Kącik sportowca amatora

deb bo Ty wyglądasz w tym kasku jak dziewczyna. Nawet mnie latem wzięli za juniora  😁 Oczywiście w kasku...

A tak na poważnie, ja tam nie mam problemu ze swoim wiekiem i że dopiero teraz się uczę i startuję w niskich klasach. Nie tylko dlatego, że ludzie mi dają trochę mniej lat niż mam.
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
29 grudnia 2009 09:00
Ja tam tez nie mam z tym problemu 🙂 Tak sie ulozylo, ze dopiero teraz moge cos tam sobie postartowac bo: sama na to zarabiam, kon dorosl 😉, ja sie cos naumilam i dalej mam zamiar sie uczyc, a ze mam juz w zasadzie 28 lat i 2 dzieci, to tylko na plus.Dla mnie sie dopiero wszystko zaczyna jezdziecko 😉
Powiem wiecej-ja nie mam problemu pojechac na jakims hubertusie czy zawodach towarzyskich roznego rodzaju zabaw typu pony games 😂 😁 Czuje sie bardzo mlodo 😜
deborah   koń by się uśmiał...
31 grudnia 2009 15:54
Ja tam tez nie mam z tym problemu 🙂 Tak sie ulozylo, ze dopiero teraz moge cos tam sobie postartowac bo: sama na to zarabiam, kon dorosl 😉, ja sie cos naumilam i dalej mam zamiar sie uczyc, a ze mam juz w zasadzie 28 lat i 2 dzieci, to tylko na plus.Dla mnie sie dopiero wszystko zaczyna jezdziecko 😉
Powiem wiecej-ja nie mam problemu pojechac na jakims hubertusie czy zawodach towarzyskich roznego rodzaju zabaw typu pony games 😂 😁 Czuje sie bardzo mlodo 😜

a ja ciągle mam wrażenie że Ty masz 18 lat.. a tu dwójka dzieci. Bardzo młodo wyglądasz!
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
01 stycznia 2010 11:01
Dziekuje 🙂.Bywa ze jeszcze jestem proszona o pokazanie dowodu przy kupowaniu np piwka 😁
Ale nie przeszkadza mi to.Chyba lepiej tak niz w wieku 15 lat kreowac sie na ,,stara malenka" 😵
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
01 stycznia 2010 11:04
Najlepszego amatory w Nowym Roku!spełnienia sportowych ambicji i realizacji prywatnych marzeń - czego wam i sobie również życzę  😅

sprzedaliśmy właśnie dziecko dziadkiem i lecimy do stajni - jak tradycja karze, poskakać na wszystkim,na czym się da  😁 😜 jaki Nowy Rok,taki cały rok  🏇

relacja potem  🤣
A ja jechałam w ciągu ostatnego dziesięciolecia trzy konkursy amatorskie, w tym raz sztafetę z moją koleżanką, która pojechała gorzej ode mnie chociaz jezdziła wtedy L i P i była młodsza. Moje starty były między 20 a 30 rokiem zycia, na koniach typowo rekreacyjnych i stawałamw  szranki z dzięcmi. A i tak mnie to raduje :P

to z ostatnich, bo wczesniej fotografia cyfrowa była w pieluchach  😂
Wstawiłąbym jeszcze z rundy honorowej, ale może reszta udziałowców sobie tego nie życzy.
No i kto się potem najbardziej ucieszył:

Tak więc: Szczesliwego Nowego Roku i bawmy się dalej 🙂
01 stycznia 2010 14:34
na razie tylko tyle....film z pokonywania będzie wieczorem  😉:
uuuu wstawiaj jak najszybciej, nie mogę się doczekać  😉
na Vikusi czy na Integro?
wiesz...16 to prawie wieczor wiec wstawiaj wstawiaj 😅
01 stycznia 2010 15:09
na Integro 😉
Victorynki na razie nie chcemy rozkur***,wiemy,że potrafi i to nam wystarczy...ona tylko czeka na takie akcje,by mieć pretekst do wyprostowania ogona..dlatego dziś musiała się zadowolić tym,że luzaczka poskakała na niej szeregi gimnastyczne  😁

Victoria coraz to bardziej jednak zdobywa moje serce,a ponieważ na dwa konie to ja obecnie na prawdę nie mam czasu,ani pieniędzy żeby startować,zaczynam powoli dojrzewać do pomysłu sprzedania Integro za jakieś rozsądne pieniądze w porządne juniorskie ręce...może nie jest to koń na 160 cm,ale na konkursy 130-140 cm jak najbardziej...serce boli,ale ja nie dam rady go pokazać na takim poziomie,a szkoda,żeby się u mnie marnował 🙂

niedługo jedziemy po dziecko,tam wrzucę film,tu mam za wolny internet i 100 razy by mi zerwała a i tak na serwer nie wrzucę  🤣
Ktosia ja przez Ciebie też dzisiaj skoczyłam 🙂 Wprawdzie bez szaleństw, bo bez trenera, ale jednak. Bardzo miła tradycja, szczególnie, że to były jedyne godziny dzisiejszego dnia, kiedy byłam przytomna  😁
01 stycznia 2010 18:26
fajnie Lena 😅jakieś dowody rzeczowe? 👀 to na prawdę miła tradycja - ma byc fan! 😅

obiecany wcześniej film,z corocznej,noworocznej tradycji skaczemy dla zabawy,ma być miło i przyjemnie (dlatego szereg  :hihi🙂: - cztery nakręcone skoki,dobrze,że chociaż tyle się udało sfilmować 🤣

działa wam?bo mi nie chce 😤
asior   -nothing but eventing-
01 stycznia 2010 18:27
nie dziala
deborah   koń by się uśmiał...
01 stycznia 2010 18:28
nie 🙁
01 stycznia 2010 18:30
wgrywam jeszcze raz,podam zaraz nowy link

edit: powinno być ok,z góy przepraszam za efekty dźwiękowe w tle  🤬
asior   -nothing but eventing-
01 stycznia 2010 18:53
Ktos, dlaczego tak wolniutko galopujecie na nim? Nakreca sie na przeszkody? Duzo sily musi wkladac pozniej w skoki. Jak skacze przy zywszym najezdzie? Pytam z ciekawosci, zeby  nie bylo  :kwiatek:
01 stycznia 2010 18:56
taki jest jego rytm,ja dawno nie skakałam i jest mi łatwiej tak zobaczyć...zresztą po Madrycie zawsze będzie mi na nim wolno  😉

generalnie szereg był tak ustawiony stymulująco do góry - nie trenowaliśmy dziś techniki,chcieliśmy sobie dla fanu poskakać ile fabryka pozwoli - miedzy stacjonatami było 6,5m  😉

edit: obejrzałam film jeszcze raz - faktycznie może się wydawać wolno,ale to złudzenie...on ma dużą fulę,skacze lekko,ale tylko ktos,kto widział,albo skakał na nim na żywo ( 😎 nie będę tu palcem forumowiczki pewnej wytykać) może to potwierdzić 😉
Ktos a mi sie zdaje, czy on na zakretach jest badzij wygiety na zewnatrz? ( pytam tak, bo sama mam taki problem ze swoim koniem).
Ile on ma lat i jaka ewentualna cene bys chciała?
co do ceny atakuj Ktosinę, ja tylko powiem,ze koń odwrotnie ustawiany w zakręcie, bo było dosyć ciasno i wolałem żeby koń był maksymalnie wcześnie prosty przed szeregiem i jednocześnie żeby w najeździe nie przejechać zakrętu.
A ja się po cichutku pochwalę, że ku mojemu zdziwieniu w sezonie 2009 zrobiłam III ujeżdżeniową. Wiem, nic wielkiego, ale po tych wszystkich przebojach na czworobokach z Glutem naprawdę się cieszę 🙂
06 stycznia 2010 08:54
Gratulacje Lena! 😅 to znaczy,że w 2009 zrobiłaś 2 klasy - w wkkw i w ujezdżeniu 👍
nie ma to jak skrupulatność pani Zosi  😁

małaMi - za dużo Olimpii londyńskiej się naoglądałam  🤣 a na poważnie,tak właśnie jak wrotki pisze,łatwiej w cisnym zakrecie mieć konia prostego do przeszkody po takim wygięciu  😉
11 stycznia 2010 19:05
podbijam...bo coś cicho...a wrotki mi dziś o pewnej bajce przypomniał...podzielę się...enjoy:
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
11 stycznia 2010 19:15
Ej, wystartowałam w zeszłym roku w L. Mogę być sportowcem - amatorem?  😂 😵
w kontekście definicyjni  rozpoczęcia kariery sportowej, która zaproponował PZJ, wystarczy że byłaś na liście startowej 😉
11 stycznia 2010 19:24
wrotki,  jestem lepsza, byłam nawet w wynikach  🏇 😵
no to co się głupio pytasz? 🏇
11 stycznia 2010 19:38
Aj, ale ja czeski błąd zrobiłam... bo ja LL jechałam... było nie było i tak zostanę sportowcem-amatorem  :emota2006097: :nunchaku:
już jesteś, jak byłaś na liście startowej...a jak jeszcze w wynikach, to sportowiec amator z pełna legitymacją 😀
11 stycznia 2010 20:26
w takim razie na swoją własną cześć, wrzucę drogę, którą będę kroczyła jako sportowiec- amator
Teli   Koń to zwierzak. Animal.
Rży i wierzga. Patrzy w dal.
Konstanty Ildefons Gałczyński

12 stycznia 2010 19:08
A ja tak bym chciała pojechać na Wolę w przyszły weekend!! Ale nie mamy hali i nie mam jak ćwiczyć! 😫
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się