Rogalin - stajnia dzierżawiona przez znajomych, maja szkolke i pensjonat
Agata* napiszesz coś więcej? mają stronkę?
nie mają strony, trochę pozmieniali i ponoć małą ( lonzownik) hale zrobili, w planach niby jest większa, jak coś mogę podać numer tel na PW
ale najlepiej jechać zobaczyć, bo w rzeczywistości często wszytko inaczej niż sobie wyobrażamy
z tego co wiem jest parę koni prywatnych ; prowadzą szkółkę, jest też klub
jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz na PW, jeśli będę wiedziała to pomogę
A słyszał ktoś może co się na "Rancho Poznań" dzieje? Jakiś nowy dzierżawca podobno? 👀
jest nowy dzierzawca i poza tym to na razie sie nic nie zmieniło 😉
Nic się niepozmieniało oprócz warunków dzierżawy podobno i jest oczywiście więcej koników 😉
Orientujecie sie kto, po zeszlorocznym ogloszeniu, przejal Wole i jak obiekt funkcjonuje z nowym dzierzawca ?
Yyyy... trzymam tam konia i z tego co wiem to w zarządzie ostatecznie nic się chyba nie zmieniło.
Jeśli chodzi o funkcjonowanie to co konkretnie chcesz wiedziec? 😉
Z tym "Rancho" to się chyba gdzieś dawno zatrzymałam 😲 To już rodzina Ł. tam nie panuje?
Nie.Przenieśli się do Rusinowa.I jest nowa dzierżawczyni 😉
Czyli sprzedali ośrodek? Czy tylko oddali w dzierżawę?
a ten namiot nadal służy za "halę"?
Co powiecie o stajni w Iwnie, jak z instruktorami?
Ania89, jakis dmuchany jest czy cos.
Co powiecie o stajni w Iwnie, jak z instruktorami?
Pytasz o stadninę czy o prywatną stajnię?
Tam gdzie można uczyć się jazdy 😀 Raczej nie prywatną
Czy wiecie coś na temat stajni w Więckowicach w gm.Dopiewo, na stronie internetowej nazywa
www.ranczocolorado.pl ile kosztuje pensjonat itd.
Samej stajni nie znam, ale znam bardzo dobrze osobe ją prowadzącą.
Natomiast w Więckowicach jest też FER
Hejka 😀 wiecie szukam pensjonatu dla mojej kobyłki w okolicy Lubonia Mosiny itp. zależy mi na terenie-zalesiony koniecznie i możliwośc wypuszczania koni na pastwiska a nie padoki, no i oczywiście tak by zmieścic się w max. 500zł. Pomóżcie bo szukam i jedyna stajnia jaka mi odpowiada to Podkowa-Gruszczyn, ale mam kawałek do przejechania i cenia się na 650zł 🤔
Z góry dziękuję
Z ciekawości zapytam, ile Sydow zdziera za pensjonat w Pobiedziskach- Borówku? 😎 Może być na PW.
Zen- w zeszłym roku było 500 zł, ale nie wiem czy się coś nie zmieniło
czy w Borówku mają halę albo coś halo-podobnego?
kylie - w tamtej okolicy jest coś takiego :
http://www.kapada.pl/- nie wiem, nie byłam ale pewnie warto sprawdzić
Hali nie mają, niestety. Ale te pastwiska są mega fajne 😉
Weerka- trudno to nazwać pastwiskiem. Przestrzeń jest ogromna- to fakt, ale jakość tego co tam rośnie nie rózni się od tego co rośnie po drugiej stronie drogi w rowie.
Niestety, Robert nic a nic nie dba o teren. Jeśli dba równie dobrze o konie w pensjonacie co o całość terenu- to w życiu bym tam konia nie postawiła!
Za naszych czasów łąki były zasiewane specjalnymi mieszankami dla koni, a teraz? Nawet mi się tam nie chce zaglądać.. Szkoda mi tego terenu, ale mam nadzieję, że nowy nabywca zadba o to miejsce 😉
No niestety w zeszły sezon prędzej nazwałabym to nieużytkiem lub ugorem niż pastwiskiem.
Zero trawy czy roślin wartościowych dla koni, za to cała masa chwastów, których konie nie wyjadały a dokaszane nie były.
Żeby tylko chwasty- ale tam można było różne cuda znaleźć, niekoniecznie roślinnego pochodzenia 🤔 Nie wspominając o tym, że jak nasz pies wpadł w to 'oczko' wodne, to z grzyba na ogonie ją do dzisiaj leczę.. 🤔 Tzn. leczę- teraz już tylko czekamy aż sierść odrośnie.
Miejsce naprawdę wartościowe, gdyby tam halę postawić, zadbać o plac do jazdy- to byłoby pewnie jednym z bardziej konkurencyjnych miejsc..Niestety jak dla mnie wygląda to tak, że Robert nie dba o to, bo chce doprowadzić do jak najniższej wartości ośrodka (jakby myślał, że dla niego cena spadnie choćby o złotówkę 😂 )
W związku z kilkoma pytaniami na PW odpowiem publicznie- nie, Robert Sydow nie jest właścicielem ośrodka w Borówku.
Czyli rozumiem, że dotychczasowi dzierżawcy opuszczają Borówko ?