Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)

Jasne, wszystko rozumiemy. Choć i tak znam kilkoro ludzi o podobnej historii, bez takich problemów. A skoro juz jesteś w Polsce, to warto sobie przypomnieć zasady poprawnego pisania i wyrażania myśli 🙂 Tym bardziej, że dzieci biorą przykład z rodziców 🙂
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
10 stycznia 2010 11:51
Owszem staram się. Gdyby ktoś nie zauważył.  🤔  🙇
Wkurza mnie, że strasznie nudzicie tymi przecinkami i ortografią 😉
In.   tęczowy kucyk <3
10 stycznia 2010 12:02
Nich nudzą. Może w końcu do niej dotrze, że nie jest taka wspaniała, za jaką się uważa. Bo mnie szlag trafiał jak czytałam jej posty, a teraz jak ktoś zacytuje i zdarzy mi się spojrzeć na ten bełkot osoby, która nic nie wie, a jest przekonana o swojej wszechwiedzy.

A poza tym to już mnie nic nie wkurza. Chill out, przestaję odpowiadać na zaczepki 😎
adrianna
Chciałam Ci tylko zwrócić uwagę na to, że sama się podkładasz...
Dziewczyny zwróciły Ci uwagę (wydaje mi się, że wcale nie złośliwie), więc powinnaś ją po prostu przyjąć i nie drążyć już tematu.

i każda chce mieć ostatnie zdanie  😉
Zastosujcie ignory i po kłopocie.
Adrianno, dam ci dobrą radę - jeśli masz problem z językiem polskim, czytaj więcej książek. Kiedy oczy się "napatrzą" na poprawnie napisane słówka i przecinki, to w sytuacji, kiedy będziesz pisała jakiś błąd ortograficzny, same będą piekły  😉
Poza tym na dole po prawej stronie masz taki przycisk "sprawdź ortografię" - o wiele ułatwi ci życie używanie go.
Ja też mieszkam sporo za granicą, nie mam z kim rozmawiac po polsku, ale mój język wcale nie zubożał - czyli wniosek z tego, że da się z tym walczyc.

Poza tym radziłabym troszeczkę pokory, mniej złośliwych "odzywek" - wiem, ludzie tutaj piszą wiele rzeczy bardzo dobitnie i bezpośrednio, ale już niestety parę razy się przejechaliśmy na kilku osobach i dmuchamy na zimne. Dużo lepiej by było, gdybyś na samym początku napisała "przepraszam za błędy, nie miałam kontaktu z językiem polskim bardzo długo i mam problemy". Zapewniam cię, że dużo mniej osób by cię zaatakowało.Zdarzały się na tym forum osoby, dla których język polski nie był ojczystym językiem i nie tworzyły wokół siebie takiego szumu.
Życzę powodzenia :kwiatek:
Averis   Czarny charakter
10 stycznia 2010 19:22
Mnie wkurza, że dopiero od kiedy Hiacynta powiedziała o ludziach, którzy piszą ciągle 'zgadzam się z x' i itd., zaczęłam zauważać to zjawisko. Że też mi to wcześniej umykało  😎
kujka   new better life mode: on
10 stycznia 2010 21:23
wkurzaja mnie "rozlamowcy" od szmat innych niz te w szmatoholikach. to co sie dzieje na ostatnich stronach tematu nie jest ani smieszne ani fajne ani... awantura na poziomie przedszkola i tego czy ogladamy teraz koralgola czy uszatka :/
Przecież to są czyste wygłupy  😅 Serio nie zauwazyłaś, że dziewczyny sobie juz jaja robią i nabijają z tego tematu?
10 stycznia 2010 21:26
Daniela, wyglupy z tego co ja rozumiem pod tym slowem powinny byc smieszne.

widocznie za glupia jestem na "poczucie humoru" niektorych
caroline   siwek złotogrzywek :)
10 stycznia 2010 21:30
kujka, masz rację, zdecydowanie śmieszniejszy był dotychczasowy "dyktat" i oszołomienie jego blaskiem 🤣
kujka, co ty tam wiesz, snobie. Nie masz poczucia humoru, naprawdę?  😎
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
10 stycznia 2010 21:31
caroline, To ja już sie w szmatoholikach wolę ne pokazywać za opozycyjne działania przeciwko zwolennikom szmatoholikowego wątku 😁
I nie tylko wątku  😎
A mnie tamten wątek (nowi lepsi szmatoholicy, ofkors) cieszy nie wymownie, dawno tak nie rechotałam czytając ichnie żarty i żarciki  😎

Zresztą od razu przypomniała mi się złota myśl mojego dobrego przyjaciela: "pamiętaj, w każdym żarcie masz 30% prawdy, 30% humoru i ...30% nieutulonych żalów" po czym jak się dopytywałam: no ale co z pozostałymi 10%? "Cóż - odpowiadał - to zależy czy jesteś wesołkiem, cynikiem czy po prostu człowiekiem małego charakteru"  😎

Oj kochany mój, gdziekolwiek jesteś: AMEN!  🙇  🤣
10 stycznia 2010 21:34
nie caroline, "dyktat" tez mnie nie smieszyl, smiem twierdzic ze tam tez w przewazajacej czesci jest zal.pl generalnie szmaciarskie tematy i przekrzykiwanie sie kto dal wiecej za cobalta to nie moje naturalne srodowisko.
po prostu zgadzam sie z tym, co tam Tunrida napisala - ze to niby smichy chichy a czuc przez skore ze u niektorych to duma jest tak urazona ze az strach i ze traktuja to cholernie powaznie.
i doskonale wiem, z czego smieje sie tam Sierra.

Burza tak ja z moimi hkm'ami jestem najwieksza snobka na tym forum  🙇
caroline   siwek złotogrzywek :)
10 stycznia 2010 21:37
po prostu zgadzam sie z tym, co tam Tunrida napisala - ze to niby smichy chichy a czuc przez skore ze u niektorych to duma jest tak urazona ze az strach i ze traktuja to cholernie powaznie.

OK, teraz rozumiem. ja na to w ten sposób nie patrzyłam, to i czegos takiego nie zauważyłam. ale nie twierdze, ze tak właśnie nie jest. całkiem mozliwe, ze u jakichś osób tak może być.
tylko nie wiem czy to aby tez nie działa w obie strony...
10 stycznia 2010 21:48
caroline, na pewno sa dzieci dla ktorych znalezienie sie na obecnej stronie szmatoholikow jest nobilitujace i sie "nie chca mieszac z plebsem"
ale ja sie z ta grupa nie utozsamiam na pewno. badzmy dorosli... nie rozumiem i nie zrozumiem calej afery.
Generalnie i w skrócie to rozchodzi się o to, że poprostu nie będzie na co popatrzeć w tej innej zakładce jak również, takie było założenie szmatoholików, że znajdują się na niej tylko te jedyne wybrane markowe firmy. 🙂 A reszta to już wygłupy odbiegające od sedna sprawy, których na poważnie brać nie nalezy  🙂
Nie znalazłam ani jednego logicznego argumentu, który by miał przeważać za tym, że do istniejącej galerii nie można dołożyć innych marek. Dodam jeszcze, że dopiero wczoraj do mnie dotarło, że faktycznie w "naszej" galerii wiszą tylko 3 marki.

Czy ktoś się chce podbudować tym, że jego komplet doznał "zaszczytu" bycia na stronie w necie?  Nawet jeśli tak, to cóż w tym złego. I nawet jeśli przez kogoś przebija małostkowość, walka o pietruchę- to trudno.

Mnie osobiście zaskoczyło, że raptem 4 osoby jasno się opowiedziały 'na nie'- i reszcie pomysłodawców nowego podkatalogu galerii jakby jajca oderwało z wrażenia.

Podkreślę raz jeszcze- mało rzeczy mnie maksymalnie wnerwia- ale zaglądanie ludziom w portfel owszem. I czy to wychodzi ze strony 'tych co ich stać na czaprak za 300zł' czy 'tych drugich co mają czaprak za 70zł'- jednakowo mnie męczy.

Poza tym chciałabym, żeby ta strona to był taki profesjonalny katalog- zawierający ogłowia, może ochraniacze, kaloszki etc.- nie mam na myśli tutaj zdjęć paskudnych steranych życiem skorup wyglądających jak kupa po jabłku 😉
cieciorka   kocioł bałkański
10 stycznia 2010 23:51
nie tylk na volcie- ale wkurza mnie cena do negocjacji i propozycje cenowe.
adrianna
szmatoholizm, z złym tego słowa znaczeniu
zadzieranie nosa i nieczytanie dokładne
oraz to, ze sie tym przejmuje. warum?
ale dzis mam prawo się denerwowac.
In.   tęczowy kucyk <3
11 stycznia 2010 07:44
Niesamowicie w*urwiają mnie niektóre wypowiedzi w "nowej galerii".
Likier na przykład.
Mnie podobnie wkurza:

zaglądanie ludziom do portfela, każdy kupuje to co chce i na co go stać.

Szmatoholizm mnie nie wkurza, chyba, że jest do tego stopnia, że ludzie sprzedają cały dom i rodzinę, żeby kupić nowy pad, ale takich przypadków nie zauwazyłam...  😂
trzynastka   In love with the ordinary
11 stycznia 2010 07:48
Cały wątek jest śmiechowy  😁
Mnie wkurza jak taka 3 strony po całej dyskusji, gdy już dochodzimy do jakiś sensownych wniosków znów wyskakuje z tym samym.

Mnie podobnie wkurza:

zaglądanie ludziom do portfela, każdy kupuje to co chce i na co go stać.

Szmatoholizm mnie nie wkurza, chyba, że jest do tego stopnia, że ludzie sprzedają cały dom i rodzinę, żeby kupić nowy pad, ale takich przypadków nie zauwazyłam...  😂

Dziewczynko... gdybyś wczoraj była lub poczytała temat który Cie tak bulwersuje dowiedziałabyś się, że w 99 % były to żarty.  😵
No to mój też był żart !  😅 😅

Taki spóżniony jest najfajnieszy  😅

Kurde, poczułam się jak w szkole, nazwana przez wredną nauczycielke "Dziewczynka" ;]

ninevet dzięki  :kwiatek:

Ja mam respect do siebie i mogę się z siebie śmiać, nie trzeba odrazu kogoś linoczować ihaaa  😉
Masz respect do siebie  😎 ?
A nie chodziło ci o dystans  😎 ?
Masz respect do siebie  😎 ?
A nie chodziło ci o dystans  😎 ?

Może ma respect? Kto wie? 😉
Nie zaprzeczam ale w tym zdaniu i kontekście zabrzmiało troche zabawnie " Mam do siebie szacunek/poważanie i mogę się z siebie smiać".
Ale ok nie czepiam się  😁
ninevet, to nie Likier znowu zaczęła wyciągać "po co na co czemu". Widać nie umiecie żartować skoro zawiewa problemami i kompleksami w tym wątku 🙂
A wątek jest śmieszny- ale ze wskazaniem na żałosny 🙂 szkoda, bo galeria innych szmatek sama w sobie- fajna sprawa.
trzynastka   In love with the ordinary
11 stycznia 2010 10:38
ninevet, to nie Likier znowu zaczęła wyciągać "po co na co czemu". Widać nie umiecie żartować skoro zawiewa problemami i kompleksami w tym wątku 🙂

Wszystko jest dość dużym nie porozumieniem. Osoby Anky'ujące nie zgodziły się/ nie wyraziły chęci na dołączenie innych firm, co zostało przez użytkowników tych "innych firm "zrozumiane jako chęć wywyższenia się firmowymi ciuszkami no i mamy wojnę, bo "nasze to nie firmowe?!".

Ja nie mam ani problemów, ani kompleksów - ot, niegroźna zazdrość połączona ze ślinieniem się do monitora 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się