Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Dworcika, cos dl aCiebie

<<Dwulatek postrachem supermarketów. Dwuletni Brytyjczyk Harry Fairweather posiada cechę będącą utrapieniem dla sprzedawców okolicznych supermarketów. Lekarze udowodnili, że jego organizm wytwarza fale magnetyczne uruchamiające sklepowe alarmy. Zawsze kiedy rodzice zabierają go na zakupy, w pomieszczeniu rozlega się dzwonek sygnalizujący kradzież. Do niedawna mama musiała go rozbierać udowadniając, że niczego nie ukradli. Obecnie wszyscy w okolicy przywykli do niezwykłej zdolności malucha. Dźwięk dzwonka nie wywołuje juz zamieszania, a pracownicy mówią po prostu "Cześć, Harry". >>

😉
ewabe, o, dzieki 😁  To niech do mnie się przyzwyczają na lotniskach, bo narazie za każdym razem muszę mnie pomacać, czy aby napewno nic nie wnoszę. Za każdym razem zastanawiam się, czy na tym się skończy, czy tym razem trafię np. na osobistą :/ Bo już ta ostatnio była dość krępująca i mam wrażenie, że się babeczka rozszalała nieco...

Czyli, jak okienko jest zasłoenięte, to może mieć to wpływ na ciśnienie? W życiu bym na to nie wpadła :| Dzięki 🙂
kujka   new better life mode: on
07 stycznia 2010 15:32
ja mam pytanie na ktore dostalam juz milion odpowiedzi i nie wiem ktora jest prawidlowa: jak powinno sie poprawnie czytac nazwe firmy HORZE?
ovca   Per aspera donikąd
07 stycznia 2010 15:39
Tak, jak się pisze - H-O-R-Z-E
przez osobno wymiawiane R i Z?
ovca   Per aspera donikąd
07 stycznia 2010 15:57
Tak, jak przy "marznę" albo "tarzan".

Tak zawsze wymawiałam, i zamawiałam w  sklepach, więc chyba się zgadza...
kujka   new better life mode: on
07 stycznia 2010 15:58
Dworcika, wydaje mi sie ze oddzielnie, to przeciez nie polska firma.
ja slyszalam tak (fonetycznie): horze, hoże, hors, horz, horce... i juz bylam mocno skolowana 🙂 dzieki Ovca!
Ja bym się jakoś strasznie nie sugerowała tym, że w sklepie przeszło - podejrzewam, że sprzedawcy w sklepach jeździeckich spotykają się z wszystkimi sposobami wymianionymi przez kujkę i jeszcze kilkoma, które nam by do głowy nie przyszły 😁 Po prostu doskonale wiedzą o jaką firmę chodzi 😉

In.   tęczowy kucyk <3
07 stycznia 2010 19:13
Jakby było po polsku to by było hoże, jakby było po francusku, to by było horz, jakby było w jeszcze innym języku to by było horce, hors to nie wiem skąd ktoś wytrzasnął. Ale po ang przecież najprościej, wiec nie wiem, skąd te wariacje. Po prostu horze
Ada   harder. better. faster. stronger.
08 stycznia 2010 10:58
Czy instniej jakiś wątek a propo sprzętu do sportów zimowych ?
Dokładniej mówiąc chce kupić kurtkę na zime (nie do jazdy konnej) najchętniej taką narciarską czy snowboadrową.

Tyle że nie wiem gdzie zapytać ?
Szukałam ale bez skutku.
jak jest napędzany wózek inwalidzki taki elektryczny? silniczek? a na co ona jest prąd?
Z jaką prędkością może lecieć rój pszczół?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
08 stycznia 2010 11:31
Ada są wątki a propos sportów zimowych ogólnie. tam możesz się podpytać o kurtkę 😉
http://www.voltopiry.pl/forum/index.php/topic,1608.0.html
Ada   harder. better. faster. stronger.
08 stycznia 2010 11:35
Edytka, dzięki  :kwiatek:
Napisałam, może mnie nie zjedzą żywcem  🍴
Tusia   zośkowo - monologowo mi :)
08 stycznia 2010 12:43
jak jest napędzany wózek inwalidzki taki elektryczny? silniczek? a na co ona jest prąd?

Ma baterie które sie ładuje  co jakis czas. A jak sie baterie wyladują to przeklada sie dziwignie przy kołach i mozna pchac... ale ciężko strasznie.
Dlaczego psy, jak się cieszą, to merdają ogonem? 🤔wirek:
Czy wszystkie pończochy tak "nisko" sięgają?
In.   tęczowy kucyk <3
08 stycznia 2010 19:10
Gavi, możesz rozwinąć, bo kompletnie nie rozumiem ; )
In., spróbuję.
Zastanawiałam się, czy są właśnie tego typu pończochy -> http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/870/80/62/870806270 <-tak wysoko sięgające. Gdyby jeszcze ta manszeta/koronka nie była tak szeroka, to byłoby cudownie.

Zazwyczaj miałam do czynienia z pończochami, które sięgały zdecydowanie niżej.
Samonośne są często niższe (chociaż nie zawsze). Zauważ, że te nosi się z pasem, a takie zwykle są dłuuuugie ;]
ushia   It's a kind o'magic
08 stycznia 2010 19:41
Co do pończoch - moje wszystkie samonośne siegaja tak samo wysoko jak na tym zdjęciu 😉
Dworcika, właśnie zwróciłam na tę kwestią uwagę..i właśnie zmykam do sklepu 😉

ushia, dokładnie.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 stycznia 2010 19:46
Te ze zdjęcia powyżej nie są samonośne, a do pasa.
Widze przecież 😉 Ale dziewczyny wspominały tez o samonośnych dlatego napisalam, że ja z nimi takiego problemu nie mam 😉
A skoro już ten temat to patrząc na mase fotek studniówkowych da się zauważyć, że dziewczyny nie umieja odpowiednio założyc pończochy nie wspominając o podwiązce  😵
ushia, dzięki 🙂 Teraz mogę spokojnie iść spać 😁
Widze przecież 😉 Ale dziewczyny wspominały tez o samonośnych dlatego napisalam, że ja z nimi takiego problemu nie mam 😉
A skoro już ten temat to patrząc na mase fotek studniówkowych da się zauważyć, że dziewczyny nie umieja odpowiednio założyc pończochy nie wspominając o podwiązce  😵

no chcesz powiedzieć, że tuż nad kolanem to nie jest miejsce na podwiązkę? no jak to  😂
No własnie nie wiem jak śmiem tak twierdzić  😎
Ale serio...ja tego nie pojmuje...
Nie wysypiam się, chyba nie zdarzylo mi się żebym się wyspała..  😵 Próbowalam róznych sposobów chodzić spać o 22,23 i wstawać normalnie o 7 do szkoły i czulam się tak nie wyspana, miałam mega wory pod oczami no coś strasznego  🤔wirek: normalnie kładę się spać ok 1 chociaż jak się uczę to tylko w nocy, w dzień nic mi nie wchodzi do głowy to kładę się max. po 3. Wtedy wstaję rano w oczy jakby mi ktoś piasku nasypał ale lepiej się czuję jak chodzę później spać niż o tych wczesniejszych godzinach, a zmierzam do tego że się nie wysypiam a po południu przychodze ze szkoły do dopada mnie sen! Potrafie codziennie spać po szkole, wracam o 15 a budzę się o 20 i z chęcią bym jeszcze pospała  🤔 Jestem śpiochem, ale wiecznie jestem nie wyspana, oczy zapuchnięte, i czasem dopada mnie taka zamułka że zasnełabym gdziekolwiek  😵 Czym to może być spowodowane?
emade

Anemia, cukrzyca, depresja?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się