KOTY

wistra, Czyli można im zaufać, bo w przeciwieństwie do końskich nie mam zaufania do zoologicznych sklepów internetowych 😉
(...)

Tak, z zooplus robiłam zamówienia już 2 razy.
Super się z nimi współpracuje 🙂 🙂

Edit:
No i ciągle jakieś zniżki.
Za pierwsze zakupy dostajesz 5% rabatu + ileś tam rabatu za płacenie przelewem.
Ogólnie wychodzi duuuużo taniej niż normalnie.
A ja zawsze robię zamówienia pow. 99zł, więc przesyłka gratis.

Ostatnio dostałam kupon 10% zniżki na karmy + ten rabat za płacenie przelewem i 1 saszetka Miamor wyszła mi za jakieś 0,60zł  😜
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
05 stycznia 2010 18:59
Ale fajnie!
Chyba spróbuję w ten sposób zamówić, chociaż kota ma jeszcze zapas ze świat 😁
wistra - tez lubie zooplus, chociaz Kartoniki Bozity znalazlam sporo tansze na zwierzakowie, a ze moj jest bozitożercą to muszę manewrować miedzy sklepami.
Ogolnie robie młodemu spore zapasy zawsze na zooplusie z mixu saszetek Miamora, Schmussy, ostatnio za punkty fajną zabawkę dostałam 😀
I jako zaawansowany zooplusowiec zawsze sie dziwie przy innych sklepach - jak to nie ma mulitpacka?? 😀
rzeczywiscie sensownie ten zooplus wyglada - chyba sie zaopatrze tam.. jakies inne propozycje?
Ja mam sprawdzone 4 sklepy.
zooplus
animalia
zwierzakowo
kącik pupila.

Wszystkie jak dla mnie wzorowo - czytalam za to wiele złych opinii o zooplusie.
Trzeba pamietac, zeby wybrać kurier GLS tylko i wylacznie, przy innych paczke z niemiec przejmuje poczta polska i paczki giną.
No my telekarmę jeszcze też polecamy.

Do października robiłam zamówienie w KrakVecie, ale...
Nutra Nuggets 7,5kg 95 zł
W telekarmie 65 zł 🙂
Manta   Tyłkoklep leśny =)
05 stycznia 2010 19:44
no to mamy niewydolnosc serca...
jak mowilam - serducho powiekszone, dodatkowo jakies szmery w nim
mam podawac Enarenal, Furosemid i Atenolol  i za miesiac na kontrole... ehh =(
Manta - moja psica miala to samo. Powiekszone serducho, problemy z oddychaniem, dodatkowo zrosty na płucach, troche jej sie otyłośc dołożyła, po lekach było dużo lepiej, chociaz na nią trzeba bylo uwazac zeby sie nie przemęczała przez jakis czas i odchudzić. ze 4 lata temu jej wyszło. teraz okresami ma niewydolnośc oddechową  ale ogolnie jest w porządku. bedzie dobrze 🙂
A mój kot chyba żyje na dwa domy  🤔wirek:
Nie wiem za bardzo o co mu chodzi - to 1,5roczny kastrat. Zazwyczaj domownik, od jakiegoś czasu wychodzi na pole i wraca po jakiś dwóch dniach, niespecjalnie rzuca się na jedzenie, śpi w nocy i znowu wychodzi...
Spotkaliście się kiedyś z takim cwaniakiem ?  Innych opcji nie widzę, kot na mrozie na polu? Nierealne  🤣
kare_szczescie Twój jeden kot to jak moje 3 w jednym, hehe =D z charakteru oczywiście =) Moja trójca to każda inna, więc każdemu muszę zapewnić inne rozrywki =)

Manta ja niestety nigdy się z takim czymś nie spotkałam wiec nie będę mogła pomóc, ale życzę zdrowia Twojemu Kociakowi, będzie dobrze 🙂

kolebka Moja ciocia miała podobnie, tylko że z kotką, kotka oczywiście sterylizowana i zaczęła znikać na początku na cały dzień potem na kilka, ale niestety któregoś razu nie wróciła do domu =( nie wiadomo co się z nią stało =( ale to raczej do zwierzaków sterylizowanych to niepodobne

A słuchajcie, znacie może jakieś dobre i niedrogie karmy dla kotów i sklepy gdzie można je kupić? bo te moje koty to z torbami mnie puszcza =P Tylko nie kitekaty i whiskasy bo moje to tego nie chcą jeść (tzn jadły jakiś czas, ale chyba im się to już przejadło). Ostatnio jedzą Gourmet, ale to jest drogie =/ Bo w sklepach to niczego taniego poza kitekatami to ja nie widzę =( Byłabym wdzięczna za pomoc =)
zasypie was fotami  😀iabeł:

ulubione pozycje mlodego 😉

walka z kotą mojej mamy - tylko gdzie on ma glowe  🤣

tylek szanownej kolezanki

no i juz w domku..
mlody lubi nietypowe zabawki.. a duzy jak zwykle z pogarda..

typowe zapasy...

no i.. tak tez im sie zdarza  🙂

jakos zdjec slaba, ale raz ze ciemno a dwa ze mi sie nie chce  😡

jakich zwirkow uzywacie? poszukuje czegos, co bedzie pozadnie pochlanialo zapachy (kuweta wprawdzie kryta, ale w moim pokoju stoi. no i fajnie by bylo jakby sie dalo toto do kibelka spuszczac ladnie..
wyprobowalam pinio i niefajny bo caaaly pokoj zasyfiony byl..
i benka, ale srednio sie spuszcza w kiblu i wrazenie mam ze malo wydajny jest
Manta   Tyłkoklep leśny =)
05 stycznia 2010 22:21
ja od dluzszego czasu tylko i wylacznie hilton sylikonowy ;-)
cieciorka   kocioł bałkański
05 stycznia 2010 23:01
ja uzywam jrs best costam. chwale sobie, nie czuć, można do kibelka, ale roznosi sie na łapkach.
silikon dla mnie cuchnie, obesnie wyglada po zasikaniu i wydaje sie strasznie sztuczny.
Bischa   TAFC Polska :)
06 stycznia 2010 10:15
My po wypróbowaniu wszelakich chyba możliwych żwirków , od 2 lat używamy żwirku Teo . Bardzo sobie chwalimy . I w kibelku spuszczamy i ani razu nie było problemu z zatkanym kiblem . Wyrzucamy oczywiście zbrylone siki i kupę , nigdy na raz całej kuwety . Na dwie kuwety przy 3 kotach jeden worek starcza na 1,5 tygodnia .
Silikon - najgorsze chyba co może być - też testowaliśmy i jestem absolutnie na NIE .

Edit co do zapachu i wchłaniania . Dachowców kupy ani sików nie czujemy , niestety Salomon jak postawi klocki i nawet zakopie to czuć . Jak nie zakopie to się do domu wejść nie da  😂
magda - 'stary' z mlodym sa jak Bonifacy i Filemon! 😂
majek   zwykle sobie żartuję
06 stycznia 2010 11:47
kochani kociarze. Nie znam się na kotach, mam 3 w stajni i powiedzcie mi, co robić, żeby te cholery nie załatwiały się gdzie popadnie?
Mam zafajdane siano, słomę, walą kupę jak któryś z koni wsypie sobie trochę siana do żłobu. No jakaś masakra. Zimą im się nie chce wychodzić, czy co?
Miały kuwetę z piaskiem, ale są dzikie i miały ją w nosie (chociaż czasem coś tam się pojawiło)
Potrafią postawić klocka nawet na drabinie!
[quote author=Horciakowa link=topic=12.msg314634#msg314634 date=1249989428]
hermana

Mam nadzieję, że z kociakiem będzie wszystko w porządku. Trzymam kciuki. Napisz co powiedział wet.

U kotka juz ok 😉
Dzięki za propozycje sklepów.  :kwiatek:
magda Twój czarny kotek jest baaardzo podobnie umaszczony  mojego Blacka!mój nie ma plamki na nosie i ma dwie plamki na brzuchu o obwodzie ok. 3-4 cm.
i ten sam kolor oczu a nawet dzisiaj kupilam mu taka sama myszke z piorkami i teraz widzac to zdjecie to normalnie jak wygladaja jak rodzenstwo (sczeka mi opadla) :kwiatek:
kochani kociarze. Nie znam się na kotach, mam 3 w stajni i powiedzcie mi, co robić, żeby te cholery nie załatwiały się gdzie popadnie?
Mam zafajdane siano, słomę, walą kupę jak któryś z koni wsypie sobie trochę siana do żłobu. No jakaś masakra. Zimą im się nie chce wychodzić, czy co?
Miały kuwetę z piaskiem, ale są dzikie i miały ją w nosie (chociaż czasem coś tam się pojawiło)

Załatwianie się nawet na wysypane jedzenie w żłobie wygląda na znaczenie terenu.
Koty wykastrowane?
Wszystkie...
aga020596, twoj tez ma biale pojedyncze wlosy wsrod czrnej siersci? 😉
wlasnie mi kociatko zasnelo na kolanach  💘
07 stycznia 2010 11:32
[quote author=m4jek link=topic=12.msg429436#msg429436 date=1262778460]

Załatwianie się nawet na wysypane jedzenie w żłobie wygląda na znaczenie terenu.
Koty wykastrowane?
Wszystkie...
[/quote]

Wszystkie to dziewczyny. Chętnie bym wysterylizowała, ale nie mogę ich złapać - dałam sobie spokój z gonitwami
Mazia   wolność przede wszystkim
07 stycznia 2010 12:10
m4jek   przepraszam, ale rozbawiłaś mnie z tą drabiną do łez  😁
A tak serio...kuweta jak stoi to nie załatwiają się do niej wcale? Jeżeli nie to chyba nic nie poradzisz...
07 stycznia 2010 12:24
Robią WSZĘDZIE.
Do kuwety też.

Bischa   TAFC Polska :)
07 stycznia 2010 14:34
Można spróbować łapać jak wlezie do jakiegoś pomieszczenia - zamknąć drzwi i nie pozwolić wyjść . Ale wtedy to chyba i kombinezon taki jak mają policjanci jak szkolą psy by się przydał , co by ofiar nie było  🤣
Salomon przeszedł samego siebie ponownie . Mama wyjmowała naczynia ze zmywarki i była otwarta szafka z kubkami . Kubków niewiele stało - mama się obraca , a wśród kubków w tej szafce leży...Salomon  😂 Szafka wisząca nad blatem  😉 Zanim zdążyłam złapać aparat Salomon zwiał  😵
magda ma i to w szczególnosci w poblizu bialych odmianek 🙂
a ja dzisiaj w nocy nie zamknelam drzwi od pokoju i obudzilam sie z Blackiem spiacym mi na rece  😁
teraz siedzi mi na kolanach i mruczy obserwujac klawiature z mina ''po co ona tak stuka bez ustanku w to dziwne plaskie cos?'' 🤔 kochaniutki rozrabiaka poprzewracal mojej mamie  kwiatki (tych chaszczy jest mnostwo) podczas gdy ja bylam w szkole... 🤣
m4jek, poszukaj na miau.pl kociarzy z Twojej okolicy. Na pewno chętnie pożyczą Ci klatkę - łapkę 🙂
Mi to ewidentnie wygląda na znaczenie terenu, skoro laski nie kastrowane.
07 stycznia 2010 16:04
ok. powiedzmy że dam radę je jakoś wyhaczyć.
Czy sterylizacja naprawi problem s**nia po kątach
(ech, żeby było po kątach. One robią na środku stajni też, a co)
Uważam, że powinno 🙂
Zaraz poszperam gdzieś, co to za ziółka koty tak lubią, chyba to była waleriana, ale nie dam sobie głowy uciąć i wtedy można to też do kuwety wsadzić - żeby je tam ciągnęło.
Zaraz poszperam  💡
Kocimiętka jest najlepsza, koty dadza się za nią pokroić.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się