Nie mogłam się powstrzymać 😂
http://www.stadniny.pl/ogloszenia/1262002524 Proszę zwrócić uwagę na nietypową ortografię i składnię, a także na dział (pracę oferuję). Chyba, że jestem naiwna i tu narawdę chodzi o "prace" 😀
hihi juz dzwooooonie i zgłaszam swoja kandydature 💃 😁
Ha ha nic tylko się brać za przystojniaka 😍 🤣
zdaje mi się ,że to ogłoszenie napisał ktoś dla jaj, albo jakiś kompletny idiota, który pisze 'nałoguw' zamiat 'nałogów' i w jednym zdaniu potrafi 100 razy powtórzyć 'stalego zwiazku' ; ))
A mi się nie wydaje żeby to był żart, bo mam dostęp do prasy rolniczej, gdzie też się pojawiają tego typu ogłoszenia czasami i są napisane niestety w podobnym stylu - mnóstwo błędów i ciężko czasami zdanie zrozumieć po polsku. Nie ujmując nic ludziom dorastajacym na wsi, ale często z pokolenia na pokolenie nie ma zwyczaju czytania ksiązek, nauki itp. no bo po co komu takie coś na roli. Kończy potem taki delikwent podstawówkę i może ledwo zawodówkę i potem pisze takie kwiatki. Polska rzeczywistość wiejska niestety. Miejmy nadzieję, że era komputerów i internetu coś poprawi, bo jednak trzeba trochę poczytać już 🙂
O matko, a co to wstyd? Portale matrymonialne też obśmiewacie?..
repka przykro mi się czyta to co piszesz bo mam rodzinę i swoją i pomałżowską na wsi i nie widziałam tam ani jednego co ledwo zawodówkę skończył. A nawet jeśli, to tacy ludzie też są potrzebni, jeśli nie chcemy mieć samych yntelygentów po studiach o niczym. W Polsce właśnie coraz bardziej brakuje fachowców, mało tego, po technikum niejednokrotnie można zarobić więcej niż po bylejakich studiach zrobionych dla samego papierka i 3 literek przed nazwiskiem. A to, że pojawia się kilka ogłoszeń z błędami stylistycznymi i orto chyba jeszcze nie świadczy o tym, że wieś jest głupia, nieoczytana, niewyedukowana i ogólnie rzecz biorąc gorsza; tam tak samo jak i w mieście jest cały przekrój społeczny od bezrobotnych leniuchów stojących cały dzień pod budką z piwem, przez ciężko fizycznie pracujących ludzi (wśród których dużo takich z czasów gdy niewielu miało możliwość się kształcić dalej mimo chęci czy potencjału) aż do tych po studiach (i tu znajdzie się też pani ciamkająca bułkę i popijająca kawę w urzędzie ale też ktoś kto po studiach przejmuje gospodarstwo po rodzicach i wprowadza rózne innowacje).
kolejne ogloszenie z translatora.
repka przykro mi się czyta to co piszesz bo mam rodzinę i swoją i pomałżowską na wsi i nie widziałam tam ani jednego co ledwo zawodówkę skończył. A nawet jeśli, to tacy ludzie też są potrzebni, jeśli nie chcemy mieć samych yntelygentów po studiach o niczym. W Polsce właśnie coraz bardziej brakuje fachowców, mało tego, po technikum niejednokrotnie można zarobić więcej niż po bylejakich studiach zrobionych dla samego papierka i 3 literek przed nazwiskiem. A to, że pojawia się kilka ogłoszeń z błędami stylistycznymi i orto chyba jeszcze nie świadczy o tym, że wieś jest głupia, nieoczytana, niewyedukowana i ogólnie rzecz biorąc gorsza; tam tak samo jak i w mieście jest cały przekrój społeczny od bezrobotnych leniuchów stojących cały dzień pod budką z piwem, przez ciężko fizycznie pracujących ludzi (wśród których dużo takich z czasów gdy niewielu miało możliwość się kształcić dalej mimo chęci czy potencjału) aż do tych po studiach (i tu znajdzie się też pani ciamkająca bułkę i popijająca kawę w urzędzie ale też ktoś kto po studiach przejmuje gospodarstwo po rodzicach i wprowadza rózne innowacje).
Ale ja nie generalizowałam społeczeństwa wiejskiego. Sama mieszkam na wsi, mam męża który wyrósł na wsi, mój tato i mama pochodza ze wsi. Ale pisałam o tym, że takich ludzi na wsi jest sporo jeszcze niestety. U mnie na wsi i to nie na jakimś dalekim zad.... jest kilku chłopaków, którzy skończyli tylko podstawówkę. Jeden nawet podstawówki nie skończył. To nie są rolnicy. Ich gospodarstw nie ma już dawno, dawno, ale sa mieszkańcami wsi. Znam kilka osób które skończyły zawodówkę i dalej żyją w sumie bez celu jakiegoś większego, nie mając większego pojecia o świecie, tyle co z telewizji i to raczej nie z wiadomości. I trudno wtedy wymagać zeby taka osoba pisała poprawnie. Ja mimo skończonych studiów nie uważam, że ci ludzie są gorsi, a mam wrażenie że tak to odebrałaś. Wręcz przeciwnie, często z nimi mam kontakt i nie widzę przeszkód zeby z osobą po podstawówce czy zawodówce, która ledwo pisze, porozmawiać. A wtórny analfabetyzm dotyczy wszystkich środowiskl w tej chwili, niestety.
No to chyba źle zrozumiałam. Kwestia wykształcenia czy oczytania lub obycia w świecie coraz mniej zależy od regionu (wiejskiego czy miejskiego, zwłaszcza, że coraz więcej wsi to najzwyczajniej przedmieścia z ludźmi pracującymi w większych miastach i chcącymi mieszkać w spokoju, bez lokatorów za ścianą), bardziej od wychowania i własnych chęci ( w zasadzie nie ma już problemu z tym, że kogoś nie stać na kształcenie, bo prawie wszędzie można znaleźć pracę jeśli tylko się chce). A to, że wieś to już nie wielkie gospodarstwa tylko ewentualnie ogródek koło domu to już kwestia opłacalności hodowli i upraw oraz coraz większego rozleniwienia społeczeństwa (u mnie dzieciaki chcą się uczyć właśnie po to, żeby nie musieć jak rodzice pracować całe wakacje, czy wstawać o 5 żeby zrobić oprzęt). A w miastach wtórnych analfabetów i życiowych degeneratów równie wiele jak nie więcej - patrząc choćby po okolicy w której mieszkam w Wawie, tylko kilka osób wyjeżdża rano do pracy, ale za to tych którzy sponsorują nasz monopolowy od rana do wieczora jest mnóstwo i nie spodziewam się po nich poetyckich wyrażeń czy choćby poprawnej ortografii.
nie wiem gdzie to dać. Cuś im się kopnęło 😉
http://www.okser.pl/smakolyki-c-67_133.html
helcia - no to smacznego! he he 😁
kolejny kucyk http://gieldakoni.com/index.php?strona=sprzedam12&id=13509
To okropne, ciągle młodziaki pod siodłem, ile można 😵 Kucyk i tak nie urośnie, to moze od narodzin go siodłać, grr
Niektórzy są chyba impregnowani na wiedzę
A z drugiej strony przecież giełda-koni.com umieszcza ogłoszenia dopiero po akceptacji administartora, czemu nie możnaby po prostu odrzucić takiego ogłoszenia ??
Prawdopodobnie admin ma to wszystko w d... 🙄
Napisałam do administratora tego serwisu i odpisał mi że nie biorą odpowiedzialności na treść wystawionego ogłoszenia, cóż facet pomylił pojęcia bo nie chodzi o odpowiedzialność tylko o akceptację. Ten kto wystawia tego źrebola nie podał e-malia, dzwonić do niego nie będę bo odłoży pewnie słuchawkę a na gg. to może odebrać jego synek i finito.
http://www.photoblog.pl/konikowysklep/55337454/pad-anky.htmlzabijcie mnie 🤔 czemu tak późno na to trafiłam? 😕 nie lubię różu, ale fiolecik jest całkiem fajny. Co nie zmienia faktu, że bym wzięła oba, bez zastanowienia, za tą cenę 👿
agniecha930 - jak dla mnie to mocno podejrzane, może być jakiś kant
😲
Zatkało mnie... Zwłaszcza ostatnie :wysmiewacz22:
Proponuje poczytać co się ciekawego na świecie koni ulęgło
http://swiatkoni.pl/forum/viewtopic.php?t=16094
stella o k....
tylko tyle stwierdze 😲
tak do urozmaicenia poczytajcie o dziewczynie co sie nie zna nic na koniach i kupuje konia i super sobie z nim radzi ! (ogier )
Kurcze , dobrze ,ze tacy ludzie isteniaj (a nie jak ta panna z kucykiem)
jak macie jakies niepotrzebne rzeczy , to jej by sie przydaly przeczytajcie sobie caly watek na dogomani
ja powysylam jej jakies preparaty , kantary itp , aktualnie potrzebuje wedzidla 12,5
a zrszta co bede wam opowiadac , poczytajcie same
i sorra za
http://www.dogomania.pl/threads/149083-O-koniu-ktA-ry-szuka-domu/page28 link do forum
Naciau,
Dzieki za linka - dziewczyna rzeczywiscie niesamowita i jak pieknie sobie daje rade 😎 Szkoda, ze obecnie nie jestem przy wiekszych funduszach, ale postaram sie jej cos wyslac😉
jestem na 17 stronie i jestem pod wielkim wrażeniem .
Wielki szacun dla niej pomimo tego, że nie posiadała odpowiedniej wiedzy i możliwości wzięła na siebie odpowiedzialność za konia. 👍
http://allegro.pl/item872676204_kon_konie_kon_ogier_hucul_hucul_srokaty.htmlZaintrygowało mnie zdanie na czerwono - to w końcu chcą sprzedać czy kupić? A jeśli kupić to chyba zbyt ściśle określają parametry...
Pewnie chcą sprzedać, ale jeśli masz podobnego, to kupią i np. sparują do bryczki.
Przyszło mi to do głowy. Niemniej rozśmieszyło mnie sformułowanie ogłoszenia - sprzedamy takiego konia, a jak masz to kupimy. (Wystarczyło napisać podobnego i wszystko jasne)
Ciekawe ogłoszenie😉
http://www.gieldakoni.com/index.php?strona=wydzierzawie2&id=13513w sumie, normalnie napisane, wszystko spoko... Tylko po kiego wstawiać ogłoszenie o oddaniu konia w dzierżawę w momencie jeśli się tego konia nie ma i nawet nie wiadomo jakiego konia się w koncu kupi? 😉