Kto/co mnie wkurza na re-Volcie? Reaktywacja ;)
Ja w sumie dzięki,upomnieniom użytkowników,przyzwoiłam się do pisania tak jak się należy,sprawiało mi to trudność,bo w komputerze nie stosowałam interpunkcji, takie przyzwyczajenie,poza tym dużo wolniej pisałam!Ale uważam że jest za co dziękować,bo sama jak coś takiego czytam,to jak nie po Polsku 🤣 Przepraszam i dziękuje :kwiatek:
ja tez sie przyzwoilam do swojej tezy o testach
(tyle, ze juz za pozno..)
Że się przyzwoiłaś do pisania tak jak należy??? No to moja skromna osoba składa ci gratulacje, może dostaniesz za ten wyczyn order orła białego i paszport polsatu 😎
Ej ja tez nie daje spacji po znakach inter. a czasem ich nie uzywam... 😡
a moim zdaniem i tak jest lepiej. nie skreslajcie dziewczyny, uczy sie (po 18 latach pisania bez znakow interpunkcyjnych ciezko przyswoich cobie to tak od razu 😎 )
Moon, Kiedyś była szalona dyskusja na temat wszystkich rzekomych dysfunkcji, w które nie wierzę.
Do dzisiaj jak to czytam tarzam się ze śmiechu 😂
No cóż to nie było chwalenie!
Mało mnie obchodzi co kto sobie myśli na ten temat, ja poprostu zmieniłam a raczej przyswoiłam to co sama uważałąm za słuszne!
A to że napisałam że dzięki wam?Taka jest prawda, możecie się śmiać tylko głośno . 🤣
Brawo! Adrianna32 - nareszcie da się przeczytać.
Tak trzymaj. 😉
A mnie wkurza, że wszędzie gdzie wlezę to te same foty oglądam. 😤
Tak trzymaj. 😉
Abstrahując już od treści, ciągle brakuje sześciu przecinków 😉
No ale jednak jest o niebo lepiej, nieprawdaż? 😎
HIACYNTA
Ludzi nigdy nie da się w pełni zadowolić!
Trudno mistrzem ortografii nie zostane,przynajmniej na kompie, zawsze pisałam bez przecinków itp.Myśle że czasami wystarczy zauważyć u kogoś małą poprawe,nie tylko krytykować ale dojrzeć również swoje błędy!
Poza tym nie będę się tłumaczyć, myśle tylko że powinno się spojrzeć na to: Kilka lat nie było mnie w Polsce chodziłam do Holenderskiej szkoły, myśle że i tak świetnie mi idzie! 😀
Za to widze też osoby, które całe życie mieszkają w Polsce i piszą 100 ray gorzej! Mniejsza z tym, bezbłędna i idealna HIACYNTO! 👍
Cieszę się, że szybko się uczysz 😀 Nie martw się, na volcie niejedna osoba miała słaby start - a teraz jest starym wyjadaczem!
Hiacynta musi być idealna - taka praca. I o język polski chce dbać - bo pewnie mało ma okazji na co dzień 😎
adrianno32, zamień jeszcze wykrzykniki na kropki na końcu swoich zdań.
halo
🤣 dzięki za pocieszenie.
cucula
Postaram się. :kwiatek:
Strzyga czy uważasz,że emotka którą umieściłam na końcu poprzedniej wypowiedzi świdczy o tym,że się chwale?
Chyba nie bardzo 😉
[quote author=foka link=topic=785.msg432961#msg432961 date=1262990913]
Tak trzymaj. 😉
[/quote]
Aż policzyłam 😜 😁
A ja zostałam forumową Panią Od Ortografii bo śmiałam napisać, że żenada pisze się przez "ż" 😂
incognito, było, nie było, dla mnie zamiast pisać o tym chwaląc/ żaląc się, powinnaś raczej poprawić to, ponieważ poprzez sposób jakim piszesz, okazujesz, że nie szanujesz innych użytkowników forum. Tyle.
Dobrym lekarswem na błędy ortograficzne jest Mozilla Firefox z opcją zaznaczania błędów 😉 Używałam kiedyś, polecam 🤣
Nie bez powodu mamy funkcję "sprawdź ortografię" 😉
Np. ja zawsze najpierw sprawdzam zanim wyślę wiadomość, mimo że zazwyczaj błędów nie ma.
[quote author=Hiacynta link=topic=785.msg432970#msg432970 date=1262991279]
[quote author=foka link=topic=785.msg432961#msg432961 date=1262990913]
Tak trzymaj. 😉
[/quote]
Aż policzyłam 😜 😁
[/quote]
Ja też. Ale, jako że dopiero uczę się zasad interpunkcji, dodałabym tylko 5... Czy ktoś mnie oświeci, gdzie powinny stać te przecinki? 😉
No cóż, to nie było chwalenie!
Mało mnie obchodzi, co kto sobie myśli na ten temat - ja po prostu zmieniłam, a raczej przyswoiłam to, co sama uważałam za słuszne!
A to, że napisałam* że dzięki wam? Taka jest prawda, możecie się śmiać, tylko głośno.
Ja bym to tak napisała. Tylko nie wiem czy w miejscu * powinien być czy nie? Wysoce prawdopodobne, że ja też się mylę 😉
Btw mam nadzieje, że adrianna się nie obrazi :kwiatek:
już się trochę jej czepiacie.
Trudno umieścić przecinki w wypowiedzi, która składniowo odbiega od normy, ale w miejscu * powinien być przecinek. I to jest ten szósty.
Ulalala, teraz załóżmy KPPP - Klub poprawnie piszących po polsku. 🤣
Bez przesadyzmu, teraz będziemy sobie wytykać kto ile przecinków zjadł... 😉 Czytając jakieś dłuższe posty, fakt może być ciężko jak ktoś faktycznie łasy na interpunkcję jest, ale dajmy się zwariować.
O wiele bardziej wkurza mnie właśnie dawanie spacji PRZED przecinkiem , (Nosz kurdę, no jak to wygląda?! 🤔 ) albo zakańczanie zdania . !
To powinnam dać też do listy moich dziwactw, w wątku 'Nasze dziwactwa' 🤣
Oczywiście że się nie obraże, pomijając w innych wątkach HIACYNTA prócz przecinków i kropek, nie stosowała żadnych kresek, kropek nad literkami, zamiast ó było o ale swoich błędów się zawyczaj nie widzi, radziła bym od tego zacząć. Tym bardziej że pisze sama z siebie, nic mi nie sprawdza pisowni. Na klasówkach w szkole też byłyście takie cwane? Uważam że poprawa jakakolwiek ale własna jest lepsza niż pisownia przez sprawdzanie, a przynajmniej nie wypada krytykować. W taki sposób każdy będzie świetny. Może niedługo zobaczę, że ktoś z was został mistrzem ortografii, to nie moje hobby! 👍 dla bezbłędnych.
Opcja sprawdź ortografię nie jest dla Ciebie, żebyś czuła sie taka fajna i cwana tylko dla CZYTAJĄCYCH 😎
Bo np ja zwyczajnie omijam bełkotliwe wypowiedzi bez interpunkcji, składni i ortografii.
Nie mam zamiaru męczyc oczu takim kaleczeniem języka 😉
Laski, bez urazy, ale zastanawiam się przez ile stron można mówić o tym samym i, w wielu przypadkach, w kółko to samo?? 😵
Słuchajcie, to może się wszystkie będziecie doktoryzować z poprawnej polszczyzny? Żeby podnieść poziom trudności połączycie zagadnienia dotyczące składni z tymi ortograficznymi...
Same Miodki się znalazły...
Dziewczyna jako dziecko uczące i kształtujące się mieszkała za granicą, chodziła do zagranicznej szkoły - naturalnym jest, że może robić błędy. A zamiast się czepiać, warto by było docenić, ze nie reaguje na Wasz jad i rzeczywiście stara się poprawić, co z resztą całkiem nieźle jej wychodzi.
Ale nie - gwiazdy znalazły sobie kozła ofiarnego i będą jechać jak po łysej kobyle... Gratuluję 😵
Bo my wymagamy od niej najprostrzej rzeczy na świecie - kliknąc głupi przycisk SPRAWDZ ORTOGRAFIĘ.
To naprawdę wymaga takiego wysiłku? To nawet nie wymaga nadzwyczajnej inteligencjii i błyskotliwości.
Nie no jasne lepiej bełkotać i mieć wszystkich w nosie i "to co inni o mnie myślą" 😎
Bo my wymagamy od niej najprostrzej rzeczy na świecie - kliknąc głupi przycisk SPRAWDZ ORTOGRAFIĘ.
To naprawdę wymaga takiego wysiłku? To nawet nie wymaga nadzwyczajnej inteligencjii i błyskotliwości.
Nie no, jasne, lepiej bełkotać i mieć wszystkich w nosie i "to co inni o mnie myślą" 😎
Skoro już się czepiamy, to czepiajmy się wszystkich po równo...
A szczególnie tych, którzy najgłośniej krzyczą...