wasze ulubione seriale

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
22 stycznia 2010 22:33
Bo w Six feet under trzeba się wkręcić w atmosferkę. Naprawdę bardzo zacny serial, po którym od razu własna rodzina przestaje się wydawac porąbana 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
22 stycznia 2010 22:43
In.   tęczowy kucyk <3
23 stycznia 2010 00:43
Szukam odcinka z 4 serii Chirurgów gdzie jest wątek o zabetonowanym chłopaku - mógłby ktoś pomóc? :kwiatek:
Lotnaa   I'm lovin it! :)
23 stycznia 2010 10:16
Dzięki Strzyga, ale od torrentów trzymam się z daleka. Może jeszcze dorwę coś na rs.
Jest wyemitowanych tylko 10 odcinków 6 serii Housa? Szukam 11 i nigdzie nie mogę znaleźć ...
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
23 stycznia 2010 10:48
Mia to zależy od tego jak kto odcinki nazywa, ponieważ 6x01 trwał prawie 2h - niektórzy traktują to jako dwa oddzielne, a niektórzy jako jeden, dlatego jest teraz namieszane.

House, M.D. [6x10] Down Low ("Na dwa fronty"😉
House, M.D. [6x09] Wilson

Którego potrzebujesz?
A House M.D. [6x11]? Właśnie o to pytam czy taki istnieje?  👀
23 stycznia 2010 13:03
I tak i nie. No mówię Ci to zależy jak dzielą odcinki. Powiedz jaki ostatni odcinek widziałaś to powiem Ci czy jest następny 😉

W ten poniedziałek co był Housa nie puszczali.
Istnieje, ma podtytuł "Remorse", będzie wyświetlony 25 stycznia.  😉

Ale namieszali w ostatnim odcinku Dextera... 5 seria to będzie ciężki orzech do zgryzienia dla scenarzysty.
House, M.D. [6x10] Down Low <- to ostatni jaki obejrzałam 😉
Ale namieszali w ostatnim odcinku Dextera... 5 seria to będzie ciężki orzech do zgryzienia dla scenarzysty. 

a ja mysle, ze to sciema 😉
23 stycznia 2010 13:15
No to nie ma następnego, dopiero w poniedziałek.
Mery:
UWAGA: Spoiler do Dextera!
Z drugiej strony, nie bardzo sobie wyobrażałem ciągnięcie wątku "wielkiej szczęśliwej rodziny" przez jeszcze jeden sezon. Gotów jestem się założyć, że Rita tylko o włos przegrała plebiscyt na najbardziej irytującą postać serialu (wygrała oczywiście Debra  :hihi🙂, ale że ją łatwiej było wykreślić, a przy okazji sporo to zmienia...
Lotnaa   I'm lovin it! :)
23 stycznia 2010 13:27
Cholera, niedawno oglądałam oficjalną wypowiedź scenarzysty/producenta??? Dextera, pt. Can Dexter have it all? Troszkę to wyjaśnia ich motywacje, dlaczego skończyli 4 serię tak a nie inaczej. Nie mogę tego niestety nigdzie znaleźć.
Ale masz rację mery, pierwszy odcinek będzie bardzo interesujący, bardzo jestem ciekawa, jak Dexter zdoła wypłynąć z tego wszystkiego.
dalsze SPOILERY do DEXTERA
ale mi sie po prostu wydaje, ze mu sie to np przysnilo? nie mogloby tak byc ? chyba ze rzeczywiscie Grzegorz masz racje i po prostu pozbyli sie Rity, zeby Dexter mogl w spokoju robic co robil... no ale co z dziecmi w takim razie?
Wie ktos gdzie znajde 5 odcinek 4 serii Dextera w formacie rmvb? wszedzie tylko avi i avi, moj komputer nie chce odtwarzac mi avi i nie wiem ktorej wtyczki mi brak.
[SPOILER do DEXTEREA!]
Mogło tak być, iż był to bardzo realistyczny sen. Ostrzeżenie, które popchnie Dextera do wymiksowania się z małżeństwa... ale zawód byłby nieziemski. 😉 Trochę tak, jak z tym leczeniem House'a w szpitalu psychiatrycznym - osobiście liczyłem na więcej, jak zobaczyłem trailer 6 serii.  🙁

Z drugiej strony, trudno mi sobie wyobrazić Dextera wychowującego całą trójkę, jednocześnie kontynuującego działalność "Mrocznego Pasażera". 🤔
Może zrobią chamski myk: "Wstrząsnęło to mną dogłębnie i Mroczny Pasażer dał mi spokój... na 10 lat". Dzieci odchowane, a najmłodszy właśnie wejdzie w wiek, w którym Dexter zaczął zdawać sobie sprawę ze swoich potrzeb... i sprawiać problemy.  😉
23 stycznia 2010 13:42
A jaki masz program do odtwarzania plików ?
i to jest fajne 😉

ile głów tyle pomysłów na kontynuacje 😉 jedno jest pewne... nie jest łatwo 😉 i zeby dalej serial był tak dobry, to serio scenarzysta pewnie musi się nieźle nagimnastykować 😉

[SPOILER do DEXTEREA!]
Z drugiej strony, trudno mi sobie wyobrazić Dextera wychowującego całą trójkę, jednocześnie kontynuującego działalność "Mrocznego Pasażera". 🤔

no właśnie dokładnie... albo pozbedą sie dzieci(Astor i Cody'ego)? wypadek samochodowy? nie... myslę, że aż tak tragicznie nie będzie... chociaz chyba wszystko jest mozliwe 😉
a czy wstrzasnie to nim? kolejne dobre pytanie, przeciez on podobno nie ma uczuc 😉
Kaprio - ściągnij sobie AllPlayera, albo VLC Media Player. Oba bardzo intuicyjne i taki tandem odtwarza chyba niemal wszystko. 😉

a czy ktorykolwiek istnieje na Maca i jak na nim dziala?
juz mam kilka takich rzeczy, ktore wyinstalowywalam szybciej, niz instalowalam  😂
VLC jest na Maca.  🙂
http://www.videolan.org/vlc/

Jak działa? Nie wiem - nie mam Maca.  😉
23 stycznia 2010 13:54
Ja polecam SubEdita 😉
:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: sprobuje poszukac info w internecie

Jara, a ten subedit to odtwarzacz?
nazwa brzmi bardziej jak dla konwertera 😉
23 stycznia 2010 13:57
Na początku był tylko programem do przerabiana i tworzenia napisów, a teraz jest normalnym programem do odtwarzania filmów.
Ja nie używam niczego innego, jest dosyć popularny wśród ludzi oglądających filmy na kompie, jest łatwy w obsłudze.

A VLC gdzieś nawet chyba mam, ale użyłam tylko raz jak próbowałam film naprawić.

edit:

[url=http://matinf.pcz.pl/~subedit/download/subedit+codecpack_b4072_install.exe]SubEdit z kodekami[/url]

Mi AllPlayer nie chce odtworzyć Battlestar Galactici, bo autor wstawki dłubał w audio, coby zmniejszyć rozmiar.
VLC nawet tego nie zauważył, automatycznie dobrał napisy i bezproblemowo mi wszystko bangla. Na co dzień używam jednak AllPlayer, bo ma łatwiej dostępne opcje opóźnienia napisów/głośności itd

W sumie detale, skoro potrzebujesz czegoś, co ma wersje pod Maca i odtworzy Ci avi.  😉
Subedit odpada - Jara podala(s) wersje dla Windy, a z tego co udalo mi sie pobieznie zorientowac nikt tego jeszcze nie przetlumaczyl dla Macow. Nie mniej jednak dzieki  :kwiatek:

sprobuje z tym VLC, co nie zmienia faktu ze gdyby ktos sie natknal na ten jeden odcinek dextera w formacie rmvb to chetnie przyjme. Glupio instalowac caly program dla JEDNEGO pliku na calym kompie  😂
23 stycznia 2010 14:22
Idę oglądać 'Mentalistę' 😉
JARA, Dziękuję za oświecenie w takim razie :kwiatek: 😉
23 stycznia 2010 15:16
Nagrody SAG

Najlepszy aktor w serialu dramatycznym:
Simon Baker ''The Mentalist'' - bez głosu
Bryan Cranston ''Breaking Bad'' - 1 głos
Michael C. Hall ''Dexter'' - 9 głosów
Jon Hamm ''Mad Men'' - 2 głosy