Zrób placki ziemniaczane z grzybami np. z borowikami. O ile można tam gdzie jesteś kupić suszone grzyby 😉
Suszone grzyby trzeba wcześniej namoczyć, ale placki z cukrem powinny być szybsze i łatwiejsze do zrobienia.
Pyry z gzikiem czyli ziemniaki gotowane w łupinach (gotują się 40-60 min w zależności od wielkości) z białym twarogiem zmieszanym ze śmietaną i szczypiorkiem.
Klasyczna warzywna sałatka świąteczna czyli gotowane warzywa, jajka i majonez.
Inne, które mi przychodzą do głowy, wymagają jednak więcej czasu i zaangażowania.
Zamiast borowików mogą być po prostu pieczarki 😉
może być też wersja z łososiem 😉 i koperkiem!
pomyka- cała treść jest w nowym wątku
Sorki Dada, ale uznałam, że temat tężca jest na tyle ważny przy naszym hobby, że zasługuje na nowy wątek. 🙂 Mam nadzieję, że moderatorki wybaczą.
dziewczyny help, bo już wariuję
czy istnieje coś takiego jak kawa w żelu?
wydaje mi się, że widziałam taką chyba z serii nescafe collection, a teraz jak pytam w sklepach to patrzą na mnie tak 🤔, a wujek google nic nie wypluwa 🤔
helvetia - ja słyszałam tylko o takiej w płynie to chyba była z tchibo, tchibo liquid jakoś tak się nazywała, ale w żelu to nigdy nie słyszałam 😲
czy jest jakiś sposób na "śliwe" pod okiem - tak aby do jutra znikła?? 🤔
Zimne okłady i dobry makijaż?
Obdukcja i zmiana partnera? 😉
Tania 😁 😁 😁
Afhata: do jutra nie zniknie, ale przejdz się do apteki po aescin w tabletkach 😉
gdzie znaleźc takie obrazeczki z ludzikami?
Obdukcja i zmiana partnera? 😉
😁 😁 to nie tak😉
Tania 😁 😁 😁
Afhata: do jutra nie zniknie, ale przejdz się do apteki po aescin w tabletkach 😉
hmmm do apteki dotrę dopiero jutro - dziś już mi wszystko pozamykali 🙄
założe czapeczkę z daszkiem - może nikt nie zauważy 😎
Zimne okłady i dobry makijaż?
zimny okład cały czas trzymam, a dobry makijaż nie przejdzie
hanoverka, jesteś wielka 🙇
teraz to już bez problemu znalazłam - Tchibo Exclusive fluid 🤣
Tak właściwie, dlaczego nie powinno się jeść zupek chińskich na sucho? Są aż tak szkodliwe? Ja uwieeeelbiam...
Ani 'na mokro' ani 'na sucho' się nie powinno jeść. Po nich można oślepnąć 😉
Ale też uwielbiam ;D
Może dlatego że pęcznieją?
afhata- pomsaruj masłem siniaka.😉 wcieraj je głęboko i musisz zostawić tłustą skórę.
skąd tabletka wie, jak trafić w źródło bólu?;p
Cóż to znaczy kędzierzawy ?
JARA, mający kręcone włosy.
Jak pod grubą bluzą polarową i czterema grubymi złożonymi kocami mój pies oddychał? 🤔wirek: Pół godziny suńki szukałam aż raczyła się pokazać łepek zaspana ziewajaca i do tego strasznie zdziwiona. Mało tego zakopała się jeszcze w tej bluzie 🤔 . Od świąt męczy mnie to pytanie 🤔
Dada, Abre, szepcik- dzięki za pomysły 😅
afhata, jak już się siniak zrobił, to chyba za późno, ale zawsze, jak kolanem w coś mocno walnęłam, to przykładam w to miejsce skórkę od banana i siniak nie powstawał.
[quote author=wiedźma link=topic=20.msg449366#msg449366 date=1264015628]
skąd tabletka wie, jak trafić w źródło bólu?;p
[/quote]
właśnie, zawsze chciałam o to spytać 😅
afhata, jak już się siniak zrobił, to chyba za późno, ale zawsze, jak kolanem w coś mocno walnęłam, to przykładam w to miejsce skórkę od banana i siniak nie powstawał.
Tak samo jest z rumiankiem, zanim zrobi się siniak warto go przyłożyć.
na siniaki dobra jest maść arnikowa