Derki

darolga   L'amore è cieco
21 stycznia 2010 20:44

ten pasek to chyba poszedł wszystkim w rip stopach  😁 ja poprostu go przyszyłam a rozerwany materiał pozszywałam
[/quote]

Ale to dziwne... Bo w innym ripstopie chodzi na padok, bryka i to konkretnie, tarza się, gryzie, niszczy... I NIC. NIC.
A w tym stał TYLKO W STAJNI. I poszedł 🙁
Zanieść do krawca czy gdzie? Naprawią mi to? Bo ten materiał taki specyficzny, da radę to szyć? 🙁

ja szylam na maszynie, więc myślę, ze jak zaniesiesz do krawca, do spokojnie ci to naprawi
A ja zamówiłam u Deb padokówkę... Nie mogłam się na nic zdecydować, więc w końcu dostanę dokładnie taką jaką chce 🙂 i będzie 280 g 😀😀
Hej!
Czy ta derka jest gdzieś dostępna w rozmiarze 155? 165?
Konkretnie beżowo-brązowa własnie😉
http://animalia.pl/produkt,17352,Villa_Horse_Derka_polarowa.html
Likier ja ich w żadnym kolorze nie widziałam w 155.. aż dziwne  🤔wirek:
lostak   raagaguję tylko na Domi
22 stycznia 2010 08:39
No więc kosmiczna derka Bucas wygląda całkiem normalnie. Zastanawiam się jak Lostak zapina w niej swoje napakowane (sterydami  :hihi🙂 smoki, skoro dla mojego jest ciasnawa w klacie?

Są granatowe i czarne. Z pasami i bez pasów.
I fotka wąskiej klatki.

Koń niby kontuzjowany, ale gdybym go zestresowała czymś na maksa to też by się spocił, nie? I mogłabym sprawdzić jak derka suszy.  😜  🤔wirek:

Podsumuje tak... rozmiary maja na jakies wychudzone szkapy, to prawda.  155 zapinam na otello ledwo, musze przesuwac do przodu, zeby musie karczycho zmiescilo.
wiec jakby to miala byc normalna derka, to odpada.
ale smarkacz postoi w niej 30 min i jest suchy.  i to jest bezcenne 🙇 🙇 🙇

a wlasnie po to ja kupilam
No ja właśnie też...

Kurde, szukam czegoś brązowo/beżowego...

Mój stoi w polarze 30 min po jeździe i też jest suchy  😉 Porządnie go stępuje i już na stępa końcowego staram się zakładać derkę i jest suchy😉
caroline   siwek złotogrzywek :)
22 stycznia 2010 08:49

ten pasek to chyba poszedł wszystkim w rip stopach  😁

dementuję 😎 na 3 derki eskadrona (2x ripstop, 1x dernier) w żadnej nie poszedł mi ten pasek.
za to w dwóch poszedł mi karabińczyk z zapięcia z przodu - w obu ten sam 🤣
22 stycznia 2010 08:52

Mój stoi w polarze 30 min po jeździe i też jest suchy  😉 Porządnie go stępuje i już na stępa końcowego staram się zakładać derkę i jest suchy😉

daj mi go na godzinke... zobaczymy 😉
Lostak wierzę hehe, mój i tak szyjsko ma zawsze najbardziej spocone, są te derki z kapturem? 😉
Nie ma. Są takie jak napisałam: czarne lub granatowe, z pasami lub bez. I na tym koniec wyboru.

Mnie kręci w tej derce nie tyle to, że koń szybko schnie, ale to że po wysuszeniu konia derka również podobno jest sucha, w przeciwieństwie do polarów które są wilgotne. Więc nie muszę jej nigdzie rozwieszać ( nawet nie mam gdzie), zabierać do domu ( nie chce mi się) tylko mogę ją najnormalniej w świecie zwinąć w kłębek i pierdyknąć w kąt nie martwiąc się, że mi zgnije lub prześmierdnie. O. I to mnie kręci.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
22 stycznia 2010 09:37
Kupowałam właśnie w Karinie i nikt mi nie powiedział, że mogę dostać pomarańczową !!  😕 I że mogę dostać z kapturem. Trudno.
Wiem, że jest facet który te derki po mazowieckim rozprowadza. Może po prostu nie miał innych kolorów? I dlatego proponowano tylko te dwa? Trzeba by zapytać w Karinie. Na pewno odpowiedzą jak to jest w rzeczywistości.  😀 Ale ten kaptur to faktycznie by się przydał.  🤔

ps. Ooo..i widzę, że zdrowo przepłaciłam.  😉
No to już wiem co kupię na przyszłą zimę 🙂 bo na tą to chyba musiałabym jakiś spadek dostać żeby mnie było stać 😁
Burza dokładnie to samo pomyśłałam  😂
Ale to ja chyba 165 wezmę żeby dopiąć 😉 zobaczymy 🙂
22 stycznia 2010 10:16
droga jest to prawda, ale tak jak pisalam wczesniek koszt 5 polarow jest wiekszy niz jeden bucas.
"koszt 5 polarow jest wiekszy niz jeden bucas."

No 3 a nawet 2 😉
tunrida, ta za 350 jest z kapturem a ta Twoja chyba bez...?

Aczkolwiek w equiversum strasznie tanio - wszędzie ok 300 ten bucas a tam 199... interesting 🙂
Za 199 zł jest wersja bez pasów pod brzuchem. Za wersję z pasami trzeba dopłacić 100 zł, więc wychodzi 299 - tak jak wszędzie.
[quote author=darolga link=topic=43.msg451219#msg451219 date=1264106659]

ten pasek to chyba poszedł wszystkim w rip stopach  😁

dementuję 😎 na 3 derki eskadrona (2x ripstop, 1x dernier) w żadnej nie poszedł mi ten pasek.
za to w dwóch poszedł mi karabińczyk z zapięcia z przodu - w obu ten sam 🤣
[/quote]

karabińczyk też nam poszełdł, ale i tak to moja ulubiona derka, konia chyba też bo najlepiej leży
darolga   L'amore è cieco
22 stycznia 2010 14:22
korsik -  :kwiatek: mam nadzieję, że mi naprawi... kurczę, wkurzyłam się, bo stoi w niej tylko w stajni ;/ no ale bywa.. btw - karabińczyk w padokówce też mi poszedł 😉 ten na klacie, górny oraz z pasków między tylnymi nogami 😉

caroline - no właśnie... mam kilka ripstopów i tylko w tym popruło się koło paska krzyżowego ;/ i to w jedynym, w którym nie chodzi na padok, tylko stoi w stajni... ;/ grrr ;/
Dziś odebrałam moją zimówkę York 😅

Wybaczcie obecność moich psów na zdjęciu, ale one zawsze muszą "pozować" jak wyciąga się aparat 😁

Dodaję fotkę z bliska, bo na tej z daleka nie widać tego błękitnego paska na kratce😉

Jutro fotki na modelu 💃

[od razu obfocę naszą equi-theme colorado, bo już dawno obiecałam.. :P ]
Dziewczyny błagam na kolanach o pomoc!
Koń nie derkowany, nie golony, w stajni zamkniętej. Idą straszne mrozy (-25 tak?), ubierać go w coś na noc? Mam zimówkę i polarówkę
Jaka jest temperatura w stajni i jaka zwierz ma siersc ?
Temperatura to Ci nie podam dokładnie, ale ta stajnia jest docieplana od wewnątrz i bardzo czuć różnicę pomiędzy temp na zewnątrz a wewnątrz.
A sierść jest dużo krótsza niż zwykle (poprzednio stał w dużo zimniejszej stajni - otwartej) i  był cały dużo gęściej "ofutrzony"
Jesli siersc jest krotka to bym mu cos cienkiego zalozyla (ale na pewno nie zimowke). Tylko pytanie tez jak zimno zrobi sie w stajni. Szczegolnie, ze piszesz, ze jest wyrazniej cieplej i jest docieplana.
Ja derkowanego w dosc cieplej stajni przy podobnych temperaturach trzymalam w 200 g.
Dzięki Klami :kwiatek: Będę tam dzisiaj i zobaczę jak z zimnem, wiem że inne konie z podobnym futrem będą miały polarki na noc. Zobaczymy.
Najlepiej sprawdz po prostu czy jest zimny czy nie. A jak zalozysz derke to tez zobacz czy jest cieply pod nia czy wyraznie za goracy.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
22 stycznia 2010 17:07
m0niSka no bajeczna jest ta kratka  😍 i czekam na jutrzejsze zdjęcie modela
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się