Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....
Też to zauważyłam na stronie skjtu, prawie oplułam ekran..
My się wybieramy.!😀
Azą L i P a Siwym to N dwunawrotowe
i od Nas małolata jedzie licencyjne L na Nowicjuszu 😀
Ja chciałam N jechać.... ale to podłoże mnie zabijło dzisiaj. Skakałam 100cm i mało nie przewróciliśmy się na lądowaniu bo koń miał takie obcasy. Jadę P 2 razy i ani cm wyżej.... masakra jakaś.
ejj xxagaxx nie stresuj mnie, prosze.. Tak źle jest? Ślizko?
[quote author=Zapnij się link=topic=129.msg449368#msg449368 date=1264015769]
ejj xxagaxx nie stresuj mnie, prosze.. Tak źle jest? Ślizko?
[/quot]
jest właśnie klejąco. Podłoże złożone w 99% z gówna przy takie temperaturze klei się do kopyt niesamowicie i koń chodzi jak na obcasach.... Na rozprężalnie jadę z kopystką :P i przed startem jeszcze wybiore.
generalnie ostatnio prawie wszędzie przez ten mróz szkoda nóg 👿, a podobno w weekend ma być -25C 🙇
-25?
Łee, to jak mi nikt za zdjęcia nie zapłaci, to nie przychodzę xP
[quote author=Ktoś link=topic=129.msg449390#msg449390 date=1264016533]
generalnie ostatnio prawie wszędzie przez ten mróz szkoda nóg 👿, a podobno w weekend ma być -25C 🙇
[/quote]
ale chyba nie w Sopocie?? Przy morzu temperatura aż tak się nie zmienia. Liczę że aż tak zimno nie będzie. Wtedy pojadą tylko Ci co mają wkładki antyśniegowe, bo wtedy jako tako da się żyć.
-25? I kto usiedzi w tym zimnym Sopocie? brrr..
Stwierdzam , że trzeba zainwestować i zrobić porządną hale gdzie będziemy spokojnie mogli startować zimą, a nie marznać.! Szukamy sponsora? 😁
nie,u nas na biegunie zimna w Przywidzu...ale w Sopocie pewnie dobije do -15 jak się te scenariusze sprawdzą...a moi panowie w pracy od pogody niestety rzadko się mylą 🙁
mój nie kuty koń bardzo dobrze sobie na śniegu radzi,nie wiem jak poradziłby sobie na gównie 🤣
Zapnij się ale wytłumacz mi czemu nie można na halę w sopocie dosypać trocin i to ładnie wymieszać z tymi gównami?? Kiedyś tak było, co roku trochę trocin i ja nie pamiętam zeby taka masakra była. Ja złamałam 4 kopystki!!! wygrzebując z pod kopyt nasze boskie sopockie podłoże.
Ja się w takich momentach zdecydowanie cieszę, ze mam nieokutego konia.
Na śniegu tez mój mial notorycznie obcasy, których nie dało sie usunąc. A teraz nic 😉
może rewelacyjne to podłoże nie jest, ale moja kopystka nadal żyje... Mojemu się nigdy obcasy nie robią na dużej hali, a też kuty. 🤔wirek: nie wiem od czego to zależy
aga, moze dlatego ze niedlugo powinny sie zaczac prace z rewitalizaja obiektu calego
jestem baaardzo ciekawa jak to wszystko bedzie wygladac za pare lat
xxagaxx nie znasz Sopotu? Przecież musi byc inaczej niż wszędzie . Nad czym tu się zastanawiać 😉
Ja już zgłoszenia rano wysłałam, ale ciekawe ile osób się zgłosi.. 🤔 Kurde, zależy mi żeby jechać SIwym bo potem do Leszna , a chce pierwsze parkury w tym roku pojechać na regionalnych zawodach a nie zaczynać od stresu na ogólnopolskich.. eehh 😕
aga, moze dlatego ze niedlugo powinny sie zaczac prace z rewitalizaja obiektu calego
jestem baaardzo ciekawa jak to wszystko bedzie wygladac za pare lat
magda ale płasci się dużą kasę i nie po to żeby za rok czy 2 było lepiej. Nie jest tak trudno trocin dosypać, bez przesady...
_kate mój koń ma 5 podkowy i ma wkładki na przodzie. Ale z kim nie pogadam to narzeka. Koleżanki koń ma popękane kopyta przez to ;/
5 podkow? 😀 nono
aga, tylko zauwaz ze na taka hale zeby cos to dalo to mysialo by byc kilka wywrotek trocin i to nie z byle zakladu bo moga sie zdarzyc gwozdzie itp wiec nie az tak hop siup. jasne, ze mogliby.. ale.
pozatym - czemu nie skierujesz pytan do wladz?
też mnie zdziwiła ilość podków 🙂
Aga, ja nie twierdzę, że jest super. Mówię tylko, że mojemu się nie wbija. 🙂
5 podkow? 😀 nono
aga, tylko zauwaz ze na taka hale zeby cos to dalo to mysialo by byc kilka wywrotek trocin i to nie z byle zakladu bo moga sie zdarzyc gwozdzie itp wiec nie az tak hop siup. jasne, ze mogliby.. ale.
pozatym - czemu nie skierujesz pytan do wladz?
a myślisz że nie pytałam?? Tyle że zostało to bez odpowiedzi. Kiedyś jakoś dawali radę. Konie podczas zawodów w wakacje jak stały na hali miały trociny w boksach. Później to tylko rozsypywali i było si 🙂
rozmiar podków :P ma 5
dziewczyny nie ten przypadek, ma 5 podkowy, anie 5 podków
ale moglo byc moj kon ma 4 podkowy i by sie zgadzalo :P
ale moglo byc moj kon ma 4 podkowy i by sie zgadzalo :P
eee tam :P szczegóły 🤣 😉
Byle do kwietnia, byle do kwietnia i się wynoszę z tego cudownego miejsca....
nie no ja się drugi raz w taką pogode na zawody nie wybieram :/ "2 sopoty temu" nie dość , że było blisko 20 kresek na minusie to jeszcze nie było prawie nikogo. A jeśli kiszka totalna z podłożem to tym bardziej.
U nas na hali na szczęście jest w miarę ok 😎 póki co masakrycznie jeszcze nie było a i do kopyt nic się nie klei, nawet mamy czymś posypane żeby w razie co nie zamarzło 👀
[quote author=_kate link=topic=129.msg449426#msg449426 date=1264017535]
może rewelacyjne to podłoże nie jest, ale moja kopystka nadal żyje... Mojemu się nigdy obcasy nie robią na dużej hali, a też kuty. 🤔wirek: nie wiem od czego to zależy
[/quote]
Mojej się wbija bo ma dosyć "głębokie" kopyta, koleżanki koń ma dosyć płaskie, niegłębokie i nie ma problemów z wybieraniem tego syfu. Ja jak wychodzę z hali to w ogóle nas nie słychać mimo, że koń kuty na 4;]
[quote author=_kate link=topic=129.msg449426#msg449426 date=1264017535]
Mojej się wbija bo ma dosyć "głębokie" kopyta, koleżanki koń ma dosyć płaskie, niegłębokie i nie ma problemów z wybieraniem tego syfu. Ja jak wychodzę z hali to w ogóle nas nie słychać mimo, że koń kuty na 4;]
[/quote]
Dokładnie, ja mam tak samo.
pewnie macie rację :kwiatek: Barki nigdy nie miał b. głebokich
Odznaki:
1. Hipodrom Sopot, ustalił termin egzaminu na 27 lutego (sobota).
2. Egzamin na brązową i srebrną odznakę w Przywidzu, odbędzie sie 28 lutego (niedziela).
nihli novi jak widze...czy na jakis www sa dostepne jakies sprawozdania,podsumowania,zestawienia wynikow,osiagniec sportowych klubow i zawodnikow pomorskiego zj?
szczerze ta watpie. najszybciej takie informacje o pani Zosi otrzymasz.
a swoja droga gdzie byłeś jak Cie nie było 🙂
ehh,z pania Zosia to klopot moze byc dla mnie... na prawde nie ma?a cele statystyczne? nie bylo mnie,bo czasami trzeba popracowac,zeby potem poodpoczywac...
Zestawienia klas sportowych za 2009 widziałam w formie "papierowej", nie sądzę, żeby komuś chciało się wklepywać do kompa. Szkoda, ale co zrobić...
Wiadomo jak z uj? Na te w lutym są jakieś szanse?