Kobitki... (antykoncepcja)
Ja na razie wolę nie wpaść, a że używanie gum mi nie przeszkadza w żadnym wypadku to na razie niech sobie będą w tej szafce 😁
Wiesz, chcieć to też niekoniecznie bym chciała - wolałabym zaplanowaną ciążę. Ale naprawdę, jestem pechowcem 😉
No to życzę powodzenia, oby pech Cię w tej kwestii nie dotknął 🤣
2 tygodnie z torbielką.
Było już lepiej, a przeszłam się dziś z autobusu kawałek i zdycham 👿
Właśnie wróciłam od gina z tabletkami (przepisała mi microgynon 21) i informacją o tym że mam torbielkę "prostą" 🙄
(Nawiasem mówiąc, to możliwe że te leciutkie pobolewania brzucha są od niej ?)
Lekarka powiedziała, że po okresie powinna sama zniknąć oraz że tabsy mogą dodatkowo na to pomóc i mam przyjść jeszcze na kontrolę.
Tak, powinna się wchłonąć w trakcie okresu i jeśli jest "prosta" to najpewniej się wchłonie.
A po microgynonie nie rosną na pewno - brałam go 4 m-ce i torbielek nie było :kwiatek:
Dzięki wielkie :kwiatek:
Mam nadzieję że tak będzie 🙂
Ogólnie to ta lekarka chyba jest dobra 😁
Gniotąc mój biedny brzuch stwierdziła że coś jest nie do końca idealnie i przy usg okaząło się że faktycznie
Nie wiedziałam że to da się tak wyczuć
no... ja mam od przeszło miesiąca takie bóle w podbrzuszu, że czasem aż mnie zgina w pół :/ podejrzewam, że to moje wspaniałe jajniczki dają popalic ale oczywiście do lekarza mam taaak dalekooo... :/ kopnij mnie ktoś w tylek!
Mnie tylko na samym początku (12-13 lat?), sporadycznie potrafiło boleć mocniej, chociaż w sumie bardziej mdłości itp były wkurzające 🙄
A teraz to przed okresem 1 dzień i w pierwszych 2 dniach lekko mnie coś tam "poszturcha" w brzuch i już
Dlatego nieco zdziwiłam się tym "w między czasie"
Eh ^^
Heeeeeh xD
Tak sobie czytam że wielu kobitom od tych tabletek biust urósł 😁
Mojemu by się to bardzo przydało 🤣
mnie urosło tak ze nie lubie. przeszkadza mi. Polecam Diane 35 🙄
Mnie niestety po hormonach też urósł i nie podoba mnie się to 😵
Gilian, kop w zadek 🤬
Leć do lekarza, bo mogą to być tylko bóle owulacyjne, a może być coś poważniejszego.
Za tydzień mam zacząć brać orgamentril.
Ciekawe, co to będzie
wistra, codziennie po kilka godzin? pupa... coś mi się popsulo 🙁
To tym bardziej powinnaś lecieć chyba, nie? :kwiatek:
a wiesz, szewc bez butów chodzi? 😉
Oj, wiem 😉
(mama prowadziła bar i zawsze chodziła głodna :hihi🙂
kurcze, ja też się jeszcze nie wybrałam do lekarza z moimi bólami - proszę mnie kopnąć w tyłek, ale po okresie
Chess to, czy piersi się powiększą czy nie, nie zależy od konkretnych tabletek. Raczej od konkretnej kobiety. Choć to chyba już standard, że trochę się powiększają.
Mi po odstawieniu zmalały 😀 o taki jakby jeden rozmiar w dawnej, miseczkowej mierze 😉 super, bo mogłam wrócić do stanika, który bardzo lubię, a musiałam odłożyć do szafy zupełnie niezniszczony, ledwo po kupnie 😎
Mi z kolei nie drgnęły-i bardzo dobrze, bo mają maksymalny rozmiar, z jakiego byłabym zadowolona, każdy centymetr więcej to już dla mnie tragedia-na szczęście najszybciej chudną 😂
Z tymi cycusiami (jak mawia moja 2,5 letnia cheśnica :wysmiewa🙂 to żartuję oczywiście 🤣
Czy urosną czy nie to mi to tam ti to, moje B mi wystarczy 😁
Mnie z "polskiego" B urosły na D 😉
Gniotąc mój biedny brzuch stwierdziła że coś jest nie do końca idealnie i przy usg okaząło się że faktycznie
Nie wiedziałam że to da się tak wyczuć
Mi bez usg powiedział lekarz na którym jajniku mam torbiel 😉
Tak, powinna się wchłonąć w trakcie okresu i jeśli jest "prosta" to najpewniej się wchłonie.
Według wyniku histopatologicznego też miałam/mam prostą torbiel i się nie wchłonęła, ani ta usunięta, ani 12 kolejnych po prawie roku brania piguł.
Ja Microgynon źle wspominam, tycie i huśtawki nastrojów. 7 dni przerwy i znów wracam do Yazu! 💃
Dzieliłam się tu zadowoleniem ze zmiany pigułek. Nie wiem, może trochę za wcześnie. Pierwszy listek cud-miód. Na początku drugiego mdłości (solidne). Pocieszycie, że jak minęły, to ciało już się przyzwyczaiło i będzie o.k.? 😉
Mi bez usg powiedział lekarz na którym jajniku mam torbiel 😉
Jedną z najdziwniejszych rzeczy, które mi się zdarzyły, to jak lekarz med. chińskiej potrzymał mnie za nadgarstki, powyczuwał "pulsy" i oznajmił, że mam coś na lewym jajniku, ale to raczej czynnościowa torbiel. USG potwierdziło 😲 Bardziej może ostatecznie wierzę usg niż słuchaniu pulsu, ale naprowadził na temat niesamowicie celnie. Zwłaszcza, że nie zgłaszałam żadnych bolesności (bo ich nie miałam), w ogóle kobiece sprawy nie były tematem rozmowy. Ogólnie dawna sprawa, było minęło. Ale wrażenie zostało.
No właśnie mi powiedziała że na prawym mam prawdopodobnie torbiel i usg potwierdziło
Mam nadzieje że się wchłonie i że te tabletki mi przypasują 😉
Po tym badaniu mnie olśniło że kilkakrotnie poczułam taki leciutki ból z prawej strony. Taki jak czasami występuje przy jajeczkowaniu, tylko ze u mnie to już końcówka cyklu więc to nie to zapewne 🙂
Ktoś używał Jeanine?
Niestety na Yaz miałam cały czas lekkie mdłości i muszę zmienić.
A ja Yaz kocham 🙂😉 pierwsze piguły które tak dobrze mi służyły i po których chudłam 🙂
JARA, kiedyś tak Harmonet mi służył, byłam szczupła, szczęśliwa i lekka 😉 ale potem miałam przerwę i już drugi raz organizm nie przyjął.
Mnie znów 'źrebi' po Microgynonie, ale cieszę się, że to już koniec.
Ktoś używał Jeanine?
tak, wyladowalam po paru dniach u naczyniowca 👿
up!
Miała któraś z Was styczność z Qlairą?
kurcze mam watpliwosci... biore teraz antybiotyki na zapalenie ( od zeba poszlo) lincocin i biore mercilon. w aptece powiedziali mi, ze antybiotyk nie zmniejszy dzialania tabletek ale nie wiem czy oplaca sie ryzykowac..
dziewczyny, uwazajcie z braniem kilku op tabletek na raz... Mialam ostatnio wymrazana nadzerke wiec wzielam drugie opakowanie nie robiac przerwy - inaczej przerwa by mi wypadla w terminie zabiegu. No i pod koniec tego drugiego opakowania tabletki totalnie puscily, zaczelam krwawic. Zrobilam normalnie przerwe, teraz biore kolejne opakowanie. Zostaly mi 3 tabletki do konca, a ja juz plamie, co jest zupelnym novum. Najgorsze zas jest, ze biore tabletki wlasciwie tylko po to, zeby nie rosly mi na jajnikach torbiele. Od dlugiego czasu mam jedna o wymiarach nigdy nie przekraczajacych 18mm. Nie dalo sie jej ruszyc zadnymi lekami, ale tez sie nie powiekszala. Niestety, gdy pare dni temu bylam na usg, okazalo sie... ze ma juz 20mm. Rosnie. Czyli znowu sobie costam namieszalam. Fak.