wasze ulubione seriale

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
20 stycznia 2010 12:07
Próbowałam "The L word" oglądać, ale nie wciągnął mnie.

Ja tam poza Housem nie uznaje NIC 😉
Gotowe na wszystko. Seria 6 odcinek 13 zaliczony  😜
Blair, która w 4 odcinku 3 serii Gossip Girl mówi "szybko"? Bezcenne  😂 😁
Scottie   Cicha obserwatorka
20 stycznia 2010 20:09
I Dorota mówiąca "gratulacje"- jakoś sztucznie 😉
Tylko, że Dorota (a raczej aktorka ją grająca) na prawdę jest polką 😉 I gra polkę (już nie pamiętam, w którym odcinku 2 serii zaczęła krzyczeć po polsku  :hihi🙂
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
20 stycznia 2010 20:24
Krzyczała na Chucka =) I to z dobrym akcentem.

W Chucku niby Sarah mówi po polsku, ale zawsze wsłuchuję się w te teksty po 20 razy i nie mogę ich zrozumieć.
Oj,ja wdepnęłam w meksykańską telenowelę "Do diabła z przystojniakami"
-czyli wersję "Upadłego anioła" -na Zone Romantica o 20.
Taki jakby Kopciuszek współczesny. Uzależniłam się do kwadratu. 😵
21 stycznia 2010 09:37
U mnie na pendraku grzeje się nowy serial: Spartakus. :]
a co u Ridża?
21 stycznia 2010 12:24
wawrek, poszedł zrobić sobie herbatę.
Oglądał ktoś Battlestar Galacticę? Trailer wygląda fajnie i tak zastanawiam się, czy warto się tym zainteresować. 🙂
Warto! Nie jest to serial idealny, poza tym dużo zależy od gustu, ale szczerze polecam. Tobie akurat może się spodobać.
21 stycznia 2010 18:15
Niedługo stacja AMC (kablówka) wypuszcza 3 nowe seriale  😅
Za to stacja FOX wypuści dwa seriale medyczne, za jeden odpowiedzą twórcy Housa, a za drugi twórcy Chirurgów i Prywatnej Praktyki.

"Body of Evidence" natomiast to serial proceduralny, którego główną bohaterką ma być Megan Hunt - określana przez producenta i pomysłodawcę tego tytułu Matta Grossa jako Dr House w spódnicy. Scenarzystą jest Chris Murphey. Pytanie tylko, czy porównania z dr. Housem, które padają z ust twórców, wyjdą tej produkcji na dobre?
U mnie wygląda to tak: House, Scrubs. 😎
21 stycznia 2010 18:36
O losie teraz to już tylko są odpowiednicy House'a  :/
nie wiecie czy może są w weekend jakieś powtórki Mody na Sukces z całego tygodnia? Zwariuję, bo nie wiem co się u nich dzieje, w dzień nie mogę oglądać 😤
Ogladalam Dextera wczoraj, mam mieszane uczucia, z jednej strony podoba mi sie motyw "dobrego" psychopaty ale z drugiej... no nie wiem, nie lubie tematu zemsty wogole. I caly czas licze, ze w Dexterze sie jakies uczucia obudza. No zobaczymy.
Uwaga spojler
Juz w pierwszej scenie z lekarzem od protez wiedzialam, ze to on jest morderca.  👀 😁
21 stycznia 2010 23:05
O losie teraz to już tylko są odpowiednicy House'a  :/

Już taki powstał: Mental.
Dla mnie kompletna kpina, poza jednym odcinkiem o urojonej ciąży.

Juz w pierwszej scenie z lekarzem od protez wiedzialam, ze to on jest morderca.  oczy2 hihi

No to już nie taki spoiler, bo mówisz o sezonie sprzed prawie 4 lat.
Oglądał ktoś Battlestar Galacticę? Trailer wygląda fajnie i tak zastanawiam się, czy warto się tym zainteresować. 🙂

Pisałam chyba tutaj o tym serialu. Uważam ze naprawdę fajny i wciągajacy. Jak dla mnie troszkę dziwnie się skoćńzył, ale jak się okazało twórcy dowiedzieli się na poczatku 4 sezonu że to będzie ostatni. I rozumiem ze ciężko było to idealnie zakończyć.

Jak dla mnie idealnie przedstawili tam świat polityki, ludzi mających władzę, problemów... Naprawdę godny polecenia 🙂

Jak najbardziej warto. Po Babylon 5 (nie wiem czy ktoś go jeszcze pamięta, połowa lata 90, ostatnio obejrzałam jeden odcinek przypadkiem i znów mnie wciągnęło) to jeden z lepszych seriali sci-fi.
dempsey   fiat voluntas Tua
22 stycznia 2010 00:02
nie mam tv, nie znam zadnego tytulu zadnego serialu oprocz Zlotopolskich a ostatni jaki ogladalam regularnie to Miasteczko Tween Peaks.
a jednak... a jednak mam sciagniete juz 7 odcinkow dr Housa  👀
i nie wykluczam sciagniecia nastepnych. co prawda ogladam raz na miesiac, ale.. ogladam.
O, a myślałem, że wyskoczyłem niczym Doda ze swoim nowym towarzyszem życia - z jakąś kompletną niszą i nie doczekam się żadnej odpowiedzi. 😉 Kilka lat temu obejrzałem coś na TV4 bodajże z serii BSG - chyba odcinek z pierwszej mini serii z lat 80 i spodobało mi się uniwersum. Miałem śledzić, ale jak zwykle zapomniałem. 😡 Teraz pojawiła się w naszym gronie planszówka z wielkim nadrukiem Battlestar Galactica i zainteresowanie wróciło. Dzięki za pomoc. 🙂

Pytanie techniczne - czy pierwszym odcinkiem, pierwszej serii jest "33"? Bo tak jakoś brakuje wprowadzenia i część wątków jest już jakby "w połowie" - nie ma jeszcze jakiegoś "pilota", przed tym przypadkiem?
Póki co tylko drażni mnie pan Gaius Baltar - chyba trochę przeszarżowali twórcy z jego postacią. Trudno, by w takim stanie jego zdanie miało duże znaczenie wśród towarzyszy niedoli. I pani prezydent Roslin jakaś taka sztampowa. Zapłakane oczy, "trudna decyzja" do podjęcia, a w międzyczasie w stronę skupiska statków zmierzają bomby atomowe. I końcówka typowo "hamerykańska" - łzy szczęścia, urodziło się dziecko, jest nadzieja.

Poza tym, ogląda się bardzo przyjemnie.  🙂

a ja pytałem poważnie!
Najpierw jest tzw. miniseria, służąca za pilot. W zależności od źródła (tv, dvd) w 2 albo 4 częściach.
33 to już normalny odcinek, przed którym wydarzyło się mnóstwo ciekawych rzeczy.

http://en.wikipedia.org/wiki/Battlestar_Galactica_(2004_TV_series)
Poza tym polecam - ale już po obejrzeniu danego odcinka:
http://forum.gwrota.com/index.php?showforum=60&s=66cfe73a271b9d42df6d84aac3a54376
Ściągawka z kolejnością i wykazem co trzeba zobaczyć, a co można sobie darować (ja np. nie widziałam Razor i The Plan, bo mi się nie chciało oglądać):
http://forum.gwrota.com/index.php?showtopic=13707

22 stycznia 2010 08:55
Mój brat jest wielkim fanem  BSG, do mnie sci-fi nie przemawia.
Lotnaa   I'm lovin it! :)
22 stycznia 2010 09:12
Ogladalam Dextera wczoraj, mam mieszane uczucia, z jednej strony podoba mi sie motyw "dobrego" psychopaty ale z drugiej... no nie wiem, nie lubie tematu zemsty wogole. I caly czas licze, ze w Dexterze sie jakies uczucia obudza. No zobaczymy.

Temat zemsty? Hm, ja jakoś zupełnie inaczej na to patrzę. I to właśnie w Dexterze jest najfajniejsze, że żadna z postaci nie jest jednowymiarowa i oczywista  😀
asior   -nothing but eventing-
22 stycznia 2010 11:28
Wlasnie. I tu nie do konca chodzi o zemste  😉  Poza tym fajne jest to, ze co jakis czas dowiadujemy sie nowych okolicznosci roznych zdarzen. Obejrzalam ostatni odcinek (nie wiem ktorej serii, bo ogladam to na platformie N) i teraz pozostaje mi czekac do wrzesnia. Nie wiem jak to wytrzymam  😜 Niech chociaz wrzuca siostre Jackie  😵
Lotnaa   I'm lovin it! :)
22 stycznia 2010 11:35
Raczej nie zamsta a ukierunkowanie "potrzeb" Dextera w odpowiednim kierunku  😉

asior, jeśli chcesz to napisz mi pw czym się to skończyło, to powiem Ci który obejrzałaś sezon. Może wcale nie musisz czekać do września. Chociaż jeśli to na "n", to pewnie to ta ostatnia seria.

Spojlery Dextera, uwaga

Wlasnie skonczylam ogladac pierwszy sezon i mam mieszane uczucia. Z jednej strony mnie to wciagnelo, z drugiej jak poderznal gardlo swojemu bratu to jakos mi sie tak dziwnie zrobilo. I ta scena, w ktorej cale miasto mu kibicuje, dziekuje za czyszczenie miasta ze smieci.
Nie wiem, moze wlasnie dlatego podobaja mi sie True Blood albo Archiwum X, bo tam te morderwstwa sa nierealne, potwory jednak wymyslone.... a tutaj Dexter to jest prawdziwy, realny potwor, obojetnie kogo zabija, sprawia mu to przyjemnosc. Nie wiem... Zobacze, czy sie skusze na nastepny sezon.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się