zima 2009/2010 meldunki

a u nas 6 stopni i rano nawet slonce swiecilo. Teraz znow sie ochmurzylo  🙄

pozdrowienia z chyba jedynego bezsnieznego miejsca w Europie. Wiem, ze 30 km od Soton lezy snieg, ale Soton ma chyba wmontowany jakis grzejnik, bo tu pol centymetra sniegu to ogromny sukces.  😵 CHCE ZIME  😵
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
23 stycznia 2010 15:41
Szczecin: -12
m.indira   508... kucyków
23 stycznia 2010 16:40
w mieście ok 11-tej  -9 , stajnia -11 , powrót 16 -14

mój znajomy mi przesłał opowiadanko (Jkobus nie bierz tego do siebie):

Pragniesz odmiany? pracy ? życia?Przeczytaj fragment pamiętnika takiego "szczęśliwca"...

12 sierpnia
Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu, Boże jak tu pięknie. Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem.

14 października
Beskidy są najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe i czerwone. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniałe! Jestem pewien, że to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak mi się tu podoba.

11 listopada
Wkrótce zaczyna się sezon polowań. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić coś tak wspaniałego, jak jeleń . Mam nadzieję, że wreszcie spadnie śnieg.

2 grudnia
Ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było przykryte białą kołdrą. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej. Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdową. Zrobiliśmy sobie świetną bitwę śnieżną (wygrałem), a potem przyjechał pług śnieżny, zasypał to co odśnieżyliśmy i znowu musieliśmy odśnieżać

12 grudnia
Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Pług śnieżny znowu powtórzył dowcip z drogą dojazdową. Po prostu kocham to miejsce.

19 grudnia
Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę dojazdową nie dojechałem do pracy. Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Pieprzony pług śnieżny.

22 grudnia
Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tych białych gówien. Całe dłonie mam w pęcherzach od łopaty. Jestem przekonany, że pług śnieżny czeka tuz za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. Skurwysyn

25 grudnia
Wesołych Pierdolonych Świąt! Jeszcze więcej gównianego śniegu. Jak kiedyś wpadnie mi w ręce ten skurwysyn od pługu śnieżnego... przysięgam - zabiję. Nie rozumiem, dlaczego nie posypią drogi solą, żeby rozpuściła to gówno.

27 grudnia
Znowu to białe kurestwo spadło w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej za każdym razem, kiedy przejechał pług. Nigdzie nie mogę dojechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego gówna. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia pięć centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu?

28 grudnia
Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt pięć Centymetrów tego białego kurestwa. Teraz to nie odtaje nawet do lata. Pług śnieżny ugrzązł w zaspie a ten chuj przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałem mu, że sześć już połamałem kiedy odgarniałem to gówno z mojej drogi dojazdowej, a potem ostatnią rozpierdoliłem o jego zakuty łeb.

4 stycznia
Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić coś do jedzenia i kiedy wracałem, pod samochód wpadł mi pierdolony jeleń i całkiem go rozjebał. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te skurwysyńskie jelenie. Że też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie

3 maja
Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał od tej jebanej soli, którą posypują drogi.

18 maja
Przeprowadziłem się z powrotem do miasta. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może mieszkać na jakimś zadupiu w Beskidach.

i kawał o wiośnie

Kocur z trudem przebijający się przez zaspy, z wysiłkiem odrywając swoją zmrożoną męskość od lodu krzyczy:
    - No i kur.. gdzie? Pytam was, gdzie jest ta pier...... wiosna? Co za pokręcony kraj! Gdzie dziewczyny, przebiśniegi, świergolenie skowronków? Choćby ćwierkanie wróbli, choćby krakanie wron - gdzie to kur.. jest?! A odwilż kiedy przyjdzie? Śnieg z nieba sypie jakby ich tam wszystkich w górze popieprzyło...
Stojący niedaleko ludzie, słuchając te kocie miauczenia, mówią:
   - Słyszysz jak się drze? Wiosna idzie. Kotów nie oszukasz.

miłego oczekiwania na wiosnę wam życzę i trzymajcie się cieplutko , na zewnątrz bowiem już-16
m.indira- opowiadanko boskie!  😁
I jakze prawdziwe.
Moon   #kulistyzajebisty
23 stycznia 2010 18:08
Sopot: -17  🤔
Siedzę przy biurku z kocem (stoi niestety pod oknem) i łapska mi marzną :/
Tej zimy, powinniśmy mieć na forum taką emotkę trzęsącą się z zimna, pasowałaby...  😁

I najbardziej mi żal... Psów w schroniskach  🙁
Zaczęłam nawet myśleć, czy nie przygarnąć kolejnej kudłatej psiny do rozpieszczenia... 🤔wirek:

m.indira, bomba! ;-)
Podobno dzisiejsza noc ma byc najzimniejsza... 🙄
Gdynia: -16
Rowniez Gdynia....
- 17 C i ciagle spada.
m.indira - opowiadanie świetne
Lublin mowil, ze ma -22  😲

Zimo, dlaczego mnie nie nawiedzisz? dajze tym ludziom w Polszy odetchnac  🙇

u mnie dla odmiany 5  🤔 na plusie
gdanski nowoportowy wskaznik sie waha miedzy -18 a -21. odczuwalna -25 do -27.

ale my przynajmniej mamy ogrzewanie, a w shanghaiu -1 i mieszkania bez ogrzewania raczej 🙂

pozatym styczen sie konczy, wiec powinno juz byc z gorki z tymi mrozami 🙂
Warszawa -20 😉
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
23 stycznia 2010 22:33
Łódż -19 🤔wirek:
A Sokolniki pod łodzią -25 😜 Właśnie się dowiedziałam od znajomego 🤔wirek:
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
23 stycznia 2010 22:46
Wyszłam na dwór na 5 minut i mi spodnie zesztywniały.
u nas w Lubinie - 16'
smarki w nosie zamarzają 😀 haha
Kraków
-20?!

a ja cały dzień pod kołderką  😎
a podobno z niedzieli na poniedziałek ma być do -30. Ja zdecydowanie chcę wiosne!!!
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
24 stycznia 2010 00:47
m.indira
Kiedy mama mi to czytała wyłam ze śmiechu 😁
Wydaje mi się, że kiedyś wrzucałam to na Voltę, ale nie wiem czy nie było to jeszcze na starym forum...
Gdynia
- 19 C

A auto stoi pod domem, diesel. Zaloze sie, ze jutro nie ruszy sie z miejsca.  :/
powiem za sznukę, bo mróz zbiesił Jej neta zapewne

u Niej -25

u mnie real -24

Konie w angielce jeszcze żyją!!!
8 rano  😲  -24 stopnie  😲
z zapowiadanego -1 mamy... 4 🙁 i deszcz
wawrek, na mojej wsi -27 mialam o 5 rano
samochod nam zdechł
m.indira   508... kucyków
24 stycznia 2010 09:09
16 km od mojego miasta -25 , w samym mieście -22 , godz 6 , teraz jest niewiele lepiej tylko -20 , w stajni pewnie koło zera , byle tylko nie na minusie bo szlag trafi wodę , a poić 70 koni z wiaderek to legutka przesada
mój diesel w garażu , ale kumpla pod blokiem i pewnie czeka go jutro spacerek do pracy , a ma być jeszcze gorzej ...
asds   Life goes on...
24 stycznia 2010 10:10
wsie pod warszawskie - 17

Brrrrrrrrrr
okolice Otwocka rano -28
dempsey   fiat voluntas Tua
24 stycznia 2010 10:46
odkrylismy czemu nam woda zamarzla w rurach
kochany piesek bawil sie i wyjal szmate z dziury wentylacyjnej w podmurowce (zima zatykamy)
dziekujemy... 😤
piękne słońce  💃
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
24 stycznia 2010 12:13
W nocy bylo -19, teraz jest -12 i swieci slonce.
Gillian   four letter word
24 stycznia 2010 12:39
około -12, słoneczko 🙂 tempo zamarzania kończyn - 4 minuty 😀 dobrze, że koń reaguje na dosiad hahaha
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się