Prestige

Kurcze nawet nie wiedziałam że są Venecje VSD i VSS  🤔

Ale VSD już nie są chyba produkowane?
asds   Life goes on...
21 stycznia 2010 08:27
Są cały czas produkowane, natomiast nigdy nie były do Polski sprowadzane. Ja swoją nabyłam  prawie nieuzywaną od znajomego. 🙂

Na stronie Prestiga VSD nowe ma bardziej wygięte poduszki, ale nadal je robią.  Widze za to że moje VSD zostało u Prestiga przechrzszczone i już nie jest VEnezią VSD ( w sensie o takim wygladzie poduszek jak moja)  a:

http://www.prestigeitaly.com/elenco.php?padre=&cat=1&id=212
Wstawiłaś link do SILVER STAR
asds   Life goes on...
21 stycznia 2010 10:55
Wiem

Bo o to własnie mi chodziło, a dokładniej o Silver Stara VSD.

Jak porównasz przednie poduszki z wersja VSD Silver'a masz dokłądnie to samo siodło  🙂
Nie rozumiem..

Ale na stronie są venecje VSD i VSS
asds   Life goes on...
21 stycznia 2010 11:07
Tak.

Na stronie są venecie VSS i VSD.

Moja VSD jest starsza wersją Venecji ( 2007 bodajze). W nowej jak widac na zdjeciach poduszka z przodu na kolana jest bardziej wysunięta jak w wersji skokowej.

Natomiast moja stara wersja VEnezi VSD poszła pod imię Silver Stara i  w tej chwili jest jako Silver Star VSD na zamówienie ( jest o tym wzmianka w opisie Silver Stara)
Aha! Strasznie to skomplikowane  😁
asds   Life goes on...
21 stycznia 2010 11:13
Włosi to na ogół lubią komplikować życie innym  😁
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
21 stycznia 2010 11:20
Dramka moja VSS wisi w ogłoszeniach i ktoś tam się już odezwał 😉 A co z tego wyjdzie, zobaczymy. Nie ukrywam, że przydałoby mi się nowe siodło na sezon 🙄
A Ty na co chciałaś wymienić swoją Venezię?
Najlepiej oddaj swojego konia do rzezni i zrobią ci specjalnie dopasowane siodło pod konia 😲
Ciekawe co twój koń czuje mając na sobie skóre z "cielaka"??Tylko ,że ten cielak w naszym kraju
nazywa się koń 🙁
asds   Life goes on...
21 stycznia 2010 14:41
Najlepiej oddaj swojego konia do rzezni i zrobią ci specjalnie dopasowane siodło pod konia 😲
Ciekawe co twój koń czuje mając na sobie skóre z "cielaka"??Tylko ,że ten cielak w polsce nazywa się koń 🙁

a ty Wojowniczko zastanawiałas się kiedyś ile kremów i serum na urodę jest produkowanych z substancji powstających w embrionach lub zarodkach człowieka?
Konie nie robią nikomu krzywdy ,a ludzie to inna bajka..Sama chętnie kupiłabym maseczkę z uporczywego sąsiada 👿
Nie no, fajnie, Wojowniczka może mieć swoje zdanie przecież.... Tylko, że jak już się coś krytykuje, to zazwyczaj podaje się konkrety, a nie wyskakuje jak królik z kapelusza i wygląda na nawiedzonego człowieka [już niezależnie od tego, czy to co mówi jest prawdą czy nie ]

A to taaakie buty.... Aha, czyli jeśli się nie powie w sklepie, że chce się silvesa vsd wsadzają tego "zwykłego"? Bo już zgłupiałam 😁 Mam nowego silvera, przez telefon usłyszałam, że to generalnie model ulepszony, bla bla, ale już w sumie nie wiem na ile to ulepszenie. O, inna szlufka do puśliska... a raczej "dziurka" 😉 E tam, zacznę regularnie jeździć = pewnie się dowiem. 😁
Widzieliscie nowe MR Evolution ??
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
21 stycznia 2010 18:49
Dziś znowu siedziałam w Versailles 😍 Przeszedł test skokowy na 5+ 😜 Już wiem, na co obecnie trzeba będzie odkładać kasę 😵
Klami, widziałam.... Szata "graficzna" tego siodła jest.... kosmiczna. 🤔wirek: Okropnie brzydkie. Poza tym, zastanawia mnie jedno zdanie:
Dzięki cofniętemu środkowi ciężkości siedziska, siodło to zalecane jest szczególnie dla osób spóźniających dię z wyjściem bioder nad przeszkodą.
Za chwilę będą siodła samo-skaczące  😉 😁
Jak dla mnie ten opis to tak troche marketing jedynie, po prostu.
Wlasnie zastanowil mnie design tego siodla. Jest tak samo "dziwne" jak ten na wpol plastikowy popreg z fartuchem czy nowe oglowia.
Za to profil mi sie podoba. Zastanawiam sie czy nie wyprobowac tego modelu.
Ze mnie marny skoczek, więc nic więcej na temat powiedzieć nie mogę, oprócz tego, że wyglądowo siodło jest po prostu dziwne, mi się nie podoba. Ale chyba firma idzie w takie elementy, coraz więcej nowych modeli wygląda właśnie w ten sposób [venus k czy to happy pony, chociaż ono jest nawet przyjemne, ale ciągle kosmiczne]
Prestige niestety poszedl teraz w takie kosmiczne "cos". Zobacz np. najnowszy popreg z fartuchem, jest po prostu okropny. Czy nowe oglowia, sa juz na stronie ihaha. Szkoda, podobal mi sie ten klasyczny Prestige, a to jest jakis straszny kosmos.
Noo, właśnie patrzę na te nowe ogłowia i popręg.... To jest jakiś koszmar. Ubrać konia w Evolution, ten popręg, to ogłowie oraz jeszcze ochraniacze i można śmigać na orbitę udawać kosmitę. [ale mi się zrymowało]. Jeszcze znaczek "prestige" wszędzie, gdzie się da.
O luuudzie, 1100 zł za ogłowie?!  🤔

http://www.ihaha.pl/product_info.php?cPath=21_47&products_id=614&osCsid=69b4d4cd1398c6205395f2c4ae13488e

To już dla mnie jest istny kosmos... Widziałam je na żywo, moim zdaniem bez szału. Mogę nawet powiedzieć, że totalnie mi się nie podobało...

Siodło za ponad 12 tys? Limitowana edycja?
breakawayy, , co do siodla to wcale nie jest jakas straszna cena. To nadal siodlo z zaledwie sredniej polki, tak zwane popularne. Te "profi" np. Devocoux za taka kwote to dostaniesz juz niezle uzywane.
mi się marzy meksykaniec, ale też kosztuje majątek....  🙁
Nowe munsztukowe tez jest przepiekne !
Noo może i tak, ale dla mnie to i tak już jest kosmos 😉.
rynia   << Konie dodają nam skrzydeł, których nam brak >>
21 stycznia 2010 20:12
witajcie
mierzę się na kupno siodełka SILVER STAR - powiedzcie, ma ktoś z was może ten model?
wart swojej ceny?
rynia, dosłownie kilka postów wcześniej opisałam swoje odczucia względem Silver stara, w wątku o siodłach jest o silverze, więc, na litość, trochę własnej pracy twórczej, klik-opcja "szukaj" i jedziesz....
asds   Life goes on...
22 stycznia 2010 15:30
Prosze ...jeden dzień i pojawiła się gwiazda z mojej dyskusji na allegro.... 🙂

Prestige Venezia VSD juz z nowym wyprofilowanime poduszek kolanowych 🙂

http://allegro.pl/item896375247_siodlo_wszechstronne_skokowe_prestige_wenezja.html
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
24 stycznia 2010 16:39
witajcie
mierzę się na kupno siodełka SILVER STAR - powiedzcie, ma ktoś z was może ten model?
wart swojej ceny?

Ja wybrałam Golden Star i jestem bardzo zadowolona 🙂
rynia
Kupiłam to siodło pare dni temu. Generalnie szukałam siodła dajacego luz,majacego nie za duze poduszki itp. Jestem zadowolona. Tyle ze pzresiadłam sie z bardzo płaskiego, twardego i close contactowego siodła wiec moja opinia jest taka ze siodełko jest miekkie i wygodne... ale dla mnie juz teraz kazde jest miekkie po tym co miałam 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się