ważne!! "Wątek: na pomoc Talentowi"
Alanie jesteś nieuprzemy, atakujesz każdego kto nie zgodzi sie z Tobą. Zachowujesz się tak, jakbyś to Ty był włascicielem tej stajni, zapraszasz wszystkich do obejżenia koni, czy masz do tego prawo jako jednak osoba obca a nie rodzina? Przeczytałam cały ten wątek i naprawdę nie zrobiłeś na mnie dobrego wrażenia. Założyłeś ten Wątek, napisałeś wyjaśnienie i myślisz że wszyscy Ci przyklaskną, a prawda tej całej sprawy jak zwykle leży pośrodku. Co do Katji, to fakt namieszała dziewczyna równo.
tak masz racje ze jestem nie uprzejmy i taki pozostane tak długo podkreslam tak długo az nasza pisarko-bohaterka nie przyzna sie otwarcie na forum ze to co zrobiła to jest jawne oszustwo ze wymyslila sobie wszystko i nie powie słowa przepraszam wszystkich bo naleza sie przeprosiny!
a Ty znasz ja? znasz sytuacje ? sama piszesz to Twoje słowa ze; " to fakt namieszałą dziewczyna równo" i co ja mam sie temu spokojnie i uprzejmie z boku przygladać? grzecznie z nia rozmawiać i grzecznie patrzeć jak wymysla co rusz to nowe historyjki z których później sama sie wycofuje? na które nie ma dowodów ani argumentów?'
przykro mi w zaistniałej sytacji nie potrafie byc mily i grzeczny bo to jest jak dla mnie szyt chamstwa ściagac od ludzi kase za wymyslone historyki i granie na ich uczuciach jakie to sa biedne te konisie.....
a mam prawo zaprosic was wszystkich do tej stajni z aparatami i lekarzem weterynarii, mimo iż to nie ja jestem jej właścicielem
wątek zamknięty
Tomek bierz ta flache przyjedz do stajni zabierz aparat i wtedy zrozumiesz skad mój ton wypowiedzi ale w przeciwienstwie do niektórych nie użwyam nie cenzuralnych słów.
wątek zamknięty
Tomek_J trzymam cie za slowo :winko: umowie sie, prozmawiam z wlascicielami, uzyskam zgode (mysle, ze uzyskam, bo to wlasciwie w interesie stajni), porobie i wstawie zdjecia. termin- przyszly tydzien, dokladnie termin ustale z bezposrednio zainteresowanymi.
wątek zamknięty
Alanie, jeśli chcesz coś dopisać do swojej poprzedniej wypowiedzi to najlepiej edytuj swoją poprzednią wypowiedź poprzez "zmień" po prawej stronie okna. Tak, aby nie było Twoich postów jeden pod drugim. 🙂
wątek zamknięty
Alanie, jeśli chcesz coś dopisać do swojej poprzedniej wypowiedzi to najlepiej edytuj swoją poprzednią wypowiedź poprzez "zmień" po prawej stronie okna. Tak, aby nie było Twoich postów jeden pod drugim. 🙂
dziekuje za podpowiedz nie wiedziałem ze jest taka opcja, nie mam w tej kwestii doświadczenia pierwszy raz cos takiego pisze ale człowiek uczy sie całe życie.
wątek zamknięty
[quote author=CuLuLa link=topic=14582.msg441191#msg441191 date=1263556199]
dziekuje za podpowiedz nie wiedziałem ze jest taka opcja, nie mam w tej kwestii doświadczenia pierwszy raz cos takiego pisze ale człowiek uczy sie całe życie.
[/quote]
Nic nie szkodzi. Ważne żebyś stosował to o czym napisałam, bo mozna dostać za to "forumowe ostrzeżenie" w związku z zapisem w regulaminie.
wątek zamknięty
Ja powiem krótko... Dziewczyna wypisuje ze konie zaniedbane, ze sie zle mają, własciciela wyzywa itd... Ale przeglądałam wszystkie zdjęcia jego córki na portalu "Nasza Klasa" i owa stajnia zrobila na mnie bardziej niz wielkie wrazenie... Według mnie konie sa zadbane i co więcej! [glow=red,2,300]KOCHANE[/glow] Czy ludzie posiadający taki obiekt, takie świetne konie mogliby je pozniej zaniedbac? Czy tacy ludzie chcieliby sprzedac konia biorąc kogos "na litość"? Czy tacy ludzie, szanujący sie hodowcy byli by wstanie poswiecic swoja reputacje wciskając kit obcej osobie ze konie oddają na rzeź? Napewno NIE. Dziewczyna chciała po prostu zmiękczyć serca forumowiczów i tyle... Z resztą powstaje jeszcze jedno pytanie - otóż straciła w pożarze swojego konia, którego zakładam bardzo kochała, więc jak mogła tak szybko szukac innego ktory mialby zastąpić tego utraconego? Jak pisałam zreszta na gg z inną forumowiczką - to że koń jest bratem tamtego nie znaczy ze bedzie taki sam, kazdy jest inny i ten równiez mialby inny charakter... Nie zastąpiłby tamtego jeśli naprawde go kochała. Sens? Żadnego. Uparła się akurat na tego chociaż jeśli tak jej "niby" zależało na uratowaniu potrzebującego konia mogła pomóc innemu, naprawde choremu lub zagrożonego rzeźnią. Ale nie ona uparła się na tego bo to był brat Smoka... Nie dlatego ze rzekomo mial isc na rzeź, ale dlatego że to był ten jeden jedyny. Chciała zastąpić tamtego kolejnym, spokrewnionym. Ale skąd wziąć tyle pieniędzy? Poprosić ludzi i wcisnąć smutną bajeczkę żeby ludziom zmiękczyć serduszka, a gdy sprawa wyszła na jaw pooddawała pieniążki i dlatego konia nie kupiła, bo nie było za co 👿
wątek zamknięty
kolorwiatru, Ja myślę, ze t wina fantazji dziewczyny, albo jakieś prywatne sprawy, które ją zdenerwowały i wywlekła je na forum myśląc przy tym, ze ujdzie jej to na sucho.
Czasem warto się UGRYŹĆ W JĘZYK zanim coś się powie, bo może być tak jak w tym przypadku - osoby bezpośrednio w sprawie uczestniczące mogą się dowiedzieć i prać swoje brudy na forum.
wątek zamknięty
[quote author=shift709]Tomek bierz ta flache przyjedz do stajni zabierz aparat [/quote]
Spoko, mnie nie musisz przekonywać. Wpaść mam wielką ochotę, ale biorąc pod uwagę stan dróg sądzę, jechałbym do Ciebie ze 3 godziny w jedną stronę... Więc sorki, ale w tej sytuacji zdam się na Katiję. Zresztą myślę, że z uwagi na wspomniany napój jej to rozwiązanie bardziej pasuje 😉
wątek zamknięty
Hahaha 😀 jestem umowiona na poniedzialek. w poniedzialek beda foty.
wątek zamknięty
Coś mi się jednak wydaje ze to tylko bedzie pyskówka miedzy Katją a Alanem i wzajemne obrzucanie się błotem a prawdy i tak sie nigdy nie dowiemy, pozostaną jedynie domysły... A może było tak że Katja zakochała sie w Alanie ale on chciał ożenić sie z córką Szefa i postanowiła zrobić afere? 😁
wątek zamknięty
Coś mi się jednak wydaje ze to tylko bedzie pyskówka miedzy Katją a Alanem i wzajemne obrzucanie się błotem a prawdy i tak sie nigdy nie dowiemy, pozostaną jedynie domysły... A może było tak że Katja zakochała sie w Alanie ale on chciał ożenić sie z córką Szefa i postanowiła zrobić afere? 😁
😀 😀 😀 😀 widzę ,że nie dlugo będziemy pisac powiesci sensacyjno- fantastyczne. dobre!
wątek zamknięty
powiem Wam drodzy forumowicze że to ja powiadomiłam Karoline- córkę właściciela o zaistniałej sytuacji na forum. Przez przypadek natknełam się na temat o niby Talencie. Już pierwszy post Katji mnie bardzo zdziwił... Znam Karoline 2,5 roku. Chodziłyśmy razem do jednej szkoły- do Policealnego Studium Hodowli Koni we Wrocławiu, także wszystko kręciło się wokół koni. Pokazywała nam wiecznie fotki m.in Bianca (który według Katji też jest chory a go jeszcze męczą na treningach skokowych) bardzo dużo opowiadała o nich, o wystawach na których Geronimo również był, sama mnie zachęcała żebym przyjechała na Tarpaniade do Sierakowa żeby zobaczyć ich koniki polskie i wiele razy zapraszała mnie do siebie. także zaniepokoiło mnie bardzo to że Katja napisała że te konie pójdą na rzeź, w tym Talent. Nigdy nie słyszałam żeby tak mówili na Geronimo... Pierwsze co zrobiłam to zadzwoniłam do Karoliny czy to prawda bo aż trudno było w to uwierzyć, że nawet jej ukochany Bianco skończy w rzeźni.
i tak jak Alan, również podpiszę się imieniem i nazwiskiem.
Paula Bartkowiak
wątek zamknięty
Faza ja nie mam żalu do Niego tylko denerwuje mnie fakt że atakuje każdego kto sie z Nim nie zgadza. Każdy ma prawo wypowiedzieć sie. Ta cała sprawa nie jest jasna, i nie będzie. Jak już napisałam prawda zawsze jest po środku. Rozumiem jego zdenerwowanie ale stwierdzenie że nie jest uprzejmy i nie będzie to już jest nie do przyjęcia. To jest forum gdzie sa różni ludzie a nie jego koledzy z którymi prowadzi jakieś dyskusje.
wątek zamknięty
Ale to nie Katja się wybiera na spotkanie tylko katija
wątek zamknięty
Faza no ale to właśnie tak wygląda, a może było tak, amoże siak, a może owak. Jak było wie tylko Katja ale ona prawdy nie powie bo ciezko sie przyznac do tak wielkiej winy 😜
wątek zamknięty
No tak, wędzidło to zuo, siodło to zuo. masakra.
Nie mi to oceniać, ale powiem jedno: fantazję niezłą ma katja i coraz bardziej pogrąża sie.
Keysi Przez ciebie przypomniała mi się akcja "Siodła to zło!' dedykowana zapalczywym quoniarkom, 😁
Starsi forumowicze wiedza o co chodzi 😂 😵
wątek zamknięty
nie wiem czy moge dodac tu linka bo nie znam regulaminu a nie chciało mi sie go czytac wiec jesli to zabronione to skasuje prosze mnie tylko o tym poniformowac
oto link do zdjecia stajni o której cała ta Afera
http://w7.wrzuta.pl/obraz/6nZni0n6vdO/stajniastajnia to ten budynek po prawej stronie widać tez domek jedne z padoczków ...
wątek zamknięty
no toś teraz dała czadu :wysmiewacz22:
a myślałam, że nic mnie już w tym wątku nie zadziwi, ależ się pomyliłam 🏇
wątek zamknięty
Faza ja nie mam żalu do Niego tylko denerwuje mnie fakt że atakuje każdego kto sie z Nim nie zgadza. Każdy ma prawo wypowiedzieć sie. Ta cała sprawa nie jest jasna, i nie będzie. Jak już napisałam prawda zawsze jest po środku. Rozumiem jego zdenerwowanie ale stwierdzenie że nie jest uprzejmy i nie będzie to już jest nie do przyjęcia. To jest forum gdzie sa różni ludzie a nie jego koledzy z którymi prowadzi jakieś dyskusje.
ależ Wiatrusiu calkowicie się z Tobą zgadzam, jednak napisłam ,że rozumiem emocje jakie targają Alana i innych związanych z tą stajnią.
Wiatrusiu tak się skałada ,że sama byłam bardzo pomawiana o zaniedbywanie koni , o doprowadzenie jednego konia naumyslnie!! do tragicznego stanu. Wiem jak sie wtedy czułam, pamietam ludzi którzy mnie zaciekle bronili a sama... no coz wystapiłam do sądu z pozwem w stosunku do osoby która w taki a nie inny sposób o mnie napisała. Wiem Waitrusiu jak to boli, wiem za autopsji. Rozumiem Alana, rozumiem corkę własciciela i gorąco namawiam własciciela stajni o założenie pozwu do sądu. Z takimi rzeczami trzeba skonczyc (choc nie powiem terminy rozpraw w wielkich miastach scinają z nóg)
wątek zamknięty
agull ale to Katja zrobiła afere i napisała że Alan chce sie żenić z córką szefa i robią miejsce na konie Alana 😁 Więc może tu jest szkopuł... Może ona sie zakochała w Alanie 💘 a on jej nie chciał tylko córkę Szefa i postanowiła się na nim odegrać 😂 Nikt nie wie do czego moze sie posunąć zdradzona kobita 🤔wirek: 🤣
Ktoś musiał się znaleźć żeby sprawe wyjaśnić 🤣
Napisane zostało to po to żeby wszyscy zrozumieli że domysły mogą być naprawde różne. Najlepiej jeśli ktoś wiarygodny po prostu pojedzie, porobi zdjęcia, i oceni całą sytuacje.
wątek zamknięty
kolorwiatru, Przez ciebie rżę jak głupia 😁
Dobra, wyluzujta, bo to też może być pod zniesławienie podchwycone 😉
wątek zamknięty
agull ale to Katja zrobiła afere i napisała że Alan chce sie żenić z córką szefa i robią miejsce na konie Alana 😁 Więc może tu jest szkopuł... Może ona sie zakochała w Alanie 💘 a on jej nie chciał tylko córkę Szefa i postanowiła się na nim odegrać 😂 Nikt nie wie do czego moze sie posunąć zdradzona kobita 🤔wirek: 🤣
😍 Kolorwiatru no poprostu kocham Cię. Czy Ty aby nie jestes pisarką , scenarzystką a możę naoglądałąs się tych telenowel 🤣 tak czy siak rozbrajasz mnie- suuper 💘
wątek zamknięty
To było dobre , może Alan się wypowie na tenaty miłosne o KATJI 😂
wątek zamknięty
kolorwiatru nie jestmi do żartów bo tu padaja powazne słowa wyłudzenie pieniedzy kłamstwa oszustwa zanidbanie koni to nie sa sprawy do tego żeby sobie z tego żartować...
a mi juz na pewno nie jest z tym do śmiechu.. wiec nie mów ze ona mnie kocha ona moze kocha świat fikcji swój własny świat a ja istnieje realnie i przedstawiam swiat takim jaki go widzę!
wątek zamknięty
czyli, przepraszam, rozumiem, że stajnia nie została sprzedana miłemu małżeństwu a "Talent" nie stoi aktualnie w klinice na leczeniu?
wątek zamknięty
kolorwiatru myślałam, że to była Twoja odpowiedź na:
Hahaha 😀 jestem umowiona na poniedzialek. w poniedzialek beda foty.
i dlatego napisałaś:
🙇
wątek zamknięty
Nie oglądam telenowel bo mi komornik telewizor zabrał 😁 A tak na poważnie... Dziewczyny są naprawde zdolne do wszystkiego... Mam żywy przykład jak rozpadło się małżeństwo przez moją 15 letnią siostrzenice bo zakochała sie w żonatym facecie a jej nie chciał to narobiła takiego bagna że głowa mała 🤬
agull nic nie szkodzi, zdarza sie pomyłka nawet najlepszym 😎
wątek zamknięty
czyli, przepraszam, rozumiem, że stajnia nie została sprzedana miłemu małżeństwu a "Talent" nie stoi aktualnie w klinice na leczeniu?
jesli stoi, to go szybko przywioza, bo w poniedzialek bede mu robic foty. karolina nic mi nie mowila, jakoby miala sprzedac stajnie... zaprosila mnie do siebie. do SIEBIE, a nie mlodego malzenstwa. 😎
wątek zamknięty
Nie oglądam telenowel bo mi komornik telewizor zabrał 😁 A tak na poważnie... Dziewczyny są naprawde zdolne do wszystkiego... Mam żywy przykład jak rozpadło się małżeństwo przez moją 15 letnią siostrzenice bo zakochała sie w żonatym facecie a jej nie chciał to narobiła takiego bagna że głowa mała 🤬
dobra widze ze czas chyba zakończyć ta dyskusje bo obiera niewłaściwe tory..
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.