy skąd dojeżdżasz. Sporo osób jeździ z Warszawy, więc chyba nie jest źle 😉. Dojazd znajdziesz na stronie re-volty w katalogu stajni. Napisz do forumowego rider1. http://www.fc-dabrowica.pl/
madryt ja stoję w Liderze 🙂 Na razie jestem bardzo zadowolona, bo jest BARDZO czysto w boksach - wybierają albo do czysta albo do prawie czysta codzinnie, a słomy sypią od serca naprawdę. Karmią też bdb, bo mój koń zdążył wyhodować porządny brzuszek. Hm, może to wypunktuję.

PLUSY:
-bardzo czysto
-konie codziennie chodzą na padoki, są podzielona na kilka stadek wg sympatii/antypatii
-właściciele ciągle coś robią/remontują/odnawiają - np. koń z boksu obok żarł się z moim koniem, poprosiłam żeby jakoś to rozwiazać i w ciągu 2-3 dni w boskie tego agresywnego konia zamontowali kratę unimożliwiającą mu gryzienie mojego.
-super stajenny - bardzo miły i uczynny chłopak, nie pijący.
- socjal - mały pokoik, ale ciepły. Do tego toaleta z prysznicem.
-super plac do jazdy - ogromny i z dobrym podłozm - żadnych kęp trawy tam nie ma, normalny równy plac.
-jest komplet przeszkód
-fajni ludzie
-hala, kryty lonżownik
-cena 😉 750 z nie 700

MINUSY
-zamarznięta hala
-brak korytarza w stajni (w jednej tylko jest)
-kiepsko to wizualnie wygląda, chociaż sam plan zabudowy w podkówkę mi się podoba 🙂

Nie wiem jak tam jest z trawą na pastwiskach, bo wprowadziłam się jesienią.

Jak byś miała pytania, to pisz 🙂 Ja jest b. zadowolona i cena wydaje mi się niska w zestawieniu z warunkami.
w Olendrze w tej chwili podłoże na hali zamarznięte na kamień, nie kopne  🤔
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
24 stycznia 2010 17:45
piglet, oglądałam stajnię na jesieni, wtedy kopne było 😉
oczywiście, rozumiem...

pisze informacyjnie gdyby był ktoś zainteresowany jak jest w tej chwili...obecnie jest kamienne, które nigdy brony nie widziało  😉
cieciorka   kocioł bałkański
24 stycznia 2010 18:22
madryt, może ta ładna to liderówka? tylko tam 200?zł drożej

w liderze juz jest normalne podłoże dojazdy, bez trawy i bronowane co jakis czas. jest tez kryty lonzownik, ale jest na hali twardo, to tam tym bardziej
własciciel ma tez stajenke obok, angielska i tam chyba 550/ms

padoki sie za to troche wydeptaly- nie wszystkie. za to widze, ze trawa w innym miejscu się choduje na lato.

to nie jest stajnia marzeń, ale przyzwoita.
Ja polecam stajnie wierzbowy gaj w miejscowosci mokre koło radzymina.

-Hala bardzo ciepła.
-prace nad podlozem trwaja a i tak juz jest b.            fajne
-stajenni bardzo mili
-stajnia ciągle rozwija się
- na wiosne najdalej ma byc karuzela
-podłoże na chali nie zamarza
-boxy wolne od zaraz ponieważ stajnia                      nie rozreklamowana
-w boxach codziennie wybierane
-stajnia ciepla
-jest kominek w socjalu żeby sie rozgrzać
-konie wychodza na podaki gdzie maj bardzo        dużo miejsca
-caly ośrodek fajnie rozplanowany

Podloze bylo kopne ale dowieziona zostala glina  i jest supcio.
w jakiej cenie jest ten pensjonat?
800zl
[quote author=el_Bandito link=topic=46.msg451270#msg451270 date=1264108156] Jezeli kiedys jednak okazaloby sie, ze sytuacja zmusza nas do wziecia pierwszej lepszej osoby to jezeli tylko trener zaplacilby nam za zarabianie na naszym osrodku (hali) - to jak najbardziej moglby przyjezdzac 😉
[/quote]

el Bandito, ta reguła dotyczy tylko trenerów, czy każdej osoby zarabiającej w Waszej stajni?
🙂
Nie stoimy w takiej sytuacji, wiec nie wiem. Jezeli kiedys bedzie trzeba to sie zastanowimy.
Od kowali nie bierzemy ;-)
He, he, właśnie byłam ciekawa kowali i wetów.
Stajnia na skiekierkach.. znacie, polecacie? Szukam miejsca z halą na zimę. Byłam tam, ale chętnie poznam Wasze opinie 🙂
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
25 stycznia 2010 08:02
Papi, jeśli masz na myśli stajnię Eli Gładeckiej, to raczej godna polecenia. Dziewczyna z zapałem do pracy, sama trenująca i mająca pojęcie o koniach.
to znowu ja  🤣

czy ktoś z Voltowiczów stoi z koniem u p. Chrzanowskiego w Ojrzanowie ?  😉 możecie być na pw.

Wprawdzie nie stoję z koniem u P. Chrzanowskich, ale jestem bliską sąsiadką 😉 i wożę paszę dla koni Pani Szarki. Super miejsce godne polecenia  🙂 Jeśli masz jakieś pytania proszę na pw. Pozdrawiam  🙂
Poszukuję kogoś znającego db stajnię PGR Bródno i jej mieszkańców 😉
Jesli znajdzie się jakaś dobra dusza byłabym wdzięczna  :kwiatek:
zgłoś się chociaż do Danieli lub efki znają stajnie bardzo dobrze. Ja tylko od strony rekreacji, sprzed kilku lat i szkolenia z ostatniego roku.
thaya
dzięki  :kwiatek:
nyelle   buntownik z wyboru
25 stycznia 2010 18:20
Papi, samej stajni nie znam, ale właścicielkę podobnie, jak Lanka, tak. Sympatyczna dziewczyna  🙂
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
26 stycznia 2010 10:02
thaya
dzięki  :kwiatek:

a co chcesz wiedzieć? 😉
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
26 stycznia 2010 12:02
A ja proszę wszystkich którzy znają stajnie na Służewcu , właścicieli i konie sprawa jest naprawdę bardzo pilna, proszę pisać na Pw.  👀
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
26 stycznia 2010 12:17
a ku ku  😅 to znowu ja i mam kolejne pytanie..
czy ktoś trzyma - trzymał swojego konia w stajni Mandra w miejscowości Korfowe ?  😉 jak tam z opieką ? może być na pw.
A ja proszę wszystkich którzy znają stajnie na Służewcu , właścicieli i konie sprawa jest naprawdę bardzo pilna, proszę pisać na Pw.  👀

Jaką stajnię na Służewcu?
26 stycznia 2010 12:43
Wyścigowa tam gdzie jest Dorota Kaluby.
Ja mam konie na wyścigach, ale to folbluty w treningu. Nic nie wiem o pensjonacie na wyścigach.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
26 stycznia 2010 15:24
zapewne chodzi o stajnię Traf.
przyjmują tylko folbluty lub araby, które mają wpis w księdze, i które docelowo będą startować na wyścigach. konich niewyścigowych i innych ras nie przyjmują 😉
a ku ku  😅 to znowu ja i mam kolejne pytanie..
czy ktoś trzyma - trzymał swojego konia w stajni Mandra w miejscowości Korfowe ?  😉 jak tam z opieką ? może być na pw.

Mandra to stajnia godna polecenia.
26 stycznia 2010 17:27
A gdzie ja napisałam że chodzi mi o hotel dla konia?  😁 Pytałam o właścicieli i konie.
Witam

Potrzebuje wiadomosci na temat stajni w Wiazownej pana Majchrzaka.
Konkretnie chodzi mi o stajnie pensjonatowa na 10 koni bez zadnej rekreacji.
Tu sie ogalaszali jakis czas temu, ale nie wiem czy sa to aktualne wiadomosci.
http://www.orawica.stadniny.pl/oferty/1136565816

Oraz o stajni w Slomczynie ktora prowadzi Elzbieta Grabowska-Piasecka.

Przepraszam ze cytuje sama siebie ale zalezy mi na informacjach nt. tych stajni.
Jacy sa wlasciciele, jak wygladaja ich stajnie itp.

Bede bardzo wdzieczna ze wszelkie info. :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się