Bryczesy

Ja ciągle przymierzam się do Fair Playów Kaja... mam problem zawsze z długością bryczesów bo wszystkie są za krótkie, a jedynie te były w miare ok - tyle, że cena mnie odstraszyła... a później ich nie było w sklepie więc Globale kupiłam, ale nie jestem z nich zadowolona bo i za krótkie (krótrze od Kaji) i materiał sztywny bo mało elastyczny - jedyny plus to, że sam materiał jest gruby i ciepły... 🙁
Cobrinha To dlaczego sobie nie kupisz bryczesy z rozmiarówką przedłużaną?

Wydaje mi się że im cieńszy materiał w Luganach tym słabszy..to chyba normalne. To nie znaczy że jest III gatunek
Bo nie mieli z fair playa i nie ma bo mieli mi sprowadzić i się nie udało... a innych modeli przedłużanych nie mieli a w ciemno nie kupie bo jeszcze nie spotkałam dobrych na wymiar dla mnie spodni - jeansy też szyje na zamówienie dla jasności heh...
Globala mam przedłużanego i i tak jest krótszy niż fair play nie przedłużany... 🙁
Wiesz, przy wzroście 183cm ciężko coś dostać...
Ja nie mam na myśli GLOBAL i FAIR-PLAY bo nie maja przedłużane tylko takie porządne marki jak PIKEUR, EURO-STAR i CAVALLO.

Jaki nosisz rozmiar?

Mam w domu np PIKEUR przedłużane 40 (80 na metce) i maja od kroku do nogawki 75cm, na męża ktory ma 182 są dobre jeżeli chodzi o długość
38... ale wierz mi, wyżej wymienione mają przedłużane... a co do marek przez Ciebie podanych, nie stać mnie na nowe takie bryczesy 🙁... w obecnych dł nogawki chyba mam 76 z tego co pamiętam mierzonej od kroku, a i tak za krótka (model przedłużany) 😉
kotbury, no właśnie sama mam Lugany zimowe, z twojej wypowiedzi ostatnia opcja- i nijak na metce ich nie rozróżnili od letnich w kratkę 😉

ja jeszcze trochę i się zamierzam "doszolić" żeby wiedzieć co i jak. Wiem na pewno, że 2 cyfry odpowiadają za kolor, dwie za bikolor jeśli jest i 2 za jakość materiału- ale jeszcze nie wiem jakie numery co znacza i w jakiej kolejności. Ale ja to rozpracuje 😜

Lubię pikeury ale mam też jedną pare HKM takich lansiarkich kratka, pełen lej kieszonki na dupsku i daję w nich radę, szczególnie zimą.
Każdy ma to co lubi i  na co go w danej chwili stać lub w zależności od tego jaki ma światopogląd. Nie ma co o wyższości droższych nad tańszymi czy na odwrót bo to nie msza święta wiec kazania są bez sensu.

Super te Cavallo Dramka.
Ja na targach nabylam dwie pary cavallo- ale letnich więc jeszcze w nich nie śmigałam. Jedne mają taka piekną zamszowa klamerkę. Zobaczymy jak się będa sprawowały.
Dramka, Fair-Play jak najbardziej mają wersję long....
Cobrinha To dlaczego sobie nie kupisz bryczesy z rozmiarówką przedłużaną?

Wydaje mi się że im cieńszy materiał w Luganach tym słabszy..to chyba normalne. To nie znaczy że jest III gatunek

Nie, no oczywiście ja to tak nazwałam roboczo bo trochę nawiązywałam do wcześniejszych na tym forum dyskusji na temat niekoniecznie długiego życia piekurów.
Ja osobiście teraz będę kupować jakieś ze dwie pary pikeurów i szukam albo tych całorocznycha albo jedne zimowe a drugie całoroczne.
Globale mam właśnie przedłużane i i tak są za krótkie... a przedłużanych Fair Playów dostać nie mogę 🙁
Cobrinha ja mam niewiele mniej, bo jakieś 180 cm i Eurostary i Pikuery przedłużane sięgają mi do samiutkiej kostki 🙂 A jak kupujesz od kogoś-nowe, ale nie w sklepie-to te dobre marki wcale tak dużo nie są droższe od FairPlay czy EquTheme. Ja właśnie taką drogą zazwyczaj nabywam.
Tak, ale po pierwsze ciężko dostać w ogóle przedłużane (38) z drugiej ręki a po drugie jakoś zawsze mam obawy kupować w ciemno bez przymiarki 🙁
Ktoś wcześniej wspominał, że choćby na forum Dramka i Majeczka sprzedają markowe bryczki. Więc jakby miały coś ciekawego, to możesz spróbowacć znaleźć w jakimś sklepie stacjonarnym taki sam model, przymierzyć, a potem kupić poza sklepem.
Sama raczej nie dam za bryczesy więcej niż 300 pln, ale w tej cenie warto wybrać solidną markę. ES, Pikuer czy Cavallo w porównaniu tańszymi markami to na  prawdę wielka różnica w jakości, trwałości i wygodzie.
Troche to zabrzmiało jak reklama, przepraszam 😡
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
07 stycznia 2010 16:42
Ja dziś mierzyłam dużo bryczesów, Euro-Stary, Equi-Theme i parę innych i żadne nie leżały mi tak dobrze jak Fair Play'e.
Ja w Katowicach kopiłam Globale🙂 mam 177cm i r 40 są na mnie naprawdę dłuuugie 😅 to moje pierwsze bryczesy sięgające dalej niż do polowy łydki🙂 a przede wszystkim są w różową kratkę 🤣 jedyne co mnie wkurza w nich to jakiś mały taki lej maja...  jak jeżdżę to przy kolanie prawie go nie ma, ale i tak za ich różowość kocham je miłością wielka 😍
epk Wszytkie FAIR-PLAY są przedłużane bo mają przy rozmiarze long.. 🙄

Miałam GLOBAL - nie chce nawet za darmo takich.

Ja często mam PIKEURY 38 przedłużane za 300, troche więcej niż kosztują FAIR-PLAY..

hmm, to tak dziwnie, bo ja mam dwie pary Fair Playów, jedne mają napis long (tak, wiem że to znaczy długość 😉 ), i te sięgają mi do kostki i mam drugie, które mają tylko rozmiar cyfrowy bez napisu long i te sięgają mi do 3/4 łydki...
Ja miałam FAIR-PLAY 36 L i były na mnie dobre a mam 164 cm wzrostu  😵

Widać nie mają standardowej długości, im większy rozmiar też im dłuższe. W PIKEUR tego nie ma.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
09 stycznia 2010 19:53
[quote author=Burza link=topic=217.msg430381#msg430381 date=1262817172]
kotbury, no właśnie sama mam Lugany zimowe, z twojej wypowiedzi ostatnia opcja- i nijak na metce ich nie rozróżnili od letnich w kratkę 😉

ja jeszcze trochę i się zamierzam "doszolić" żeby wiedzieć co i jak. Wiem na pewno, że 2 cyfry odpowiadają za kolor, dwie za bikolor jeśli jest i 2 za jakość materiału- ale jeszcze nie wiem jakie numery co znacza i w jakiej kolejności. Ale ja to rozpracuje 😜

[/quote]
jakby ci się udało,to powiedz mi co oznaczają cyferki na tych metkach  🙂:
damskie:

męskie

Jeżeli te cindy i lugany nie są ciemnobrązowe to wydaje mi się, ze to jest ten grubszy materiał, ten bardzij gęsty - ale nie zimowy.

Daj foty tych bryczków. Ja muszę to rozkminić bo juz mnie wnerwia, że chce coś człowiek czasem z netu kupić i niby pełen opis i firmowe a dostaje kota w worku.
09 stycznia 2010 20:07
cindi są szare z szarym lejem
lugany roz.38 są z białe z szarym lejem i są cienkie jak papier
lugany 36 są beżowe z brązowym lejem
No to dupa - muszę rozkminiać dalej. na 100% któreś cyfry to rodzaj materiału, ale nie wiem które.
Czy cyfra przy FORM nie jest materiał?
Czy są może w trójmieście tak zwane lumpeksy gdzie można dostać bryczesy? 🤔
Ktoś wie?
10 stycznia 2010 16:40
Czy cyfra przy FORM nie jest materiał?

mogło by się nawet zgadzać dramko 🙂
w takim razie łamane przez ( "/"😉 daje nam informację czy to pełny lej czy krótki, bo na 3 parach jest /11 i to są długie leje,a na ostatniej jest /02 i to są bryczesy z krótkim lejem 🙂
Tak, ale po pierwsze ciężko dostać w ogóle przedłużane (38) z drugiej ręki a po drugie jakoś zawsze mam obawy kupować w ciemno bez przymiarki 🙁

Cobrinha ja kupiłam kilka par przedłużanych Cavallo 38 - 76 od naszej forumowej majeczki. Obserwuję jej ogłoszenia i takie bryczesy ma STALE w ofercie. Swoje kupiłam w stanie idealnym za naprawdę niewielkie pieniądze.
Będę śledziła, dzięki z za radę... choć i tak 76 mierzone po kroku to ciut przykrótkie na mnie heh... chciałabym być czasem niższa... choć plusem tego jest to, że robię za punkt orientacyjny w tłumie heh  😂
MOja Cindy ma FORM 591/11... jest gruba z lejem do końca nogawek.
Trzeba by jeszce jakieś cindy cieńkie z lejem długim dla porównania sprawdzić.
Cobrinha Nie wiem jak to możliwe skoro mój mąż ma 182cm i na długość te damskie PIKEURY były na niego dobre - nogawki do kostek. Swoją drogą ma zgrabną pupę  😂
A tak to możliwe, że chłopcy mają krótsze nóżki przy tym samym wzroście a kobitki dłuższe...
Wiem co mówię, ten problem mam nie od dzisiaj i nie jedna osoba nie mogła uwierzyć póki nie przeszła ze mną po sklepach heh  😂
Mozliwe ale jeżeli on miał do kostek to Ty pewnie masz trochę powyżej.  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się